Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

HELP wat moet ik doen?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2010-07-01 13:37:11

Ik zit al sinds 4 mei zonder telefoon internet en tv.

abonement SFR-neuf.

Als ik bel om te vragen of ze me terug willen bellen doen ze dat niet, en zodoende kost me dat op dit moment met alle zakelijke telefoontjes zo'n driehonderd euro's per week.

wie weet raad ?

Ik ben in staat om met ene bijl de winkel in te lopen, dat begrijpt U.

ander abonement ? maar wie ?

ik kan wel huilen!

Cees. 

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-07-01 15:22:17

Cees,

  De abonnementsvoorwaarden van SFR-Neuf ken ik niet, weet ook niet of de consumentenorganisatie Que Choisir iets van een handleiding of stappenplan voor dit soort gevallen op de site heeft staan, maar dit soort klachten komt toch wel iets te veel voor. Kijk ook hier. Wanneer je binnen tien dagen na het versturen van een aangetekende brief nog geen antwoord/reactie hebt gekregen, zou je afgaande op deze passage die ik ontleen aan een forumdiscussie op Ariase je contract zonder "boetebeding" kunnen opzeggen:

3.2 Résiliation par le Client
13.2.1 Le Client pourra résilier le Contrat de Service au cas où l’Opérateur n’aurait pas remédié à un manquement à ses obligations au titre du Contrat de Service dix jours après réception d’une lettre recommandée avec avis de réception adressée par le Client à cet effet.

Ik heb de website van SFR-Neuf er niet op nageplozen, maar sinds de invoering van de Loi Chatel heb je als klant gelukkig wat scherper omlijnde rechten, en de providers gelukkig wat meer verplichtingen. Volgens dslvalley zou het nog eenvoudiger zijn dan hierboven aangegeven, en op die website staat een hele serie voorbeeldbrieven. En vergeet niet die prélèvements stop te zetten, Wim heeft daar een modelbrief voor op "onze" site gezet voor het geval er wat fout zou gaan. En een overzicht van alle providers.

Ik ben bang dat je kunt blijven telefoneren tot je een ons weegt. Bij sommige organisaties zijn helpdesks en service zaken waarmee je vanuit een economische - beter gezegd boekhoudkundige - optiek geen geld verdient, en dus verdacht in de ogen van hen die met het oog op hun eigen bonus vooral winstgevende zaken in portefeuille willen hebben. Waarschijnlijk heb je een totaal pakket, en behoor je tot de liberale gemeente van de van France Telecom / Orange  vrijgemaakten. Prijstechnisch kan dat voordelen bieden, maar wanneer er ook zakelijk telefoon- en dataverkeer nodig is, blijf ik een meer dan lichte voorkeur houden voor een traditionele telefoonverbinding, en daaroverheen je adsl signaal. De kans, draadbreuk uitgezonderd, dat je alle twee communicatielijnen tegelijk kwijt raakt is dan aanzienlijk minder. Alles digitaal gecodeerd is leuk, maar het blijft toch wat kwetsbaar. Het onderzoek dat beschikbaar is naar de redenen voor overstappen naar een andere provider wijst uit dat technische problemen bij Orange slechts in een beperkt aantal gevallen wordt opgegeven als motief, zie ondermeer dit artikeltje

Zelf heb ik ook wel eens twee weken gebeld en gemaild, totdat ik uiteindelijk via een "bovendeur" naar binnenging, met een technische jongen werd doorverbonden, en na een kwartiertje heen en weer praten waren we er achter wat er fout zat (bij de provider). Maar eigenlijk was het een probleem dat een helpdesk, met een draaiboek van vragen, mogelijke oorzaken en oplossingen zelf had moeten kunnen afhandelen. Met een soort "autocue" op het beeldscherm moet dat soort zaken toch makkelijk verbeterd kunnen worden was mijn advies toen. Heb me er toen net van weten te weerhouden zelf maar zo'n vraag-en-antwoord script te schrijven.

Sterkte er mee,

Rob

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#2 Geplaatst: 2010-07-01 16:06:25

Cees,

Ik ben een paar maanden geleden in een paar dagen en probleemloos overgestapt van SFR-neuf naar FT (orange). Werkelijk in een paar dagen geregeld. Loop binnen bij een orange winkel of bel 3900 en je wordt zeer snel geholpen.

Daarna kun je evt afrekenen met SFR; vandaag veel te heet en die bijl moet je vooral thuislaten, al ken ik het gevoel...

Succes ermee

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2010-07-02 10:24:57

Men geeft de schuld aan het feit dat we aan het einde van de lijn zitten, meer dan drie kilometer, wat dat ook in mag houden.

Gisteren weer druk aan het bellen geweest, drie keer een chargement van 35 euro er doorheen gejaagd, maar nu doet alles het.

De jongen van de techniek zei dat hij de debits wat zou terug schroeven, hoe hoger de doorlaatbaarheid van debits hoe fragiler de lijn (of zoiets)

Het werkt nu, ben duizenden euro's armer en een paar klanten kwijt maar een proces rijker.

M'n advocaat heeft een procedure aangespannen tegen SFR neuf met een schade vergoeding van vijftigduizend euros.

ben benieuwd.

Cees.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#4 Geplaatst: 2010-07-02 11:59:22

Cees,

  Ondanks het gister door jou uitgezonden  ...  ---  ...  signaal heb je het internetschip toch zelf weer vlot weten te krijgen. Een digitale zandbank voor de kust bij jou. Wat ik merkwaardig blijf vinden is dat je eerst wel een goed werkende verbinding hebt gehad, en dat nu plotseling het feit dat je (te?) ver weg zit van de telefooncentrale verantwoordelijk zou zijn voor het volledig wegvallen van die verbinding. Niet erg overtuigend. Controleer voor de aardigheid - en handig voor het serieuze juridische werk dat in het verschiet ligt - eens hoe ver je van de telefooncentrale zit, je NRA. Op sites als die van Ariase, dslvalley en degrouptest krijg je dan na het invoeren van je telefoonnummer voor de éligibilité te zien hoeveel meter telefoonkabel er tussen jouw huis en de centrale ligt. Ook de te verwachten signaalverzwakking (affaiblissement) staat vaak nog vermeld. Besef wel dat providers op hun websites, ergens onderaan, de geachte klant er op attenderen dat de opgegeven Michael Schumacher snelheden de maximaal haalbare zijn, en dat de in werkelijkheid te realiseren snelheden afhankelijk zijn van ondermeer je afstand tot de centrale. Daar hebben zij zich juridisch tegen ingedekt. Maar dat was jouw probleem niet: helemaal geen verbinding is toch iets anders dan de richting waar ze je nu naar toe lijken te duwen. Monsieur Cees is wat ontevreden over zijn snelheid, maar, mijnheer/mevrouw de rechter, dat is een standaard technisch probleem, het gevolg van natuurkundige wetten, gezien het feit dat onze cher client verkozen heeft en bout de ligne zijn tenten op te slaan.

