Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Aanvraag telefoon en internet vanuit Nederland

Auteur Bericht

avatar#7609
peterch
Berichten: 7
Reacties: 17

#0 Geplaatst: 2010-05-18 09:37:28

Vandaag heb ik voor ons huis in de Allier  (geheel nieuw huis) bij de Engelstalige FT   internet verbinding telefoon aangevraagd en internet.

Ik heb daarbij gelijk aangegeven dat het om een 2e huis gaat en dat wij als we er niet zijn de telefoonlijn willen stoppen. Dat kan via een telefoontje en weer activeren eveneens.

Ik heb gevraagd of dat ook voor de internet verbinding mogelijk was (Orange).

Telefonisch kan dat niet maar je kunt je abo wel opzeggen en dat moet dan per brief.

Internet activeren kan dan weer wel telefonisch.

Zo ergens half juni wordt de boel ge-installeerd dus ik  ben benieuwd hoe dit gaat lopen.

Ik kreeg al direct mijn telefoonnummer en de kosten van installatie (ongeveer 100 euro).

Overigens ga ik geen modem  router van Orange gebruiken (live box) maar een eigen modem router die ik nog heb liggen en dus ben ik benieuwd of dat allemaal gaat werken.

Ik moet zeggen dat de Engelstalige FT heel geduldig en behulpzaam was.

Ik hou jullie verder op de hoogte van het verloop.

Peter

avatar#8013
norma
Berichten: 0
Reacties: 2

#1 Geplaatst: 2010-05-21 14:43:58

In principe zijn deze modems compatibel, maar niet zonder meer. Het nederlandse modem dat ik in Nederland pas gekocht heb is gewoon een oude versie van de livebox (zelfde merk). Ik denk dus dat je dan met dat modem veel tijd kwijt raakt en dat je beter in een livebox kunt investeren. Ze zijn bij elke Carrefour te koop (70 €) en worden met alle toebehoren geleverd.

- platte stekker (geen driepuntsstekker zoals in Nederland)

- filters: de muurcontactdozen zijn in Frankrijk direct geschikt voor ADSL, geen geknoei met schroevendraaiers dus, je hoeft er alleen maar een filter in te pluggen (één op elke contactdoos). Er worden 3 filters bijgeleverd.

- die 100 € dient om ADSL te installeren op je pc. Als je het zelf doet (en het is heel eenvoudig, een kind (mijn zoon van 14) kan de was doen) is dit weggegooid geld.

- is je modem geschikt voor 4 pc-aansluitingen en 2 wifi tegelijkertijd?

- hoe hanteert je modem streaming?

- heb je bij je modem drivers voor je computer? (Vista/Windows 7)

In elk geval veel succes.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#2 Geplaatst: 2010-05-22 12:38:45

Norma,

het strooien met irrelevante termen maakt nog geen samenhangend verhaal.

Heb je je zoontje van 14 deze reactie al laten screenen?

-Drivers bestaan helemaal niet voor ethernet modems.

-In Nederland is de varkenssnuit bij nieuwbouw vervangen door rj11 telefoon aansluitingen, in Frankrijk vaak ook.

-Hoe hanteert jouw modem streaming?

-Elk niet-provider gebonden modem wat in Nederland werkt kun je binnen een minuut instellen voor gebruik in Frankrijk.

-Een Nederlands adsl filter werkt ook gewoon in Frankrijk, gewoon in de rj11 aansluiting prikken. Als er nog een ouderwetse aansluiting zit kun je een verloopstekker gebruiken. (net als in NL, maar dan een verloop naar de Franse stekker)

-Waarom moet het modem slechts  4 pc aansluitingen ( term bestaat niet) en maar 2 wifi tegelijkertijd hebben? Normaal is dat 256.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#3 Geplaatst: 2010-05-24 10:59:18

Norma heeft inderdaad geloof ik af en toe de klok wel horen luiden maar weet niet echt waar de klepel hangt ...

