Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Kiezen voor Free of Orange?

Auteur Bericht

avatar#7038
Emmetje
Berichten: 18
Reacties: 22

#0 Geplaatst: 2010-05-30 13:35:53

Ik verhuis volgende maand permanent naar mijn huis in Frankrijk. De huidige Nederlandse eigenaren hebben een abonnement bij Free (freebox). Omdat zij teruggaan naar Nederland hebben zij al met Free afgesproken het abonnement per 1 juli te beëindigen (en dus ook met France Télécom), en de freebox tegen die tijd op de bus te doen.


Mijn vraag is nu: is het een optie - en sowieso sneller qua aanvraag - als ik Free zou laten weten het abonnement van de huidige eigenaren graag over te willen nemen (dus freebox en ook het telefoonnummer), en ik dit ook meld aan France Télécom, of is het sneller/voordeliger om me als nieuwe abonnee te melden bij hetzij Free, hetzij France Télécom (<-- is toch Orange geworden?).

Wie geeft mij tips, goede en slechte ervaringen door en zet mij op het juiste spoor. Overigens heb ik geprobeerd Free vanuit Nederland te bellen, maar het nummer van hun site is vanuit Nederalnd dus niet te bereiken. E-mailen krijg ik ook niet voor elkaar (dan moet je al abonnee zijn), dus als iemand een telefoonnummer heeft, gráág!

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#1 Geplaatst: 2010-05-30 16:10:18

Beste Emmetje,

Ga maar niet met FREE in zee en ook niet SFR! Dit zijn dus Internet providers die nooit het contract met jou 100% nakomen. Ik was al abonné van Free 10 jaar geleden, de laatste 3 jaar met ADSL-verbinding.

Je moet gewoon weten, dat FREE.FR over elke 'geslaagde' verbinding jouw boven 29,95 €/mnd., zelfs voor telefoongesprekken binnen LDF 0,13 € in rekening brengt. Voor Internationale gesprekken met bv. NL 0,03 /per MINUUT boven dat forfait van 0,13 cent per seconde.

Het geheel hangt een beetje af van de abo-vorm voor je telefoon abonnement.

Je telelefoonlijn heeft een vast nr.  Als toekomstige eigenaar heb je recht om dat door France Télecom uitgegeven nummer over te nemen. Voor een abo bij FT betaal je 16 € als standaard abo kosten. Voor volledig abo bij Orange met Internet (zonder tel.nr fixe) betaal je 39,95 + de modemhuur van 3 €/mnd. En dus geen ene € cent meer over je communicaties naar NL. Je hebt dan zelfs naar Franse mobieltjes 1 uur vrij per mnd. Niet dus van- en naar NL mobieltjes !!!

Je moet toch wél heel goed opletten bij overname van die NL-ers voor die tel.lijn en vooral ook een abo van hun bij Free voor Internet (Ik adviseer het dus NIET !)

a) De vorigie eigenaar(s) moeten forcement hun abo bij FT én Free opzeggen per aangetekende brief met ONTVANGST-bevestiging (Accuse de Reception) naar FT en bovendien naar FREE Telecom voor (ADSL Internet met terugzending van het modem). Men kan jou dus ook niet voor FT of Free kosten in rekening brengen, want het contract eindigt juridisch bij overgang naar volgende eigenaar van onroerend goed.

b) Anders kan men geen abo afsluiten bij FT/Orange bij wijziging van eigenaar en/of abo vorm. Ik heb dit proces recent van overstap naar Orange zonder nr. fixe allemaal moeten doorgaan. Het ging dus niet helemaal goed ....

c) Alles staat in deze rubriek door Thover (Thomas Vergouwen) elders hier heel behoorlijk omschreven, maar je moet wél in de gaten houden dat de medewerkers van FT/Orange shop in de buurt van je woonplaats nog soms erg weinig weten van gememoreerde aanbieding van Orange en dus ook niet hoe te handelen als Internetverbinding maar steeds uitblijft, feitelijk door FT te realiseren.

Groeten van,

Bruin.