Rob

p.s.: Voor de niet zeevarenden onder ons nog deze link, voor het geval daar nog vragen over mochten komen. En wat zou trouwens het woord maison secondaire in het Fins zijn?

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#5 Geplaatst: 2010-07-02 20:23:51

Sauna!

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#6 Geplaatst: 2010-07-07 10:03:20

Cees,

  Ik heb nog wat gezocht naar een grafiekje dat in één oogopslag duidelijk maakt hoe dat nu zit met de te verwachten downloadsnelheid en je afstand tot de telefooncentrale. Thover heeft daar al meer dan eens wat over verteld. Ook op de vele Franse sites staat het een en ander, maar op deze Australische site staat een heel fraai grafiekje in kleur. Waar het uiteindelijk om gaat is de signaalverzwakking die optreedt. Die is afhankelijk van in de eerste plaats de lengte, maar ook van de dikte van de telefoondraden die gebruikt zijn door FT. Meestal bestaat je verbinding uit wat dikkere, en helaas ook iets dunnere stukken koperdraad, en de onvermijdelijke lasjes die dan gebruikt zijn. Dat resulteert in een verzwakking van je adsl-signaal (affaiblissement / line attenuation) die wordt uitgedrukt in min xx dB (decibel). En haal je dus alleen heel dicht bij de centrale de driftig geadverteerde fraaie downloadsnelheden. Verder weg dan 5000 meter wordt het moeilijk zoals je ziet, maar bij die ongeveer 3000 meter waar jij het over had zou je toch een behoorlijk snel en stabiel adsl2+ signaal binnen moeten kunnen krijgen. En zit je zeker nog niet "en bout de ligne". Tenzij jouw technische man van SFR/Neuf daarmee zou bedoelen dat je de laatste abonnee bent, aan het eind van een stuk telefoon bekabeling. Dat soort eindpunten wil - ook in het EDF stroomnet - nog wel eens zg. reflecties opleveren, hetgeen in het ene geval tot een verslechtering van je adsl-signaal kan leiden, en in het EDF stroomnet gemene spanningspieken kan veroorzaken. Denk maar aan golven die bij storm tegen een kademuur opbotsen met nu en dan meters hoge fonteinen als gevolg.

  Wat ik van je begrepen heb is dat SFR/Neuf je downloadsnelheid wat gaat "afknijpen" om de kwaliteit van de verbinding te verbeteren. Dat is niet ongebruikelijk. Ook de dames en heren van de hierboven genoemde provider hebben een opmerking van die strekking opgenomen: "Internode places new Extreme customers on a conservative initial profile that constrains maximum download speeds in order to achieve the highest possible connection stability". De wellicht hooggespannen verwachtigingen van klanten worden daarmee in wat realistischer vaarwater gebracht. Dit lijkt me een nette manier van voorlichten en werven van klanten, toch van een andere toonzetting dan de soms wat schreeuwerige advertenties van een aantal Franse providers.

 

  Andere factoren die nog een rol kunnen spelen worden ook keurig geïnventariseerd. De Franse terminologie vindt je ondermeer hier. Misschien komt het nog van pas wanneer je de degens gaat kruisen met een tegenpartij die voor dit soort juridische procedures een beroep kan doen op eigen technische deskundigen en een handige juridische afdeling die al heel vaak met dit soort klachten van klanten bij de rechter heeft gestaan. En dus een behoorlijke ervaringsvoorsprong heeft.

Rob

p.s.: Overigens zie ik dat SFR zelf voor wat betreft het snelle adsl 2+, zij het wat verstopt op de website, ook al tot voorzichtigheid maant:

" Pour profiter des débits proposés par l'ADSL 2+, il faut certes disposer d'un modem supportant cette norme (la neufbox par exemple), mais il faut aussi que son domicile soit à proximité du central téléphonique (moins de 2 Km environ). Au-delà, l'ADSL et l'ADSL 2+ proposent des débits équivalents."

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2010-07-09 10:44:42

bedankt Rob.

Maandag had ik totaal geen internet, het was zo traag dat het een uur duurde voor er een pagina open was.

Heb toen weer gebeld, alles functioneerde zei men.

Ja zeg ik, maar ik hoorde uw collega over het terugbrengen van de debits, klopt dat ?

Ja dat klopte, hij heeft wat terug geschroefd.

Ok, hoeveel is het nu dan. antwoordt 2.5

En hoeveel is het normaal ? antwoordt 8

ehhh, terug schroeven van 8 naar 2.5 is niet ene beetje bij mij, dat is bijna een drie kwart!

ehhh ja, inderdaad.

Misschien een beetje opschroeven, laten we dat eens proberen.

Goed, na wat pluimen aan het adres van de marokaanse thuiswerker schroefde hij de debits op naar 5.8, en zie daar alles ging spontaan sneller.

Nu maar weer afwachten.

Cees. 

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#8 Geplaatst: 2010-07-11 11:15:43

Cees,

Wat de techniek betreft hoef je niet iedere keer te gaan bellen met SFR. Je kunt ook, zelfs op land, het roer in eigen hand nemen. Je kunt via het menu, te bereiken door het intoetsen van http:/192.168.1.1 in de url balk van je browser, van alles veranderen en finetunen in de instellingen van je modem. Ook die balans tussen snelheid en stabiliteit, lees hier. Er zijn heel wat versies van de neufbox en livebox uitgebracht, en meestal is de standaardinstelling om toegang te krijgen tot het menu admin en als password admin of password. Het verdient aanbeveling deze door wat minder voor de hand liggende te vervangen. Maar ja, over een jaar wanneer je ze nodig hebt, weet je dan nog wat je hebt verzonnen.

