Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Als Nederlander iets kopen in Frankrijk met cheque??

Auteur Bericht

avatar#7954
Chevaux
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2010-05-03 16:45:52

Wij willen een paardentrailer invoeren vanuit Frankrijk naar Nederland. Deze wordt door de verkoper naar de grens gebracht, na inspectie door ons zal tot definitieve koop overgegaan worden mits deze in de staat is zoals beschreven door de verkoper. Ik zal het transportbedrijf dan de cheque meegeven. Kan ik als Nederlander in Frankrijk bij La Poste een cheque aanschaffen zonder vooraf van alles te regelen? De verkoper wil geen contante betaling.

Ik kan trouwens wel redelijk frans lezen/schrijven, spreken is lastiger.

Dit is wat de verkoper schreef aan mij:

VOUS ALLEZ PREPARER UN RECU DE LA POSTE DES ....€ C'EST A DIRE QUE VOUS ALLEZ FAIRE UN MANDAT DE ....€ A LA POSTE ET VOUS GARDEREZ JALOUSEMENT  LE RECU QUE VOUS AUREZ A LA POSTE APRES AVOIR FAIT LE MANDAT ET QUE VOUS DONNEREZ AU TRANSPORTEUR  A LA FRONTIERE. AVANT DE LUI DONNER LE RECU DE LA POSTE VOUS ESSAYEZ DE VERIFIER L'ETAT DES PNEUS ET AUTES DU VAN PENDANT QUELQUES BONNES MINUTES , VOUS VERIFIEZ TOUS LES PAPIERS  ET SI TOUT EST OK ALORS VOUS PASSER ENSUITE A L'ECHANGE DU RECU DU MANDAT DES ....€ DE LA POSTE CONTRE LE VAN

Graag jullie hulp/advies in deze.

Groetjes uit nederlands Limburg.

avatar#7879
debuurman
Berichten: 3
Reacties: 13

#1 Geplaatst: 2010-05-04 10:44:17

niet doen,

waarschijnlijk betreft het hier een bende van Afrikaanse oplichters. Zelf zoiets dergelijks hier in Belgie aan de hand gehad met de aanschaf van een busje. Alles was zeer beleefd tot de in hoofdletters geschreven instructies voor de overdracht. Mij werd verzocht/ opgedragen via Western Union te werken. Mijn frans is niet toereikend vanavond laat ik het mijn vrouw wel lezen.

groet Anton.

avatar#7879
debuurman
Berichten: 3
Reacties: 13

#2 Geplaatst: 2010-05-04 18:51:51

beste Stella,

Heb het nog even door mijn vrouw laten lezen. De tekst is nagenoeg gelijk en het wemelt van de spelfouten, vaak op deze manier gemaakt dooor afrikanen.Voor 99 procent zeker dat dit dezelfde methode betreft.

Susses met de zoektocht,

Anton.

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#3 Geplaatst: 2010-07-18 13:28:10

Als je in Frankrijk een auto of geregistreerde trailer koopt is een ´certification de cession d´un véhicule´verplicht. Een verkoopcontract dus en dat is een specifiek formulier. De verkoper en ondertekenaar van dat formulier moet DEZELFDE persoon zijn die op het kentekenbewijs de ´carte grise´ staat.

Een man kan dus niet de auto van zijn vrouw verkopen.

Vraag bij aankoop de originele rekening van de auto of trailer , waarop de betaalde BTW staat, dan kan je die BTW verrekenen met de in Nederland verschuldigde BTW. Vraag vantevoren bij je lokale belastinginspecteur na welke andere papieren hij eist om die BTW te verrekenen.

Aangifte hoeft niet bij de grens dat mag in je eigen woonplaaats bij die lokale inspecteur.