Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Internet verbinding

Auteur Bericht

avatar#7996
RichardMCV
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2010-05-15 23:14:38

Hallo allemaal, mijn vrouw en ik hebben sinds een paar jaar een huisje in de Dordogne. We hebben dit nieuw laten bouwen. Aangezien we tegenwoordig mobiele telefoons hebben, hebben we geen vaste aansluiting in het huisje laten plaatsen ( er is wel een loze leiding aanwezig vanaf de rand van het grondstuk tot in het huisje; een rode geribbelde buis). Het enige wat er naar het huisje toe "loopt", is de waterleiding en de electraleiding.

Nu zou ik toch graag tijdens mijn vakanties gebruik gaan maken van internet. Nu doe ik dat via een KPN-dongle, maar dat is vreselijk prijzig.

Welke mogelijkheden zijn er om toch van (betaalbaar) internet te gaan genieten in Frankrijk?

bestaat er zoiets als de Franse versie van de KPN-dongle of is het goedkoper om een vaste aansluiting te laten aanleggen? Zo ja, waar moet ik dan zijn om dit te regelen?

Alvast bedankt

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-05-15 23:49:57

Richard,

Welkom op dit forum. Voor een eerste oriëntierondje zou je hier kunnen beginnen. En voor het draadloze gebeuren deze recente discussie op het forum kunnen lezen. Voor een vergelijkend overzicht kun je bij deze site terecht, maar er zijn er nog veel meer. Wat adsl aangaat zou je hier kunnen kijken. En wat die rode geribbelde buis betreft: die is bedoeld voor 230 Volt bekabeling. Communicatieleidingen, meestal dus de koperdraadjes van France Telecom voor telefoon en/of adsl, worden geacht door een groene geribbelde buis ondergronds hun weg te zoeken. De zoekfunctie boven aan het scherm levert nog veel meer hits op.

Rob van der Meulen