Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Tijdelijk stopzetten van ligne residence secondaire

Auteur Bericht

avatar#3356
harold
Berichten: 37
Reacties: 42

#0 Geplaatst: 2010-07-02 09:02:39

Ik wil mijn france telecom telefoon lijn weer tijdelijk uitzetten en dit kan je altijd via internet met mon espace client en dan naar optie mes services en tout services doen om dan la suspengion de la ligne aan te klikken, er verschijnt dan een leeg veld en ik heb dit al op 4 andere computers geprobeerd, wie weet hier een oplossing voor.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2010-07-02 09:37:28

1. Je kunt het servicenummer 3900 bellen

2. Je kunt onze Thomas ('Thover') mailen

3. Je kunt even langs de Orangewinkel lopen

Wim

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#2 Geplaatst: 2010-07-02 10:13:18

Harold,

Via mijn normale link naar FT kwam ik terecht bij een andere site, die van Orange, die mij het volgende meedeelde: " ..... tous les services de francetelecom.fr sont maintenant sur orange.fr ...."

Via mijn espace client van Orange ingelogd. In mijn Wanadoo/Orange mailbox wel de gebruikelijke 75% spam, maar geen mededeling van FT over het mogelijk stopzetten van deze on-line service. In 2006 heeft FT dat dacht ik een tijdje gedaan. Protesten alom. Via tabje "voir ce compte fixe" en "mes services" kwam ik terecht bij de optie: "demander la suspension". Bij mij dus geen leeg veld. Daar ben ik gestopt met het experiment, wil niet het risico lopen minimaal een maand zonder telefoonverbinding te zitten. Vorig jaar moest ik aldaar aangekomen een switch maken naar FT, met de inlognaam en password die ik voor mijn espace client van FT had aangemaakt. Dat lijkt nu dus verleden tijd te zijn. Zeker weten doe ik het niet.

Rob

avatar#3356
harold
Berichten: 37
Reacties: 42

#3 Geplaatst: 2010-07-02 11:55:12

France telecom had na een mail van mij aangegeven dat het op 4 manieren kon, zie de 3 hierboven beschreven maar moeilijk te doen als je in nederland zit.

De volgende optie gaf france telecom als 4de aan: 4- par votre espace client en cliquant ici , une fois vos identifiant et mot de passe saisis, choisissez la rubrique « mes services » et laissez vous guider.Dit was ook altijd de manier waarop ik activeerde/deactiveerde maar dit werkt dus op het eind niet meer!Het is dan voor nu wel opgelost maar wellicht kan Thomas hier iets aan doen voor de volgende keer dat ik weer wil activeren.

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#4 Geplaatst: 2010-07-13 18:00:03

Ik ben gisteren druk bezig geweest mijn lijn te deactiveren. Op dezelfde wijze mislukt. Had het idee dat dit mogelijk aan de instellingen kon liggen. Daarom het op mijn werk met 1 van onze ICT mensen nogmaals geprobeerd.

Resultaat werd wel iets anders. Het blokkeringsicoon verdween (cookie werd eerst niet geaccepteerd), maar verder bleef het een leeg scherm (gelukkig gaat om deactiveren en niet om activeren)

Mijn ICT collega heeft de verschillende sites als veilige sites toegevoegd maar nog steeds geen resultaat. Uiteindelijk was zijn conclusie dat het aan een Java script kon liggen (in relatie tot de Internet Explorer)

Vraag: is er ook een Mac gebruiker met dit probleem of is dit een typisch Windows probleem.

Met een groet, Willem

p.s. had natuurlijk gelijk op het Forum moeten zoeken (geweldig die hoeveelheid bruikbare informatie)

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2010-07-13 22:17:04

Thomas kan hierover helderheid verschaffen, maar die is bezig met het hardfietsen op de fiets door Frankrijk (Tour de France).

Ik blijf mijn optie nummer 3 toch het meest praktisch vinden:

3. Je kunt even langs de Orangewinkel lopen

Wim

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#6 Geplaatst: 2010-07-14 01:55:30

Ja hoor Wim,

Daar gaan we nu weer. Thomas heeft al meerdere malen uitgelegd dat je een ADSL-Internet abo/verbinding niet kunt onderbreken voor een tijdje.

Dat gaat wél met een gewone telefoonverbinding voor je vakantiehuis in FR.

Als je daarnaast alleen maar een Internet verbinding wilt voor emails, is je ISP (wie dat ook moge zijn!) best bereid tegen hogere kosten je access te geven op een speciaal nummer.

Bij mijn weten én goedkeuring (van de NL-Vereniging van Huisvrouwen cq. Mannen) moet je dus ERGENS een Internet-abo hebben zelf !