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#2 Geplaatst: 2010-07-21 15:06:16

Bruin schrijft:

<Je moet gewoon weten, dat FREE.FR over elke 'geslaagde' verbinding jouw boven 29,95 €/mnd., zelfs voor telefoongesprekken binnen LDF 0,13 € in rekening brengt. Voor Internationale gesprekken met bv. NL 0,03 /per MINUUT boven dat forfait van 0,13 cent per seconde.>

Het lijkt mij dat Bruin zich vergist.

Wij hebben sinds 2005 een freebox van free.fr, waarop wij een telefoon en onze pc's hebben aangesloten. De kosten zijn onveranderlijk 29,95 per maand voor onbeperkt internetten (via ADSL 10 MB) en onbeperkt telefoneren naar vaste nummers in inmiddels ca 100 landen.

Mijn vrouw zit dagelijks uren te babbelen met haar Russische vriendinnen in Frankrijk, Rusland, Nederland, Japan en de USA zonder dat er gesprekskosten ontstaan.

Naar de mobiele nummers in die 100 landen kost 19 eurocent per minuut.

Die telefoontjes naar mobiele nummers worden maandelijks gedetailleerd gefactureerd met vermelding van het gebelde nummer, gesprekstijd en gespreksduur. Er wordt per seconde gefactureerd, dus een telefoontje van 30 seconden naar een Nederlands mobiel nummer (om mijn zoon te vertellen dat hij naar een vast nummer moet gaan) kost maar 10 cent.

Elke maand downloaden wij een opgave van alle telefoongesprekken, dus ook de gratis gesprekken met alle details.

Wij hebben daarnaast het France Telecom abonnement van 17,50 euro per maand  gehandhaafd, hoewel dat nu niet meer hoeft. Free is namenlijk niet bedrijfszeker, de verbinding valt wekelijks 1x of 2x voor 30 tot 120 minuten uit en wij willen graag bereikbaar  blijven.

Bovendien komt het voor dat het telefoonnetwerk van free volloopt en dan pretendeert free dat het nummer in gesprek is. Wij kunnen dan met France Telecom alsnog dat nummer bereiken.

Voor ons is free, hoewel technisch niet perfect, financieel de gunstigste oplossing door onze vele internationale telefooongesprekken, die ons niets extra kosten. Ook Nederlandse en Franse  instanties die eindeloos doorverbinden of wachttijdmuziekjes draaien, veroorzaken ons dus geen extra kosten.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#3 Geplaatst: 2010-07-22 10:42:07

Doe in ieder geval geen poging om bestaande procedures te omzeilen teneinde het proces te versnellen. Dat gaat altijd fout.

Je bent een nieuwe abonnee die een woning betrekt en niks te maken wil hebben met contracten van de oude bewoner.

Van elke provider vind je gebruikers met eindeloos veel problemen en gebruikers die al jaren probleemloos werken.

Denk er over na of je (tevens) gebruik wilt kunnen maken van de oude, betrouwbare telefonie van France Telecom of uitsluitend IP-telefonie.

In dat laatste geval kun je niet terugvallen op de 'ouderwetse' telefoon en bij stroomuitval of uitval van je ADSL verbinding werkt ook je telefoon niet.

Zonder telefoonabonnement bij FT is ook diagnose bij problemen lastiger. Als de telefoonlijn (altijd eigendom FT) kapot is of stoort, dan kun je niet bij FT aankloppen. Je moet de storing dan melden bij je provider en hopen dat die snel FT inschakeld. In de praktijk ervaren providers kennelijk een enorme drempel om die storing door te melden, want daar gaat nogal eens wat fout.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#4 Geplaatst: 2010-07-22 11:53:02

Wij zitten met een triple-play bij SFR. Werkt al een paar jaar uitstekend. Op 2 momenten na. Aangezien we nog niet gedegroupeerd zijn is alle apparatuur van France Telecom in de centrale. Een keer bleek France Telecom de ip-verbinding tussen modem en reseau SFR per ongeluk om zeep te hebben geholpen. Gisteren bleek uiteindelijk de WAN-equipement (electronisch onderdeel in de repartiteur/centrale) van SFR stuk, dus weer had de modem geen IP adres.