  Je moet natuurlijk wel een dsl verbinding hebben die gesynchroniseerd is. Bij het opstarten van zo'n adsl modem/router knippert het dsl lampje eerst een tijdje. Allereerst zendt jouw modem een "34,5 kHz bi-level wake-up signal" richting de dslam in de telefooncentrale. Wordt dat herkend, dan onderhandelen beide partijen aan het eind van de lijn met nog een aantal handshake- en testsignalen, of ze verder technisch on speaking terms met elkaar zijn, en hoe snel ze willen gaan communiceren. In vaktaal omschreven als: "...the subscriber modem is transmitting its training signal .... " Dat duurt ongeveer een minuut, en dan blijft het dsl lampje continu aan. En werkt je modem gehoorzaam, toch aanzienlijk sneller dan het trainen van een huisdier.

Wanneer de verbinding er bij jou weer eens uit zou gaan, controleer dan eerst of dat dsl lampje nog brandt. Zo niet, dan is er dus geen adsl verbinding. Als technisch roerganger in eigen huis kun je dan (soms) toch nog wat doen. Dat wegvallen van het signaal kan komen door een te slecht signaal. Een te klein signaal of een te hoog stoorniveau, en meestal een combinatie van beide. Vergelijk het maar met de ontvangst op de korte golf: nu en dan hoor je een zender nog net boven de ruis uitkomen, en even later verdwijnt het geluid in de achtergrondruis. Aan de bekabeling buitenshuis kun je zelf weinig doen, binnenshuis valt er vaak nog wel wat te verbeteren. Om te beginnen dient de condensator die vaak nog aanwezig is op het punt waar de telefoonbekabeling het huis binnenkomt verwijderd te worden. Op dslvalley staat deze instructie, en ariase behandelt een iets ander type condensator. Met die eenvoudige chirurgische ingreep heb ik diverse malen een kruipende internetverbinding tot een razendsnelle weten te maken. Terwijl de geraadpleegde helpdesks, indien al bereikbaar, van mening waren dat de client dan maar naar een wat sneller en duurder abonnement moest overstappen. Hoeveel cher clients hebben zo'n supersnel 20 Mega abonnement, betalen daar maandelijks een leuk bedrag voor, en draaien in werkelijkheid op een veel lagere snelheid van 8 Mega of minder vanwege de afstand tot de telefooncentrale? Een eenvoudig gegeven dat al bekend was bij het het afsluiten van het abonnement. In ieder geval bij de provider. En hadden dus kunnen volstaan met een gewoon adsl-abonnement. Hoor ik daar de kassa rinkelen?

Komen we bij de adsl filters, in Anglo-Nederlands ook wel aangeduid als splitter. Tot voor kort heerste er in Frankrijk een groot vertrouwen in die speciale T-stekkers voor de telefoon, waar dit filtertje in is ondergebracht. Lastige is dat soms aan dat eerste telefoonstopcontact ook een aantal andere telefoons parallel is geschakeld. Dat gaat ten koste van de adsl signaalkwaliteit. Tenzij op die andere telefooncontactdozen ook weer zo'n speciale adsl T-stekker met filter is gemonteerd. En dat is meestal niet het geval. Ik heb toch zeker maar één filtre-adsl nodig wanneer ik maar één modem heb? De rest van de wereld, eigenwijs als ze daar zijn, vertrouwt meer op een centrale splitter, die meteen bij de entree van de telefoonbekabeling is aangebracht. Op die manier breng je daar een waterdichte scheiding aan tussen adsl en voice signaal, en loop je niet het risico dat die twee elders in huis via oude telefoonbedrading elkaar nog tegenkomen en ruzie gaan maken. Maar helaas: not all filters are equal. Er is goedkoop spul te krijgen, vaak ook nog met een CE stempel er op (afkorting voor China Export), waar of bezuinigd is op onderdelen, of het gewoon verkeerd ontworpen is. Met andere woorden: wanneer er nu en dan van dit soort intermitterende problemen zijn, plaats eens een goed filter, alle kleine beetjes signaal verbetering helpen. Bovendien: bij blikseminslag ergens in de buurt is dit het eerste stukje elektronica dat zo'n hoogspanningspiek op zijn weg naar binnen tegenkomt. En hoewel er niet veel onderdelen inzitten kan ook dit filtertje, meestal met alleen passieve onderdelen erin, schade oplopen. Of het gaat helemaal kapot, of gedeeltelijk met verminderde prestaties als gevolg. Maar zo'n filter is alleen nodig wanneer je zowel een traditioneel telefoonsignaal én een apart adsl signaal over je twee koperdraadjes binnenkrijgt. Bij de abonnementsvormen waarbij de telefoonverbinding via het hoogfrequente adsl signaal wordt afgehandeld ontbreekt het laagste deel van het frequentiespectrum, en kun je die splitter dus laten vervallen. Laten zitten kan ook: het filtert dan misschien nog wat laagfrequent stoorsignalen weg, maar aan de andere kant is er ook sprake van een geringe demping van het hoogfrequente adsl signaal. 

Wat verder nog voor de zondagochtend bricoleur. Gebruik geen lang telefoonverlengsnoer tussen de splitter en je adslmodem, maar een kort kabeltje. En bij het testen van je verbinding, en om naar je menu te gaan, sluit je pc of laptop met een ethernetkabeltje op je modem/router aan, niet draadloos. Het hoofdstuk firmware zullen we nog maar even laten rusten.  Firmware updates volgen elkaar vaak snel op. Om bugs weg te strijkijzeren, en soms nieuwe problemen op te roepen.  Sommige providers voeren die updates automatisch uit. En ben je een probleem waarvan je niet wist dat je het had armer, en wellicht een probleem rijker waarvan je wel last hebt. In het menu van ieder modem staat ergens een software / firmware versie. Handig om bij de hand te hebben wanneer je met een helpdesk gaat communiceren.  En wat ik nog bijna vergeet, gister had ik iemand aan de telefoon met een Orange/livebox probleem. Het dsl lampje ging maar niet aan. Soms blijken modems je inlog gegevens te vergeten.  En sommige providers willen per se je accountnaam en daarbij behorend password tegenkomen bij het opstarten. In principe zou dat door je modem onthouden moeten worden, ook al heb je hem een half jaar niet aangesloten gehad. En toch: zo nu en dan blijken die velden leeg te zijn. Inloggen in het menu, en dan die inloggegevens opnieuw invoeren, et voila, ca marche.