Anders besta je gewoon niet als persoon en is ook je PB nummer nergens bekend is en kom je onder je eigen naam nooit via famillie of via Wifi ooit op Internet !!!!

Klaplopers kennen 'we' overal al lang genoeg...als ik iets minder dan een 1/2 jr. bij één van mijn dochters in NL logeer, maak ik gepast 'gebruik' van hun Internet mogelijkheden, maar ik moet hoe dan ook me met bijbehorende codes bekend maken voor mijn ISP (Orange nu) voordat ik toegang krijg tot hun functionaliteiten. Simple toch ...

Bruin/ Erik.

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#7 Geplaatst: 2010-07-14 07:48:31

Even iets recht zetten, Beste Bruin

Bedankt voor je goed bedoelde reactie maar deze discussie gaat uitsluitend over het tijdelijk stop zetten van de gewone telefoonlijn, het gaat dus niet om ADSL e.d.

Dit was altijd heel simpel maar op de één of de andere wijze werkt het ineens niet meer

De suggestie van Wim om langs Orange te gaan is zeker de meest praktische oplossing maar het probleem is dat ik denk dat er meerderen zoals wij zijn die het aan- en uitzetten altijd vanuit Nederland deden (werkte echt prima)

Met een groet, Willem

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#8 Geplaatst: 2010-07-16 15:25:58

Willem,

Ook evens iets recht zetten van mijn kant.

Je kunt best 2 lijnnummers voor telefoon hebben of aanhouden voor FT/Orange hier in Franje -reken je rijk- ....

Ik zou toch maar  eens gaan "praten" met de FT/Orange, want jouw case is naast velen niet normaal te noemen. Neem je contract mee of doe het op afstand via Internet en print alle documenten en correspondentie, ook emails letterlijk uit.

En verwittig hun tevens per aangetekende brief dat je op grond van het afgesloten contract van x-jaar geleden FT houdt aan het feit dat je de mogelijkheid hebt/had dat je die tel. lijn een tijd kunt onderbreken.

Het is immers jouw recht en je was ook niet geïnformeerd dat hun leveringsvoorwaarden eenzijdig werden veranderd, toch ???

Bruin.

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#9 Geplaatst: 2010-07-16 19:52:04

Beste Bruin

Je radgevingen zijn goedbedoeld maar het probleem is veel kleiner dan je denkt. Het is alleen een niet werkende internetsite. Ik denk dat als Thomas terug is het met drie minuten opgelost is en dus geen:

contractdiscussies,

geen wijziging voorwaarden,

alleen maar een technisch probleempje, met een groet, Willem

avatar#8182
Willemien
Berichten: 0
Reacties: 1

#10 Geplaatst: 2010-08-02 09:31:57

Hallo Harold

Is het je inmiddels gelukt om het stop te zetten.

Ik ging het deze week ook proberen en mij lukte het ook niet

via internet. Ik ben in Nederland.

Doe het op deze manier al jaren.

Je kan het ook telefonisch (kan ook vanuit Nederland) maar dan moet

je een 4 cijferig code hebben. Weet jij hier iets van.

avatar#3356
harold
Berichten: 37
Reacties: 42

#11 Geplaatst: 2010-08-15 15:40:37

Het is mij de laatste paar keer gelukt om via een email de lijn te activeren en weer te deactiveren, blijft alleen vreemd dat je het niet meer zelf via internet kan doen zoals in het verleden.

Harold.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#12 Geplaatst: 2010-08-16 19:21:12

Het is wachten op thover (Thomas Vergouwen) die alles over telefoon en aanverwandte dingen weet.

Thomas, terug van vakantie? De tour is toch allang voorbij.

Wij hebben overigens noooit problemen met het stopzetten en weer activeren vanuit NL via de website. Ook stopzetten via een telefoontje vanuit Frankrijk, op de dag van het laatste vertrek in het najaar, is nooit een probleem.

Christian von Klösterlein

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#13 Geplaatst: 2010-08-19 11:22:16

@ Harold

Lees onderstaande passage uit een bericht ergens op internet dit voorjaar, en je zult begrijpen waarom inloggen in je espace client van France Télécom niet meer lukt. Het is allemaal ondergebracht bij Orange, lees met name de laatste regel:

Contrairement aux Optimales, les forfaits Ligne Résidence secondaire permettent la suspension de la ligne. La suspension est facturée 4,69€ et peut durer jusqu’à un an. La réactivation de la ligne est gratuite. Pendant la suspension, l’abonne ne paye plus l’abonnement.

Détail très important, France Telecom n’utilise plus sa marque pour ses offres de téléphonie fixe. C’est Orange qui prend le relais. En effet, les agences France Telecom deviennent des boutiques Orange. L’Espace Client France Telecom intègre celui d’Orange. Mon Compte Orange Fixe n’est accessible  qu’à la condition d’avoir un compte Orange Internet et/ou Mobile.

