Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Minicamping starten, 5 plaatsen: (on)geschikt voor gehandicapten?

Auteur Bericht

avatar#7038
Emmetje
Berichten: 18
Reacties: 22

#0 Geplaatst: 2010-06-11 20:11:27

Mijn minicamping met max. 5 plaatsen is zo goed als goedgekeurd, ik moet "alleen" nog even achter een papiertje heen, volgens de DDT, en wel: notice de l'accessiblité ofzoiets. Moet me hiertoe vervoegen bij de CCDSA, maar die waren er vanmiddag niet, dus weet nog niet precies wat dit inhoudt.

Wie weet hier iets over te vertellen? Is het werkelijk zo dat iedere camping, hoe klein dan ook, toegankelijk moet zijn voor gehandicapten, en zo ja: waar moet je dan zoal aan voldoen? Als ze bijvoorbeeld zouden verlangen dat ik een apart toilet maak (er is nu 1 gewoon toilet en 1 pissoir, want hoeveel heb je nodig voor max. 5 tenten), die kosten haal ik er in een paar jaar niet eens uit. Of kan ik volstaan met een schuine oprit bij het toiletgebouw en that's it? Statistisch gezien is de kans namelijk klein dat op mijn minicamping - die geïsoleerd ligt en waar niets te doen is behalve uitrusten en van de natuur genieten, en waar ik slechts sporadisch een verdwaalde gast verwacht - nou nét iemand met een rolstoel langs wil komen.

Moet je dan tóch - dus: voor het geval dat een gehandicapte komt - bepaalde voorzieningen realiseren?

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#1 Geplaatst: 2010-06-12 13:42:37

Emmetje,

Ik ben bang van wél dus, tenzij ...

Frankrijk loopt al erg veel jaren compleet achter op Europeesche Wetgeving ter zake.

Die stelt in het kort, dat elke publieke plaats volledig toegankelijk moet zijn voor gehandicapten cq. rolstoelgebruikers.

De meeste openbare plaatsen voldoen in FR nog voor geen meter aan die eis! En ja hoor voor een zg. 'flappentapper' heeft men wél wat gedaan door die toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers.

Alleen als ik dan als gehandicapte rolstoelgebruiker binnen een kantoor van La Poste bv. moet zijn, kun je dat rustig vergeten hoor. Minstens 2 hoge treden op, dat gaat al helemaal niet met een rolstoel!

Het is la folie door ambtenaren van de instanties die je noemt, want als ze zich zouden voorstellen wat zo'n rolstoelgebruiker ondervindt aan barrières, dan zouden ze zich diep moeten schamen om jou eisen op te leggen vanwege een invalidentoilet alleen al. Een douche zou dan également aan die eisen moeten voldoen. En dan hebben we het nog even niet over hoe dan zo'n rolstoel gebruiker zelfstandig z'n tentje zou moeten opzetten in die mini camping van je.

Ik zou als ik jou was via M. le Maire van de gemeente waar je toe behoort, een gesprek arrangeren met die instanties.

Voor jouw info, ik ben al mijn hele leven gehandicapt door polio, maar ik kan nog wél lopen.

Mhg. van,

Bruin.

avatar#7038
Emmetje
Berichten: 18
Reacties: 22

#2 Geplaatst: 2010-06-12 16:54:22

Dank jel, Bruin.

Ik zal maandag eerst even met die instantie bellen, en zal vóór die tijd ook even wat campings opzoeken op internet die in de buurt liggen van de mijne en checken of die wel allemaal - hoe klein dan ook - geschikt zijn voor gehandicapten. Dan kan ik dat ook nog aankaarten. Dat van "La Poste" vind ik ook een goede om te vermelden...

Ik zal t.z.t. even laten weten wat er uit is gekomen!

avatar#6597
barki
Berichten: 5
Reacties: 27

#3 Geplaatst: 2010-06-12 18:05:32

aan een mini-camping met max 6 plaatsen of 20 personen zijn volgens mij geen eisen verbonden, behalve dan 1 toilet,1 afwasplek en 1 wasplek;

kijk ook even in het archief van dit forum door mini-camping in te toetsen in de zoekfunctie,

avatar#8096
Rolstoelgebruiker
Berichten: 0
Reacties: 2

#4 Geplaatst: 2010-06-18 22:04:53

Ik kan niet beoordelen of de regelgeving in Frankrijk met betrekking tot de eisen van toegankelijkheid even consequent worden uitgevoerd.

Toch wil ik kwijt dat het zo maar kan zijn dat er iemand met een rolstoel nu net bij u op de camping langs komt....of liever niet?