Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Huis na brand kopen - wat te doen met de resten?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2010-05-29 16:30:44

Hallo, nieuw hier en meteen een vraag na alles al te hebben gelezen.

Ik kan een huis kopen dat is herbouwd na een brand, de aangrenzende verwoeste schuren -enorm groot- zijn echter van een andere eigenaar.  De restanten staan er nog. Zwarte balken, ingestorte muren en een grote kopgevel.

Nu vraag ik me af of ik die andere eigenaar (schapenboer) kan vragen of dwingen via de gemeente om die boel of te herbouwen of te slopen, maar zo laten liggen is een gevaar voor mij. Kinderen kunnen erg diep vallen in de ruïne. Misschien moet IK wel mijn gedeelte afrasteren, maar de vraag blijft: de geblakerde balken liggen 1 meter af van mijn gevel. Geen gezicht.

Andere vraag is natuurlijk in hoeverre de natuurstenen muren is aangetast door de brand, idem de eikenhouten balken in de muren (soort versteviging, ala skeletbouw) en eiken balkjes boven de ramen. Het is een huis uit middden 17e eeuw.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2010-05-29 18:30:49

Bonjour,

Ik zou in uw geval allereerst contact zoeken met de eigenaar van de afgebrande schuren en kijken of die bereid is daar voor een schappelijke prijs afstand van te doen. Met een beetje geluk koopt u die rommel erbij voor een prijs die in de buurt ligt van de waardevermeerdering die ontstaat omdat u meer ruimte om uw huis krijgt. En daarna kunt u zelf beslissen wat u met die verwoeste gebouwen wilt doen. Misschien opknappen en verhuren als caravanstalling of iets dergelijks?

In FR een Fransman dwingen iets aan een situatie te doen... ik vrees dat dat een recept is voor eindeloos veel frustratie en teleurstelling, en dat zoekt u toch niet bij uw aankoop van een droomplekje?

Salutations, Jos

 

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#2 Geplaatst: 2010-05-30 14:07:29

Voor dat het een complete ratatoulle wordt, lijkt mij het advies van Jos niet goed dus.

Ik hoop niettemin dat U dit huis (nog) niet gekocht hebt, zelfs Compromis de Vente dus!

Waarom?

Het huis wordt aangeboden, maar de verwoeste schuren zijn van andere eigenaar?!

Dit gegeven zet bij mij alles op ALARM, echt waar. Ik ruik hier zogezegd van de eigenaar of de famillie van hem een oplichtingsaffaire waar men erg spijt van krijgt lang nadat de koop is gesloten.

Wat me helemaal niet zou bevallen is dat die schapenboer op 1 meter van uw potentieel bezit de boel maar laat, -terwijl die ongetwijffeld weet- dat hij de Franse verplichting heeft vanuit la loi Française, het terrein met voldoende hoge hekken te beschermen tegen instortingsgevaar.

Bovendien geldt in de Franse Wet, net als in NL  een minimum van de zg. rooigrens tussen bewouwde percelen.

Dit betekent dus tussen die percelen (bebouwde) minimaal 2x 1 meter !!!

Désolé, maar ik heb al diverse malen (ook zijdelings) meegemaakt dat men (de Fransen dus) een loopje neemt met argeloze buitenlanders.

Dus alleen op ingaan als je 3x -dubbele zekerheid hebt, dat de contractpartijen hun contract met JOUW NOTARIS ZULLEN nakomen en anders maar mieux s' abstenir.

Bruin.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2010-05-30 21:27:26

Goed advies :@Jos, om het via de geleidelijke weg aan te pakken, ik kan ook een stukje land ruilen. Alleen is het wel een stap die echt voor de aankoop van het huis gedaan moet zijn. Momenteel een gevaarlijke situatie , en die verplichting tot hekken is een stok achter de deur. @Bruin: Ik zal voorzichtig zijn met voorwaarden en contract!   

Ik heb nog wat info ingewonnen bij een buurtbewoner via telefoon en de scheiding van eigenaars is niet geheel duidelijk geworden. De persoon in kwestie dacht zelfs dat het de zelfde eigenaar was!  Dat moet ik dus gaan uitzoeken bij de burgervader.  Met kadaster gegevens.