Beide keren had ik 2 problemen (waarbij het in deze gevallen voor mij meteen duidelijk was dat er hier thuis geen probleem was, en tegenwoordig heeft SFR een Outil Diagnostique die dat gelukkig bevestigde):

1) Overtuig de vriendelijke 1e lijns helpdesk (fysiek in Marokko) dat het probleem bij hen ligt, en of zij even aan hun kant actie willen ondernemen, door hun 2e lijns techneuten in te zetten.

2) Wij hebben geen FT ligne fixe telefoonlijn en er is hier geen couverture met de mobiel. Dus de helpdesk bellen naast de modem gezeten kan niet. Alleen op deze momenten mis ik zo'n lijn wel behoorlijk!

Uiteindelijk na 2 keer bellen (bij de buren) en flink aandringen vonden ze eind van gistermiddag inderdaad in hun computer het hardware mankement geregistreerd en geloofden ze ons, en zou er iemand vandaag wel eens naar gaan kijken. Echter, gisteravond om 18:30 was het probleem opeens verholpen, de onderaannemer woont hier gelukkig in de buurt.

Iemand in ons dorp heeft een Orange Livebox met ook Triple-Play, ADSL werkt prima, telefoneren naar buiten werkt prima, maar de meeste bellers krijgen de voice-mail. Vanalles geprobeerd, het lukt niet om op te lossen, en Orange zegt (wellicht terecht) dat het probleem bij de eindgebruiker in hun bekabeling zit. Met een vaag probleem ben je helemaal aan je eigen kunnen overgeleverd

Ik denk dat inderdaad de meesten geen problemen hebben, maar die hoor je meestal niet. Uiteindelijk is er geen een provider een regelrechte aanrader.

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#5 Geplaatst: 2010-07-30 12:29:02

Zoals gemeld hebben wij free met freebox. Deze week ontvingen wij een aanbieding van orange.fr: voor 18 Augustus 2010 overstappen op Net Plus d'Orange à 37,90 euro per maand levert een bonus van 100 euro op.

Free valt tegenwoordig bijna dagelijks een paar minuten uit en wellicht is Orange stabieler, dus toch maar eens goed bestuderen.

Net Plus d'Orange biedt ongeveer dezelfde faciliteiten, met name onbeperkt telefoneren naar vaste nummers in 100 landen, waaronder het voor ons belangrijke Frankrijk, Nederland, Rusland, Duitsland, Japan en USA.

Echter het bellen naar mobiele nummers in Europese landen kost bij free 19 cent per minuut en bij orange 0,305 euro per minuut. Dat is relevant voor ons want onze zonen in Nederland hebben mobiele telefoons.

Orange vraagt een depot van 49 euro bij aanvang van het contract, free deed dat niet.

Het belangrijkste voordeel van  Net Plus d'Orange is dat wij het France Telecom vaste lijns abonnement zouden kunnen opzegggen, terwijl we dat telefoonnummer kunnen behouden, hetgeen 15 euro per maand bespaart.

Free biedt dat weliswaar ook aan, maar gezien de regelmatige uitval van de freebox internet verbinding heb ik daar geen vertrouwen in.

Momenteel betalen we Free 30 € + France Telecom 15 € , samen 45 euro per maand en dat zou dan teruggaan naar 38 euro, dus 7 euro goedkoper.

Vraag aan forumleden: verliest die livebox van Orange ook zo vaak zijn internetverbinding ??

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#6 Geplaatst: 2010-07-30 13:36:33

@Henribik,

De meeste klanten van Orange, Free of SFR hebben geen last van een internetverbinding die vaak uitvalt.

Blijkbaar valt jouw modem vaak uit, dat betekent niet dat dat bij de meeste andere Free gebruikers ook zo is, of dat dat aan Free ligt en niet aan jou.

Overgaan op Orange Livebox zou theoretisch het probleem (op waarschijnlijk onverklaarbare wijze) kunnen verhelpen, maar de Livebox is behoorlijk gevoelig.

Garanties bestaan niet in ADSL land.

avatar#6591
peter en nienke
Berichten: 9
Reacties: 88

#7 Geplaatst: 2010-07-30 17:28:09

Beste Panelleden,

Ik ben een paar maanden geleden overgestapt op Orange +

Voorheen had ik gewoon Orange met de Livebox.

