Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

"Thover" probleempje e-mail met foto

Auteur Bericht

avatar#3245
info
Berichten: 24
Reacties: 48

#0 Geplaatst: 2010-04-21 10:02:53

Sorry Thomas, maar ik vond het een aardige woordspeling.... En in het verleden heb jij al een paar keer goed geholpen en ook vele anderen hier dus mijn hoop is op jou gevestigd....

Het probleem...

Als ik een mail stuur vanuit Nederland (vanaf de Mac) naar Frankrijk (zowel naar Orange als Wanadoo) en ik doe er een foto bij, dan is de mail niet te lezen. Er verschijnt dan een ellenlange computertaal geschreven bericht...

Ik begrijp dat dit met de Mac/PC verhouding te maken heeft. Maar in NL zelf en naar Belgie en Duitsland etc. is dit probleem niet dus denk ik meer aan provider instellingen. Heeft het te maken met een simpele instelling, kan ik er zelf wat aan doen... Kortom heb jij of een andere deskundige hier, een goede tip?

Wellicht kan ik je een mail met plaatje privé sturen, maar dat moet je dan maar even aangeven.

Eric

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2010-04-23 11:21:34

Ik heb het ook wel eens aan de had gehad als iemand die met de Mac werkt, mij via de mail een foto opstuurde. De foto was nergens te zien. Als ik vervolgens het mailbericht kopieer via 'opslaan als....' en die kopie ergens een plekje geef, blijkt de afbeelding wel zichtbaar en te verwerken. Ook vond ik ergens in Documents (ik werk met de Franse versie van Windows 7), een opgeslagen kopie van het Mac-mailbericht. Ik snap het niet echt, ik constateer slechts.

Wim

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#2 Geplaatst: 2010-04-23 14:48:24

Bonjour,

Ik ben weliswaar niet Thomas, maar verstout mij niettemin een duit in het zakje te doen.

Apple heeft ooit iets "slims" bedacht dat nog steeds niet helemaal begrepen wordt buiten de Mac wereld, namelijk het onderscheiden van twee gebieden in een bestand, de "data fork" en de "resource fork". De "data fork" bevat de eigenlijke informatie, bijvoorbeeld een plaatje, die ook zinvol is buiten de Apple wereld. De "resource fork" bevat informatie die uitsluitend in de Apple Mac wereld betekenis heeft. E-mail attachments binnen de Apple wereld bewaren deze "forks" in het zogenaamde "AppleDouble" formaat. Dit hele gedoe met "forks" heeft in de Windows wereld geen enkele betekenis.

Nu kan er van alles mis gaan. De Apple gebruiker kan e-mail attachments in AppleDouble formaat naar Windows gebruikers sturen, die door de Windows e-mail programma's niet begrepen worden. Of, de Apple gebruiker doet moeite om "Windows friendly attachments" te sturen, maar er zijn veel Windows e-mail clients die niettemin fouten vertonen bij het openen hiervan. Oorzaken hiervan zijn varierende interpretaties van standaarden zoals MIME, en natuurlijk gewoon brakke software.

Een handig overzicht van wat er zich allemaal kan voordoen vind je hier.

By the way, ik denk niet dat dit met provider instellingen te maken heeft. Ik kan mij niet voorstellen dat providers zich inhoudelijk met de mail bemoeien.

Wellicht worden Macs in verschillende taalversies met een verschillende default instelling voor de "send Windows-friendly attachments" optie uitgeleverd. Maar dat is speculatie van mijn kant.

Salutations, Jos