Die ongeveer €100 zijn aansluitkosten voor de vaste telefoonlijn: in ieder geval € 55 voor het inwerking stellen van de telefoonlijn en indien nodig € 54,49 kosten voor de technicien die langs komt in één van de volgende gevallen:

- absence de desserte câblée chez le client
- ligne(s) supplémentaire(s) demandée(s) par le client
- desserte interne défectueuse chez le client

Je kunt in principe dus je eigen modem gebruiken inderdaad, maar je zult wel een prise en T nodig hebben. Zoals jako al aangeeft zijn de huidige aansluitingen in nieuwe huizen tegenwoordig RJ45 (geen RJ11 trouwens, in Frankrijk in ieder geval niet, zie paragraaf 2.2.2.3 op pagina 14 in deze STI). Alle aansluitingen in huis moeten echter ofwel RJ45 ofwel "en T" zijn, dus afhankelijk van de eventueel bestaande aansluiting(en) zal er met één van de beide soorten aansluiting worden gewerkt.

Wat betreft de filters: je kunt ervoor kiezen een filter te gebruiken op de plaats waar de telefoonaansluiting binnenkomt, het modem daar te zetten (aan de ADSL-kant van het filter) en dan het telefoondeel naar de eventuele andere telefoonaansluitingen te laten lopen of je kunt (zoals het in Frankrijk in de meeste gevallen gebruikelijk is) een filter plaatsen op iedere telefoonaansluiting (ook daar waar geen modem zit) en het modem dan op één van deze plaatsen aan de ADSL-kant van één van deze filters aan te sluiten.

<joke>Ik ben trouwens erg aan het nadenken over het antwoord op de vraag hoe mijn modem streaming hanteert ... voorzover ik weet is het antwoord eigenlijk "niet" want voor mijn modem (en dat als het goed is voor ieder goed modem) is streaming gewoon hetzelfde als iedere andere soort verkeer ... tenzij er speciale QoS management wordt toegepast natuurlijk ...</joke>

Groeten,

Thomas

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#4 Geplaatst: 2010-05-27 19:45:41

Beste Witte Raaf (Thomas, dus),

Ik ben na mijn terugkomst hier in dep. 79 bijna 2 mnd. verstoken geweest van Internet. Op 2 april werd door Free of FT ergens een stekker uitgetrokken.

Nu was ik al weinig tevreden over " les prestations de Free", dus hun service de dépannage gebeld. Telefoon werkte nog wel, maar die oplichters lieten me meer dan 1 uur de Freebox herstarten voor mijn rekening dus met abo voor "ligne fixe". Dat hielp tuurlijk voor geen meter want ik had al kunnen constateren dat het modem OK was en vgls. hun leaflet was er slechts een synchronisatieprobleem. Het modem doorliep alle zelftests sans faille, maar gaf geen tijd aan op het display.

Toen was de' maat vol voor mij en ben ik met mijn huishoudelijke hulp naar Bressure gereden op 8 april jl. naar de boutique Orange/FT.

Ik kon bij hun geen abo Net Plus afsluiten, zolang ik nog geen lettre recommendéé had gestuurd met ontvangstbevestiging en het modem naar Free.

Goed dat heb ik dus 22-04 gedaan en bij Orange dus abo Net Plus afgesloten.

Het zou max. 15 dgn. duren voordat ik Internet zou hebben, maar zelfs na 18 dgn. NIETS!

Ik ontdekte bij mijn huishoudelijke hulp op hun PC met een jaar eerder afgesloten abo Net Plus bij Orange diverse onregelmatigheden in de rekeningen (gemiddeld 50 à 60 Euro/mnd.!). Dat werd daar toegegeven in die Orange/Ft shop. Zij heeft dus 1,5 jaar veels te veel betaald voor abo zonder nr. fixe.

Nu sinds vanmiddag heb ik eindelijk via 3900 nr. van Orange weer Internet.

Gelukkig vond ik een kundige vrouw, die mij stapsgewijze goed heeft geholpen.

Wat was nu het geval?

- Je moet ELKE virus protectie UITZETTEN, bij de installatie van Lifebox.

- Het boekje Lifebox en de meegeleverde schijf is te weinig accuraat!