Rob

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#9 Geplaatst: 2010-07-11 17:10:21

Beste Rob,

Ik heb een heel hoge bewondering voor jouw technische kennis in deze materie!!!

Ik heb je verhaal in diverse afleveringen naar Cees heel goed gelezen.

Zelf ben ik ooit afgestudeerd in Natuurkunde in Leiden, ik begrijp dus dat over die vrij dunne koperdraadjes binnen je huis, je een majeur problème kunt hebben.

Roodkoper is niet de beste electrische geleider, maar het zou erg kostbaar worden om die telefoondraden tot in je huis te vervangen voor een betere geleider, dwz. goud.

Prof. Kamerling Onnes was in zijn tijd wél een absolute grootheid daar in Leiden. Hij ontdekte oa. dat met behulp van vloeibaar helium bv. koper supergeleidend kon worden gemaakt en dat leidde tot andere (latere) natuurkundigen/electronici in mijn tijd dat je wél een super geposeerd signaal over die koperdraadjes kon sturen. Die ontdekking heeft het oa. mogelijk gemaakt dat we nu over 2 koperdraadjes oa. Internet kunnen hebben.

Het maakt niet wezenlijk uit of je dat signaal signaal ontvangt over je TV kabel (meestal in NL) want het zijn dan nog steeds één koperdraad en een mantel van geweven metaaldraad. De weerstand is 75 Ohm in die coaxial kabel.

Die situatie bestaat in LDF meestal niet, behoudens in grote steden. Dus 'Wij' leven meestal als emigranten op het platteland, met dito handicaps voor Internet...de maximale afstand schijnt dus ca. 6,5 km over die telefoondraadjes te zijn! Vraag me ajb. waarom, want ook veel verder van een telefooncentrale gelegen in dept. 23 ontving ik meestal wel telefoonverkeer, maar geen Internet à haute débit.

Oh ja, ik vergat nog iets te schrijven:

Internet kan op 2 manieren via een communcatiesateliet ...GSM voor mobieltjes, of via een landnetwerk via TNT of FT, of met straalzenders die op strategische plaatsen verbonden kunnen zijn met glasvezelkabel.

Andere mogelijkheden bestaan er (nog) niet om overal in Europa altijd beide verbindingen nl. stem (voice) en Internet op betrouwbare wijze te hebben of te ontvangen.

Ik ben overigens wél blij met het abo van Orange hier. Het kost me geen enkele sous meer  extra voor Internet en telefoonverkeer met NL.

De prijs is met abo voor livebox bijna 43 € en ook nog kun je binnen France Metropole nog 1 uur bellen per maand naar mobiele nummers binnen FR!

@ Cees, ik zou als ik jou was, zou ik toch een abo bij FT aanhouden want je bent toch erg kwetsbaar, zoals Rob hier uitgebreid heeft uitgelegd in postings voorgaand.

Ik denk bovendien dat je van dat abo bij SFR afmoet...het zijn oplichters net als bij Free. Ik heb ontzettend veel geld betaald aan hun.

Ik denk bovendien -als jurist- dat je advocaat het mis heeft om 50 mille € te kunnen terughalen bij SFR. Dat proces gaat jaren duren én bovendien moet je dan voor rechters tot de laatste eurocent bewijzen, dat je die schade hebt opgelopen!

Groeten van,

Bruin (Erik).

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#10 Geplaatst: 2010-07-12 09:59:48

@ Erik

Wat je verbazing betreft over het wel ontvangen van je gewone telefoonsignaal veel verder weg dan die 6,5 km het volgende. Een deel van het antwoord ligt besloten in deze grafiek, waar ze ook nog de splitter hebben ingetekend. Voor de gewone telefoon volstaat een signaal dat slechts tot 4 kHz doorloopt, geen hi-fi kwaliteit dus, daar hanteren we als vuistregel nog steeds 20 kHz voor. Net boven de menselijke gehoorgrens. Dat is keurig ingetekend aan de linkerkant van het grafiekje. Voldoende voor een verstaanbaar gesprek. Daarop was het telefoonnetwerk (POTS: Plain Old Telephone System) ingericht. Met de introductie van adsl heeft zich een klein wonder voltrokken: over diezelfde dunne koperdraadjes wordt nu een signaal gestuurd dat aan de bovenkant van het frequentespectrum doorloopt tot iets boven de 1 MegaHertz. En daar ligt het tweede deel van het antwoord. Wisselstromen vertonen een zogenaamd "skin effect": hoe hoger de frequentie, des te meer die stromen zich gaan concentreren aan de buitenkant van een geleider. Voor de praktijk van alle dag betekent dit dat een zelfde lengte draad voor een signaal van bijvoorbeeld 300 kHz (veel gebruikt als testsignaal) een veel grotere weerstand heeft dan voor een signaal van 1 kHz. Vandaar dat na een kilometer of zes het adsl signaal weinig meer voorstelt, het verdrinkt in de ruis. Je zit bij een gemiddelde adsl verbinding aan de modemkant al snel op 1/1000 van de signaalsterkte die er bij de telefooncentrale de lijn ingaat.

Rob

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#11 Geplaatst: 2010-07-12 10:39:18

"vaak ook nog met een CE stempel er op (afkorting voor China Export)"

Ik neem aan dat dit als grapje bedoeld is omdat tegenwoordig bijna alles uit China komt.


CE staat voor Conformité Européenne en is o.a. verplicht voor in Europa verkochte elektronica.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#12 Geplaatst: 2010-07-12 11:01:04

@ Jako

Wanneer jij als expert je al afvraagt of ik die afkorting CE (China Export) als grap bedoeld heb of niet, dan kan ik niet anders dan volmondig toegeven, voordat anderen ook door een lichte twijfel bevangen worden op de ochtend na de wedstrijd, dat jouw CE interpretatie de enig juiste is.

Omdat het CE merkje zonder al te veel controle mechanismen, en dus vrij makkelijk, op allerlei elektrische producten gestempeld wordt, het is immers in wezen een vorm van zelfcontrole door de fabrikant en/of  importeur, laat de kwaliteit van die producten wel eens te wensen over. Daarom circuleert die niet-officiële CE afkorting al wat langere tijd in de elektrobranche. Over de verhouding tussen de verschillende keurmerken, met name CE en NF, had ik hier al eens wat opgeschreven.