Dit verklaart misschien waarom sommigen - met reeds een Orange account - het wel via internet lukt, en anderen (nog) niet. Als dit inderdaad het geval is kunnen we niet spreken van een klantvriendelijke overheveling van FT naar Orange. Het achterlaten op die nu lege plek op de FT website van een verhuisbericht en een routebeschrijving naar het nieuwe onderkomen zou wel zo aardig zijn geweest. Maak van de achterblijvers geen spoorzoekers.

Maar misschien is het enige dat nodig is een nieuwe espace client aan te maken bij Orange, ook al heb je alleen maar een téléphone fixe en geen internet of mobiel abonnement bij Orange. In de handleiding van Orange staat daar een duidelijke procedure voor beschreven: Comment créer son espace client?

Het wachten is op het verlossende woord van Thomas, of op berichten van FT klanten dat de internet doorstart bij Orange gelukt is.

Rob van der Meulen

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#14 Geplaatst: 2010-09-05 19:13:21

Net terug uit Frankrijk toch even een poging gedaan om te zien of het al weer werkt en in heb de indruk dat het werkt, alleen krijgen wij gasten dus heb ik de procedure niet helemaal afgemaakt,

Willem

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#15 Geplaatst: 2010-09-15 12:27:48

Willem,

  Voor alle duidelijkheid: heb je een nieuwe espace client bij Orange aangemaakt, of heb je een software/instellingen probleem opgelost waar je eerder de beschuldigende vinger naar uitstak (Javascript probleem, geblokkeerde sites, accepteren van cookies)?

Rob

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#16 Geplaatst: 2010-09-15 19:28:01

Beste Rob

Ik heb de oude vertrouwde weg gevolgd. Kon het niet afmaken omdat wij nu gasten hebben. Heb ook geen instellingen gewijzigd, lijkt erop of het een tijdelijk probleem is geweest, in november sluiten wij af voor de winter en dan zal ik melden of het weer normaal werkt.

Willem

avatar#8368
Marie claire
Berichten: 0
Reacties: 4

#17 Geplaatst: 2010-09-28 11:45:20

bij ons ook eindelijk alles were normaal

gr

Marie claire

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#18 Geplaatst: 2010-11-07 11:22:58

bij ons ook, gisteren afgezet en werkt weer prima, Willem

avatar#7609
peterch
Berichten: 7
Reacties: 17

#19 Geplaatst: 2010-11-09 21:48:22

Hallo,

Kan iemand mij helpen om de vaste telefoonlijn van ons 2e huis in Frankrijk tijdelijk stop te zetten ?

Wij hebben internet van Orange en een vasye telefoonlijn via FT.

Ik heb een espace client aangemaakt bij Orange en zie daar ook keurig mijn rekeningen van de vaste telefoonlijn staan maar waar ik moet zijn om de lijn tijdelijk te stoppen en weerte activeren kan ik niet vinden.

Alvast dank voor de reactie

Groetjes

Peter

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#20 Geplaatst: 2010-11-09 23:05:03

Peter,

Franse websites zijn voor noorderlingen niet altijd meteen te doorgronden. Iets teveel aanbod tegelijkertijd, wij houden meer van een wat strakker vormgegeven website. Maar met die espace client moet het lukken, kijk naar de keuze opties aan de linkerkant van het scherm. De volgorde is dan: via tabje "voir ce compte fixe" en "mes services" kom je terecht bij de optie: "demander la suspension".

Dit veronderstelt dat jullie vaste telefoonaansluiting al is omgezet naar de abonnementsvorm ligne secondaire. Wanneer dat nog niet het geval zou zijn, dan zijn dit de verschillende varianten die Orange daarvoor in de aanbieding heeft. Kijk eens in je espace client bij mes comptes / mon compte fixe / voir ce compte fixe / modifier ma formule of je daar je abonnementsvorm zou kunnen wijzigen. In het verleden waren er wel eens Orange vestigingen die de eigen huisregels niet volledig paraat hadden, en van mening waren dat dit alleen maar mogelijk zou zijn wanneer je daarnaast ook een vaste aansluiting in je maison principale in Frankrijk zou hebben. Een wat onzinnige eis aan buitenlanders. Thomas heeft hier op het forum meer dan eens uitgelegd dat dit een misvatting is. Je moet eerst een gewone aansluiting hebben, en die kun je daarna omzetten in een ligne secondaire. Hoe de procedure voor buitenlandse aanvragers op dit moment precies is weet ik eerlijk gezegd niet. In het verleden werd gevraagd om met een schriftelijk bewijs te komen dat je hoofdvestiging in het buitenland is (OZB aanslag) en een bewijs van eigenaarschap van je maison secondaire (kopie woonhuisverzekering). Soms handelde FT zo'n verzoek ook gewoon telefonisch af wanneer je vanaf je huisadres in het buitenland belde, met uiteraard wat controlevragen. Kijk anders ook even met de zoekfunctie naar andere informatie op dit forum over de ligne secondaire


Rob

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#21 Geplaatst: 2010-11-10 10:58:15

Rob,

ik weet niet of ik een andere website van France Télécom heb. Ik heb even alles nog eens nagelopen maar ik vind geen "voir ce compte fixe'.

