Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Het parcours van de Tour de France 2010 op Google Maps - in Google Earth

Auteur Bericht

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#0 Geplaatst: 2010-06-29 00:56:44

Hoi!

Ik weet dat niet iedereen hierin geïnteresseerd is maar aangezien ik ook weet dat hier een aantal mensen regelmatig meeleest wat wel geïnteresseerd is, wijs ik jullie graag op de kaarten van het parcours van de Tour de France 2010 die ik heb getekend op Google Maps (ook te zien in Google Earth waarin je vervolgens een virtuele vogelvlucht over het parcours kunt maken).

Aanstaande zaterdag gaat de Tour de France 2010 van start in Rotterdam om vervolgens via Brussel, Spa en noord-Frankrijk oostwaarts rond Parijs te reizen naar de Alpen en vervolgens de Pyreneëen waar stevig uitgepakt wordt vanwege de 100ste verjaardag van de eerste doorkomst in dit berggebied voor de Tour en ten slotte richting Bordeaux voor de slottijdrit en vanuit Longjumeau naar Parijs voor de laatste etappe.

Ikzelf ben er ook weer bij, dit jaar voor Custom Getaways en ik zal proberen op mijn eigen blog ook regelmatig foto's en/of artikeltjes te plaatsen!

Mocht u in Nederland zijn, dan is de Tour natuurlijk te volgen via de NOS, zoals te zien is in dit promotiefilmpje. In Frankrijk kunt u bij France Télévisions terecht ... met een recordaantal etappes die volledig uitgezonden worden dit jaar en natuurlijk weer het mooie commentaar van Laurent Jalabert op de motor ;-).

Groeten,

Thomas Vergouwen

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#1 Geplaatst: 2010-06-30 08:26:52

Goed werk, Thomas! Als Tour de France fan (ik maakte mijn eerste plakboek al in 1960 toen Nencini de Tour won) heb ik meteen je applicatie gedownload en aan Google Earth gekoppeld. Maar het lukt me niet om een virtuele vogelvlucht te maken. Ik heb de instellingen aangepast zoals je aangeeft, maar verder kom ik niet.

Bedankt voor je hulp

René