Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Isoleren

Auteur Bericht

avatar#8097
mickey
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2010-06-19 21:25:22

Beste allemaal,ben niet nieuw, was mijn codes  kwijt  en mailadres was veranderd.

Heb een vraag over isoleren,mijn schuine dak is voorzien van isolatie.

Onder het dak,bevinden zich muren en pierre waar de chevrons op rusten,nu beweren de franse buren,dat deze muren van ongeveer 70 cm hoog ook van isolatiemateriaal voorzien moeten worden ivm condensvorming? Graag advies.

Groet Mickey.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-06-22 10:49:22

Mickey,

  Daar is al veel over geschreven. Ter lezing aanbevolen deze recente discussie hier op het forum. En voor meer achtergrondinformatie hebben Aat de Kwaasteniet en Christian von Klösterlein zich eerder al eens ingespannen. Een inleiding over isoleren, en later nog een een verhaal van Christian over vochtproblemen. Heel kort door de bocht: wanneer je gaat isoleren en dus ook je huis behoorlijk dicht gaat maken stijgt de binnentemperatuur, kan de lucht meer vocht opnemen, en die kan zonder adequate ventilatie niet meer door kieren weg, waardoor het effect van buitenmuren als koudebrug sterker wordt. Hetzelfde verschijnsel als koude ramen die aan de binnenkant beslaan.

Rob van der Meulen

avatar#7517
wilm (46)
Berichten: 8
Reacties: 138

#2 Geplaatst: 2010-06-24 19:27:22

Beste Mickey,

Inderdaad moet je de muren isoleren. Je schrijft dat ze 70 cm hoog zijn, ik neem aan dat je "dik" bedoelt.

Ter verduidelijking: voor de accumulatie (warmteopslag, waardoor vertraagde afgite plaatsvindt)  is die dikte wel van belang, maar de isolatiewaarde van een muur van 70 cm is - anders dan veel mensen denken - erg laag. Isoleren dus. Vergeet vooral de dampremmende folie aan de binnenzijde niet!

Wilm Snellenberg