Rob

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2010-07-13 16:20:02

Is dat dan misschien de oplossing?

Overstappen naar orange?

Maar hoe kom ik er achter dat daar niet dezelfde problemen gaan voordoen ?

Vandaag weer zoveel uur zonder tel/internet

Is Thomas nog aanwezig ?

Cees.

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#14 Geplaatst: 2010-07-13 16:42:04

Ik vrees Cees, dat hij bij de Tour de France zit.....

Mijn eigen ervaringen in het gebruik zijn positief

Mvg, Jan Joost.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#15 Geplaatst: 2010-07-13 19:12:36

Beste Cees,

In volgorde van belangrijkheid van vorige posters hier:

- Stap vandaag nog over naar FT/Orange voor 43 € ben je objecttief gesproken bij hun beter af! Als je een aparte tel. verbinding wilt (behouden) kan dat ook nog maar kost dan min. 16 €/mnd. extra. In geval problemen kun je altijd terugvallen op of FT... of Orange.

- Je moet echter wél voor overstap naar Orange/FT een bewijs meebrengen dat je het abo bij SFR hebt opgezegd per aangetekende brief met Accuse de Réception!  En ook hun modem tegelijk terugsturen. Anders is je contract bij SFR en de officiële beëindiging per direct niet geldig.

-Als alles naar wens gaat met contract bij Orange/FT dien je wel max. 15 dgn. te wachten, voordat de verbinding met hun is geactiveerd. Dat hangt dus af van maatregelen die bij FT in een plaatselijke centrale of 'boïte de répartion' zijn genomen (die bevindt zich bij jou op ca. 3 km. afstand van je woonhuis) zoals je eerder vermeldde Cees.

Ik heb bij Free, waar ik vrijwel 11 jr. klant ben geweest de meest onwaarschijnlijke toestanden met hun meegemaakt. En hun brutaliteit kent tegenwoordig geen grenzen meer. Ik heb alles model opgezegd en nu nog sturen ze me onaangetekende rekeningen per post dat ik hun meer dan 100 € schuldig zou zijn over de maanden mei en juni voor een onwaarschijlijk bedrag.

De kl++tzakken weten zelf al helemaal niet wat het juiste bedrag is wat ik hun eventueel nog schuldig zou zijn...dat is precies 56 €, maar ik had hun in die aangetekende brief/pakket (met modem) al geschreven dat zij (Free dus) naar hun centen konden fluiten en dat het contract met hun per 22-04-2010 per direct werd beëndigd op grond van juridisch onderbouwde argumenten vanuit de franse wet.

Die waren en zijn nog steeds voldoende:

- Malprestatie om de Intenetverbinding na 02-04-2010 te herstellen op 09-04, waarin de zg. 'technische staf' me zeker een 1/2 uur vroeg tegen mijn kosten (godbetert het) om het modem maar te herstarten (en finito) dus.

- Malprestatie ook om het contract per 01-05 te beëndigen en net te doen alsof ze het aangetekende stuk zogenaamd niet voor 01-07 hadden ontvangen!

Ik lach me rot, want ik ben wél zo slim geweest om alle zg. 'bewijzen' al zelf hier uitgeprint te hebben én bovendien elke autm. betaling bij mijn bank ongedaan te hebben gemaakt.

....En ze gaan hun gang maar hoor, ik zie het al helemaal voor me als jurist, dat er bij een plaatselijke rechtbank een proces aangegaan door Free gevoerd zou worden over peanuts, terwijl hun technische service ook al beneden NAP was en is!

Een zelfde verhaal voor SFR , want Thover heeft al vroegtijdig gewaarschuwd tegen de ONDERAANNEMERS op de communicatiemarkt/Internet.

Het moet zg. 'vrij zijn' vanuit de Bolkenstein doctrine (Brussel gestuurd), maar het lost geen moer op over onze consumentenproblemen !!!

Als consument lig je in 1e instantie volledig onder bij org's die een markt beheersen, maar ik reageer al nooit op onaangetekende brieven! Gaat bij mij selectief in 'la poubelle' dus.

Met HG van,

Bruin (Erik)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#16 Geplaatst: 2010-07-14 11:42:38

Bruin, als je nu al jouw juristenopleidingen diploma's en oorlogen weglaat, wat zeg je dan eigenlijk nog ?

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#17 Geplaatst: 2010-07-14 12:23:38

Ok Rob, heb alles nu gehad, jouw uitleg zou een vaste publicatie moeten hebben op deze site, misschien een tip voor meneer Bavelaar, nieuwe rubriek; microtechnique

daar kan alle (nuttige) informatie gebundeld worden over het aanleggen, instaleren, en problemen oplossen van computer/ADSL.

Geen verborgen filtertjes meer in huis (waren er niet) geen te lange kabels, geen oude stekkerdozen, geen slome computers.

Ik had een verbinding van/met 8.0 debet ?

(ik ben totaal leek op dit gebeid beste lezer, maar door nood gedwongen moet ik me in dit soort ellendige materie gan verdiepen, pfff, nog erger dan mathematica vroeger)

Toen draaide men na een volledige uitval de kraan een eind dicht, en toen had ik amper binnenkomst van berichten, een pagina openen koste me een goed tien minuten.

Toen ik belde vertelde men mij dat ze een beetje teruggeschroefd hadden naar 2.5

Nou van 8 naar 2.5 is wel iets meer dan een beetje dunkt me. 

Ik heb toen gevraagd weer omhoog te gaan naar 5.8, en dat zou zo moeten zijn.

Is dat te controleren ?

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#18 Geplaatst: 2010-07-14 12:41:32

Ik heb nu bijvoorbeeld bij Ariase gekeken en getest.

op onderstaand plaatje het resultaat.

Is nu die 5.9Mbits datgene wat ze terug hadden geschroefd naar 2.5 ?

wat is die affaiblissement van 32.92 ?

test

Men heeft het over "neufbox de SFR jusqu'à 20 Méga + téléphonie illimitée + TV"

nu beloofd men niet echt dat ze die twintig Mbits ook gaan leveren, maar toch, een verschil tussen 20 en 2.5 was wel erg veel, niet ?

En nog een verschil tussen 20 en 5.9 is groot, iets meer dan 1/4

Dat zou betekenen dat ik op onze vervelend lange lijn van 3050 meter een verlies heb van 71%

Is dat niet een beetje veel ?