De overstap is heel moeilijk gegaan omdat ik niet kon bellen.

Veel met mijn dure mobieltje gebeld en uireindelijk a raison van 99 euro maar een monteur laten komen. Het bleek dat mijn telefoontoestel, een dect, niet ADSL compatibel was. Niemand heeft me daarop in de vele telefoongesprekken gewezen.

De internetverbinding via de live box was altijd redelijk, maar het bellen via de live box is een heel ander verhaal. De verbinding valt bij mij in de Tarn et Garonne meerdere keren per dag uit. Als ik iemand bel dan zeg ik eerst dat de verbinding uit kan vallen en dat ik wel weer terug bel als het weer hersteld is. Meestal automatisch na een paar minuten.

Als ik wil bellen moet ik eerst kijken of de lampjes niet staan te knipperen want dan heb ik geen verbinding.

Ik zit afgelegen aan het eind van een angstig dun draadje, dus bij het minste zuchtje wind valt bij mij naast de internet verbinding ook de elektriciteit wekelijks uit.

In Afrika is het in de meeste landen beter.

Het is te doen met Orange plus maar je moet er de tijd voor nemen.

Groeten/Peter

avatar#7038
Emmetje
Berichten: 18
Reacties: 22

#8 Geplaatst: 2010-08-02 11:17:59

Inmiddels woon ik al weer een maandje in Frankrijk. Heb na plaatsing van mijn berichtje alhier gekozen voor Orange, en heb alles keurig en uitvoerig doorgesproken met Engelssprekende dame van Orange. Was in een kwartiertje gepiept, monteur zou op 25 juni om 15.00 uur voor de deur staan...

Op 25 juni om 15.00/16.00/17.00/18.00... geen monteur te zien. Materiaal was overigens ook niet geleverd, maar ik dacht: "Dat neemt ie dan zeker niet mee"? Vele uren en euro's later (na bellen met mijn Nederlandse mobiel) opnieuw een afspraak gemaakt, nu voor zaterdag 3 juli om 15.00 uur. Materiaal werd zaterdag 3 juli om 13.00 uur door "La Poste" afgeleverd, dus ik dacht nog: "Wát een timing". Die middag niemand meer gezien.

Wederom vele telefoontjes later (allemaal mobiel, of in een snikhete telefooncel in het dorp), verwijzingen naar allerlei afdelingen van Orange, ben ik uiteindelijk zelf maar het materiaal gaan uitpakken. Aanwijzingen gevolgd, en zowaar: na een uurtje deed zowel de huistelefoon het (zij het alleen uitgaand), evenals internet. Wél jammer van de dagelijks halfuur durende rit naar MacDonalds in Auch en het daar "gezellig" internetten/administratieve zaken regelen onder het genot van - alweer - een frappé...

Oké, dus WiFi deed het, zelfs als ik vanaf m'n huis de tuin inliep; gewoon draadloos verbinding. De telefoon ingaand deed het na 5 werkdagen ook (dat was zo ongeveer het enige dat ook daadwerkelijk klopt, Orange had me dit verteld na mijn zoveelste bellete - uitgaand).

Daarna éven mijn kop zowat 3 weken in het zand gestoken voor wat betreft TV-aansluiting. Had belangrijkere dingen te doen, plus dat we het Canal Digitaal abonnement van de vorige eigenaars hadden overgenomen, dus WK konden wij hier gewoon volgen via Nederland 1.

Vandaag regent het dat het giet, dus ik dacht net: laat ik de box eens openmaken voor de TV-aansluiting. Ik volg de aanwijzingen, en zie iets staan over een schotelantenne die ik zou moeten hebben?! Hoezo: de Engelssprekende dame had mij 3 maanden geleden gezegd dat het om een compleet pakket ging, dus ik ging er van uit dat ik alles van Orange geleverd zou krijgen! Niet dus. Gelukkig staat er hier ook al 3 weken een andere doos, geleverd door Orange. Geen idee wat erin zit, dus zojuist opengemaakt. Blijkt zelfde inhoud te bevatten als ik eerder geleverd heb gekregen, dus livebox + decoder. Waarom héb ik die 2e set in godsnaam?!

