Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

problemen plus value afwikkeling

Auteur Bericht

avatar#7939
djb
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2010-04-30 10:31:13

Wij hebben in 2006 gekozen de plus value afwikkeling niet via de SARF te doen, maar doormiddel van een bankgarantie van een familielid (ingezetene in Fr).

Inmiddels is de termijn al lang verstreken en weigert de bank zonder schriftelijke verklaring de bankgarantie op te heffen. De belastingdienst zegt dat zo een verklaring niet nodig is... kortom het is weer feest.

Wie heeft een suggestie?

avatar#4476
marise
Berichten: 2
Reacties: 19

#1 Geplaatst: 2011-02-05 01:28:17

Al eerder heb ik een bericht over de SARF geplaatst waarbij de traagheid van deze instantie gemeld werd . Inmiddels is de door volgens ons teveel betaalde Plus- Value voor een deel door de SARF aan de belastingdienst terug gevraagd maar geweigerd.

De SARF legt zich hierbij neer maar gaf wel het adres van de Conciliateur- Fiscal waarmee ik in discussie ben gegaan hetgeen resulteerde in een teruggave van een klein deel van het door de SARF terugevraagde bedrag.Aangezien een ingewikkelde kwestie in een patstelling eindigde werd mij aangeraden mijn klacht bij de Cour Administratve d'Appel de Versailles te deponeren waar ik in eerste instantie een afwijzing van kreeg echter later wel een bericht dat onze zaak in behandeling wordt genomen.

Binnen een maand moet ik nu een advocaat of een ander deskundige doorgeven aan de rechtbank.

Aangezien wij daar geen geld voor hebben en ik ook niet weet wat de kosten voor een proces tegen de belasting zijn  weet ik niet wat ik moet doen .Mijn man steunt mij bij mijn acties maar aangezien ik het hele traject heb doorlopen laat hij het aan mij over.

Mag ik zelf de zaak verdedigen?De SARF houdt zich afzijdig en wanneer ik ze vraag om  mee naar de rechtbank te gaan antwoorden ze niet.

Heeft iemand ervaring met een rechtzaak en de kosten hiervan?

Alvast bedankt voor ev. reacties.

Marise

PS: Helaas kan ik niet op het forum vinden waar je een nieuw bericht kan plaatsen

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#2 Geplaatst: 2011-02-05 11:50:01

Begin er niet aan...een rechtszaak duurt al heel snel een jaar, zo niet jaren. Advokaten in Frankrijk zijn vaak traag en duur. Kost een heleboel emotie met een uiterst onzekere toekomst. Om van de prijs nog maar niet te spreken: €10.000 ben je zomaar kwijt aan een advokaat in een dergelijke zaak.

Mijn advies: probeer afscheid te nemen van je verlies, hoe moeilijk ook en ga verder met je leven.

Wim 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2011-02-05 12:43:52

Het advies van Wim lijkt me zeer terecht.

De SARF is een zeer beruchte instelling. Advies: probeer bij de afwikkeling van de verkoop van een tweede huis met overwinst die instelling zo veel mogelijk te vermijden. Het is niet verplicht om de SARF in te schakelen, hoewel Franse notarissen soms anders doen geloven. Ook een bank kan als représentant optreden.

Wim

avatar#4476
marise
Berichten: 2
Reacties: 19

#4 Geplaatst: 2011-02-06 22:10:26

Hartelijk dank voor de reacties en de goede raad. Inderdaad denk ik erover om de ellende van langdurige processen te vermijden om niet te spreken van de hoge kosten. Ook al is het oneerlijk en was het een hoog bedrag(45000 betaald aan plus-value doordat de aandelen door een notaris ondanks herhaald verzoek pas jaren na aankoop van een ruine voor het bedrag van de ruine  maar niet voor het bedrag van na de herbouw is ingeschreven) wij zullen ermee moeten leven.

Marise