Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Cantouvraag

Auteur Bericht

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#0 Geplaatst: 2010-05-18 14:06:58

Van onze eiken Cantou steken de twee horizontale balken li+re door de muur heen naar buiten (>80cm dikke muur van granietstenen) Aan de buitenkant zie je dus de kopse kanten, echter, één van de vorige eigenaren heeft er eentje met een slordig laagje cement bedekt terwijl de andere intact is en zichtbaar. Dit is natuurlijk geen gezicht maar wat is nu wijsheid en/of gebruikelijk: cement er af en beide uiteinden met kalk/zand bedekken of cement eraf en beide kopse kanten zichtbaar laten (weersinvloed :-( ) en eventueel een laagje buitenbijts er over. Cement op beide kopsekanten doen is voor mij geen optie.

Graag advies

Willem

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2010-05-18 21:13:16

Ik zie steeds vaker in mijn omgeving (Sologne) dat balken worden gestraald en vervolgens zo gelaten worden of gebeitst. Wel zo mooi, vind ik.

Steven