Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Hoe en wat met de ziektekostenverzekering

Auteur Bericht

avatar#7956
Wim&Charlotte
Berichten: 2
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2010-05-12 10:44:04

Kan iemand mij op eenvoudige wijze duidelijk maken hoe het nu zit met de ziektekostenverzekering? (en hoeveel er nu eigenlijk betaald moet worden)

We willen eind van dit jaar/begin volgend jaar naar Frankrijk verhuizen en Frans belastingplichtige worden en in dit forum kan ik geen concrete bedragen vinden.

Situatie:

Mijn vrouw krijgt t.z.t. een prepensioen uit Nederland, ik krijg niets.

Ik begreep dat zij via het CVZ de ziektekostenpremie moet betalen, hoeveel dat is; geen idee.

Vragen:

Moet ik voor mezelf een ziektekostenverzekering afsluiten (€ ?) in Frankrijk of kan ik als gezindslid 'meeliften' op de verzekering van mijn vrouw. (nu we nog in NL wonen hebben we natuurlijk allebei een ziektekostenverzkering)

Kan ik in Frankrijk in het Franse ziekenfonds ivm het ontbreken van inkomen?

Alle informatie hieromtrent is welkom.

Alvast bedankt,

Wim & Charlotte

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2010-05-12 13:58:55

Het staat allemaal picobello op deze site. U kijkt bij 'Leven' dan 'Geldzaken' aanklikken en dan Ziektekosten. In uw geval moet u informeren bij het CVZ of u vrouw in aanmerking komt voor een E 121 formulier en daarmee kan zij haar Carte Vitale aanvrgaen bij de plaatselijke Caisse Maladie (CPAM). U als echtgenoot lift dan mee op deze kaart. Daarnaast kunt u nog een aanvullende ('Mutuelle') verzekering afsluiten. Komt u vrouw niet in aanmerking voor E 121 en u heeft geen werk in Frankrijk dan bent u verplicht een particuliere verzekering af te sluiten en die zijn erg prijzig.

Ingrid