Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Ongevraagde websites

Auteur Bericht

avatar#6263
Fredo
Berichten: 4
Reacties: 13

#0 Geplaatst: 2010-04-29 09:03:49

Hallo,

Sinds enige weken verschijnen er, als ik aan het internetten ben, allerlei sites vanzelf op mijn scherm die ik helemaal niet wil zien zoals sites voor gokken en meer van dat soort rommel.

Ik heb een ADSL abonnement bij Orange.

Van een aantal mensen in de de buurt, die ook via Orange internetten, heb ik begrepen dat die het zelfde hebben.

Het is misschien nog niet eens zo`n probleem maar ik erger me er aan dat zonder dat ik het wil, er allerlei rommel op mijn scherm verschijnt.

Is er iemand die weet wat ik daar aan kan doen en hoe ik deze ongewenste sites kan blokkeren.Is dit trouwens een typisch Orange probleem of zijn er meer providers die er dergelijke praktijken op na houden.?

Fredo(47)

avatar#6127
Adriana
Berichten: 27
Reacties: 102

#1 Geplaatst: 2010-04-29 09:38:09

Voor zover ik weet heeft dit niets met je provider te maken: die geeft je slechts toegang tot het internet maar bepaalt niet welke sites je te zien krijgt.

Bedoel je die "pop ups"? Vensters die wat kleiner zijn dan normaal en opeens in beeld floepen? Die horen bij de site die je bezoekt.

Welke browser gebruik je? Bij veel browsers kun je instellen dat je geen pop ups wenst te zien. Voor Firefox is een plugin beschikbaar die dergelijks reclame onderdrukt: Adblock . Ook Internet Explorer un je tegenwoordig popups laten blokkeren (via Extra > Popup-blokkering)

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#2 Geplaatst: 2010-04-29 09:50:05

Fredo,

   Tot nu toe bij Orange bas-débit verbinding daar nauwelijks last van gehad, en op mijn Nederlandse adsl verbinding van Telfort (voorheen Tiscali) ook niet. Maar zoals ongeveer 90% van het emailverkeer bestaat uit spam, zo zijn er ook allerlei handige types die met wat heen weer gesurf via een ogenschijnlijk onschuldige reclameboodschap of handige informatielink (gratis drivers) op de terugweg meeliften naar je eigen harde schijf. Het enige dat hier tegen helpt is enige selectiviteit bij het surfen. Niet makkelijk overigens wanneer je bijvoorbeeld via google iets probeert op te zoeken en je op allerlei sites terecht kan komen die je nooit spontaan zelf gevonden of bezocht zou hebben. Een goede virusscanner die èn regelmatig wordt geupdate, èn die je regelmatig alles laat scannen is een tweede defensielijn. Die zijn er in de betaalde varianten, en ook uitstekende gratis versies (van Avira bijvoorbeeld). Dus om het geld hoef je het niet te laten. Komen we vervolgens bij de bestrijding van spyware. Ook daar is een keur aan programma's voor te vinden. En vergeet de pop-up blockers niet. Als hekkesluiter, maar hij staat vooraan, je eerste prikkeldraadversperring tegen indringers: de firewall. Windows heeft die ingebouwd, zorg in ieder geval dat die aanstaat. Maar er zijn betere, bijvoorbeeld de langzamerhand klassieke Zonealarm. En de betaalde versies in pakketten van Norton, McAfee en vele andere softwarebedrijven. Maar het blijft allemaal mensenwerk: ook dure security pakketten plaatsen je soms voor verrassingen, zoals vele honderduizenden onlangs gemerkt hebben. De wereldwijde computer-familie snelt dan vaak eerder te hulp met een oplossing dan de veroorzaker van de ellende, die er vaak liever niet al te veel ruchtbaarheid aan geeft.

  Internetproviders kunnen emailverkeer als ze het goed doen adequaat filteren op spam. Veel lastiger is het de inhoud van alle websites op deze wereld te beoordelen op the good, the bad and the ugly. Ze hebben in hun eigen land uiteraard mogelijkheden om de inhoud van wat er op hun eigen servers en harde schijvenpark draait te controleren. Het wordt juridisch wat lastiger wanneer de boosdoeners zich in een ander land schuilhouden. Dat vergt internationale samenwerking van justitie en politie, en dat gebeurt voornamelijk wanneer er sprake is van een omvangrijke financiële fraude. De Amerikanen hebben heel lang op de deur van Nederland geklopt voordat er wat gebeurde met de vanuit Amsterdam-Z.O. operende Nigeriaanse internetfraudeurs. Toen de becijferde fraude langzamerhand de vele tientallen miljoenen dollars ten nadele van staatsburgers van de V.S. ging belopen, toen pas kwam het Nederlandse justitiële apparaat in beweging. De kleinere vissen, type piranha, blijven vrij rondzemmen. En daartegen helpen de hierboven genoemde veiligheidsmaatregelen, maar helaas niet altijd. Ik blijf uiteraard benieuwd naar de ervaringen van anderen, maar op dit moment denk ik: don't blame the messenger. Want die rol vervult een provider immers als schakel tussen onze pc en het internet.

