Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

"Tripoli" en de huidige moraal

Auteur Bericht

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#0 Geplaatst: 2010-05-13 18:20:26

Soms moet je 'n Nederlander zijn in het buitenland, of 'n buitenlander in Nederland, om zaken op te merken.

Neem nu het vliegtuigongeluk nabij Tripoli. 'n Gehele natie in rouw, ministers van BuZa en nu ook BZK die zich graag laten opnemen via camera en microfoon, zelfs in het Engels, "en direct".

Versta mij goed : wat er is gebeurd, is natuurlijk verschrikkelijk. Verschrikkelijk voor de naasten, verschrikkelijk voor De Autoriteiten want hoe gaan we hiermee om? Maar vooral voor de naasten, laat hen met rust !

Nu dan de reden voor dit berichtje :

¤    vorig jaar die Airbus 330 van Air France van Rio naar Parijs;

¤   nu 'n vlucht met 'n Airbus 330 van J'burg naar Tripoli;

¤   politieke partijen in NL die hun campagnes opschorten, uit piëteit;

¤   zojuist 'n persconferentie op Ned I met "minister" Verhagen en "staatssecretaris" Bijleveld;

¤   die uitzending werd onmidddellijk gevolgd door gristen Thijs van den Brink om zijn uitzending van komende maandag te promoten, "Kies corect" of zoiets;

¤   die promo werd gevolgd door 'n spotje voor het AvioDrome, mijn god...


Ben ik nu gek ? Zeg het me, frank & vrij.

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2010-05-13 19:12:57

Ik zat in de auto, op weg naar huis en ik hoorde het staartje van France Info rond 18.15h en daar werd nog nét even verteld dat er (12 uur eerder overigens) een Airbus -alweer een- in Tripoli was neergestort met zo'n 60 Nederlanders. Natuurlijk gelijk de satelliet aangezet en daar defileerden de deskundigen en deskundologen voorbij. Met de obligate beelden van het uitgebrande vliegtuig, de vliegvelden van Düsseldorf en Zaventem. Lybische dokter die uitleg gaf over de enige overlevende. De black-box en de cockpit voice recorder wel gevonden maar moesten nog uitgelezen worden. de Weerman die zei dat het weer goed was. Gisteravond Verhagen die wel maar ook weer niet toegaf dat het jongetje Ruben heette. Benno Baksteen zal er ook wel weer bij zijn geweest. En natuurlijk gaat alles tot op de bodem worden uitgezocht samen met de Lybiërs..... en kan er nog niets gezegd worden over de oorzaak. Daar hebben we later prins Pieter voor die dat allemaal haarfijn gaat uitleggen. En Airbus heeft de advocaten zeker al in standby gezet.

Ik vind het ook erg, maar na een uurtje heb ik de TV maar weer uitgezet. Ik hoef ook geen nabestaanden, advocaten en journalisten meer te horen.

Het is allemaal zo voorspelbaar. Regering, vliegtuigmaatschappijen, media hebben draaiboeken voor dit soort rampen.

Dit allemaal nadat prins Pieter de analyse van de ramp van Turkisch Airlines had gepresenteerd en wij weer een flink aantal posstraumatische nieuwe polderlanders de revue hebben zien passeren.

En dan mogen we een paar dagen Calvinistisch droef kijken, inderdaad uit piëteit. Anders zijn we harteloos.

Ja ik ben cynisch want het is voorspelbaar en het voegt zo weinig toe.

Pas nog een uitstekende uitzending van de VPRO gezien over het posttraumatisch stessyndroom. Ik wist het eigenlijk wel maar was toch een opfrisser.

Je hoeft helemaal geen grote debriefingen te houden of een "cellule de crise" op de mensen af te sturen. Teveel aandacht (ook media-aandacht) blokkeert mensen zelfs in hun verwerking. Alert blijven op gedrag en die kleine minderheid die niet goed verwerkt, dat is werk voor deskundigen.

Bij lijden en leed horen rituelen maar er zijn grenzen aan de zin van herdenkingen, stille tochten, monumenten...

Steven

PS heb nog NIET Khadaffi bij het bed van het jongetje gezien. Of gemist...?

avatar#7627
La Flèche
Berichten: 25
Reacties: 78

#2 Geplaatst: 2010-05-13 21:31:59

Salut,

Inderdaad een mens reageert vreemd. Sinds lange tijd heb ik weer eens naar het NOS-journaal gekeken. Dus het trekt kennelijk wel. En het werkt via het Nederlanderschap want bij een Oestbeekse (of een ander verwegistanse) catastrofe had ik schouder ophalend gereageerd zoals bij elk mega (verkeers)ongeluk.

Vreemd is dat ik geen enkele herinnering meer heb aan de reeks vliegtuig ongelukken die naar aanleiding van Tripoli weer zijn opgeleppeld. De pers sprak van ..."Vliegtuig rampen met Nederlandse betrokkenheid"..., alleen Tenerif staat me nog bij, en dat vanwege de nogal knullige oorzaak.

Ik vraag mij af of ik over, pak weg tien maanden, me de naam van de enige overlevende, in dit geval een menneke van negen, nog kan herinneren.

Ik ben niet gevoelloos of zo, maar de wereld biedt me wel erg veel ellende.

Ben


avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#3 Geplaatst: 2010-05-25 21:39:27

Je kan niet het leed van de hele wereld op je schouders nemen...

Wat dan weer een beetje jammer is, als er wat Nederlanders in het toestel hebben gezeten is ineens het hele land in rouw. Als Air India 162 (of hoeveel was het) Indiërs over de kling jaagt dan kijkt men nauwelijks op of om.