- Indien er na max. 15 dgn. geen connectie is met Internet ( het 2e lichtje (apestaartje) op die box knippert elke seconde oranje), dan is er geen connectie en dus geen synchronisatie.

De vrouw bij de Helpdesk heeft me ontzttend goed geholpen en français, want op het nivo van je PC moet dan bij Orange een aantal Servercodes worden ingegeven... die vindt men niet in het boekje of de begeleidende  code bij contract.

Er is denk voor jou Thomas nog veel werk te verrichten bij FT/Orange, want velen weten daar in die boutique in Bressure nog voor geen meter hoe ze clienten met problemen moeten helpen.

Vandaag ben ik daar voor niets heen gereden. Men was daar en grève...the frenche diseas!

Ciao,

Erik.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#5 Geplaatst: 2010-05-27 20:52:15

Beste Erik,

Ik begrijp weinig van bovenstaand verhaal (sorry, maar het is moeilijk te volgen), maar op basis van de opmerking "Indien er na max. 15 dgn. geen connectie is met Internet ( het 2e lichtje (apestaartje) op die box knippert elke seconde oranje), dan is er geen connectie en dus geen synchronisatie" dat het probleem niet bij Orange lag maar bij de configuratie aan uw kant.

Als het lampje rood knippert is er geen synchronisatie (probleem kan dan dus aan Orange liggen), maar als het lampje oranje knippert is de Livebox gesynchroniseerd maar de inloggegevens voor de verbinding of niet ingevoerd of niet correct (probleem in de configuratie door de klant dus).

In het boekje van de Livebox staat dit duidelijk uitgelegd : allereerst in het begin van de handleiding de informatie over het invoeren van de inloggegevens (fti/... voor de inlognaam en het bijbehorende wachtwoord) en het feit dat deze gegevens te vinden zijn op de brief die u heeft ontvangen ter bevestiging van uw abonnement (helemaal voorin het boekje staat dat je moet controleren of je die brief ontvangen hebt en wat te doen als dat niet het geval is) en vervolgens in de rubriek "problèmes de connexion à Internet" (bij mij op pagina 64 maar dit kan een ander paginanummer zijn aangezien ik de handleiding heb van de Livebox in combinatie met glasvezel en niet via ADSL).

Wat betreft het uitzetten van de antivirus: als je het installatieprogramma op de CD opstart staan in het derde schermpje (waar rechtsonder de code A6 staat) de zogeheten Précautions d'installation. Nummer 1 is de herhaling van het feit dat je je inloggegevens nodig hebt en dus de brief en nummer 2 is letterlijk Désactiver votre logiciel antivirus ainsi que votre logiciel pare-feu (firewall).

Volgens mij kan het dus niet veel duidelijker, dus voor te zeggen dat er bij Orange nog veel werk te verrichten is raad ik u aan de volgende keer simpelweg goed te lezen ... Nu heeft u dus voor niets gewacht en voor niets een tijd zonder Internet gezeten.

De installatie kan met de CD bijgeleverd met de Livebox, maar die installatie is helemaal niet nodig. Ook zonder deze software is de Livebox makkelijk in gebruik te nemen.

Ten slotte: in de winkel is het inderdaad in de meeste gevallen onmogelijk een klant met problemen te helpen (u bent op dat moment namelijk niet thuis waardoor het uitvoeren van verschillende tests onmogelijk is), daar is de klantenservice voor.

Ik hoop dat u vanaf nu alsnog tot volle tevredenheid van uw abonnement gebruik kunt maken ...

Groeten,

Thomas

PS Wat betreft de rekeningen van uw huishoudelijke hulp betreft durf ik hier geen uitspraak te doen. Ik kan echter wel garanderen dat de abonnementskosten gewoon normaal in rekening gebracht worden en dat de enige onregelmatigheden in de hoogte van de rekening dus afkomstig kunnen zijn van het gebruik van overige diensten zoals bijvoorbeeld:

- het bekijken van een film via "VoD" (video on demand) op TV

- het bellen naar telefoonnummers die niet binnen het abonnement vallen (bijvoorbeeld servicenummers, mobiele nummers in het buitenland of mobiele nummers buiten een eventueel bestaand forfait van 1 uur bellen naar mobiel)

- het gebruikmaken van Minitel of "internet+" (paiement sur facture)

- eventuele andere betaalde diensten

Kan het niet gewoon zo zijn dat dergelijke diensten gebruikt zijn?

