Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

homo-huwelijk fiscaal eindelijk voor 100% erkend

Auteur Bericht

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#0 Geplaatst: 2010-06-18 11:30:53

twee jaar gelden meldde ik o.a. op dit forum dat wij een overwinning op de franse overheid hadden behaald. Wij, twee in NL rechtsgeldig getrouwde mannen, mochten gezamenlijk aangifte doen van onze inkomsten.... Voor anderen misschien bijzaak, voor ons een principezaak.

Met betrekking tot successie was er nog steeds onduidelijkheid. In geval van voor-overlijden van een van de partners, zou de overgebleven partner als derde worden belast (geen vrijstellingen en 70% successie).

De franse broederschap (CRIDON) zag slechts been op de weg en diverse notarissen weigerden voor ons een testament te maken, want ze konden de gevolgen niet overzien.

Wij hebben zojuist en mede dankzij onze advocaat een nieuwe doorbraak geforceerd: voor het eerst staat zwart op wit dat voor "ons soort huwelijken" alle fiscale rechten gelden als voor franse getrouwden.

Wij zijn er blij mee, dat spreekt voor zich en hopen dat anderen in dezelfde situatie hier ook hun voordeel mee kunnen doen!

  

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2010-06-18 13:50:36

Van harte jongens, van harte. Maak het zo breed mogelijk bekend, en stuur 'n bedankje naar Sarko*).

Peter.

*) U kunt hem ook emailleren.

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#2 Geplaatst: 2010-06-18 14:58:24

Monsieur de President is al door ons bedankt. Dankzij een brief naar hem is de zaak uit de la bij het ministerie gehaald en daarna snel en helder beantwoord.

Geen enkele andere door ons aangeschreven politicus heeft ooit de moeite genomen te reageren. Dat was ook zo toen we jaren geleden de zaak aankaarten.

Wim B heeft overigens een uitvoerigbericht op de homepage gezet.