Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

website SNCF

Auteur Bericht

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#0 Geplaatst: 2010-05-28 17:51:36

Ik mag graag per trein reizen. 'n Ritje naar Amsterdam is gemakkelijk te boeken via de SNCF-site (en de vele dochters daaronder).

Maar hoe werkt deze site als je niet op de hoogte bent van de verschillende vervoerders ?

Stel : ik wil van Montluçon (03) naar Saint Palais sur Mer (17), Royan is ook goed. Na enig getyp en geënter krijg ik als antwoord dat deze reis te ingewikkeld is.

Ik bel vervolgens het gerobotiseerde call center en krijg dezelfde mededeling, met als suggestie me te vervoegen bij het dichtst bijzijnde station... Wat zal ik daar te horen krijgen ?

Het doet me denken aan die Chinees uit Krimpen aan de Lek (kan ook aan de IJssel zijn) die naar z'n familie te Peking wilde.

Heeft iemand ruime navigatieërvaring op de SNCF-site ? Ik houd me aanbevolen.

Peter.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2010-05-28 20:47:47

Beste Peter,

De website voyages-sncf.com lijkt ontwikkeld te zijn door een kleuter met weinig programmeerervaring inderdaad. Ik geloof dat het zo is dat zodra er meer dan 2x overgestapt moet worden de site het te ingewikkeld vindt (waarom weet niemand). Ik heb het liever maar niet over de vele bugs in de site (en ik moet toegeven dat het aantal bugs het laatste jaar enorm gedaald is).

Om een dergelijke "ingewikkelde" reis (en daar maar hopen dat je die zonder kleerscheuren doorkomt gezien het feit dat deze zo ingewikkeld is ;-) toch makkelijk te kunnen voorbereiden is en blijft de website van Deutsche Bahn volgens mij de beste site (mijn link verwijst naar de Engelse versie want daar heb ik een bookmark voor in mijn Firefox).

Op deze site kun je dan je "ingewikkelde" reis plannen (je zult zien dat dat gaat lukken als je Royan als eindbestemming kiest - het station van Royan lijkt het eindpunt te zijn van de lijn en voorzover ik kan zien is er in Saint-Palais-sur-Mer geen station - je zult alleen 2, 3 of 4 keer over moeten stappen en behoorlijk lang onderweg zijn) en zodra je de treintijden weet kun je deze in stukjes opgesplitst op de site van de SNCF invoeren om de treinkaartjes te bestellen.

Op de site van de SNCF zou je overigens als je ruim vantevoren boekt eventueel uit kunnen proberen om de stukjes als aller/retour te boeken (als je ook de terugreis per trein doet) aangezien je dan in sommige gevallen korting krijgt die je in het geval van een aller simple niet hebt!

Dat zou dus een handige tip kunnen zijn om iets te besparen ... net als dat je bijvoorbeeld altijd uit moet proberen hoe het met de prijs van een kaartje voor de Thalys zit als je een Parijs => Amsterdam boekt terwijl je maar tot Antwerpen wenst te reizen ...

Ik hoop dat je er hiermee uit komt!

Groeten,

Thomas

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2010-05-28 21:46:32

Waarde Thomas, dank. Ik durf nu de stelling aan dat de SNCF-bende weer zo'n voorbeeld is van 'n programmeur c.q. opdrachtgever die denkt vanuit Het Systeem en niet vanuit de gebruiker. Daar zijn er meer van...

Wat betreft m'n reisje naar de kust : het zal wel weer per auto gaan. Maar ik vind het zo verschrikkelijk dom en vooral vervelend om achter m'n eigen vrouw aan terug te moeten rijden. Daar kan zij niets aan doen, 't is 'n lieverd.

Vandaar de gedachte om per trein héén te gaan, kunnen we fijn samen terug.

Ik ga de Deutsche Bahn proberen, dank. Maar zeg vooral niets tegen vrind Sarko !

Peter.

P.S. Het station van Saint Palais sur Mer was beroemd, maar die ansichtkaarten zijn ook alweer bijna 'n eeuw oud. Wat gaat de tijd toch snel.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#3 Geplaatst: 2010-05-28 21:56:33

Geweldig, die Deutsche Bahn-site. Ik ga per trein.

Hulde aan Thomas, hulde aan de DB, hulde aan dit forum ook. Ik heb weer 'n hoop geleerd en dat in vijf minuten.

Peter.

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#4 Geplaatst: 2010-05-29 15:56:30

Op volgende site is de reis on-line te regelen, te betalen en komen de kaartjes via de post bij je thuis...

http://www.voyages-sncf.com/

goede reis

franca

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#5 Geplaatst: 2010-05-29 16:09:01

 

Geïntrigeerd door de positieve reacties op de DB website snel even gekeken of er een interessante oplossing voor ´mijn´ traject wordt gegeven, van Lochem (of omgeving) naar Saillans (26) en v.v.  

Tot 5 of 6x overstappen is voor het programma geen probleem (ik vind dat overigens wel bezwaarlijk.....).

Heb verschillende vertrekplaatsen uitgeprobeerd waarbij interessante verschillen duidelijk worden in reistijd en aantal malen overstappen. DB geeft dan verschillende routes aan met of zonder overgang in Parijs Nord naar Paris Lyon.

Helaas is voor al deze combinaties de totale prijs via DB niet vaststelbaar, dat zou helemaal mooi zijn.

Prima site en plezierig gebruiksvriendelijk.

 

Franca,

De vertrek-/aankomstplaatsen in mijn NL-omgeving komen helaas niet in de database van de SNCF voor. Ik kan dus bij hen niet plannen noch bestellen.

Jan Joost 

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#6 Geplaatst: 2010-05-29 23:43:45

Dat is 'm, Franca. Dank.

Peter.