Dus: zojuist maar weer 'ns 0969363900 gebeld. "All our lines are busy, please call back later". Nou, dat zullen we dan maar doen.

HELP!!!!

Als iemand mij kan vertellen waar ik nu ineens zo'n schotel vandaan kan toveren (Conforama???), type, soort, prijs en wat dies meer zij, dan graag!!! De schotel die hier al hangt voor ontvangst Canal Digitaal willen wij behouden voor Canaal Digitaal, dus er zal een nieuwe gekocht moeten worden. Blijkbaar levert Orange dat ding dus niet, en zat het ook niet bij het oospronkelijke bedrag inbegrepen...?
a

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#9 Geplaatst: 2010-08-02 12:15:05

Je hebt al een schotel hangen voor Astra1. Ook daar is Orange TV beschikbaar, dus het volstaat om de satelliet decoder van Orange door te lussen vanaf je canaldigitaal decoder. Dus aansluiten op LNB-out van je Canaldigitaal decoder, mits die uitgang op die decoder bestaat natuurlijk.

Zet de canaldigitaal decoder op standby, dan kun je vervolgens met de Orange decoder gaan 'spelen'.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#10 Geplaatst: 2010-08-03 19:54:27

Ach Emmetje.

Ik leef met je mee hoor!  Dat is dus niet het punt. Jouw problemen met FT/Orange behoren -denk ik tot uitzonderingen-, maar ik heb nog geen moment spijt gehad van de overgang na Free naar Orange. Ik kreeg hier nu ruim een week geleden de 1e factuur... te voldoen via RIB of checque.naar FT. Ruim 70 €. Ik snapte niet echt die factuur, maar op Internet heb ik toch wel die wél geanalyseerd. Het bleek gewoon te kloppen, ook naar mobile nummers in NL die ik dan zelf gebeld had.

Ik kan binnen dat abo van net+ 1 uur/ mnd. gratis bellen naar mobiele nummers binnen Frankrijk, maar daar buiten dus niet. En als je gebeld wordt vanuit buitenland door een mobieltje dan betaalt de ontvanger ook kosten. Dit is al jaren een bizar gegeven dat in NL niet bestaat. Dwz de beller betaalt en niet de ontvanger, maar hier is het omgekeerd ook voor 'binnenlandse' gesprekken via mobieltjes!

Nu gewoon 'praatje pot' zogezegd. Ik heb geen afzonderlijk abo meer met FT voor mijn telefoonverbinding. Het bestaande nummer is dus "zwevend" geworden, dwz. met dat Internet abo bij Orange VOIP dus is en geen apart abo bij FT meer dus. Ik zie er hier in dept. 79 ook geen noodzaak meer toe. 

In dept. 23 wél dus, want daar waren vrij frequent coupures dans la ligne télephonique avec ADSL. Je lijn via voice viel dan weg terwijl Internet nog functioneerde of omgekeerd!

Het voordeel is wél, dat je die combi FT/Orange verantwoordelijk kunt stellen voor problemen en disfunctioneren Emmetje , want ze zoeken het maar fijn uit intern. Kartonnen muren bestaan tussen één bedrijf nl. FT/ Orange en daar mag jij dus nooit slachtoffer van worden.

Free claimt nog ruim 60 € van me, daar kunnen ze erg lang op gaan wachten over mijn dead body dus ook nog. Ze hebben al te veel van me geroofd.

Sterkte Emmetje,

van Bruin.

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#11 Geplaatst: 2010-08-05 12:45:14

Alle deelnemers hartelijk dank voor de reacties,

Ik lees ook wat negatieve ervaringen met Orange en mogelijkerwijze ligt het probleem aan mijn telefoonlijn of de plaatselijke concentratiepost.

