Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

blokhut

Auteur Bericht

avatar#7931
frodo
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2010-04-27 11:00:48

Wij willen een blokhut van 6X4 neerzetten ( of laten plaatsen ) in de buurt van Montherme. Wie weet er een bedrijf te vinden die dit kan leveren ( en evt plaatsen)

avatar#6073
Sjefke
Berichten: 18
Reacties: 159

#1 Geplaatst: 2010-04-27 20:30:09

Vraag wel eerst even na of je niet ook een bouwvergunning nodig hebt.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2010-04-27 22:17:08

6 x 4 = 24m², dus meer dan 20m², dus 'n bouwvergunning.

En dan gelden ook lokale belangen... Staan er meer "blokhutten" in de betreffende gemeente, of wil men Schimmel A, B of C ?

En staan er binnen 500 m wellicht lollige kerkjes, kruizen of monumentjes anderszins ?

Bij voorbeeld.

Peter.

avatar#7931
frodo
Berichten: 1
Reacties: 1

#3 Geplaatst: 2010-04-30 19:57:12

Bedankt voor jullie reacties. De blokhut willen we niet op een vaste fundering bouwen, maar op perpens. Zou dit nog wat uitmaken voor de vergunning. Het is dus zo weer af te breken (met enige moeite dan wel) Maar het is geen woning op een vaste fundering. De blokhut komt te staan in een natuur gebied en moet een bestaande schuur vervangen. 

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#4 Geplaatst: 2010-04-30 20:34:41

Frodo,

Wanneer een mobilhome van zijn wielen ontdaan zich al kwalificeert voor een bouwvergunning, dan zal dat ook opgaan voor een blokhut op slechts een lichte fundering. Zie ook deze discussie over de taxe foncière hier op het forum. Speciaal dit citaat: "Par contre, les mobil-homes qui sont posés sur le sol sur des plots de fondation et ne conservent pas en permanence de moyens de mobilité leur permettant d'être tractés ou déplacés, sont soumis à permis de construire et donc à la taxe sur le foncier bâti (CE 15 avril 1983 commune de Menet)." De algemene regel in de Code de l'urbanisme is (article L 421):  Les constructions, même ne comportant pas de fondations, doivent être précédées de la délivrance d'un permis de construire. En voor een iets kleinere blokhut, minder dan 20 m2, geldt in ieder geval een déclaration préalable wanneer er op hetzelfde terrein al een gebouw staat. Zie ook hier. Dat je een bestaande schuur wilt vervangen door een ander gebouwtje zou het misschien iets makkelijker kunnen maken, maar zo te lezen op internet blijft het een stevige papierwinkel. Ook bij deze wijziging van de bestemming van het oude gebouw gaat het antwoord op dat een vertegenwoordiger van een DDE gaf: "Puisque vous changez la qualification d'une grange, le permis de construire est obligatoire".

 

Wat misschien nog een uitweg zou kunnen bieden is het verkennen van het begrip H.L.L., de tijdelijke vakantiewoning. Geen permis de construire, maar wel een D.T. (Déclaration préalable de Travaux). Maar slechts in een beperkt aantal situaties toegestaan, bijvoorbeeld op een camping of op parcs résidentiels de loisirs. En in de andere gevallen een permis met alles wat daar bij komt kijken. Op de site habiter-autrement.org staat de H.L.L als volgt vermeld in het rijtje van uitzonderingen op de permis de construire regel:  "Les travaux consistant à implanter une habitation légère de loisirs (H.L.L.) de moins de 35 m² de surface hors œuvre nette (S.H.O.N.), ainsi que les travaux consistant à remplacer une habitation légère de loisirs par une nouvelle habitation légère de loisirs de superficie égale ou inférieure". 


Rob