Dat is 2.3 procent per 100 meter kabel ?

 

Klopt mijn redenering nog steeds ?

 

Cees.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#19 Geplaatst: 2010-07-14 15:26:53

De geschatte verzwakking op je lijn bedraagt afgerond 33 dB. Hiervoor gebruiken we de logaritmische eenheid Decibel

Omgerekend betekent het dat het signaal bij binnenkomst van je huis 31,6 keer zo zwak is als bij vertrek uit de telefooncentrale.

Desondanks zou het theoretisch mogelijk moeten zijn om een downloadsnelheid van bijna 6Mbits  te moeten halen.

Theoretisch omdat er achter de resultaten van Ariase een rekenmodel zit voor wat betreft de afstand en de gebruikte kabel. Is de werkelijke afstand groter of de kabel van slechte kwaliteit, dan is de verzwakking nog erger en de neemt de maximaal haalbare snelheid verder af.

Als ik je nummer check bij Orange, dan blijkt overigens dat je centrale (NRA AF017 Andilly) geschikt is voor ADSL2+ , en daarmee is zelfs op jouw afstand een hogere theoretische snelheid mogelijk (tussen 12 en 14 Mbits). Om onduidelijke redenen lukt het me niet om dat plaatje hier te plakken, kijk hier.

Voor je échte huidige snelheid kun je het beste een test doen bij Speedtest.net

Het lijkt er op dat je huidige provider geen ADSL2+ kan bieden, terwijl Orange dat wel biedt op jouw nummer. In theorie is overstappen naar Orange dan zinvol.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#20 Geplaatst: 2010-07-14 16:57:08

Voilà Jako,

Jij bent dus die andere expert - naast Robert - in die materie.

Ik herhaal nog maar eens voor Cees, je doet er beter aan om heel snel van SFR over te stappen naar FT/Orange.

Het is een simpele boodschap gebaseerd op ervaringen met FREE dus als ISP van mij.

Of ik nu nog als gepensioneerde 69 jr. als jurist (studie uit hobby) of als universitair afgestuurdede  natuurkundige nog enige impact zou hebben Cees op welk onderwerp dan ook, waag ik zelf te betwijfelen. ...

Over een tijd Cees hoop ik dit 'ondermaanse bestaan' in te ruilen voor een eeuwige rust en zal dus dan definitief dit uitstekende forum verlaten hebben.

Allen gegroet van,

Bruintje Beer.

PS. mijn internet adres is: erik.berends@orange.fr.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#21 Geplaatst: 2010-07-14 17:24:17

Ok, speedtest gedaan, maar wat zegt dat nu Jako?

test2

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#22 Geplaatst: 2010-07-14 20:32:59

Je zit dus inderdaad nu op die 2.5 Mbits downloadsnelheid en 0,5 Mbits  upload.

Persoonlijk vind ik de betrouwbaarheid van de verbinding belangrijker dan de maximum snelheid. Als dit stabiel werkt zu je al een stuk tevredener zijn, denk ik.

Je kunt nog even op pingtest.net de kwaliteit van de verbinding controleren.

De ping is wat hoog met 183 msec ( de tijd die verstrijkt tussen verzenden en ontvangen, vooral belangrijk voor online-gamers) en die moet ook niet veel varieren (jitter), daarnaast wordt de packet loss gemeten. Uiteraard wil je liefst helemaal geen packet loss (pakketjes informatie die onderweg kwijtraken )

Voor ADSL-TV is deze snelheid overigens niet acceptabel.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#23 Geplaatst: 2010-07-14 21:00:10

Dus simpel gezegd, ze praten je een contract aan met een belofte van 20mb en ze leveren slechts 2.57 ?

Zeg ik dat goed , slechts 12% ?

test3

Cees.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#24 Geplaatst: 2010-07-15 10:38:11

Ja Cees,

Dat zeg je goed slechts 12% in het geval van filevorming op die Internetsnelweg.

Vrij vertaald betetekent dat die ISP's, wie dat ook moge zijn je met ADSL+ abo geen enkele garantie kunnen geven over gecombineerd abo van telefoon over Internet!

Jij woont in de buurt van La Rochelle én voorzover ik hier in Les deux Sèvres (79) kan konstateren is met dégrouptest.fr,  behoort mijn leefomgeving nog steeds niet tot een regio waar je ADSL2+ kunt hebben. Want deze behoort als de jouwe behoort nog nog steeds tot de zg. grijze gebieden, waar je hoegenaamd geen ADSL2+ kunt hebben. Het zou kunnen ook bij jou met Wimax, maar voor die technologie is kennelijk te weinig geld uitgetrokken voor ontwikkelling in de realiteit. Het bereik zou dan max. 70 km zijn via radio/tv frekwenties die dan hier TNT heten maar toch geen WIMAX, die dan niet uitsluitend horizontaal zijn te ontvangen maar in 3 D.

Dus nogmaals beste Cees,

Je doet er volgens mij het beste aan om je bestaande abo met SFR per direct op te zeggen en ik had perso het probleem al aangekaard bij Thomas bij vestiging hier in (79) en hij heeft ook perso via email aangegeven dat je toch het beste een een abo kunt aangaan bij één operateur...wel te verstaan FT én Orange die juridisch gesproken wél door 'kartonnen muren' gescheiden moeten zijn!

Groeten,

Bruin.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#25 Geplaatst: 2010-07-15 12:46:41

"een belofte van 20mb en ze leveren slechts 2.57'

Ik wil dat toch wat nuanceren. "Ze" leveren 20Mb, maar jíj kunt maximaal 2.5 afnemen op jouw lokatie vanwege de infrastructuur. Of SFR iets te verwijten valt kan ik niet beoordelen.

Zo heb ik een abonnement van 8Mb en maar 2 km van de centrale, maar die centrale kan hooguit 2Mb leveren. Een (groter) dorp verderop zit op diezelfde centrale, maar te ver weg dus daar heeft helemaal niemand adsl.  C' est la vie.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#26 Geplaatst: 2010-07-15 13:39:56

Mooi Jako, je helpt me geweldig op weg.

Grande merci.

