Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Muurtje metselen

Auteur Bericht

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#0 Geplaatst: 2010-05-21 23:18:20

Weet iemand hoe hoog je een muurtje in je tuin mag maken zonder vergunning aanvraag

Willem

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-06-20 16:11:48

Willem,

  Zo te lezen op de site van travaux.com kun je in je eigen tuin in ieder geval tot anderhalve meter hoogte wat neerzetten zonder vergunningaanvraag, en waarschijnlijk ook tot één centimeter minder dan twee meter. Wanneer het een muur is die de scheiding moet gaan vormen met buren, dan is er meestal sprake van een vorm van eigendom die in juridische termen het best omschreven kan worden als copropriété, en dat vergt dan overleg met je buurman. Voor een muurtje aan de kant van de openbare weg gelden er andere voorschriften. Daar zien ze tegenwoordig liever geen muren die hoger dan tachtig centimeter zijn. Het verschilt ook per regio wat er precies geregeld wordt. Maar uit vroegere tijden staan er nog vele kilometers aan veel hogere muren.

Rob

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#2 Geplaatst: 2010-06-21 22:09:20

Dag Rob,

Het gaat mij alleen maar om enkele stukjes muur als terrasafscheiding, alles op eigen grond. Dacht aan zo'n 70cm maar dat is dus geen probleem begrijp ik.

Willem