Bij mij is het zo:

-  ik ga naar mon espace client\mes comptes

-  daar moet ik bij compte fixe op mijn telefoonnummer klikken

-  dan krijg ik een scherm met bienvenue Chris ...

-  aan de linkerkant van dit scherm kies ik onder consulter de optie

   mes services\tous mes services

-  op het dan volgende scherm krijg ik op de derde regel van boven de optie

  demander la suspension de la ligne 

  (en natuurlijk demander l'activation de la ligne als deze gedéactiveerd

  is).

note: alle vet cursief gezette acties zijn origineel van de website www.espaceclient.francetelecom.com overgenomen

Ik ben het met je eens, Rob: geen voorbeeld van hoe het zou moeten op een goed gestructureerde (lees: klantvriendelijke) website. Het is zo als met de bewegwijzering: wegwijzers worden geplaatst door mensen die de weg toch al weten :-))

Ik heb daarom alle boven genoemde stappen opgeslagen op mijn spiekbriefje 'wat te doen voor vertrek naar F, wat te doen naar terugkomst uit F'.

Cordialement

Christian von Klösterlein

avatar#3796
Le Gros Buisson
Berichten: 13
Reacties: 41

#22 Geplaatst: 2010-11-10 11:30:31

Dag Peter,

Vanuit Nederland kan je bellen met France Telecom op het speciale telefoonnummer 0033 247251007 (daar kun je in het Engels en Frans terecht) en je vraagt om een omzetting naar Ligne Secondaire (als dat al niet gebeurd is). Eventueel kan je ook hier vragen om de tijdelijke stopzetting. Ik weet wél dat er een tijdlang technisch gedoe is geweest rondom het suspendre en activer van de ligne résidence secondaire, maar alle problemen zijn volgens mij nu verholpen. Weet je zeker dat je een LRS hebt? Als je in je Espace Client kijkt onder 'ma formule:' moet daar staan

- abonnement  : Ligne Résidence Secondaire 3H suspendue (of activé,  afhankelijk  van  de status)

- lrs 3h, waarbij de 3h staat voor het type abonnement (namelijk 3 uur gratis bellen naar vaste en mobiele nummers in Europa)

Klik je op 'Ma formule' dan staat daar (bij mij):

mes offres tarifaires

adresse  xxxxxxxxxxxxxxxxx:

abonnement  : Ligne Résidence Secondaire 3H suspendue

Demander activation de la ligne

Eventueel is het ook langs een andere weg te regelen via het nummer +33 969 36 3000. Dat is zo'n 'serveur vocale', maar die werkt goed. Een scan van de gebruiksaanwijzing mail ik naar je toe, want ik weet niet goed hoe ik die in plak. Mocht je nog meer info willen: mail me dan maar even rechtstreeks, ik ben inmiddels heel wat ervaring rijker. MvG Wim

   


avatar#7609
peterch
Berichten: 7
Reacties: 17

#23 Geplaatst: 2010-11-10 12:37:07

Hallo Wim,

Als ik naar Ma formule ga dan zie je onderstaand:

Ik zie dus niet of het Ligne Résidence Secondaire is. Dat moet ik dan zeker eerst aan laten passen ?

Als je de gebruiksaanwijzing wilt mailen dan graag naar jorpeter@gmail.com

Alvast bedankt

Peter

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#24 Geplaatst: 2010-11-10 13:40:07

Peter,

  Dan heb je dus een standaard telefoonabonnement, en zul je dat moeten omzetten in een ligne secondaire. Verder: het plakken van links in een openbaar bericht kan zaken verduidelijken, maar in dit geval lijkt het me uit overwegingen van privacy en mogelijk misbruik uiterst onverstandig om verwijzingen naar je beveiligde espace client op internet te zetten. Als ik jou was zou ik het hier bovenstaande bericht bewerken, en alles wat na je ondertekening komt gewoon schrappen, en eveneeens de vermelding van je emailadres in je bericht. En wel zo snel mogelijk.

