Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

aansprakelijkheid

Auteur Bericht

avatar#7584
joke (16)
Berichten: 2
Reacties: 7

#0 Geplaatst: 2010-06-04 00:20:20

Wij zijn reuze blij met de aankoop van ons huis in Frankrijk, vorig jaar rond deze tijd. We hebben in en rond het huis nog een hoop gedaan en nu is het bijna zover: de eerste huurders komen eraan.

We hebben het nodige geregeld, maar we vragen ons af of we nog een speciale verzekering moeten afsluiten voor als de huurders iets overkomt in of om ons huis wat evt. verwijtbaar is.

Biedt onze Nederlandse WA-verzekering voldoende dekking, of de Franse woonhuisverzekering (multirisques)? Of moeten we er nog iets speciaal voor ondernemen? Zoiets kun je natuurlijk aan een verzekeringsagent vragen maar die wil graag verkopen, dus ik begin liever bij jullie....

Ik hoor het graag!

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2010-06-07 18:55:45

Officieel moet het zo: de verhuurder dient zich te verzekeren tegen brand, ontploffingen, terroristische acties, natuurrampen, waterschade en soms ook stormschade en diefstal. Bij brand, diefstal en dergelijke die de schuld is van de huurder, wordt de verhuurder schadeloos gesteld. Zijn verzekeraar gaat dan wel proberen de schade op de huurder te verhalen. De verhuurder kan vragen om af te zien van dit verhaalsrecht (abandon de recours), maar als de verzekeraar dat niet wil, moet de verhuurder de huurders daarvan wel op de hoogte stellen, zodat zij in hun polis de garantie villégiature kunnen laten opnemen (schade die wordt berokkend tijdens de huur van een vakantieonderkomen.) Althans zo werken de Fransen die in hun land een huisje huren. Uiteraard kan de huurder ook proberen om de schade via zijn eigen WA-verzekering uit te laten keren.

Wim

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#2 Geplaatst: 2010-06-10 22:05:39

D'accord Wim op meeste clausules voor de verhuurder. Behalve terroristische acties én natuurrampen en dus ook voor een huurder.

Die worden nergens in de EU door een verzekeringsmij erkend. In de kleine lettertjes valt te lezen dat voor verhuurder of huurder over van buiten komend onheil geen schade valt te verhalen op die 2 clausules.

Indien de Staat zich tav. voltrokken natuurrampen zich niet garant stelt voor een schade, of dus een getroffen gebied tot 'ramp gebied' verklaart is het letterlijk einde verhaal voor huurder of verhuurder.

Ik breng daartoe de machinaties van de Franse Staat nav. Xyntia de recente stormramp in herinnering.

Groeten,

Bruin.