Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Omgeving Perpignan of Omgeving Montpellier of Omgeving Arles

Auteur Bericht

avatar#8102
Amsterdamnice
Berichten: 1
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2010-06-22 10:45:05

Goedemorgen iedereen,

wij (gezin met 3 kinderen) hebben ons huis in Amsterdam te koop gezet en willen in de loop van dit jaar naar Frankrijk emigreren.

Graag zou ik ervaringen horen van mensen die in omgeving Perpignan, Montpellier en Arles wonen. Wij hebben weinig tijd voor de orientatie fase helaas (i.v.m de leerplicht van de kinderen kunnen we niet bijvoorbeeld een paar maanden uit gaan trekken om rond te kijken), dat wordt dus max. 5 weken die drie plekken bekijken en op grond daarvan beslissen.

We spreken vloeiend Frans en ik kan mijn werk voortzetten vanuit iedere lokatie, dat scheelt. Wel willen we eigenlijk zo dicht mogelijk bij zee zitten en hebben we (helaas) geen miljoenen te besteden en dat is vaak moeilijk te combineren (weinig geld en zee!). Perpignan leek ons wat dat betreft misschien wel een goed compromis maar op basis van een paar dagen Perpignan een drietal jaar terug is de keuze niet zo 1,2,3 gemaakt natuurlijk.

Wat voor ons ook belangrijk is, is scholing. Het liefst dus een plek aan zee, niet te duur en met een lagere school (en over twee jaar eigenlijk alweer een middelbare school nodig dus moeten het wel ins ons achterhoofd houden).

Toch, na Amsterdam, zijn we wel toe aan een wat rustiger bestaan en staan dus niet echt te springen om een grote stad. Dus grote twijfels bij Montpellier wat dat betreft. 

De Camargue wordt ons van alle kanten afgeraden i.v.m muggen (?), leek mij dat dat toch niet zo'n gigantisch probleem kan zijn maar volgens diezelfde mensen vergis ik me er lelijk in?!

Zelf heb ik een jaar in Nice gewoond en vond dat een prettige stad maar zou nu liever niet in die streek willen wonen, voornamelijk door de financiele druk (en bijkomende standaarden) daar in de regio.

Ook heb ik vier jaar in Bordeaux gewoond maar we hebben nu een hele sterke voorkeur voor de Middelandse zee.

Al met al, veel twijfels...elke tip en/of ervaring is van harte welkom!

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2010-06-22 22:13:34

Je zou contact kunnen zoeken met Nederlanders in die gebieden die aangesloten zijn bij een Nederlandse vereniging. Op deze site staan de e-mailadressen van de Nederlandse verenigingen in Frankrijk.

Wim

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#2 Geplaatst: 2010-06-26 01:33:36

Tja, als je echt aan c.q. vlakbij de Middellandse zee wilt wonen dan vallen twee van de drie al direct af. En die derde vind ik persoonlijk errug heet en een te lang deel van het jaar te toeristisch belast. Zelf zou ik het vanwege het aangename klimaat en de aansprekende omgeving nabij Arles of Avignon zoeken als ik daar een leuk huis kon vinden (en betalen) maar ik ben uiteraard jij niet en de zee is wat mij betreft geen absolute vereiste. Montpellier is, zover ik weet, ook weinig mis mee -wel nogal duur, naar het schijnt- maar over die omgeving kan ik geen op kennis en eigen ervaring gestoelde uitspraken doen.

Dat van die muggen klopt -helaas- inderdaad. Nadeel van een gebied met veel stilstaand water.

Ivo

avatar#3755
Anje
Berichten: 7
Reacties: 42

#3 Geplaatst: 2010-06-26 18:33:16

Heb je aan de omgeving Nimes gedacht?

Logistiek gezien heeft het goede verbindingen. De TGV vertrekt uit Nimes en Avignon. Nimes ligt tussen de vliegvelden van Montpellier en Marseille in.

Nimes is een leuke en gezellige stad. Een mooi theater en er is altijd wat te doen.

Nimes ligt ongeveer 50 km van het strand (Grau de Roi)

Ik zou inderdaad niet in de Camargue gaan wonen. Het is 's winters erg afgelegen en 's zomers afgezien dat er te veel muggen zijn, is het erg warm.

Een leuk stadje zoals Uzes ligt in de buurt van Nimes, heeft een grote keus aan scholen. Enfin er zijn plakken genoeg.

Omgeving Avignon of Arles: ik vind dat je daar erg veel last hebt van de Mistral.

Arles ligt in een mooie streek, evenals St Remy de Provence. Wel aan de dure kant.

Succes, Anje

avatar#8102
Amsterdamnice
Berichten: 1
Reacties: 3

#4 Geplaatst: 2010-06-26 20:54:42

Ah Uzes, daar heb ik meer goede geluiden over gehoord. We gaan inderdaad Uzes en Nimes ook even verkennen. 

Goed, de muggen dus dan toch...

Bedankt voor het delen van jullie meningen, ik neem het allemaal mee!

Via een makelaar een paar mooie betaalbare huizen ook doorgemaild gekregen in het achterland van Perpignan, ik denk dat het financieel ook wel wat verder van zee wordt toch...Moeilijk allemaal maar heb er wel erg zin in!