Dus tot nu toe is mijn beredenering zoals het volgende juist;

# SFR – Neuf belooft 20 Mb maar levert er slechts 8 die ze ook nog eens knijpen zodat er amper 2.5 binnenkomt.

# Ik heb geen filtertjes waar de lijn binnenkomt.

# SFR/Neuf knijpt de downloadsnelheid voor 88% om de kwaliteit van de verbinding te verbeteren.

# Voor ADSL-TV is deze snelheid van 2.5 Mb niet acceptabel.

# Men levert 20Mb, maar ik kan maximaal 2.5 afnemen op mijn lokatie vanwege de infrastructuur.

 

Dan rest me de vraag ; Waarom ligt mijn lijn er dan steeds uit ?   

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#27 Geplaatst: 2010-07-15 14:04:59

De clou is dat ik een rechtszaak aangespannen heb tegen SFR-Neuf, en die gaan ze verliezen.

Hun gehele team van advocaten blaft momenteel erg vals, maar het is als honden die geen raad meer weten.

Mijn familie heeft duchtig hun best gedaan mij te bereiken op het moment dat het slechter ging met mijn moeder, dat ging niet omdat de telefoon het niet deed.

Ik heb tot zes uur die avond zitten wachten op een telefoontje en toen was ik het zat, ik belde zelf, althans, dat wilde ik.

Toen kwam ik er achter waarom men mij niet bellen kon.

Ik heb toen op steile sprong de trein genomen naar Parijs waar geen trein meer was naar Amsterdam, dus huurde ik een auto, reed de hele nacht en arriveerde in de ochtend bij mijn moeder, te laat.

Dit geintje steekt als een mespunt in de magen van de heren advocaten van SFR-Neuf, ze hangen namelijk al aan de boom te bungelen en staan nog op de teentjes.

Toen opperadvocaat dacht zijn dag eens goed te beginnen op het grande tribunal, hield ik hem ene papiertje onder de neus, de overlijdensakte, hij werd heel erg wit en geel tegelijk.

Aangezien ik een exorbitant hoog bedrag van ze eis, doen ze natuurlijk hun best, érg hun best, mede omdat ik ze al een artikel heb laten lezen wat het eerste hoofdstuk zal zijn in de geschiedenis van de chaotische wanprestaties van een Nutsbedrijf in een leuke krant.

U ziet de bui al hangen, en hun ook, na mij zullen er velen volgen.

Frankrijk kent niet het systeem zoals elders in de wereld waar collectief een aanklacht gedaan kan worden tegen een bedrijf, waardoor bijvoorbeeld een consumentenorganisatie een miljoenenclaim neer kan leggen (zoals gebeurde in NL tegen een schotelbedrijf)

Daarom is bijvoorbeeld qui chosir niet bij machte echt klappen te geven.

SFR, Orange, EDF….. allemaal hebben ze met regelmaat rechtzaakjes waar ze bedragjes moeten uitgeven van enkele duizenden euro’s, daar houd het mee op.

Daarom doet het ze geen reet, het is centewerk.

Mijn advocaat heeft echter de zekerheid dat men in Frankrijk het zelfde systeem in moet voeren als in NL en elders, maar de orde van juristen wil dit niet omdat men geen zin heeft in “Amerikaanse” praktijken.

Dat is dan heel erg jammer vond de advocaat, dan eisen wij wat we anders samen konden doen.

In de eerste dagen wilde men mij niet vertellen wat ik terug zou kunnen ontvangen van abonnementsgeld gedurende een niet werkende lijn.

Toen was het twee weken, meer was niet te vinden in hun archief.

Na een deftig telefoontje werd het opeens zes weken, ze vonden wat meer archief van deze meneer.

Ze willen nu al opdraaien voor de gemaakte kosten, wat op veertigduizend euro neerkomt, een afkopertje dus.

Al duurt dit tien jaar, ik heb eindeloos veel meer tijd dan die Marokkaanse thuiswerkertjes die in Casablanca   mijn telefoontje beantwoorden, en ik beloof mezelf de duurste fles wijn die er te vinden is als kado.

Conclusie, stap gerust naar een advocaat toe als U een akkefietje hebt, U hebt Uw rechten, daarmee uit!

U hebt recht op onbeperkt telefoneren, duidelijker kan het niet.

Cees.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#28 Geplaatst: 2010-07-15 16:06:43

" Dan rest me de vraag ; Waarom ligt mijn lijn er dan steeds uit ? "

Die vraag kan ik uiteraard niet beantwoorden. Wel kan ik de meest voorkomende reden geven: slechte lijnkwaliteit.

Ik weet niet of er sprake is van 'degroupage total" , maar ook in dat geval is de telefoonlijn tussen de telefooncentrale en de huisaansluiting de zwakste schakel.

Die telefoonlijn is altijd eigendom van France Telecom en wordt gehuurd door hetzij de eindgebruiker zelf of de ISP (in dit geval SFR), en daar gaat nog wel eens wat fout. Als ik de telefoon oppak en ik hoor een krakende lijn, dan bel ik FT en laat de lijn repareren. Meteen is dan ook m'n internetverbinding weer stabiel.

Heb je geen (ouderwetse-) telefonie bij FT, dan hoor je niks als je een telefoon aansluit. En mocht je toch gekraak horen, dan kun je niet klagen bij FT want je bent geen klant. SFR zal ook niet klagen, want die weet niet dat de lijn slecht is.

SFR kan dit uitsluitend merken aan de kwaliteit van de ADSL verbinding en moet vervolgens gaan klagen bij semi-concurrent FT. 

Heeft SFR bij FT een klacht ingediend en verzocht om de lijn te testen/repareren?

Misschien wel en hopen ze de claim door te kunnen schuiven.

Misschien niet, en hopen ze dat niemand daar over begint....

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#29 Geplaatst: 2010-07-15 16:50:55

Dus ook al neem ik orange in de arm, ook zij zullen me over die slechte lijn sturen van FT.

Lood om oud ijzer dus ?

Cees.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#30 Geplaatst: 2010-07-15 20:06:42

Helaas Cees,

Je hebt het op meerdere punten mis bv. deze passage:

"U ziet de bui al hangen, en hun ook, na mij zullen er velen volgen.

Frankrijk kent niet het systeem zoals elders in de wereld waar collectief een aanklacht gedaan kan worden tegen een bedrijf, waardoor bijvoorbeeld een consumentenorganisatie een miljoenenclaim neer kan leggen (zoals gebeurde in NL tegen een schotelbedrijf)".