 En mocht je nog ergens een papieren facture hebben liggen, die bestaan nog, kijk dan op op de tweede pagina daarvan. Daar staat bij:

votre ligne du dd/mm au dd/mm vermeldt 1 Ligne Résidence Secondaire xx.xx.xx.xx.xx   Tenminste wanneer die optie je huidige abonnementsvorm zou zijn.

Rob

avatar#7609
peterch
Berichten: 7
Reacties: 17

#25 Geplaatst: 2010-11-10 14:55:09

Hallo Rob,

Dank voor de reactie kun je me ook nog zeggen hoe ik mijn berichten kan bewerken ?

Groetjes

Peter

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#26 Geplaatst: 2010-11-10 15:28:45

Peter,

  Zorg dat je ingelogd bent, en dan zie je bij je eigen berichten links in de kantlijn onderaan een vierkantje met een potlood er in. Aanklikken brengt je in de edit mode. En daarna bewerken en verzenden, duurt eventjes, dus rustig wachten tot er weer wat gebeurt op het scherm.

Rob

avatar#3796
Le Gros Buisson
Berichten: 13
Reacties: 41

#27 Geplaatst: 2010-11-12 10:00:07

Goed om nog even op te merken: het tijdelijk stopzetten van het abonnement is minimaal voor een periode van 1 maand. Zie de mededeling hieronder en die je (pas) ziet als je de lijn weer wilt aciveren. Dat merk ik nu ik het abbo weer wil activeren nadat ik het 3 weken geleden heb stopgezet. Kans is dus groot dat we 1 week zonder telefoon in Frankrijk zitten.

Votre ligne peut être suspendue pour une durée de minimum de 1 mois.
La durée maximum de la période de suspension est de 1 an, au delà de cette période votre ligne sera résilée et le numéro pourra être réattribué à une autre personne.
Vous conservez votre numéro de téléphone même pendant la suspension de votre ligne.
Vous pouvez suspendre votre ligne jusqu'à 6 fois dans l'année.
Lorsque la ligne est suspendue, vous ne payez pas l'abonnement principal.
Coût de la suspension de la ligne : 4,69 EUR TTC (30,74 FF TTC).

MvG Wim

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#28 Geplaatst: 2010-11-12 10:44:03

Ik twijdel al weer een tijdje of ik nu wel of niet de lijn tijdelijk wil stopzetten

Ik heb een ligne scondaire

De reden van mijn twijfel zit in het feit dat ik ook een Orange ADSL aansluiiting op deze FT lijn heb zitten

Ik vraag mij af of het afsluiten wel kan in combinatie met mijn ADSL aansluiting. Want ik wil/kan het risico niet lopen dat na terugkeer in LDF wel mijn telefoon het doet, maar mij internet verbinding er niet meer is

Of werkt Orange hierin naadloos samen met FT?

Wie weet hier meer van, want ik zal vast niet de enige zijn die zijn Orange ADSL gecombineerd heeft met zijn vaste FT lijn 

avatar#3796
Le Gros Buisson
Berichten: 13
Reacties: 41

#29 Geplaatst: 2010-11-12 10:56:24

Geen idee. Ik internet met mijn Clé 3G, maar het zou zo maar kunnen zijn dat dat inderdaad niet gaat lukken. Heb daarover niets kunnen vinden op hun site. Je zou kunnen bellen met het eerder genoemde nummer +33 247251007. Daat zitten mensen die je het kunnen uitleggen (denk ik), eventueel in het engels.

MvG Wim

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#30 Geplaatst: 2010-11-12 11:08:03

Het tijdelijk stopzetten van een telefoonlijn is technisch gezien een vrij eenvoudige ingreep op afstand in het huidige computertijdperk, van achter het toetsenbord. Het aansluiten, en na opzegging van een internet abonnement weer afsluiten van een adsl aansluiting vergt een fysieke ingreep in je locale telefooncentrale, er moet een monteur gewapend met sleutels of de digitale variant daarvan, de toegangspas, naar toe. Om de adsl aansluiting te verbinden, of los te koppelen van de bekende koperdraadjes van de telefooncentrale naar le client. De telefoonbedrading blijft dus keurig aangesloten. Thover heeft dat hier al meer dan eens uitgelegd aan prijsbewuste landgenoten als antwoord op de vraag of er als variant op de ligne téléphonique résidence secondaire ook een soortgelijk adsl abonnement mogelijk zou zijn. Misschien zie ik het te simpel, maar zolang jij gewoon je maandelijkse adsl abonnementskosten betaald, is er voor de internetprovider geen enkele reden om jou af te sluiten, en zou dus je adsl verbinding verbonden moeten blijven met je telefoonbedrading. En heb je dus ook tijdens de periodes van suspension van je téléphone fixe gewoon een adsl verbinding. Hier op het forum heeft iemand dat al een keer gemeld op grond van eigen waarneming. Zou met de zoekfunctie te achterhalen moeten zijn. Ben benieuwd of er nog meer lezers van dit forum zijn die een en ander uit eigen ervaringen zouden kunnen bevestigen, of naar het rijk der fabelen zouden kunnen verwijzen.

