Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Wasmachine en keldergemak

Auteur Bericht

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#0 Geplaatst: 2010-05-17 11:22:13

Wie heeft ervaring met het plaatsen van een wasmachine in een kelder, terwijl de laagste afvoer op de begane grond er boven is? Er zijn twee belangrijke redenen om de wasmachine in de kelder te plaatsen. Allereerst is er de ruimte en verder is de kelder vorstvrij. De  afvoer naar de fosse toutes eaux, waar ik de machine op moet aansluiten, is op z’n laagst echter vanaf de keldergrond ruim 2 meter hoog. Nu kan ik de machine op een verhoging zetten en daardoor de afstand tot het afvoerpunt halveren, maar dan moet er nog steeds een meer dan normaal hoogteverschil worden overwonnen.

Het alternatief is het waswater in een ton te laten stromen en die met een dompelpomp te legen, maar dat zal vast stinken en helemaal leeg komt dat reservoir nooit met een pomp.

Kortom, wie heeft hier al het wiel uitgevonden?

Frans

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2010-05-17 14:00:47

Bonjour Frans,

Persoonlijk heb ik geen ervaring hiermee, maar het is in de geaccidenteerde FR landschappen natuurlijk een bekend vraagstuk.

De meest geeigende oplossing hiervoor is een eenvoudige combinatie van opvoerpomp en bufferreservoir, liefst geintegreerd in 1 behuizing zodat je die direct kunt plaatsen. In FR staat dit bekend onder namen als "station de relevage", "poste de relevage", "pompe de relevage monobloc" enzovoort. Dus het trefwoord is "relevage".

Een aardig voorbeeld van een dergelijk apparaat vind je hier, maar met wat zoek/Google werk vind je ongetwijfeld nog meer. Succes!

Salutations, Jos

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2010-05-30 21:59:37

Cher Frans,

een releveur zoals door Jos genoemd is inderdaad de oplossing.

Ze zijn er van dit merk, van miniuinits voor het condenswater van airco of hoogrendementketel tot grote apparaten die het afvalwater van een hele huishouding aankunnen. 

Stinken? Het laatste water van een wasmachine is toch steeds het spoelwater, en dat stinkt niet. Anders zou ook een gewone wasmachineafvoer met een sifon steeds stinken, maar dat doet hij niet.

Verder heb je het in de kopregel van je bijdrage ook over een keldergemak. Daarvoor bestaan standaard afvoerunits, er zijn zelfs WC-modellen met geïntegreerd vermaal- en afvoersysteem, zie hier

Succes met het inrichten van je kelder!

Christian von Klösterlein

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#3 Geplaatst: 2010-05-31 23:42:49

Heren, 

Dank. Ik zit op het goede spoor. Op Franse bricoleurssites vond ik zelfs dat sommigen een afgeschut gat in hun kelder graven en daar een dompelpomp in hangen. Een dekseltje er op en alles is uit het zicht. De releveur lijkt me overigens een nettere oplossing.

Groet,

Frans

avatar#6591
peter en nienke
Berichten: 9
Reacties: 88

#4 Geplaatst: 2010-06-01 08:36:19

Beste Frans,

Ik heb in mijn huis in Naarden hetzelfde probleem gehad.

De wasmachinepompen kunnen gemakkelijk een meter of twee omhoog pompen.

Je moet de wasmachine dus zo hoog mogelijk plaatsen, dat is ook gemakkelijk bij het vullen en dan de slang naar de afvoer brengen.

De slang zit meestal onderaan de machine dus je zit al gauw op twee meter.

Dit heeft bij mij ruim twintig jaar prima gewerkt, dus ik zou deze oplossing eerst proberen. Doe anders even een testje om te kijken hoe hoog je kunt gaan.

Succes,

Peter