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#5 Geplaatst: 2010-06-27 08:59:44

Vraag wel goed na of de gewenste aansluiting met de buitenwereld beschikbaar is in het huis waar je naar kijkt. Ik maak uit de opmerking "ik kan vanuit iedere lokatie etc" op dat je gebruik maakt van internet. In buitengebieden is dat niet altijd vanzelfsprekend en geeft dat soms trage verbindingen.

Misschien een open deur, toch maar even gemeld.

avatar#3755
Anje
Berichten: 7
Reacties: 42

#6 Geplaatst: 2010-06-27 09:41:08

http://www.test-ligne-adsl.com/eligibilite.php

Als je meer info nodig hebt  kan je mij altijd prive mailen: anjepost@live.com

Ook ken ik verschillende jonge gezinnen in de dept. 34 en de 30.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#7 Geplaatst: 2010-06-27 10:05:37

Mijn ouders hebben in Uzès gewoond. Herinneringen: droog, gekmakende mistral en jaarlijks hevige bosbranden. Het stadje met de platanen is wel leuk.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2010-06-27 13:17:06

Wat opvallend dat zo weinig Nederlanders voor de Charente kiezen. Nabijheid zee, goede verbindingen, zon etc en niet de hectiek en gejaagdheid van het Franse Mediterrane zuiden. Lees ik het verhaal dan zou ik toch me breder orienteren dan de midi. Ala de keuze is al gemaakt... Dan voeg ik even een kaartje bij over de zonuren ;-)

@+

avatar#3755
Anje
Berichten: 7
Reacties: 42

#9 Geplaatst: 2010-06-28 19:35:08

Wim,

In welke periode woonden jouw ouders in Uzes? En bosbranden, ik zou niet weten waar dat geweest zou kunnen zijn. Er zijn hier geen bossen zoals in de Var, denneboom-bossen die om de havenklap in brand vliegen. De omgeving van Uzes bestaat voornamelijk uit wijnvelden, landbouwvelden zoals graan, zonnebloem, meloenen en pompoenen. Verder heb je hier de Garrigue, met witte en groene eik, veel jeneverbesstruiken en olijf-cultures.

Maar misschien is het wel erg lang geleden.

Uzes is nog steeds erg gezellig ook in de winter. De moeite waard om nog een keertje te komen kijken :-))

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#10 Geplaatst: 2010-06-30 14:17:49

Die branden woedden kennelijk niet bij  Uzès zelf, maar verder weg. Vrijwel elk jaar dat wij er kwamen (begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw in het plaatsje St. Siffret), keken we naar die grote gele vliegtuigen met bluswater, de Canadiens, op weg naar brandende oorden.

Wim

avatar#8102
Amsterdamnice
Berichten: 1
Reacties: 3

#11 Geplaatst: 2010-07-03 15:27:56

Ja ik heb inderdaad internet nodig, goede tip, dank. 

En dank Anje, voor de link, en ik geef misschien wel een email-gilletje tegen de tijd dat we die kant op komen! 

Franck: Ik vind het een erg mooie streek en inderdaad goede bereikbaarheid, betere huisprijzen etc maar mijn hart ligt bij de Middellandse zee, ben er ooit geboren aan die zee en kan er maar niet te lang van wegblijven :)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#12 Geplaatst: 2010-07-05 00:55:30

M.i. zijn er vele mooie locaties. Je moet voor jezelf een aantal criteria op een rij zetten. Waarom niet gewoon een tijdje huren. Kopen kan nog altijd, zeker in deze tijd.

Wij hebben zelf bewust gekozen voor een locatie waar we al diverse jaren vakantie vierden, en niet alleen in de zomer. Zo leer je een streek beter kennen.

Overigens is het gememoreerde Uzes inderdaad een mooi levendig stadje.

Vooral vanaf april t/m september. In overige maanden is toch een stuk rustiger en zie je vooral de locale bewoners, met een groot aantal buitenlanders die er vast wonen. Je zit ongeveer 1 uur van de zee af.

avatar#8102
Amsterdamnice
Berichten: 1
Reacties: 3

#13 Geplaatst: 2010-08-22 08:58:54

Bedankt voor je reactie, het is chaos geweest de afgelopen maand dus was vergeten het forum te checken. Huren, dat is inderdaad wat we gaan doen. Het is allemaal hier anders gelopen dan gehoopt, met andere woorden we hebben deze zomervakantie niet naar Frankrijk kunnen gaan en school begint maandag voor de kinderen. Hoe we dus midden in het jaar, rekening houdend met schoolplicht en nog steeds zonder enig idee waar we ons gaan vestigen, gaan emigreren...geen idee...we gaan gewoon en huren inderdaad in eerste instantie. Ivm de prijzen laat ik langzaam maar zeker "mijn" Middellandse zee wat varen en ben me nu weer toch meer aan het orienteren richting Atlantische kust. Ach we zien wel, het lijkt erop dat we in oktober weg kunnen, ik laat dan wel weten waar we terechtgekomen zijn :)