Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Telefoonstekker

Auteur Bericht

avatar#7609
peterch
Berichten: 7
Reacties: 17

#0 Geplaatst: 2010-06-09 12:33:04

Halo

Ik heb vanuit Nederland mijn (vaste)  telefoon meegenomen naar Frankrijk.

Die heeft uiteraaard een Nederlandse telefoonstekker.

eet iemand of ik een Franse telefoonstekker in mijn telefoon kan klikken of moet ik een nieuwe telefoon in Frankrijk kopen ?

Groetjes

Peter

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-06-09 12:49:06

Peter,

Lees hier één van de diverse forumtopics over dit onderwerp waar Thomas Vergouwen en anderen hun licht laten schijnen over het stekker probleem. Het zou het makkelijkste zijn wanneer jouw Nederlandse telefoonstekker (vier pootjes) van het iets modernere type is, waar het snoertje dat uit je telefoon komt van zo'n klein RJ-11 stekkertje voorzien is. Dan kun je volstaan met het kopen van een verloop stekker Frans model: T naar RJ-11. Anders moet je een nieuw telefoonsnoertje zien te bemachtigen, wanneer jouw telefoon aan de onderkant tenminste voorzien is van een standaard mini stekkertje. Op videgreniers vaak te vinden voor prijzen die varieren tussen 20 cent en één Euro.

Rob

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#2 Geplaatst: 2010-06-09 12:50:32

Peter,

Als je NL toestel een RJ11 stekker heeft (zo'n klein plastic dingetje) dan past ie of direct in je FR telefoonstopcontact (als dat modern is) of je kunt een T-adapter kopen waar je RJ11 in gaat en die weer in je telefoonstopcontact (als dat oud is).

Als je NL toestel een varkensneus stekker heeft, dan moet je even kijken of het andere eind van het kabeltje vast aan je toestel zit (zeldzaam) of met een RJ11 stekker in het toestel zit (meestal). Dan haal je bij Brico of supermarkt een kabeltje RJ11 naar RJ11 (voor nieuw telefoonstopcontact) of van RJ11 naar T-stekker (voor oud telefoonstopcontact).

Als dat ook niet lukt, varkensneus van je telefoonsnoer afknippen en er een T-stekker aan zetten (eenvoudig) of een RJ11 op krimpen (lastiger).

Telefoontoestellen zelf zijn in FR en NL identiek op de belangrijkste punten (toonkiesprotocol, signaalniveaus). Wel heb je kans dat geavanceerdere functies op je NL toestel (nummerweergave, wisselgesprek, beantwoorder) in FR niet meer helemaal lekker werken.

Salutations, Jos

avatar#6074
flip
Berichten: 0
Reacties: 3

#3 Geplaatst: 2010-06-09 19:59:33

Koop gewoon een frans telefoon-toestel, desnoods op een of andere rommelmarkt of bij de Emmaus. Kost tegenwoordig geen fuck en je bent van al het gezeik af.  succes.  Philippus.