Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Racisme en vreemdelingenhaat

Auteur Bericht

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#0 Geplaatst: 2010-06-01 19:32:34

Op de voorpagina lees ik : "Racisme en vreemdelingenhaat In 2009 blijken de uitingen van racisme, vreemdelingenhaat en homofobie te zijn toegenomen. (...) Bij de publicatie werd ook een enquête-uitslag bekendgemaakt van de Union des étudiants juifs de France (UEJF - unie van joodse studenten) et SOS Racisme, waaruit bleek dat de vooroordelen ten opzichte van arabieren, joden en homoseksuelen een taai leven leiden."

Sinds gisteren weet ik weer wie m'n vrinden zijn. Joden ook, ja.

Maar geen Israëlieten, neen, die niet. Deze vermeende staat, de leiders, hun volgelingen, ze moesten zich schamen.

Het onderscheid jood (met 'n kleine letter j) vs. Israëlier (met 'n hoofdletter I) wilde ik graag maken.

Peter.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2010-06-01 21:05:05

P.S.

Waarbij het me opvalt hoe context-gevoelig ons aller Google blijkt te zijn.

Naast dit bericht verschijnt 'n annonce voor "muslima.com", met 'n mooi meisje met 'n hoofddoek.

Ohoh.

Peter.

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#2 Geplaatst: 2010-06-02 18:11:42

Tricky onderwerp Peter, Ben erg tegen racisme in welke vorm dan ook. Maar spreken over een "vermeende? staat", Israelieten?  Wel eens een raketje in je tuin gehad? Ho ho ik spreek niks goed of fout daarvoor is alles te complex maar om de hele staat israel nu te veroordelen?  moeilijk hoor. Gelukkig leven we in een democratie???

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#3 Geplaatst: 2010-06-02 19:28:30

'n Gecompliceerde kwestie is het zeker, en eh neen, ik heb vooralsnog geen raketje in m'n tuin gehad. Maar m'n tuin is dan ook niet bezet door 'n vreemde mogendheid, al dan niet gesanctioneerd door de Ussen.

Ik veroordeel de gewelddadige actie die heeft plaatsgevonden, ik veroordeel de dienstdoende commandant die tot schieten heeft bevolen, ik veroordeel de politiek leider die hiertoe heeft aangezet. En ik veroordeel alle dogmatici die deze actie verdedigen, ja.

Waren we maar allemaal christen, of Palestijn. Jezus was 'n Palestijn...

Enfin, ik begrijp dat 'n "tricky" onderwerp dit forum niet siert. Maar ik werd geraakt door dat doorgeplaatste bericht "Racisme en vreemdelingenhaat", sorry.

Peter.

avatar#7627
La Flèche
Berichten: 25
Reacties: 78

#4 Geplaatst: 2010-06-02 20:54:48

Salut,

Bij mij loopt de gal ook over, maar de aard van dit forum (en zeker die bij Entre bavards) wringt met de aard van deze catastrofe.

Je me tais.

Ben

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#5 Geplaatst: 2010-06-03 18:36:28

Ben,

Ik ben het volledig met je eens qua plaatsing van dit super-hete 'hangijzer' van Peter in dit topic, maar waar dan wel op dit forum ? Inhoudelijk ben ik het echter volledig met Peter eens !

Ik heb me heel bewust onthouden van enig commentaar omdat een waarheid altijd 2 kanten heeft. Maar als de Staat Israël niets te verbergen had, waarom zie dan je in hun eigen opnamen Sjale schieten vanuit helicopters op mensen in die 'Turkse' boot ? Zie please dan de uitzending van gisteren op France 5 in: C'est dans l'air, getiteld : "Israël, seul contre tous".

Het is dégoutant te vernemen van de participanten van de uitzending, dat vanwege een GEZAMENLIJKE HUMAINTAIRE actie -buiten territorale zône- die 1e boot geënterd werd door gemaskerde mensen in bivakmuts uit naam van een Staat?

Wil dan IEMAND mij even uitleggen, Internationaal en Volkenrechtelijk juridisch onderbouwd, wat nu exakt het verschil is tussen Somalische piraten die in Internationale wateren opereren en een Israëlische Staat, die onder het mom van zelfde middelen zich van een zelfde wapen bediend ???

De blokkage wordt door experts alleen al als weinig effectief gezien. Egypte doet ook na Sadat ("vrede°) mee aan die blokkade. Koren op de molen van de 'Integristen' oftewel HAMAS. Het is dus wel een ondergrondse economie in Gaza die via tunnels naar Egypte in de 'openlucht' gevangenis nog net de vm. Palestijnse vluchtelingen na 1948 een beetje in leven houdt.

Vrede zij met U allen over dit moeilijk te verteren onderwerp.

Zie hier hoe de Gendarmerie Nationale geweldig de fout in gaat vanwege een Burka draagster en 'dus' bij voorbaat verdacht ?:

http://actu.orange.fr/france/niqab-au-volant-une-automobiliste-verbalisee-dans-le-nord_560528.html .

Ik ben tegen gemaskerde mannen of vrouwen, zelfs uit hoofde van hun functie!

Ik heb zo'n Burkadraagster/vrouw wel eens heel beleefd in de weinige arabische zinnen die ik ken gevraagd, waarom ze haar gezicht verborg! Daaraan toevoegend in't Frans dat IK vond dat ze heel mooie ogen had.

