Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

TLE bij bouw die niet doorgaat

Auteur Bericht

avatar#4128
EdwinG
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2010-04-15 14:45:58

Wij hebben een permis de construire voor een nieuw te bouwen huis, maar nu blijkt dat het huis dermate duur gaat worden dat we de bouw niet door laten gaan.

Als we nu helemaal niet meer gaan bouwen, moet de Taxe Local d'Equipements dan toch betaald worden, of is het bijvoorbeeld mogelijk de bouwvergunning te laten intrekken en de TLE te laten vervallen? 

Hoe hiermee om te gaan?

Edwin van Grinsven

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2010-04-16 08:26:04

Als de bouwvergunning officieel wordt ingetrokken, vervallen ook de daaraan gekoppelde consequenties, zoals meldingsplicht van voltooiing van de bouw. Ik zou een keurig briefje schrijven naar de vergunningverlener en de zaak van de heffingen ook expliciet noemen.

Wim