Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

rechts gestuurd voertuig

Auteur Bericht

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#0 Geplaatst: 2010-04-22 19:41:05

Bon soir. Heeft er wellicht iemand ervaring met het "invoeren" van een Brits voertuig in Frankrijk ?

Ik ken de procedure in het algemeen, heb daar ook voldoende ervaringen mee, maar nu betreft het 'n auto waarvan het stuur rechts zit. Natuurlijk moeten de koplampen vervangen worden door continentale exemplaren, maar dat stuur...

Hier vlakbij, in de Creuse, zie ik genoeg van oorsprong UK-auto's met het stuur rechts en 'n Frans kenteken.

Is er wellicht ergens dat slimme artikeltje dat de Drire, de contrôle technique en préfecture overtuigt ? Ik surf & goochel, maar vind het niet.

Peter.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2010-04-22 20:26:25

Bonsoir Peter,

Ik denk dat het hele geheim erin zit of er een "Certificat de Conformite" (CoC) bij de auto is, dan wel gemakkelijk te verkrijgen is.

Met CoC is invoeren redelijk eenvoudig, de DRIRE komt daar niet aan te pas. Aan welke kant het stuur ook zit.

Zonder CoC kom je bij de DRIRE voor een "Reception a Titre Individuel" (RTI) en afgaande op mijn ervaringen met deze instantie, zou mijn moeder zeggen, "kom je bij de duvel om zaligheid".

Salutations, Jos

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2010-04-23 06:46:28

Ha Jos. Met de CoC ben ik bezig, al zal die uit de UK, Italië of Spanje moeten komen. En dan uiteraard vertaald moeten worden.

Het ging me slechts om dat rechtse stuur. Ik vind er nergens iets over, dus betekent dat dat het geen probleem is of zoek ik niet goed ?

En die Drire, whoops, ja, die herinner ik me nog. Een jaar of zeven 'n Kip-caravan op Franse platen gezet, mijn god wat 'n gedoe was dat (want geen importeur).

En iedere zes maanden de CT met de bus. Maar goed, dat is verleden tijd. Niet die CT twee keer per jaar, maar tegenwoordig doet de Dekra dat en die zijn (hier althans) iets vriendelijker, iets minder arrogant. Zo staat er 'n schaaltje met snoepjes op de balie...

Peter.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#3 Geplaatst: 2010-04-23 08:15:16

Bonjour Peter,

Als je de papieren in orde krijgt moet het geen probleem zijn. Auto's met een rechts stuur zijn in FR zeker geen zeldzaamheid. Google maar eens op

"carte grise" voiture "conduite a droite"

(letterlijk overnemen, inclusief de aanhalingstekens) en je vindt van alles, auto's te koop met rechts stuur en FR carte grise, vragen en antwoorden over het onderwerp, etcetera. Dus je bent zeker de enige niet.

Wat je bij het zoeken tegenkomt gaat meestal over auto's afkomstig uit landen waar men links rijdt. Ik weet niet of ooit in FR zelf voor eigen gebruik auto's met rechts stuur op de markt zijn gebracht. In NL gebeurde dat in het verleden wel, van die bezorgbusjes, ik meen me te herinneren dat dat volkswagenbusjes van de Lubro waren. Maar da's wel erg lang geleden!

Salutations, Jos

avatar#5219
Renso
Berichten: 6
Reacties: 59

#4 Geplaatst: 2010-04-23 09:32:15

Afhankelijk van de prefecture is een vertaling van de CoC niet altijd nodig; heb een tijd geleden de Carte Grise gekregen op basis van een Duitse CoC; men kijkt naar de codes en die zijn Europees!

Renso

avatar#5726
Pierro
Berichten: 7
Reacties: 45

#5 Geplaatst: 2010-04-24 08:17:55

Heb zelf een MG met het stuur rechts en geen enkel probleem bij de DRIRE.

Men kijkt alleen of er geen onvolkomenheden zijn en men heeft zelfs de koplampen niet gecontroleerd en de 2 (links en rechts) mistachterlichten.

Vorig jaar nog een landcruiser geimporteerd vanuit Africa en deze zonder COC bij de DRIRE laten keuren (dit tropical model is nooit verkocht in Europe, vandaar dat Toyota geen COC verstrekt), maar weer geen enkel probleem, na een algemene kontrolle van het voertuig was ik na 15 minuten weer terug met de papieren voor een carte grise.

Dus mijn ervaringen met de DRIRE in Bordeaux zijn zeer goed.

Groeten,

Peter

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#6 Geplaatst: 2010-04-24 19:32:41

Dank voor het meedenken. Vandaag het Voertuig opgehaald in de Finistère en ermee naar huis gereden (ruim zeshonderd km, maar het ding telt in mijlen dus dat valt weer mee).

De jacht op het CoC is geopend, inmiddels 'n garage in Frankrijk ontdekt die het vehikel nieuw aanbiedt dus maandag maar eens bellen.

In alle gerustheid, 'n beetje vermoeid en dat rechts sturen went in 'n kwartier. Soms moet je je echter blijven beseffen wat je in de linkerspiegel niet ziet (want wat je wel ziet, zie je wel).

Groet, Tata 4x4 !

Peter.

avatar#7314
tap
Berichten: 7
Reacties: 21

#7 Geplaatst: 2010-04-30 15:26:15

Bevestig de ervaring van Jos.

Hier in dept. 30 is het invoeren van een voertuig met een CoC geen probleem.

Echter indien het CoC ontbreekt of niet volledig is, zoals bij onze 2de auto, komt Drire om de hoek kijken. Weliswaar mede door tijdgebrek van mijn kant loopt deze procedure al langer dan 1 jaar. Over de duivel gesproken.

Ter aanvulling : Een rechts gestuurd voertuig was vroeger in NL de Commer, eigendom van Gend en Loos.

groet

theo

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#8 Geplaatst: 2010-05-01 17:20:38

Op mijn CoC staat als uitzondering dat indien het stuur rechts zit het CoC alleen geldig is in landen waar links wordt gereden. De Britse versie van mijn auto kan dus niet zomaar in Frankrijk ( of Nederland)  worden ingevoerd want daar is dit CoC niet geldig.