Rob van der Meulen

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#3 Geplaatst: 2010-04-29 11:22:52

Fredo,

99,99% kans dat je 1 of meer besmettingen hebt opgelopen met ranzige programma's die je nu bestoken met ongewenste sites, ongewenste google- resultaten, je internetgedrag bespioneren etc.

De algemene term is malware. (virus/spyware etc)

De grootste veroorzaker is de gebruiker zelf. De laatste tijd heel vaak omdat de gebruiker reageert op een valse virusmelding die de gebruiker verleid om een vals anti-virus programma te downloaden teneinde het "probleem" op te lossen. In werkelijkheid haalt de gebruiker malware binnen met dit soort effecten als gevolg.

Eerst oplossen en daarna pas weer denken aan internetbankieren/ online aankopen etc, want de kans is groot dat gepoogd zal worden om je gegevens te stelen.

Klik hier voor gratis oplossingen.

Probeer (na elkaar) meerdere programma's.

avatar#6127
Adriana
Berichten: 27
Reacties: 102

#4 Geplaatst: 2010-04-29 11:40:15

Kan Fredo iets precieser beschrijven wat hij te zien krijgt? Gaat het echt om websites of om popups?

avatar#6263
Fredo
Berichten: 4
Reacties: 13

#5 Geplaatst: 2010-04-29 13:23:11

Hier nog wat aanvullende informatie.

Op mijn computer is een betaalde versie van norton 2010 geinstalleerd.

Deze heeft gisteren nog een volledige scan uitgevoerd.

Terwijl ik hier nu zit te typen probeerd de site c5.zedo.com de site infofrankrijk te sluiten en de site c5.zedo.com te openen. Het zijn dus beslist geen popups.

een aantal andere sites die steeds weer proberen op het scherm te komen zijn: 

ad.yieldmanager.com

freelottocasino.com

les-horaires.fr

en nog een aantal anderen.

Het vreemde is dat bij mij in de buurt een aantal personen sinds kort precies het zelfde probleem hebben.

Met deze personen e-mail ik vrijwel nooit dus elkaar besmetten lijkt mij sterk.

Fredo

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#6 Geplaatst: 2010-04-29 13:39:30

Je bent helaas besmet met malware. Zoek maar eens op Google met die naam.

Hier een oplossing:

 Download MBAM (Malwarebytes' Anti-Malware) hier.
Dubbelklik op mbam-setup.exe om het programma te installeren.
Zorg ervoor dat er een vinkje geplaatst is voor Update Malwarebytes' Anti-Malware en Start Malwarebytes' Anti-Malware, Klik daarna op "Voltooien".
Indien een update gevonden werd, zal die gedownload en geïnstalleerd worden.
Wanneer het programma volledig up to date is, selecteer dan in het tabblad Scanner : "Snelle Scan", daarna klik op Scan.
Het scannen kan een tijdje duren, dus wees geduldig.
Wanneer de scan voltooid is, klik op OK, daarna "Bekijk Resultaten" om de resultaten te zien.
Zorg ervoor dat daar alles aangevinkt is, daarna klik op: Verwijder geselecteerde.
Na het verwijderen zal een log openen en zal er gevraagd worden om de computer opnieuw op te starten.
Indien MBAM moeilijkheden heeft met het verwijderen van bepaalde bestanden zal het enkele meldingen geven waar je OK moet klikken.
Daarna zal het vragen om de Computer opnieuw op te starten... dus sta toe dat MBAM de computer opnieuw opstart.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#7 Geplaatst: 2010-04-29 14:04:12

Google maar eens op "c5.zedo.com", dat verklaart veel.

MBAM is een goed programma, ik hoop dat het helpt. Omdat MBAM alle bestanden napluist is de kans groot dat MBAM de trigger is voor Norton om te zien dat er toch wat mis is.

avatar#6127
Adriana
Berichten: 27
Reacties: 102

#8 Geplaatst: 2010-04-29 14:26:23

Ok, Fredo, ik heb me duidelijk vergist. Ik dacht dat je het over pop-ups had. Gelukkig waren de heren er meteen bij met hun goede adviezen. Ik hoop dat je gauw van die narigheid afkomt.

avatar#6263
Fredo
Berichten: 4
Reacties: 13

#9 Geplaatst: 2010-04-29 17:15:56

Allen hartelijk dank voor de reacties.