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#6 Geplaatst: 2010-05-27 23:18:01

OK Thomas,

Het probleem is niet zozeer de installatie met bijgeleverde CD van contract.

Maar wél dat je in die Orange shop gewoon door het personeel daar erg tegengestelde info kreeg. Je leest in het boekje bij het modem bijgeleverd wat je moet doen om de software en hardware goed te installeren.

Ik ben dus geen wizkid in software, maar wél redelijk bedreven om zelfs in het Frans gebruiksaanwijzingen behoorlijk te kunnen lezen en opvolgen.

Je kunt dus -zo staat er te lezen in het contract- geen ADSL connectie krijgen BINNEN max. termijn van 15 dagen. Dat alles dus goed begrepen door mij.

En na 15 dgn. de installatieschijf weer in de PC gestopt (rond 10 mei l) en idd. de virus protectie eerst uitgeschakeld! Anders kwam de schijf al helemaal niet door het menu heen.

Alle codes precies ingevoerd ... dus fti/xxxxxx, alsmede mot de passe: xxxxxxx

GEEN synchronisatie in de 3e test. Een rood kruis!

Wat vraag je dan af?

1- Heb ik wel alles goed gedaan, heb ik geen fout gemaakt ???

2- Nee dus, de goede gegevens stonden nog in het niet afgemaakte scherm van die installlatie op 10 Mei. Ik heb de installatie met CTRL-ALT-Delete moeten afbreken, want het systeem Windows XP reageerde nergens meer op!

3 - Elke volgende poging bleef even vruchteloos, want apestaart lichtje bleef onveranderlijk oranje knipperen elke seconde op het modem. Mijn huishoudelijke hulp heeft mij contract van 22-04 meegenomen en in Bressure bij Orange daar geklaagd dat ik nog steeds geen Internet had.

Weet je wat het antwoord was van een oude medewerker daar. Zij moest in mijn afwezigheid (in Italië op vakantie met oudste dochter) het modem maar herstarten. Ze wist niet hoe dat moest, maar die ouwe klootzak daar verkocht haar veel eerder met Net Plus abo al citroenen. Vind je het gek Thomas, dat ik dan daar in die shop toch zeker wel 3 keer heb gevraagd in haar naam en bijzijn wat er niet klopte voor dat Net Plus abo dat zij in naam van haar partner 1,5 jaar eerder had afgesloten?

Nee dus... men kan mij geen enkel contract verkopen en France zonder dat ik begrijp waar het over gaat ... m'n rechten en plichten ed.

En heel eerlijk Thomas, ik weet misschien iets meer dan de gemiddelde digibeet van computers, maar echt waar op de compu van mijn huishoudelijke hulp kreeg ik inloggend op erik.berends@orange.fr al helemaal geen mail te zien op 10 mei, dat er een ADSL verbinding zou zijn. Niet eens een SMS en ook geen email ter confirmatie dat het op 22-04 afgesloten contract feitelijk bestond.

Alleen allerlei Pub, waar ik niet op zat te wachten.

Gelukkig heb ik dan nu sinds 2 maand weer Internet dankzij de technische bijstand via 3900 van Orange. En godzijdank ben ik verlost van Free ... ik heb bij m'n bank de automatische betalingen kunnen blokkeren. De vogels daar schreven op dat Free email account, dat ze nog ruim 30 euro van mij eisten en bij niet voldoen juridische actie. Nou dat wil ik dan even afwachten ...er ligt al concept aangetekende brief klaar voor voor de mediateur de l' Etat indien men daar doorgaat met procedures en Justice. Ik lust ze gewoon rauw 'à point' dus als jurist!

