Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

ga door naar start

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2010-06-30 09:26:48

Monopolie, het hele leven is eigenlijk niet anders, of je nu eerlijk met de dobbelsteen gooit en je stuk verschuift, of onder de tafel door de biljetten en huurovereenkomsten verwisselt, zo gaat het spelenderwijs in het echt.

Waarschuwingsborden snelheidscontrole gaan verdwijnen, lees ik dan op de startpagina, tja, Frans monopolie is een ander bord, en HOE anders.

Met verbazing heb ik de laatste jaren, want deze discussie is al jaren oud, aangehoord hoe en waarom deze borden er staan.

Heerlijk vond ik het, je scheurt er op los en even na het bord op de rem, blik op de berm en ja hoor, staat tie, gas d’r weer op.

Op z’n commercieel nederlands dacht ik dan altijd, waarom staan die dingen er, dat kost goud geld, ’t flits lampje gaat waarschijnlijk eerder kapot door de spinnenwebben dan door gebruik.

Oei, dat is een heet hangijzer, de manier van flitsen is niets meer dan stelen van de automobilist, want zo verdiend de staat zijn geld dus.

Dus, daar tegenover moet komen te staan dat wij, automobilisten, gewaarschuwd behoren te worden als er weer zo’n flappenflitser langs de weg staat.

Ehhh, maar je rijd toch te hard ?

Kan wel zijn, maar dat mag, alleen waar de camera staat mag het niet maar we moeten dan wel weten waar de camera staat, anders is het niet eerlijk.

Hohoho, dus dat de overheid jouw flits omdat je te hard rijd dat is oneerlijk, en de wettelijk aangestelde maximum snelheid overtreden is wel eerlijk ?

Inderdaad, vraag er de fransoos na en zijn antwoord zal exact dit zijn, ik mág te hard rijden, en ze mogen mij flitsen als ik dat doe maar ik moet wel weten als ze dat van plan zijn te gaan doen.

Ehhh, ik wil een bank beroven, en als ik dat wel doe mag dat, en als de politie komt moeten ze me wel eerst even waarschuwen, liefst op m’n mobieltje, die heb ik toch bij me, anders zou het niet eerlijk zijn.

Ik zou als fel tegenstander van snelheidscontroles en parkeerwachters dit aan de President willen zeggen;

“Geachte meneer de president,

Zou U uw ministers niet een poosje naar het noordelijker gelegen Nederland willen sturen voor een stage, ik weet zeker dat er vast wel iemand rondloopt die veel ervaring heeft met dit soort zaken en momenteel zonder werk zit, die Uw voltallige bemanning zoud willen leren hoe geld te verdienen.

Plant als eerste zoveel mogelijk camera’s in de berm, iemand die het geld heeft om te hard te rijden kan ook wel wat meer betalen neem ik aan.

Maak in praktisch iedere welgestelde stad een betaald parkeer zone die niet gebaseerd is op koperstukken maar op goudstukken, iemand die met zijn vierwiel aangedreven koets de winkel in kan rijden heeft ook genoeg goudstukken om de wacht te betalen.

Overtredingen van fout parkeren van elf euro’s (!) moet U opschroeven met een nul er achter.

De vergelijking meneer de president is het volgende.

In Amsterdam rammelt de parkeerwacht tachtig miljoen euro per jaar uit de paaltjes, een hele mik, en dat is met de flitspalen vergeleken maar een schijntje want die zijn in braaf rijdend polderland maar liefst tegen de vierhonderd miljoen (!) euro’s.

Daar komt nog bij dat je met die paaltjes leuke geintjes uit kunt halen, zo hebben ze bijvoorbeeld in een jaar tijd (2008) ruim twintig miljoen opgehaald aan fraude met leaseauto’s!

Beste meneer de President, wij buitenlanders hebben het beste voor met Uw mooie land, en we weten als geen ander hoe veracht en gehaat deze flits en parkeerpalen zijn, maar ehhh, je raakt er aan gewend en na drie jaar zijn alle franse sukkels (sorry meneer de president) er wel aan gewend.

Het zou toch mooi zijn om die driehonderd miljard af te lossen niet ?

Daar moeten we toch voor betalen, dus waarom niet de snelle jongens die in de winkel parkeren?

Eerlijk toch ?”

Cees.

Ps: schaf wel dat puntensysteem af want anders bent U Uw melkkoetje kwijt na een paar overtredingen, die bromfietsautootjes gaan niet hard.

avatar#7601
ludique
Berichten: 1
Reacties: 73

#1 Geplaatst: 2010-07-01 10:21:31

Meneer Cees,

Wellicht zijn Lief en ik een weinig bevangen door het tropische weder alhier in de Correze en - wij komen daar eventueel rond voor uit - aldus mogelijk niet meer geheel onbeperkt vatbaar voor literaire meesterwerken, maar kunt u, in het besef dat het bij u in de streek vermoedelijk eveneens tamelijk warmpjes zou kunnen zijn, in een beknopte aanvulling, de diepere betekenis van uw epistel aan ons duiden? Lief en ik zouden u vanonder de gele parasol waarachtig zeer dankbaar zijn. 

Max en Lief

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2010-07-01 11:12:18

Deze rubriek Entre bavards is de enige van dit forum waarbij de bijdragen niet alle een diepere betekenis dienen te bezitten.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2010-07-01 13:40:32

Als lief en jij de krant zouden lezen of wellicht het franse journaal zouden bekijken dan zou het voor lief en jij niet zo moeilijk zijn de diepere betekenis ervan te vinden.

Cees, vanuit het zwembad.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2010-07-01 21:10:24

Max en lief,

de mail heeft geen diepere betekenis maar Cees wel!

Wacht even tot het wat koeler is en ga dan zoeken....

Steven