Ik blijf dus maar bij free.fr

avatar#7038
Emmetje
Berichten: 18
Reacties: 22

#12 Geplaatst: 2010-08-07 10:13:48

Bedankt voor alle support! Als ik vandaag genoeg moet verzameld heb, ga ik dat doorlussen eerst 'ns even proberen. Als 't werkt, zou dat super zijn!!! Ik houd jullie op de hoogte!

avatar#7038
Emmetje
Berichten: 18
Reacties: 22

#13 Geplaatst: 2010-08-17 19:32:39

Hallo, het doorlussen is gelukt! Ik had eerst 2 TV's naast elkaar staan, maar omdat ik dus 2 Scart-ingangen bleek te hebben op mijn (nieuwe) grotere TV, heb ik die 2e TV weggehaald en die Scart daarvan in de 2e ingang te zetten. Nu is het slechts een kwestie van de juiste remote-control pakken en de bijbehorende decoder aan/uit te zetten en nu kan ik vrij snel schakelen tussen Nederlandse zenders en Franse zenders! Dus dank voor de toelichting!

Meteen een nieuwe vraag: als ik nou de kabel die vanaf de satelliet split (vóórdat ie de decoder(s) ingaat, en hem verleng naar een vakantiewoning iets verderop op mijn terrein, en daar vervolgens een decoder zou plaatsen (+ 2e smartcard Canal Digital)... kan die vakantiewoning dan gewoon onafhankelijk van mijn televisiegebruik signalen ontvangen?

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#14 Geplaatst: 2010-08-18 11:27:30

Nee.

Dat is een veel gemaakte denkfout: coax kabel splitsen.

Een satelliet installatie is geen kabelnet. De LNB ('kop')  is namelijk geen passieve antenne, maar complexe actieve electronica. Er gaan dan ook signalen van de ontvanger náár de lnb om die te kunnen schakelen tussen hoge- en lage band en horizontale- en vertikale polarisatie.

Sluit je twee ontvangers parallel aan, dan zullen de ontvangers tegelijk strijdige signalen op 1 kabel zetten waardoor beide ontvangers kunnen sneuvelen.

Wil je twee ontvangers, gebruik dan een twin lnb en twee aparte kabels.

Of koop een duo lnb met 2 (of 4) uitgangen, geschikt voor meerdere ontvangers en beide door Nederland gebruikte Astra satellieten ( 19.2 en 23.5 ) zodat je ook de regionale omroepen en de HD kanalen kunt ontvangen op meerdere lokaties.


avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#15 Geplaatst: 2010-08-18 15:59:06

Ik had jaren lang drie analoge decoders op één lnb, wèl met een splitter. Dat werkt prima. Je kunt tegelijkertijd op drie verschillende plekken kijken.
Sinds enige tijd heb ik tv via Orange via dezelfde kabel. Deze numerique decoder werkt alléén als de analoge decoders uit zijn.
Het hangt dus af van het soort decoders dat je gebruikt of je kan "splitsen"

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#16 Geplaatst: 2010-08-18 21:43:44

Grote onzin en met mijn uitleg had je beter moeten weten.

Splitten gaat uitsluitend mits alle decoders naar dezelfde satelliet én dezelfde polarisatie én dezelfde frequentieband kijken. Anders gaat het mis. En dat heeft helemaal niets te maken met analoog of digitaal.

Maar als je graag continu de decoders in de beveiliging witl laten springen omdat 1 decoder 12 volt op de coax zet en de andere 18 volt op exact diezelfde kabel.

Even rekenen: 6 volt gedeeld door nul ohm is...

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#17 Geplaatst: 2010-08-19 16:55:58

Nou, nou Jako, dat kan wel wat minder. Wat volgens jou grote onzin is, werkt bij mij nog steeds perfect. Wèl dezelfde satelliet uiteraard: Atlantic Bird met alle Franse reguliere zenders.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#18 Geplaatst: 2010-08-20 15:11:02

Colombe,

De grote onzin is jouw stelling dat dit te maken zou hebben met het soort decoder, dat is echt volslagen nonsens. Je numerique werkt niet omdat deze frequenties in de lage band zitten. Die decoder wil dus proberen om de lnb naar de lage band te schakelen door 12 volt spanning te geven, maar de overige zetten er 18 volt op. Je numerique moet dit verschil 'slikken' en kan hierdoor defect raken.

Jouw toepassing met slechts enkele analoge zenders binnen dezelfde frequentieband en polarisatie zou nog een stuk beter werken als je zou doorlussen in plaats van splitsen.

Dat het werkt is zuiver toeval. Los van de kortsluitstromen (die door de beveiliging van de tuners wordt beperkt ) en de strijdige 22 khz instructies die onstaan als er naar een 'afwijkend' kanaal wordt gezapt is er nog de kabelimpedantie.

