Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Un disco pour des Zombies

Auteur Bericht

avatar#7627
La Flèche
Berichten: 25
Reacties: 78

#0 Geplaatst: 2010-06-07 18:06:30

Alles went, zo ook de Franse manier van ruimtelijke inrichting. Ik vond vroeger Frankrijk een zooitje, nu zie ik dat niet meer. Een zwaar geval van verdringing, een psychologisch verschijnsel dat goed schijnt te wezen voor onze mentale gezondheid. (Ik geloof psychologen onverkort.)

Als ik door bezoekers uit NL prangend gewezen wordt op een prachtige eik die zomaar groeit in een autowrak ergens in een wei, dan mompel ik iets van: “c'est rustique n'est pas ?” Verdringing dus.

 

Er is één zaak die zich niet laat verdringen: Groene Kruizen ! In ons durp zijn er twee: twee afzichtelijk groene kruizen van de Pharmacie. Het ene kruis, gesitueerd in een smal bochtig straatje, staat dag en nacht te groen flitsen zodat het straatje in het donker verandert in een disco voor zombies.

Het andere kruis heeft in zijn hart een digitaal scherm, bedoeld om datum, tijd en temperatuur aan te geven. Ik heb nog nooit correcte info van dat scherm kunnen aflezen. (Een datum van 34 Fevrier en temperaturen van boven de 87° C. acht ik onwaarschijnlijk.)

 

Ik heb nog voldoende revolutionair élan om het probleem op te lossen; een steen door het zooitje dooft alles. Maar aan die aktie kleven twee nadelen. Ten eerste, de Fransen zullen de onooglijke restanten van de kruizen nog jaren laten bungelen, dus dat schiet niet op. En tweedens: mijn mede-plattelanders zullen denken dat het internationaal terrorisme -ten lange leste- ons departement heeft bereikt; dat wil ik ze niet aan doen. Maar een aktiekomitee met nationale bevoegdheden moet toch iets kunnen uitrichten. Wie neemt den handschoen op ?

Ben

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2010-06-07 21:17:52

Ben, 't spijt me maar beide pillendraaiers heb ik onlangs gesproken en ze doen het expres.

Zijn knipperende en flikkerende groene kruizen oorspronkelijk bedoeld om aan te geven dat de nering op klanten wacht, ze krijgen nu departementale subsidie om enerzijds de buitenlanders te irriteren want die kopen al die onroerende troep voor idiote prijzen waardoor de markt voor de locals is verziekt, anderzijds krijgen ze per aangesloten neonbuisje een tientje onder de toonbank om maar stroom te verbruiken opdat die vermaledijde windmolens zogenaamd noodzakelijk blijken.

Er rest maar één uitweg en daarin voorzien ze eveneens : morfine want de pil van Drion is hier 'n nog heikeler onderwerp dan in Nederland.

Peter.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2010-06-08 22:18:24

Peter en Ben,

moet men dit niet als lokaalcoloriet of folklore beschouwen, netzo als de auto's die met draaiende motor voor de bakkerij staan, als de luiken die meer gesloten dan open zijn, de elektrische leidingen die in sierlijke guirlanden van huis tot huis lopen?

Moet alles Europese eenheidsbrij worden?

Allons enfants les bavards:

Lang leve het nationale coloriet!

Leve de pharmaciekruisen, flikkerend of niet, met tijd en temperatuur of niet!

Christian von Klösterlein

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2010-06-08 23:49:50

Als kind van een jaar of 5 ben ik ernstig getraumatiseerd toen ik ooit naar een Groene Kruis-gebouw ben gesleept waar een KNO-arts onzachtzinnig mijn amandelen eruit sleurde nadat ik even onder zeil ben gebracht (niet goed want ik weet alles nog) via een mondkapje met chloroform.

Als protestants opgevoede heb ik niets met kruisen (of is het kruizen?).

Als dokter heb ik iets tegen apotheken waar 80% van de medicijnen volslagen onnodig en ook nog veel te duur zijn en met misleiding aan de man worden gebracht.

Gelukkig is het dichtstbijzijnde flikkerende kruis 8 km weg; had er een vlakbij ons huis gestaan dan had ik er zeker mijn windbuks op uitgeprobeerd.....

Steven

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#4 Geplaatst: 2010-06-09 08:52:43

Steven,

is niet ook het overmatige medicijngebruik (en het geloof erin) Franse folklore?

;-))

Christian v.K.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#5 Geplaatst: 2010-06-09 13:00:17

Jààààh Christian, verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gezondheid is nog een heel punt in Gallië!

En dat een fikse verkoudheid of een griepje over kunnen gaan zonder medicijnen, dat vereist nog enig zendingswerk!

Steven

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#6 Geplaatst: 2010-06-09 21:45:11

Moi aussi Christian & Steven!

Even dacht ik we weer even in de Middeleeuwen waren beland met die escul-apen. ;-)

Ik kreeg al spontaan reminicensies over onze "pijlschieter" tov. die 'kruisridders' die alles zo goed menen met onze gezondheid.

Alleen één dag niet goed gelachen is één dag korter geleefd dus!

Maar gelukkig heb ik zelf recent ontdekt, dat ik helaas erg allergisch ben geworden voor stuifmeel in deze of andere omgeving van nog niet helemaal duidelijke oorsprong in deze tijd van het jaar (In 2015 leeft de helft van de Franse bevolking onder de gevolgen van deze allergieën is de voorspelling).

Het kost je minstens weken om te ontdekken, behalve letterlijk als een zombie te leven, dat je dit effect beter kunt bestrijden -op de langere duur- door homeopathische medicijnen dan allopatische. Maar welke allopatische medicijnman of vrouw schrijft die voor?

Welnee dus, het is een handvol van die, die vanuit hun medische praktijk én niet gehinderd door de voordurende aanslagen van een omni-potente pharmaceutische industrie die esculaapdieners bewerken, de zg. artsenbezoekers. Die apothekers -universitair gevormd- hebben bij mijn weten een 8-jarige studie achter de rug over medicijnen! De huisarts nog geen 3 jaar!

Maar goed. ... als ik een bepaald medicijn voorgeschreven kreeg door een huisarts ... naar die pharmacie ging, ging ik wél even met de apotheker in conclaaf. Ik vroeg die dan voor aflevering wàt nu precies de 'contraints' waren. Sommige waren zelfs zo erg, dat je dan -eerlijk gezegd- niet meer met een rein geweten aan't verkeer kon deelnemen!

Andere 'kuren' ter bestrijding van een virus-infectie, bv. allerlei griepsoorten helpen voor geen syllabe! Dat wordt nu pas door Pub's duidelijk aan de Franse bevolking, maar er heerst hier nog steeds een 'geloof' dat al die medici of gerélateerde het wél beter zullen weten !!!

Dus niet, en daarom ben ik het zo eens met beide voorgaande reaguurders. ;-))

Bruin.

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#7 Geplaatst: 2010-06-12 10:34:42

Ik lach me een bult. Hardstikke grappig die reacties. Mensen laten we ook rekening houden met de twee zekherheden van elk dorp: juist: Mairie en Pharmacie. Alle Fransozen (en wij een beetje) rekenen daar op leuk toch die folklore.