Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Wetgeving t.a.v. bovengronds zwembad: hek er omheen of niet?

Auteur Bericht

avatar#7038
Emmetje
Berichten: 18
Reacties: 22

#0 Geplaatst: 2010-06-05 20:36:48

Ik ben er van op de hoogte dat er wetgeving bestaat in Frankrijk m.b.t. het beveiligen van zwembaden. Misschien een rare vraag, maar is die wet ook van toepassing op bovengrondse zwembaden? Een kind valt nu eenmaal sneller in een ingegraven zwembad, dan in een zwembad dat 1,5 meter boven de grond staat (trapopgan moet dan natuurlijk wel beveiligd zijn).

Ik woon erg afgelegen, eerste buur (bejaarde) woont op 500 m, en dorp is op bijna 3 km. Geen passerend verkeer, dus onverwachts bezoek is nauwelijks aan de orde. Dus: wél of niet een groot hek rondom het bovengrondse zwembad plaatsen?

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#1 Geplaatst: 2010-06-06 01:42:59

Hoi Martine,

even een citaat van het internet; 

 

De wet, de normen en de boetes

Op 1 januari 2004 is in Frankrijk een wet van kracht geworden die stelt dat alle privé- en gemeenschappelijke zwembaden (zoals hotel-, camping-, gîte- en vakantieclubzwembaden) die zich buiten bevinden en tevens geheel of gedeeltelijk zijn ingegraven beveiligd moeten worden met een installatie die voldoet aan bepaalde overheidsnormen. Hetzelfde geldt voor alle zwembaden die worden opgeleverd ná 1 januari 2004. Ook eigenaren van een vakantiehuis (met zwembad) dat ze tijdelijk of permanent verhuren, moeten een genormaliseerd beveiligingssysteem (laten) installeren. Een en ander moet geregeld zijn vóór 1 mei 2004.

Het betreft dus alleen (deels) ingegraven zwembaden. Die moeten een gecertificeerd alarm, hek, overkapping of beloopbaar zeil hebben, ongeacht de afstand tot de bewoonde wereld.

De franse term in de wetgeving luidt:

piscines enterrées non closes privatives à usage individuel ou collectif

Nils

avatar#8705
Marit07
Berichten: 4
Reacties: 12

#2 Geplaatst: 2011-05-23 16:32:28

Wij hebben een piscine hors sol! Volgens onze huurbaas hoef je bij een piscine hors-sol geen hek om het zwembad, maar is het voldoende de trappen waarmee je het zwembad ingaat, weg te halen! Zodat kinderen dus niet het zwembad in kunnen klimmen. Ik weet niet of dit de officele waarheid is, maar het klinkt in ieder geval logisch!

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2011-05-23 23:51:03

Voor de piscines hors sol gelden geen wettelijk beveiligingseisen.

Wim