Komend weekeinde ga ik er eens rustig voor zitten en proberen het probleem te verhelpen.

Jullie horen nog van mij.

Fredo

avatar#6263
Fredo
Berichten: 4
Reacties: 13

#10 Geplaatst: 2010-04-30 08:55:26

Hallo allemaal,

Gisteravond toch maar direct  met de door RoZwen beschreven oplossing geprobeerd om het probleem te verhelpen en zonder enig probleem is het gelukt.

Er zijn 168.704 bestanden gescand

Dit duurde 54minuten.

Er waren 36 bestanden geinfecteerd.

Na de geinfecteerde bestanden te hebben verwijderd heb ik de computer op nieuw gestart.

Daarna geen problemen meer.

Ik vraag me echter nog wel af waarom Norton dit probleem niet kon oplossen.

Alle reageerders hartelijk dank voor het mee denken.

Groeten uit een voor het eerst sinds weken regenachtig 47.

Fredo

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#11 Geplaatst: 2010-04-30 12:30:55

Bonjour,

Wellicht als mosterd na de maaltijd, toch even een waarschuwing. Meer en meer Windows computers worden besmet met zogenaamde rootkits. Deze rootkits worden actief bij het opstarten van de computer, vóórdat Windows start, en omzeilen derhalve de Windows kernel. Op deze wijze blijven rootkits volslagen onzichtbaar voor Windows... en voor alle virusscanners en malware detectie programma's zoals MBAM.

De meest gevaarlijke rootkits worden naar het schijnt vervaardigd door professionals in dienst van Russische en Chinese misdaadkartels. Deze zijn specifiek bedoeld om de financiele gegevens van slachtoffers te achterhalen en/of financiele transacties te onderscheppen, zodat bankrekeningen en creditcards geplunderd kunnen worden.

De enige manier om rootkits te vinden en te verwijderen is gebruik te maken van scanners die buiten Windows om werken. Een bekende en door mij vaak gebruikte tool hiervoor is ComboFix, te vinden op http://www.combofix.org/.

Persoonlijk zou ik een computer die overduidelijk besmet is geweest niet meer voor thuisbankieren of internettransacties durven gebruiken vóórdat die terdege op de aanwezigheid van achtergebleven rootkits is gecontroleerd.

Salutations, Jos

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#12 Geplaatst: 2010-04-30 14:43:43

In aanvulling op wat Jos hierboven schrijft volledigheidshalve nog de veilige optie vermeld van het starten van je pc met een rescue cd of dvd. Heel wat computerbladen hebben eens per jaar een bootable rescue cd of dvd bijverpakt, met daarop meestal een mini Linux operating system (Knoppix of aanverwanten), en diverse utilities. Menu gestuurd allemaal, dus de hedendaagse muisklikkende Windowsmens hoeft niet eerst in te tekenen op een cursus bij de LOI om Linux de goeie kant uit te kunnen sturen. Verder kleine programma'tjes om je harde schijf mee te testen, of om een geheugentest mee uit te voeren. Zorg er wel voor dat in de opstartvolgorde  (in je bios in te stellen) de cd/dvd lezer als nummer één staat, en daarna pas je harde schijf. Gisteren nog kon ik daar een defecte geheugenmodule in de plotseling kuren vertonende pc van mijn vrouw mee identificeren. Belangrijker zijn de meegeleverde virus-scanners, bij Duitse bladen als PCWelt (ook een mini Windows-7 optie!) en C!T meestal van Avira en AVG afkomstig. Omdat het Linux operating system controleert of er ook een netwerk- of internet verbinding is, kun je meteen de laatste virusdefinities laten downloaden. Voordeel is dat je helemaal niets maar dan ook niets te maken hebt met de "Unfug" die ergens verborgen is op je harde schijf. Je vliegt om maar eens een beeldspraak te gebruiken met een helicopter over de magneetvelden van je harde schijf, je hoeft niet zelf met je voeten in de wellicht giftige klei rond te gaan baggeren zoals bij het opstarten vanaf je harde schijf het geval zou kunnen zijn. Ik zei dus virusscanners: meestal hebben ze er twee aan boord. Geen enkele virusscanner biedt 100% zekerheid. Door er twee - niet gelijktijdig - op je harde schijf los te laten wordt de opsporingskans groter. Omdat er standaard ook een webbrowsertje wordt meegeleverd, kun je zelfs bij een defecte harde schijf toch het internet op en bij je email. Een handig veiligheidsnet zo'n rescue cd/dvd.

Rob