Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Coupe Domenech

Auteur Bericht

avatar#7627
La Flèche
Berichten: 25
Reacties: 78

#0 Geplaatst: 2010-06-22 15:43:26

Vanochtend bij de kapster vroeg ik om een coupe Domenech. Een melig grapje want ik heb geen mogelijkheden voor een weelderige haardos zoals die van Raymond Domenech. Vanwege een te hoog gehalte aan mannelijke hormonen heb ik nogal wijkende haarlijn, en wat er rest aan haar is zeer kort en piekerig.

Maar mijn poging om wat leven in de brouwerij te brengen was geslaagd, de hele kapsalon viel over me heen. Aanvankelijk gaf men mij -als buitenlander- de schuld van het recente Franse voetbal débacle, om meteen daarop onderling stevig te gaan bekvechten. (Vergelijk: Le semeur de zizanie in Asterix, La Zizanie.)

Ik heb geen verstand van voetbal, ik kan dus ook niet beoordelen om M. Domenech goede of minder goede aanwijzingen aan de spelers kan geven. Wat ik wel heb gezien is dat deze trainer de uitstraling heeft van een afwasborsteltje. Bij een sollicitatie naar een functie van meewerkend voorman in een lasserij zou hij worden afgewezen.

Is er zo weinig controle in de Franse voetbal hiërarchie dat een dergelijke persoon kan worden aangesteld en gehandhaafd bij een project met een dergelijk mega-afbreukrisico ? De rillingen lopen mij over de rug als ik denk aan functies met vergelijkbare risico's, maar die door hun aard voor het grote publiek minder zichtbaar zijn. Is dit Frans ?

Ben

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2010-06-22 15:52:09

Enige vergelijking met een heer J-P B, uit Kapelle (Zld)dringt zich aan mij op te aanzien leiderschap en te lang bllijven zitten.....

Ik neem echter aan dat de Fransen hem onvoldoende kennen.

Zijn "coupe" zou ik overigens niemand aanbevelen......

Steven

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2010-06-22 21:45:12

Als mijn afwasborsteltje de macht van 'n Domenech zou hebben, kan m'n vaatwasser naar de déchetterie.

En neen, rare mensen op posities met 'n riskante afbrandfactor vind je overal, ook in Frankrijk. Steven noemde reeds ene J-P B, ik heb het sinds 'n paar dagen aan de stok met 'n te hoog geplaatste civil servant in de UK, en zo zijn er meer te bedenken.

Maar je moet maar 'n dergelijke positie ambiëren, in die ambitie gaat het al fout. Iedereen die voorzitter wil worden van een of ander clubje, is in potentie 'n potentaat.

Peter (die van geen enkele club lid is, behalve slapend en betalend van de LPO).

P.S. Watikudantochwilvertellen : vanmiddag in de schoolbus vroeg ik even na vieren of ze "de match" wilden volgen via de radio (normaal staat-ie op 'n viooltje of 'n piano of zoiets, 'n beetje popie klassiek). Ouiais, ouiais, dat wilden ze wel.

Na 'n kilometer of acht mocht-ie uit, het stond 1-0 voor Zuid-Afrika...

Nu dan de vraag : wat was m'n gemiddelde snelheid tussen deze drie haltes ?

avatar#7627
La Flèche
Berichten: 25
Reacties: 78

#3 Geplaatst: 2010-06-26 16:19:44

Mijn ega vraagt waarom ik voortdurend loop te grinniken. Ik kan dat niet uitleggen. De mop van Peter van het afwasborsteltje en zijn vaatwasser laat zich niet doorvertellen.

 

Maar nog even terugkomend het commentaar van Peter. Hij refereert aan de macht van Domenech. Deze constatering maakt het natuurlijk allemaal nog gênanter dan het al was.

Als baas van een ploeg, behangen met de -ik denk terecht- veronderstelde macht, dien je er voor te zorgen dat die ploeg zijn werk doet. Maakt niet uit hoe: Niet-verminkende lijfstraffen, slijmen, promotie naar een volgende salarisschaal (als voetballers die hebben ?) of chantage. Alle bekende en onbekende management technieken zijn geoorloofd.

 

Maar het kan nog erger. Ook de Franse regering bemoeit zich met de gang van zaken. Wat is dit voor een land. Ik verwacht zoiets van Kim Jong Il (baas van Noord Korea). Die zal naar aanleiidng van de resultaten van het Koreaans elftal ongetwijfeld een stevig onderhoud hebben gehad met de club in kwestie. Maar Sarkozy ??? Waar bemoeit hij zich mee ? Ga regeren !

Ben