Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

leuk is anders

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2010-04-09 10:48:12

Onze adviezeurpiet schrijft ergens anders (isolatievraag ruudj) een geweldig stukje opinie over gipsplaten, bravo Jos, ben het volledig met je eens.

Ik heb er wat ruzie over gehad, en mijn partner heeft zich ondertussen neergelegd bij het idee dat ik het veel mooier maakt dan de bedoeling en laat de oorlogen over zich heen komen, daar de fransen mij na onbeduidend veel argumentatie te hebben opgeschoteld de nek toekeren en zich tot mijn franse partner keren.

Een korte rit naar de stad leert ons kennen wie en wat het meest gevraagde artikel is in Frankrijk, juist, de plaquiste, het wemelt werkelijk met busjes met het opschrift plaquiste.

Een beetje een wachttijd bij de handelsmaatschappij wordt veroorzaakt door mannen die placo platre inladen, dus hoe kan men deze gipsplaatmonarchie nou afwijzen.

Het is iets meer werk, maar een mooi muurtje wat aangestuukt is met witte mortel is toch een lust voor het oog.

Nee, ze hebben het niet, die fransen, dat oog voor kleine details, de feeling voor ietsje meer werken dan heb je ietsje meer lol.

Ik ben in de tuin een rotstuin aan het aanleggen, en een tuinman helpt me op weg in het voorjaar (ben erg druk) en ziedaar, mijn nieuwe rotstuin is veranderd in een muurtje waar gewoon weer zand achter ligt.
Waarom ? veel makkelijker !

Mooier ?

Wat nou mooier, je hebt toch genoeg tuin, is het antwoord van de tuinman.

Ja, zeg ik, omdat ik er van houd om er in te werken, niet omdat het makkelijk moet zijn.

Hij viel bijna om.

Een ritje naar tuinman’s huis leerde me dat overduidelijk, een teerbaan voor het huis opgesierd met bloempotten en achter het huis drie meter gras en grind met potten.

Ze hebben het niet.

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2010-04-09 12:36:08

Ha Cees, laat me je opbeuren met 'n ander anekdootje.

Een nieuwe auto wordt aangeschaft, de dealer wil drie dagen voor de levering de chèque. Tjongejonge.

Bij de overhandiging van de chèque aan de "sécretaire commercial" stel ik de levering voor op dinsdag de 13e (tien dagen later). Waarop de "sécretaire commercial" reageert dat dat niet mogelijk is. Huh ? Nog eens, met 'n stalen smoel dat dat die dag niet zal gaan. Maar bent u dan gesloten ? Neeneen, de verkoper heeft dan 'n vrije dag.

Deze redelijk grote dealer ('n directeur met drie verkopers en dus die sécretaire commercial) heeft het inderdaad niet.

Peter.