Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Auto van de zaak importeren

Auteur Bericht

avatar#7312
Big Fish
Berichten: 7
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2010-06-02 15:02:16

Ik ben bezig om vanuit Spanje naar Frankrijk te verhuizen. Voor de time being ben ik woonachtig in NL en sta hier ook ingeschreven. Ik heb in Spanje nog een Renault Grandespace uit 2007 op naam van mijn Spaanse BV (S.L.) staan. omdat dit soort auto's in Spanje momenteel onverkoopbaar is wil ik hem graag direct naar Frankrijk invoeren.

Op de Spaanse eigendomspapieren staat dus de naam van mijn zaak: BigFish S.L. Ik ben de enige eigenaar en tekeningsbevoegde van BigFish S.L, en kan dat met notariele akten (in het Spaans) aantonen. Op de oorspronkelijke rekening van de auto komt mijn naam voor als eigenaar van BigFish.

Heeft iemand enig idee of ik op veel problemen zal stuiten bij de pogingen om de auto in te voeren?

Merci, gracias, bedankt alvast.

Frans

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2010-06-02 15:41:54

Frans, ik zou allereerst de auto privé kopen, in Spanje. Met 'n simpel A4-tje als koopcontract, waaruit in ieder geval blijkt dat je als particulier de TVA hebt betaald. Bedenk dat de auto 'n beetje jong is.

Vervolgens de bekende gang langs impôts, contrôle technique en préfecture (op dit forum en op deze site overvloedig beschreven).

Peter.