Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

AED + Medische (nood)hulp

Auteur Bericht

avatar#5204
bashbm
Berichten: 9
Reacties: 36

#0 Geplaatst: 2010-04-26 14:39:27

Juiste rubriek voor dit onderwerp??

Alweer ruim 3 jaar gebruiken wij onze FR woning, die best wel afgelegen is. In die tijd is er veel aan en rond de woning geknutseld. Tot wij ons onlangs realiseerden, dat er mogelijk een moment kan komen dat er aan een van de bewoners of gasten geknutseld moet worden bijv. ivm een accuut lichamelijk falen.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we ons daarop onvoldoende hebben voorbereid, een manco dat wij bij het eerstvolgend bezoek willen opheffen o.a. door ons locaal te informeren over relevante instanties/telefoonnummers etc.

Een andere gedachte was, dat de aanschaf van een zgn AED (hartdefribillator)  wellicht zinnig zou zijn, juist vanwege de afgelegen ligging. Hoewel wij de locale bevolking graag economisch willen laten meeprofiteren van ons verblijf aldaar denken wij dat dit apparatuur is die beter vanuit NL meegebracht kan worden.

Mogen wij wat ervaringen van forumleden delen/vernemen op het gebied van AED en organisatie van medische noodhulp?

Bas

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2010-04-26 20:16:52

Men is hier uiterst actief met het plaatsen van een DAE, defibrillateur automatique externe. Ik zou informeren bij de mairie. De plaatselijke pompiers zullen er ook mee uitgerust zijn. Om nu in Nederland een apparaat aan te schaffen lijkt me nu niet zo handig. Kijk op deze site: http://www.defibrillateur-automatique.fr/

Ingrid

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#2 Geplaatst: 2010-04-27 09:47:15

Dag Bas,

Bedenk ook dat als je een AED aanschaft daar een onderhoudscontract en veiligheidsmetingen aan vast zitten en dit is niet goedkoop. Ons huis staat ook afgelegen en wij hebben een flinke koffer aangeschaft met verband, pleisters, hechtmateriaal, uitzuigsetje tegen insectenbeten/slangen, jodium, alcohol enz.enz. Van deze koffer hebben we al een paar keer profijt gehad. Persoonlijk denk ik dat een goede training reanimatie beter is dan het aanschaffen van een AED (ik ben technicus cardio-implantaten) en deze kennis regelmatig op te frissen. Wat Ingrid schrijft is waar, de pompiers zullen ook met een AED zijn uitgerust. Dus uitzoeken waar de pompiers zitten en een goed uitgeruste eerste hulpkoffer aanschaffen. Is goedkoper en veel meer profijt.

Willem 

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#3 Geplaatst: 2010-04-27 21:14:00

Die dingen zijn inderdaad niet goedkoop zo rond de €1200. ook belangrijk is de taal die hij spreekt in een noodsituatie moet hij wel de taal spreken die voor jouw en/of de gasten het makkelijkst is. Je moet ook een curcus volgen met de jaarlijkse opfris les. de gedachte gang kan ik goed begrijpen als je afgelegen zit. een AED geeft meer kans van overleven dan reanimatie, hiervoor moet je ook elk jaar een opfris curcus volgen is in NL zelfs verplicht. Ik moet zeggen dat sinds we zo'n ding in ons gebouw hebben hangen (vrijwilliges werk in NL) mij het een gerust gevoel geeft. Je moet ook het  risico inschatten Zo heeft mijn broers en ik allemaal hart afwijkingen dus is de kans groot dat er wat kan gebeuren met gasten van buitenaf is het maar raden.

nog een paar tips

hang een brandblusser op

maak een lijst met telefoonnummers hupdiensten,arts enz.

een route beschrijving naar een arts en ziekenhuis

rij die route eens het zoeken naar de dokter kost extra tijd

en een goede EHBO trommel dus niet zo'n kleintje uit de auto 

hang een AED en een EHBO trommel op een plaats waar iedereen er bij kan dus niet in het kantoortje die op dat moment net op slot zit

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2010-04-27 21:43:55

Voor een AED is geen cursus nodig maar dat apparaat gebruik je bij (vermoeden van) hartstilstand. Als dit het geval is, moet er alvast gereanimeerd worden voordat het apparaat wordt aangesloten op het slachtoffer.

Zorgen dus dat er mensen zijn die ook een reanimatiecursus hebben gehad. Die kunnen starten met reanimeren. Vervolgens kan een ander het apparaat aansluiten.

Training voor een AED zit tegenwoordig bij de EHBO- en reanimatiecursussen in F en ik neem aan ook in NL.

Goede opmerking over de taal! Een NL AED spreekt in principe Nederlands dus is alleen zinvol als Nederlanders hem bedienen. 

Onderhoud is niet zo'n probleem. De batterij gaat zo'n 5 jaar mee, de electroden ook dacht ik.

Verder denk ik dat het handig is een flinke verbandkist te hebben en ook een klein huisapotheekje.

Steven

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#5 Geplaatst: 2010-04-27 21:59:24

Ik mocht een oefensessie meemaken bij ons op het marktplein en de taal kon gekozen worden dus niet gek.

Ingrid