Als ik de bouwval kan kopen /ruilen dan moet het plat en mag de natuur het overnemen, iets wat sowieso wel gebeurd met de ruïne als ik er niets aan doe en alleen wat zakken bemeste aarde over de ruïne uitstrooi...

 
 

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#4 Geplaatst: 2010-05-31 12:47:24

Ik zou altijd een hele koop sluiten, dus het gewenste huis en met de andere eigenaar bezien om de schuren (evt gedeeltelijk) te kopen. Actes met ontbindende voorwaarden dus. Bedenk dat als je er eenmaal zit, je buurman ook wel weet dat je (te graag) zijn ruine schuren wilt kopen, tegen een navenante prijs. Overleg met de notaire om meerdere actes op te stellen met ieder hun ontbinding (aankoop wenshuis: voorwaarde dat de buurman verkoopt of ruilt) Het lijkt erop dat de buurman na een grote brand een stukje heeft verkocht waar nu nieuwbouw staat. Dus dat alles in oorsprong van hem is geweest? Maatregelen zoals uit NL met 'aanschrijvingen' om de zaak veilig te maken of af te rasteren zijn in FR ingewikkeld, en je bent volledig afhankelijk van de interesses van je burgemeester. Succes, Dit

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#5 Geplaatst: 2010-05-31 18:21:48

Dit,

Ratatouille meldt dat zij/hij voorzichtig zal zijn met contracten.

Het terrein van ruïnes is gevaarlijk vanwege hun kinderen. Kinderen spelen nu eenmaal overal en je kunt die nu eenmaal niet (blijvend) vastbinden om maar wat te noemen! Ik ken de exakte situ dus niet, maar ik geef na antwoord de volgende tip.

Op cadastre.fr kun je zelfs op Internet volledig op de hoogte komen van perceelgrenzen. Van het te kopen object en de aangrenzende.

Je ziet daar dus niet wie de eigenaar is maar wél een officiële kaart van door landmeters opgetekende grenzen. Zo'n kaart in vaak slechte copie krijg je bij de notaire bij een Acte Autentique. Bij mijn weten niet bij een CdV. maar dat kan dus inmiddels wel veranderd zijn.

Mijn buurman heeft een aantal jaren geleden de landmeters laten komen om de exakte perceelgrenzen van zijn bezit vast te stellen. Tussen zijn bebouwing en de mijne bestond een zg. communaal 'weggetje' naar boven gelegen weiden.

Oorspronkelijk was zowel mijn huis als de zijne één eigendom van de famillie van zijn vrouw. Hij heeft het terrein achter mijn grange al veel eerder gekocht en wilde een strook grond ook kopen van de gemeente op dat niet meer bestaande communale weggetje. Dit is voor mijn deel van mijn grange/garage helemaal OK, want hoe dan ook, die rooigrens werd dus vastgesteld op 1 meter van mijn of zijn perceel. Het 'weggetje' (mijn oprit naar die grange) is buiten die rooigrenzen ca 2,5 m. breed. Dit zou je dus communale erfdienstbaarheden kunnen noemen. Theoretisch mag ik mijn auto niet op die openbare weg naar mijn garage laten staan, maar geen hond let daar op, want het is een gehucht van een paar huizen en iedereen die daar woont gaat gewoon goed met elkaar om.

Het is dus best mogelijk dat je in goeie harmonie de grenzen afpaalt en zelfs een landruil doet, maar de situ moet dus wel van te voren glashelder zijn qua juridisch bindende actes. Mijn terrein (ruim 3500 m2) was al voor ik die bezitting kocht volledig afgerasterd of met een erg dichte heg.

Maar die schapenboer kan dus letterlijk verplicht worden vanwege M. le Maire als vertegenwoordiger de l'Etat om dat terrein adequaat af te rasteren op zijn kosten alleen! Hij of zij kan als veehouder alleen al een forse boete krijgen als die schapen op openbaar terrein/weg grazen.

C'est comme ça en France anno 2010.

Nog een fijn verblijf sans soucis in LDF gewenst door,

Bruin.