Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

emigreren wanneer kun je een nieuwe auto importeren

Auteur Bericht

avatar#8122
beebee
Berichten: 3
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2010-07-03 08:36:41

Begin volgend jaar vertrekken wij naar Frankrijk om daar te gaan wonen en werken. Nu lees ik op het forum diverse topics over het importeren van auto's in Frankrijk maar echt helder is het allemaal niet. 

 

Wij hebben al een huis in FR. 

Kan ik nu in NL een auto kopen en aangeven dat ik deze wil exporteren naar FR, terwijl ik nog ingeschreven sta in NL. Of moet ik wachten tot volgend jaar, mezelf uitschrijven en dan de auto meenemen, 'achter de verhuiswagen' aan.

 

Kan iemand mij vertellen wat een goede manier is om de BPM te omzeilen, zonder steeds heen en weer te moeten, want dan is het zegel duurde dan de lak o.i.d.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2010-07-03 09:05:40

Bonjour,

Je kunt nu in NL een auto kopen. Als deze na 15 oktober 2006 voor het eerst op de weg is gekomen kan bij export de BPM teruggevraagd worden. Je kunt dus een nieuwe auto kopen, of een occasion, mits deze na 15 oktober 2006 voor het eerst is tenaamgesteld (datum kentekenbewijs deel 1).

Je kunt vervolgens op elk moment besluiten de auto naar FR te exporteren, de BPM teruggaaf wordt berekend aan de hand van de verstreken periode tussen de datum van eerste tenaamstelling en de datum van export. Voorwaarden en berekening van de BPM teruggaaf vind je hier.

Het is ook mogelijk bij een NL dealer een auto te kopen "voor export" en dan geen BPM en BTW te betalen. De auto moet dan direct worden uitgevoerd, in FR de BTW betaald en de auto op FR kenteken gezet worden. Sinds de harmonisatie van de af-fabriek prijzen in Europa is dat voor nieuwe auto's nauwelijks nog interessant. Dan kun je waarschijnlijk net zo goed (en veel gemakkelijker!) gewoon in FR een nieuwe auto kopen.

Wat je bedoelt met BPM omzeilen zonder steeds heen en weer te moeten begrijp ik niet. Als je strikt de EU regels volgt zijn er 2 situaties:

- Hoofdverblijf in NL, auto op NL kenteken, BPM plichtig, houderschapsbelasting, APK plicht;

- Hoofdverblijf in FR, auto op FR kenteken, geen BPM, geen houderschaps/wegenbelasting, CT plicht.

Natuurlijk zijn er veel mensen met een 2e huis in FR die aldaar een FR auto op hun naam en FR adres hebben. FR doet daar niet moeilijk over. NL echter wel. Dus mag je met die FR auto in principe niet in NL rijden, slechts bij uitzondering 1x per jaar gedurende maximaal 2 weken als je dit van tevoren aanmeldt.

Salutations, Jos

avatar#8122
beebee
Berichten: 3
Reacties: 3

#2 Geplaatst: 2010-07-06 21:40:30

Jos,

Dan je wel voor je reactie. Even reageren op je 'niet begrijpen'. Ik bedoelde dat ik niet wist of je in Fr ingeschreven moest zijn om dan pas een auto in NL te kopen, en dan zonder nl kenteken naar FR te rijden en dan over te zetten op een fr kenteken. Of dat ik zogenaamd achter de verhuiswagen aanrijdt (ben dus uitgeschreven in NL) zonder nl kenteken en dan in fr de auto op kenteken zet. In de 1e situatie rijdt ik dus 'heen en weer' om de bpm te omzeilen.

Nu kopen en dan later BPM terugvragen, ik vraag mij af hoe soepel dat gaat. En verder heb ik inderdaad even vergeleken en de prijzen zijn ongeveer vergelijkbaar. Blijft alleen het handelen over met een oude nl auto en of dat wel lekker werkt.

Ik zal er verder over nadenken, maar ik weet weer wat meer.

Merci,

Boyd Besse