Wat het verschil tussen FT en Orange betreft: het beheer van de vaste telefonie en de helpdeskfunctie van FT zijn eerder dit jaar geheel naar Orange overgeheveld, zie elders op dit forum.

En ik zou maar niet gaan informeren bij Orange hoe het precies zit, zolang je er ook nog op een andere manier achter kunt komen, proefondervindelijk. Gewoon een dag voor je weer naar Nederland gaat de telefoonlijn in de suspendu status zetten, en wanneer je telefoon het dan de volgende dag niet meer doet het internet op gaan. Ik vermoed dat Orange zo zijn redenen zou kunnen hebben om deze technische mogelijkheid wat aan het directe zicht te onttrekken. Misschien kunnen we dat maar beter houden zo, slapende honden maar beter niet wakker maken.

Rob van der Meulen 

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#31 Geplaatst: 2010-11-12 12:24:02

Rob,

Ja, ik doe het al jaren zo (meer dan zes jaar):

- telefoonlijn gewoon suspendre in het najaar

- ADSL blijft gewoon aan (is helaas niet te onderbreken, zie thover)

- in het voorjaar telefoon activeren

--> alles doet het.

Of ADSL bij téléphone suspendue nog werkt zou ik alleen kunnen onderzoeken door er in de winter eens naar toe te fietsen  ;-))  -  brrr

En ja, de minimale en maximale periode van onderbreking zijn een maand en een jaar. En je kan dit, als ik me goed herinner, zes keer per jaar doen. Staat duidelijk onder orange\mon espace.

Christian von Klösterlein

avatar#3796
Le Gros Buisson
Berichten: 13
Reacties: 41

#32 Geplaatst: 2010-11-12 14:51:55

Even iets recht zetten: het telefoonnummer dat ik in mijn vorige post noemde is van de EDF, en niet van FT. Ik was vanmorgen met beiden in de weer, vandaar mijn vergissing.

Mvg

Wim Mönnich

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#33 Geplaatst: 2010-11-12 20:32:09

Goedeavond allemaal,

Morgen gaan we naar NL en vanmiddag heb ik de ligne residence secondair gestopt. Daarbij kwam ik nog één raadseltje tegen: nadat ik de opdracht had aangeklikt moest ik aangeven hoe ze me zouden kunnen bereiken per e-mail en per telefoon. E-mail geen probleem. Bij telefoon dacht ik aan mijn NL-nummer, paste alleen zonder 0031. Werd echter niet geaccepteerd. Ons Franse nummer dan maar ingegeven hoewel ik dat net aan het opzeggen was en het er notabene onderstond. Ja, je raad het al, dat nummer werd geaccepteerd en de opdracht zou zo snel mogelijk worden uitgevoerd.

Tor mijn verbazing was 2 uur later de telefoon al afgesloten, had gedacht dat het 1 tot 2 dagen zou duren.....

Aangezien ik de vorige postings van dit draadje had gelezen dan Internet geprobeerd....... welnu u leest mijn posting...... ADSL doet het dus gewoon nog! Christan dat bespaart je een aardig fietstochtje.

In het verleden heb ik overwogen om ook het ADSL abonnement op te zeggen. Dat is dan dus echt het beeindigen ervan en over een 4 - 5 maanden weer opnieuw aanvragen. Het was mogelijk met het abonnement dat op elk moment opzegbaar wass en geen jaar looptijd had, maar ik zie daar vanwege de sores vanaf en betaal dus de wintermaanden door.

Jan Joost

avatar#4639
Kleine
Berichten: 18
Reacties: 170

#34 Geplaatst: 2010-11-13 13:44:05

hallo allemaal,

ook wij hebben veel problemen met de website om de ligne residence secondaire stop te zetten en te activeren. Nu hebben we electronische facturatie en ik heb ontdekt dat als ik langs die weg de website benader, dat ik dan wel op het juiste scherm kom om de lijn stop te zetten. Misschien dat dit anderen helpt.

Wij hebben ook een keer de fout gemaakt eerder terug te keren naar Frankrijk zodat we minder dan een maand de telefoon stopten. Ik heb toen vanuit de auto naar het FT nummer gebeld en die hebben toen zonder enig probleem de lijn weer geactiveerd.

verena

avatar#3796
Le Gros Buisson
Berichten: 13
Reacties: 41

#35 Geplaatst: 2010-11-13 15:03:41

Nog enig idee welk nummer dat was?