Wat ik schreef over mijn huishoudelijke hulp is zondermeer waar en ik hoop dat de onterechte rekeningen die zij en haar partner kregen vanwege een Net Plus abo volgende maand geredresseerd zullen worden. Affaire à suivre alors voor haar en voor mij, want ik waak als zij slaapt en omgekeerd dus ook.

Groeten en het beste voor jou Thomas gewenst,

Erik.

PS. Ik schrijf je dit geheel gewoon zoals ik dit gedoe ervaren heb en ik zou willen dat alle medewerkers bij Orange/FT hun job waarmaakten maar in Bressure is het een erg pover beeld, de goeden niet te na gesproken, wel te verstaan.

avatar#7609
peterch
Berichten: 7
Reacties: 17

#7 Geplaatst: 2010-06-22 14:16:58

Tot mijn grote verrassing is France Telecom op de afgesproken dag langs gekomen om telefoon en internet te installeren.

Ik heb wel een Franse telefoon moeten kopen want mijn Nederlands toestel was blijkbaar te oud om met een verloop stekker aan te passen.

Helaas is FT onverrichter zake weer vertrokken want.... De telefoonpaal stond aan de overzijde van de weg van ons huis en die weg is zo'n 4 meter breed.

FT vertelde ons dat wij zelf moeten zorgen dat er een pijp in de grond moet komen zodat zij vanaf de telefoonpaal naar onze kant kunnen komen. Wij kunnen natuurlijk niet gaan graven in de openbare weg (asfalt openbreken). Wij hebben dus onze architect van het huis gevraagd of hij daar in bemiddelen kan of zijn aannemer.

Dus we moeten weer afwachten of dat gaat lukken

De grap is dat de weg al een keer opengebroken is geweest door de EDF (de electriciteitsjongens) en dat moet nu weer gaan gebeuren op dezelfde plek.

Zelfs ontvingen wij al een rekening van Orange voor internet gebruik vanaf het moment dat wij telefonisch de aanvraag hebben gedaan. Dus weer gebeld met de Engelstalige FT en aangegeven dat wij geen rekening van Orange gaan betalen over een periode waarvan wij niet eens een telefoon aansluiting hebben.

Ben benieuwd wat dit weer allemaal gaat kosten aan geld en moeite om telefoon en internet voor elkaar te krijgen.

Peter

avatar#3487
Michael
Berichten: 23
Reacties: 56

#8 Geplaatst: 2010-06-23 11:58:32

Gelukkig heeft onze EDF installateur cq buizenlegger me die vraag gesteld! Mijnheer heeft u ook geen PTT aansluiting nodig? Uhhh Ja, antwoorde ik!

Ben even snel naar bricodepot gereden en daar een groene buis gehaald voor pak um beet 15,00 Euro daarna hebben ze hem er voor mij ook meteen ingelegd want de weg lag toch open ivm de rode buis die ze moesten leggen.

Erg attent en aardig van ze, heb ze daarom ook getraceerd op een heerlijk,helder Belgisch tripeltje:-)

avatar#3796
Le Gros Buisson
Berichten: 13
Reacties: 41

#9 Geplaatst: 2010-06-23 12:00:53

Beste Peter,

Volgens mij is FT verantwoordelijk voor de aanleg in het publieke domein, tot aan het punt waar jouw terrein grenst aan de openbare weg. Vanaf dat punt naar jouw huis zijn de kosten voor eigen rekening.

Kon het niet niet zo 1, 2, 3 checken op de site van Orange, maar ik heb hier een pdf waarin eea wordt uitgelegd. Die zal ik naar je prive mailen ( weet niet hoe ik die in dit bericht kan bijvoegen).

MvG

Wim

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#10 Geplaatst: 2010-06-25 00:05:01

Gewoon de URL van het PDF-bestand invoeren via de bekende opmaaksymbooltjes.

Wim

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#11 Geplaatst: 2010-06-25 08:02:55

Zou je dat nog eens uit kunnen leggen Wim? Ik onthoud dat nooit.

