Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

zoeken naar dichtgestucte electriciteitsdozen

Auteur Bericht

avatar#4018
Pech du rat
Berichten: 16
Reacties: 62

#0 Geplaatst: 2010-05-27 15:37:24

Beste Forumgenoten,

Afgelopen zomer hebben we de electrische installatie aangelegd, leidingen frezen, dozen inkappen, draden trekken en alles weer goed fixeren met gips.

Wel alles gedocumenteerd door middel van foto's en tekeningen.

Enkele maanden later hadden we de ploeg stucadoors in het huis en ettelijke zakken Knauf MP 75 en Geelband later zat alles dik onder de pleister, op sommige plaatsen, volgens de stucadoors wel 3 of 4 centimeter, om met name het plafond recht en strak te krijgen. Het zag er allemaal schitterend uit maar het viel wel op dat de stucadoors redelijk onzorgvuldig hadden gewerkt en alle dozen simpelweg hadden ondergesmeerd. Gelukkig konden we de meeste dozen weer vinden, vanwege de papier en andere proppen die er gelukkig wel inzaten.

Er restte echter een probleem: van een drietal dozen in het plafond (een doos voor centrale verlichting en een tweetal spotjes) was op geen enkele wijze de juiste locatie vast te stellen en je kunt je ook de wet van Murphy voorstellen, juist van de plafonds had ik geen foto.......

Wat nu, zomaar lukraak prikken en openmaken wil ik niet, het plafons heeft juist een prachtig waaierprofiel gekregen, dat moet natuurlijk intact blijven.

Ik heb wel een detectieapparaatje gekocht maar die detecteert soms niet op de benodigde diepte (4/5 cm) Daarnaast "vindt" het apparaatje ook wapening in de betonnen vloer en levert dat verwarring op, is het de wapening of is het de doos.

Spanning op de leidingen zetten hebben we geprobeerd maar zonder succes, in ieder geval geen detectie. Waarschijnlijk omdat er geen circuit is kan er geen stroomje lopen, in ieder geval het levert geen vindplaats op.

Heeft een van de lezers Christian, Robert of de andere gewaardeerde deskundigen een oplossing?

avac sincère salutations

Dominique

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-05-27 16:35:09

Dominique,

  Die detectie apparaatjes zijn in een grote verscheidenheid te koop. Sommige werken nauwelijks, andere wat beter. En zelfs met mijn meter uit de blauwe Bosch profi lijn duurt het soms toch wel enige tijd voor dat ik met enige zekerheid durf te zeggen: hier kan ik boren, of hier moet een spanningvoerende elektraleiding lopen. Hij laat overigens wel duidelijk zien of het alleen om iets van metaal gaat, of dat er ook een netspanning wordt gedetecteerd. Stroom hoeft er niet te lopen, hoewel dat het opsporen soms wel iets vergemakkelijkt. Een grotere dieptewerking hebben uiteraard de metaaldetectors waarmee je mensen soms bezig ziet alsof ze een veld met landmijnen veilig moeten stellen. Maar die reageren alleen op metaal. Probeer eens een andere detector, en kijk of dat iets oplevert. 

Rob van der Meulen