MvG Wim

avatar#4639
Kleine
Berichten: 18
Reacties: 170

#36 Geplaatst: 2010-11-14 10:49:13

+33 1 55 78 60 60

Verena

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#37 Geplaatst: 2010-11-16 09:25:50

Als bezitter van een espace client bij Orange dacht ik dat het soepel zou verlopen, demander la suspension de ma ligne residence secondaire xxxxxxxxxx en service. Bij het telefoonnummer waarop ik bereikt kan worden dezelfde 10 cijfers van ons Franse nummer ingevuld, omdat Orange/FT geen ruimte biedt voor 13 cijferige internationale nummers elders in Europa, maar daar was ik hier op het Forum door Jan Joost al voor gewaarschuwd. En mijn Franse wanadoo emailadres vermeld om alles zoveel mogelijk binnen de Orange familie te houden. Afsluitend werd me gevraagd om m'n identifiant en mot de passe voor de espace client waar ik me al bevond nogmaals in te vullen. En toen ging het mis. Werd niet geaccepteerd. Nog een paar keer geprobeerd, zonder succes. Dan maar een omweg, via France Télécom, alwaar meteen naar een Orange webpagina doorgesluisd, en daar mijn login naam en password van mijn al langer bestaande espace client van FT vermeld. En toen lukte alles wonderwel. Het kan aan mij lggen, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de integratie van de espaces clients van FT en Orange, in ieder geval waar het gaat om dit onderdeel van de serviceverlening, nog wat gestroomlijnd kan worden.

Rob van der Meulen

avatar#3796
Le Gros Buisson
Berichten: 13
Reacties: 41

#38 Geplaatst: 2010-11-16 10:34:38

Wat een gedoe allemaal. Maar... het hierboven door Verena genoemde telefoonnummer werkt inderdaad. Probleempje (activation binnen een maand) voorgelegd aan een uiterst vriendelijke mijnheer (kan in Frans en in Engels), en toen wij 4 uur later op ons Franse adres aankwamen werkte alles naar behoren. Verena, nogmaals bedankt!

MvG Wim

avatar#7609
peterch
Berichten: 7
Reacties: 17

#39 Geplaatst: 2010-11-17 14:53:16

Heb een email gestuurd naar de helpdesk van Orange om mijn lij om te laten zetten naar residence secondaire.

Antwoord was : ik moet papieren van de verzekering opsturen en papieren  van de belasting.

Toen maar gebeld met het Engelstalige nummer van FT (0033 247251007)

Zij hebben de lijn gelijk omgezet naar ligne secondaire en hem voor mij gelijk gedeactiveerd.

Als ik wil activeen kan ik weer met hen bellen en binnen 24 uur zou de lijn dan weer actief moeten zijn.

Groetjes

Peter

avatar#6825
Frank E.
Berichten: 5
Reacties: 30

#40 Geplaatst: 2010-11-22 18:26:23

Ik overweeg iets dergelijks te doen met SFR daar ik ook ca 4 a 6 maanden in Nederland ben.

Ik ben 2 jaar geleden over gestapt van Orange naar SFR van wege een veel betere bandbreedte (snelheid)

Mijn vraag is of ook SFR het '' Tijdelijk stopzetten van ligne residence secondaire'' of iets dergelijks kent?

Ik vermoed dat dit ook bestaat bij SFR, maar dat zij het weer anders noemen.

Frank E.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#41 Geplaatst: 2010-11-22 19:03:45

Frank,

  Dat tijdelijk stopzetten lukt alleen maar wanneer je een vaste telefoon verbinding hebt (ligne fixe) en daaroverheen een aparte internet/adsl verbinding. Bij een internet abonnement waarbij je telefoonsignaal langs die weg wordt afgehandeld, en er dus geen klassiek analoog telefoonsignaal meer over de koperdraadjes je huis binnnenkomt, bestaat deze optie per definitie niet. En adsl verbindingen laten zich niet makkelijk even uitzetten, en enige tijd later weer aan, zoals op dit forum meer dan eens naar voren is gebracht. Bij het aanbod van SFR aan ligne fixe abonnementen kom ik de ligne secondaire niet tegen, wel bij Orange/FT.

Rob van der Meulen

avatar#6825
Frank E.
Berichten: 5
Reacties: 30

#42 Geplaatst: 2010-11-22 20:48:56

Dag Rob,

Kort samengevat bij Orange werkt telefonie en ADSL gescheiden en bij SFR werkt alleen ADSL, waarbij dan eenvoudig VOIP-telefonie is toegevoegd.

Waarbij zowel Orange als SFR gebruik maken van het bekende koperdraadje in je huis.