Ingrid

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#12 Geplaatst: 2010-06-25 20:29:26

Als je je in het 'reageer'veld bevindt, zie je onderaan een reeks opmaaksymbolen in twee regels. Het vierde ikoontje van de bovenste regel is bedoeld om hyperlinks in te voeren. Je moet de naam van die link, de URL van een website zoals www.infofrankrijk.com,  selecteren en dan via control c op je klembord zetten. Dan ga je naar een woord in de tekst dat een link moet worden. Je selecteert dat woord en gaat naar het actief gewroden ikoontje zoals gemeld (de schakel van een ketting). Daar zet je de URL via control v neer, druk op 'insert' en klaar is Kees.

Wim

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#13 Geplaatst: 2010-06-25 22:19:43

Ik heb het in mijn eeuwige blocnotes Yahoo geheugen gegrift. Dank.

Ingrid

avatar#7609
peterch
Berichten: 7
Reacties: 17

#14 Geplaatst: 2010-06-28 10:57:35

Wim,

Wij hebben de PDF die je hebt gestuurd bestudeerd.

Volgens ons is hij op 2 manieren uit te leggen.

FT is inderdaad verantwoordelijk voor de aanleg van de lijn naar het huis ook als de telefoon paal aan de andere kant van de weg staat.

Echter je zult er zelf voor moeten zorgen dat zijn dan naar jouw kant kunnen komen door een reeds aangelegde leiding.

Groetjes

Peter 

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#15 Geplaatst: 2010-06-28 12:23:50

Peter,

  Tot nu toe wordt vooral gewezen op de eventuele verantwoorde-lijkheid van FT voor de aanleg van bijna het laatste stukje infra-structuur. Maar het gaat hier om een nieuw huis, waarvoor EDF langs moest komen voor de aansluiting op het EDF réseau. Ligt hier ook niet een verantwoordelijkheid voor de architect en aannemer, planning, bouwtoezicht en controle bij oplevering? Normaal worden bij het openbreken van de weg (behalve in Amsterdam) meteen alle leidingen aangelegd, of in ieder geval de pvc pijp daarvoor.

Rob

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#16 Geplaatst: 2010-06-28 13:31:14

Wim,

Ook ik ontving de PDF, dank.

Ons verhaal is soortgelijk.

De FT-kast staat aan de overzijde van de weg en 100 meter van ons perceel.

Buren hebben aansluiting omdat destijds de leiding door een EDF-buis mocht en uitkwam in een EDF-kast. De huidige FT-inspecteur vindt dat niet goed.

Bij de bouw heeft de gemeente wél electra- water- rioolbuizen naar de overzijde aangelegd én aan onze zijde van de weg 100 meter (lege) telefoonbuis. Maar geen lege buis onder de weg.

Van de inspecteur moest vervolgens om de 40 meter betonnen putten met ijzeren deksel. Die kwamen voor onze rekening. Maar nog steeds geen leiding onder de weg. De vorige burgemeester had ruzie gekregen met de FT en sindsdien komen we geregeld informeren over de voortgang. En iedere keer zegt hij toe te overleggen met de FT-inspecteur. En iedere keer horen we dat het er binnenkort aan zit te komen.

Volgende maand maar weer proberen.

Nils

avatar#7609
peterch
Berichten: 7
Reacties: 17

#17 Geplaatst: 2010-07-01 09:47:24

Rob,

Wij hebben nu inderdaad onze architect gevraagd of hij iets kan betekenen in de aanleg van de telefoon.

Wij communiceren vaak met hem per email (hij spreekt alleen Frans en per email is wat makkelijker voor ons). Hij heeft wel de email gelezen maar ik heb nog geen antwoord.

Dat ik geen antwoord van hem heb is ondertussen vrij normaal want regelmatig kwam het voor dat een verzoek aan hem simpelweg werd uitgevoerd wat wij dan constateerden als we weer in Frankrijk bij ons huis arriveerden.

We gaan er over twee weken weer naar toe dus wie weet wat er alweer is gedaan.

Ik heb ook mijn zwager gevraagd een oogje in het zeil te houden want die woont vlak bij ons

Peter