Ze raakte duidelijk in verwarring en zei: 'Shukran (Merci). Attendez un moment Madame, je connais le Quoran assez bien et je vous demande ou c'est écrit q' une femme fidelle à son mari est interdit de dévoillér son visage à autre personnes par Mohammed le profèt. 'Pauvre jeune femme', dacht ik want ze keek als een spreeuw alle richtingen op. Allez Madame, je vous laisse, vous êtes enclos en vous même ou par convention. Vous êtes vraiment libre par vos pensées vous même et moi je suis aussi!

Die Burka dragende vrouw, heeft in die stad zeker wel zeker 2x omgekeken naar mij. ... Ik als duidelijk gehandicapte man, heb dan ERGENS een grote indruk op haar gemaakt. ...

Dat is dan ook de context waarin ik verdom mij, al afwisselend voel(de) als gehandicapte als een soort apart, te conformeren aan lichamelijk gezonde, maar geestelijk zieke samenleving.

IK BEN, IK BESTA en na mijn niet al te lang uitgestelde dood zal ik nog steeds bestaan in de nagedachtenis van hen die desondanks liefhebben !!!

Terug nu naar die link hier eerder.

NiET een burka, noch bivakmuts belemmert het gezichtsvermogen op grond van la Code de la Route !!! Het is gewoon onzin. Dan moet de gendarme gewoon elke 'geblindeerde' auto op de weg verbieden.

Het is duidelijk dat die vrouw op beide verbaliserende gronden nooit veroordeeld kan worden door een rechter!

Als dat waar zou worden -God verhoede het-, dan verhuur IK mij gratis en voor niets ter haar verdediging als advocaat én het heeft zelfs niets te maken met een Islam. Het heeft gewoon te maken met Mensenrechten.

Een verbaliserende agent vraagt eenvoudig bij aanhouding naar kentekenbewijs, rijbewijs, paspoort, identiteitsbewijs. Daarop staat een foto met gelaat onbedekt!

De agent hoeft alleen maar even beleefd te vragen aan die persoon of die even ter verificatie van die foto haar gezicht wil tonen! Anders niets.

Indien zij weigert, dan bestaan er genoeg mogelijkheden om haar even naar de post mee te nemen en dat de verificatie alsnog door een vrouwelijke politieagente plaatsvindt. Daar kan zij onmogelijk bezwaar tegen hebben.

Het is zooooooooooo eenvoudig, er is zelfs geen enkele wetswijziging voor nodig.

En waarom doet men dat dan niet?

... Ik snap het heel goed, dat heet verkapt racisme!

Ik doe er niet aan mee hoor in het hele rijtje kleurlingen, geloven enz., oftewel vanuit allerlei Nationaliteiten en daar bovenop nog bewust een probleem vanwege 'illegalen' zodanig uit de hand laten lopen dat het al jaren onbeheersbaar is.

Het is genoeg geweest op dit forum.

Ik groet U allen, laatste bericht tot in betere tijden ... OOIT

Bruin.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#6 Geplaatst: 2010-06-03 21:20:10

Het ga je goed, Bruin.

Wim

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#7 Geplaatst: 2010-06-04 10:49:55

Het onderwerp en de gebeurtenissen zijn natuurlijk te triest voor woorden. Heb allerminst behoefte verdediger van de staat Israel zijn. Maar a propos van die raketjes ,die komen dagelijks neer bij de Israelische postbode, bakker etc. Deze mensen hebben niet veel met bezettingen enzo. En de staat Israel is nu eenmaal een feit daar kan niemand meer iets aan doen dus "vermeend"vind ik niet op zijn plaats.  Ben geen fan van de oorlogszuchtigen, laten we hopen op normaal gezond verstand. Misschien komt er aan beide zijden nog eens iets verstandigs uit.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#8 Geplaatst: 2010-06-04 12:40:34

Tja Franca, of Ton, 'n volk krijgt de regering die hij verkiest. Misschien kunnen die Israëlische postbode, bakker en anderen voor 'n ander regime pleiten.

Wat betreft 'vermeend' heb je gelijk : die staat van de staat Israël is nu eenmaal 'n feit. Maar ik twijfel aan de rechtmatigheid van de bezetting van - bij voorbeeld - de Gaza-strook. Ik ben het daar niet mee eens, vandaar 'vermeend'. Ik geef toe dat in m'n eerdere bericht een en ander te compact is geformuleerd. En wellicht ten overvloede : met die "raketjes" ben ik het evenmin eens.

Tot welke god weet ik niet, maar ik bid dat de vaart van de Rachel Corrie behouden verloopt.

Peter.

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#9 Geplaatst: 2010-06-04 19:54:57

Peter ik bid met jou mee voor een goede afloop.  (maar vrees voor dat schip!)

verder zitten wij als onpartijdigen niet ver van elkaar me dunkt.    gegroet Ton.

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#10 Geplaatst: 2010-06-05 22:35:26

reactie op Bruin: wil je echt dat ik het verschil  tussen Somalische piraten en de Israelische Staat onderbouwd ga uitleggen???   Ik neem aan dat je dat niet serieus meent met jouw juridische achtergrond en familie (eerdere stelling van je) . Verder wensen wij jou het allerbeste en zullen je bijdragen missen (hield ons scherp!!)   Ton