De lnb levert een volledig spectrum aan frequenties op een impedantie van 75 ohm aan de coax kabel. Uitsluitend de aansluiting op 1 tuner met 75 ohm impedantie geeft een volledige overdracht van het vermogen van lnb naar tuner.

Het splitsen van de kabel naar 2 of zelfs 3 tuners geeft reflectie (bij analoog signaal letterlijk zichtbaar), staande golven en misaanpassing. Hierdoor vallen willekeurige frequenties geheel weg of zijn sterk gestoord. Maak 1 van de kabels langer of korter en dan is wel nét 1 van jouw analoge zenders die weg valt.

Dat is overigens gewoon ouderwetse natuurkunde. "interferentie van coherente trillingsbronnen", 3e klas middelbare school.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#19 Geplaatst: 2010-08-20 16:35:30

@ Jako

   Wanneer ik me nu nog alles wat ik op de middelbare school geleerd heb precies zou kunnen herinneren en paraat zou hebben, dan zou ik mij onverwijld aanmelden voor quizprogramma's. Helaas slaat door de tijd enige kenniserosie toe, en alleen wanneer je van één van die vele vakken op de een of andere manier je beroep hebt gemaakt herinner je die lesstof nog alsof je gisteravond over je huiswerk gebogen zat. Zo vergaat het mij tenminste. Gezien mijn opmerking* op 17 juli 2008 - zwart op wit op dit forum, geen ontkomen aan - ter introductie van het verhaal over de Franse elektrische installatie zit er ook voor mij niets anders op dan mij samen met Colombe in de rij der domoren op te stellen. Maar misschien helpt dat wel om ingewikkelde zaken tot iets eenvoudiger proporties terug te brengen.

Rob

* "Omdat het mezelf ook wat moeite heeft gekost voordat ik de ins en outs van de aanleg van de Franse elektrische installatie op het netvlies had, leek het me wel aardig om dat allemaal eens op papier te zetten."

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#20 Geplaatst: 2010-08-20 16:40:59

Helemaal mee eens, Rob, je was me voor met je reactie.

Ik heb op een praktische vraag een antwoord uit de praktijk gegeven, zonder me voor te staan op de technische verklaring.

@Jako. Je weet het allemaal kennelijk heel goed; ik twijfel niet aan je technische kennis terzake. De toon waarop je die brengt vind ik minder.

René

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#21 Geplaatst: 2010-09-10 00:04:51

Jongens toch, geen ruzie maken hoor !

Neem gewoon een kopje met meerdere aansluitingen (2/4), die zijn er ook nog !

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#22 Geplaatst: 2010-09-10 10:36:41

@ Colombe,

Ik was dit draadje vergeten en zie nu pas dat mijn toonzetting kennelijk en onbedoeld slecht is aangekomen.

Voor mij is het soms vechten tegen de bierkaai als je merkt dat volhard wordt in onjuiste informatie waardoor ook mijn toon verhardt.

De insteek is voorkomen dat anderen bij zoeken op internet dit draadje vinden en een onjuiste conclusie trekken, niet om iemand persoonlijk aan te vallen.

De natuurkundeles was overigens gericht op een opmerking van Bruin die kennelijk "spontaan" weer uit de discussie is verdwenen, waardoor mijn opmerking nu "uit de lucht" lijkt te komen.

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#23 Geplaatst: 2010-11-22 10:37:11

Nadat de freebox kwaliteit in de 2e helft van October steeds verder achteruitliep en op het laatst zelfs elke 10 minuten wegviel ben ik 1 November geswitcht naar de Orange Livebox.

Wat een verademing 1 tot 2 keer per week valt de verbinding korte tijd weg, maar herstelt zichzelf binnen 5 minuten.

Bovendien kan Orange de 20 MB ADSL wel in ons stadje realiseren, zodat we een betere responstijd hebben. Orange is weliswaar 3 euro duurder per maand, maar dat hebben wij er graag voor over.

Telefoneren naar vaste nummers in ca 100 landen is intussen met Orange ook gratis, dus dat voordel van freebox is verleden tijd.