Frank E.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#43 Geplaatst: 2010-11-22 21:03:31

Frank,

Die samenvatting is iets te kort door de bocht. Ook Orange heeft van die "all-in" aanbiedingen. Alles via internet: telefoon, internet, tv. Maar ze blijven hun analoge France Télécom roots trouw, en bieden ook de traditionele ligne fixe aan. Met desgewenst daaroverheen ook een apart adsl signaal. Internet zonder toeters en bellen. En inderdaad, "the last mile" naar de klant gaat nog steeds over twee koperdraadjes, zowel het laagfrequente analoge telefoonsignaal (indien aanwezig) als het hoogfrequente adsl signaal. En dan heb je in die klassieke opstelling thuis een splitter nodig om die twee signalen weer uit elkaar te vlechten. En SFR doet op zijn beurt ook in klassieke telefoonaansluitingen.

Rob van der Meulen

avatar#7609
peterch
Berichten: 7
Reacties: 17

#44 Geplaatst: 2010-12-23 11:02:31

Vandaag via het Engelstalige elefoonnummer mijn lijn weer laten activeren. (0verigens zonder problemen)

Men vroeg tevens of de internet lijn weer geactiveerd moest  worden waarop ik vertelde dat deze NIET was gedeactiveerd en of het mogelijk was deze dan ook indien nodig telefonisch te deactiveren en ik begreep uit zijn antwoord dat dat mogelijk zou zijn. Heeft iemand hier ervaring mee?

Ik heb geprobeerd eerst  zelf mijn lijn  via internet en mijn espace client van Orange te activeren maar uiteindelijk kom ik dan op eeen pagina waarop ik weer een identificatie en een password moet ingeven. Weet iemand of dat dan een aparte espace client is van de France Telcom  die je dan aanmaakt ? Dus met andere woorden heb je dan uiteindelijk 2 espaces client , eentje van Orange en eentje van FT?

Peter

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#45 Geplaatst: 2010-12-23 17:24:41

Peter schreef:

Men vroeg tevens of de internet lijn weer geactiveerd moest  worden waarop ik vertelde dat deze NIET was gedeactiveerd en of het mogelijk was deze dan ook indien nodig telefonisch te deactiveren en ik begreep uit zijn antwoord dat dat mogelijk zou zijn.

Als dat nu mogelijk zou zijn (telefonisch of via espace client) dan is dat een heugelijk bericht. Ik had tot nog toe, onder meer uit bijdragen van Thomas Vergouwen en Rob van der Meulen, begrepen dat dit technisch onmogelijk (of erg ingewikkeld en dus duur) zou zijn.

Kan thover hier iets over zeggen?

Christian von Klösterlein

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#46 Geplaatst: 2010-12-24 02:37:40

Als je een Internetabonnement hebt zonder bepaalde contractsduur (het abonnement Découverte dus) is het in theorie mogelijk om dit abonnement tijdelijk op te zeggen en vervolgens later weer te activeren.

In werkelijkheid moet je niet opzeggen maar de klantenservice bellen en vragen het om te zetten in een Accès libre (gratis abonnement waarmee je op Internet kunt door in te bellen; het voordeel van deze omzetting is dat al je klantgegevens behouden blijven en je dus later weer terug over kunt stappen naar een ADSL-abonnement).

Vervolgens kun je dan een paar maanden later weer dit abonnement om laten zetten in een Découverte abonnement.

Totzover de theorie. In de praktijk heb ik het nooit getest (maar ik geloof dat hier eens iemand was die het zo deed en vertelde dat het goed werkt) maar moet je in ieder geval rekening houden met de volgende punten:

het kan zo zijn dat een aantal dagen nodig is voor de omzetting van het betaalde Découverte abonnement in het gratis Accès libre abonnement ; bij opzegging moet je minimaal 10 dagen in acht nemen, bij een dergelijke omzetting durf ik daarover geen uitspraken te doen

bij het weer in werking stellen van het Découverte abonnement moet je rekenen op tot maximaal 15 dagen voor het opleveren van het abonnement

in tegenstelling tot het speciaal hiervoor bedoelde abonnement Ligne résidence secondaire voor de vaste telefoonlijn is hier geen sprake van een standaardmogelijkheid om het abonnement tijdelijk stop te zetten ; het gaat hier dus om du bricolage waarmee het in theorie mogelijk is ; ik verzorg echter niet de SAV als er iets mis gaat ...

Voor meer informatie over het Internet only Découverte abonnement voor € 19,90 per maand klikt u hier

Groeten,

Thomas.

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#47 Geplaatst: 2011-02-14 12:51:30

ik heb net mijn ligne secundaire afgesloten op exact de manier zoals Christian beschreven heeft. Het werkte perfect

Je moet inderdaad wel even je FR (af te sluiten) telefoonnummer vermelden waarop je bereikbaar bent (klinkt onlogisch, maar voor ons de enig haalbare)

Groet

André