Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Houtkachel

Auteur Bericht

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#0 Geplaatst: 2010-06-15 18:17:21

In ons nieuwe huis willen we graag een houtkachel laten plaatsen. Wij hebben Monsieur Poele gevraagd voor een devis. De te verwarmen ruimte is rond de 130 m2 in een redelijk goed geisoleerd huis. Hier in het diepe zuidwesten (40) is het klimaat in de winter mild te noemen. Maximaal -7 à -8 graden zo af en toe en vooral een vochtige winter.

Uit vorige discussies sprak men steeds over 'speksteenkachels'. Kachels met een hoge inertie, dat snap ik. Is dat hetzelfde als men hier 'chaumotte' noemt?

Dan heb je het verhaal van rendement en autonomie. In ieder geval voor een aangename warmte moet je gaan voor een poele massif aldus M Poele. Hij heeft ons een catalogus meegegeven van Godin, Frans merk en Max Blank, Duits. Hij is zelf idolaat van Max Blank. Ik wil best flink investeren in een goede kachel want ik ben 'frileuse'. Wat vinden jullie van kachels van MB?

Ingrid

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2010-06-15 22:41:42

Beste Ingrid, Prinsesje,

ik kan je vragen over merken van speksteenkachels niet beantwoorden, maar dit weet ik wel:

- speksteen wordt in het Frans aangeduidt als stéatite of pierre à savon,

en dit is iets anders dan chamotte.

- de keuze van een poële massief avec une grande inertie is zeker juist als je de aangename warmte van een stralende kachel met veel warmteopslag wilt hebben.

En nu nog iemand vinden die de kachels van Godin en Max Blank kent ...

Christian von Klösterlein

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#2 Geplaatst: 2010-06-16 12:05:56

Hallo Ingrid

De namen Godin en Max Blank zeggen mij niets, wel de naam Heta (Deens kachelmerk)

Wij hebben namelijk in de winter van 2007 (toen wij in de Limousin zijn komen wonen) direkt een hoog rendements houtkachel laten plaatsen van het merk HETA. Wij kunnen deze van harte aanbevelen, want hij verwarmt bij ons een ruimte van ± 150 m2 en je hebt ook nog een belastingvoordeel van 50% op de aankoopprijs, omdat hij voldoet aan de europese normen. De leverancier van deze kachels woont bij ons in het dorp Saint Victurnien en heet RENET Claude.

Hij levert en installeert door heel Frankrijk en zelfs in Nederland.

Groetjes en succes met je zoektocht door de kachelwereld.

Franca