Beste Cees deze passage van je is alleen al fout van je dat je in FR én de VS een wél een aanklacht kan indienen 'contre X'.

Niet dat het je veel zal helpen tegen het "befgaaius" en ook niet jouw in de arm genomen advocaat tegen SFR.

Het is erg simpel  ook in (Internationaal Recht), er moet noodzakelijk een causaal verband bestaan tussen het 'nutsbedrijf' FT/ORANGE / derde partijen / FREE/ SFR en nog een zootje ISP's, dat je aantoonbare schade hebt geleden door toedoen van SFR  in jouw case.

Verder zal ik maar niet ingaan op je lange verhaal hier. Ik vind dat volkomen misplaatst!

Bruin (Erik).

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#31 Geplaatst: 2010-07-15 20:36:33

Bruin, zie je nou echt niet in dat telkens dat nutteloze en waardeloze gezwets van je hier niets bijdraagt?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#32 Geplaatst: 2010-07-15 21:16:04

Beste bruin, uit jouw mond misplaatst te horen is wel erg vreemd, maar goed, jij bent de zogenaamde jurist (die ik liever niet in de arm zou nemen echter)

In landen zoals Nederland bestaat het collectief recht.

In die rechtsorde kan een persoon namens een aantal, bijvoorbeeld middels een handtekeningactie, of door samen een zaak aan te schrijven, collectief de zaak aanhangig maken bij de rechtbank, waar dan de rechter zich buigt over .......

Dat kan beteken dat de rechtbank de aangeklaagde een straf oplegt die bijvoorbeeld bij shell in de miljoenen kan lopen, of bij cocacola 170 miljoen

dollar (!) niet zo lang geleden.

Zo kan bijvoorbeeld de consumentenbond philips aanklagen omdat ze twintigduizend mensen hebben die in hun wang hebben gesneden met het nieuwste broodmes met ultradunne lamellen.

In frankrijk kan een zaak alleen maar individueel worden behandeld, dus ook al heeft qui chosier duizend mensen die de balen hebben van glassex, er kan slechts pér persoon een zaak aanhangig worden gemaakt, dus, duizend zaken.

Enerzijds denken de mensen, ik verlies toch tegen zo'n groot lichaam, anderzijds denken de mensen voor die paar centen ga ik de baricade niet op, en velerzijds denken de glassex en sfr-tjes, die paar rotcenten zal me m'n reet roesten.

Juist door collectief een zaak aanhangig te maken en een miljoenenclaim neer te leggen is schrikbarend genoeg voor hen om eens te gaan nadenken, en dat is nou zo jammer.

Nee Bruintje, jouw als jurist zou een zeer foute beslissing zijn want frankrijk kent weldegelijk GEEN collectief jurisprudetie.

In Maryland USA loopt momenteel (zeer recent) de collectieve zaak tegen apple.

en DAT is nu juist niet mogelijk in Frankrijk.

Individueel kun je apple dus aanklagen, je krijgt een miskleun of een paar tientjes, en klaar is cees, nee, collectief betekend dat de rechter uiteindelijk een uitspraak zal doen in het voordeel (of nadeel) van de aanklagers en dan kan het zijn dat apple een miljoentje of vierhonderd op kan hoesten.

Cees.  

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#33 Geplaatst: 2010-07-16 01:28:49

Beste Cees,

Het is goed dat we met elkaar in dialoog blijven.

Laten we samen vaststellen vanaf NU, dat zowel het Franse Rechtssysteem als het Nederlandse geen 'class action'  toestaan à la die van de VS!

Dat is precies wat je bedoelde en daarom hoop ik vurig met jouw advocaat de zaak tegen SFR te winnen!

Ik meen dat vanuit m'n hart echt wel. Overigens mag je een voltooide juridische studie in avonduren en Me titel absoluut niet verwarren met een advocaat.

Die moet zowel in NL en FR bij een balie ingeschreven staan.

Aan die beide condities heb ik nooit voldaan, om de eenvoudige reden dat ik slechts als bedrijfsjurist was afgestudeerd. Maw. zelfs later als OR-lid van een groot internationaal concern kon ik niet rechtstreeks als advocaat optreden bij de Ondernemingskamer te Amsterdam over een geschil met een lokale vestiging van dat concern.

Ik kon evenmin in een perso zaak in NL tegen een malafide aannemer optreden als advocaat in een civiele procedure. Dat ongeintje heeft me ruim 15.000 DFL gekost voor een van de bekendste advocatenkantoren in R'dam, nl. N.& D.

Maar los van mijn perso problemen met een onterechte rekening van Free kan ik voor elke rechtbank in civiele zaken in FR nog steeds mijn eigen advocaat zijn. In NL gaat dat al lang niet meer.

En heus er is vanuit Nederlandse gepensioneerden incl. internationale juristen  een erg groot proces aan de gang tegen de NL-Staat voor het illegaal innen van 'premies' Ziektekosten Verzekiering' ZVW ...en heus ik heb daar al jaren geen kloten meer mee te maken ... ik heb nog geen ENKEL aangetekend stuk mogen ontvangen. En dat is toch wél een minimum in een proces voor een rechtbank ...

En in Franse rechtssysteem zal een Rechter uitsluitend kunnen besluiten op grond van aangetekende stukken/correspondentie of beëdigde verklaringen van de beklaagde zelf of de aanklager.

Een verder college Civiel Recht lijkt me niet nodig Cees, maar ik ondersteun toch wél de claim van jou tegen SFR.

Groeten,

Bruintje.

PS: Ik vind dit zo zwaar off topic worden, dat ik er mee ophoudt.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#34 Geplaatst: 2010-07-16 15:02:05

"Dus ook al neem ik orange in de arm, ook zij zullen me over die slechte lijn sturen van FT.

Lood om oud ijzer dus ?"

Onder de aanname dat de oorzaak ook daadwerkelijk een slechte lijn is, dan geldt slechts theoretisch "ja" .

In de praktijk is de grens tussen Orange en FT zo dun als een vloetje en er wordt daardoor minder strikt onderscheid gemaakt tussen 'kabelprobleem' en 'ADSL probleem'.

De melding van een slechte en uitvallende ADSL verbinding zal hierdoor bij Orange sneller leiden tot een controle van de fysieke lijn en herstel door een kabelaar als daar de oorzaak ligt.

Voor de klant simpeler.