Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Sociale netwerken

Auteur Bericht

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#0 Geplaatst: 2010-07-16 08:33:17

Facebook

Om met de tijd mee te gaan, kent de website nu ook de mogelijkheid om de nieuwsberichten te delen via de twee bekendste sociale netwerken Facebook en Twitter. Voor wie dat leuk vindt. Voorlopig is de mogelijkheid alleen nog geboden voor het dagelijkse nieuws op de website. Afhankelijk van de behoefte zal worden bezien of ook andere artikelen via de ikoontjes kunnen worden ingebracht.

De beheerder van deze website twittert sinds enige tijd ook, maar beperkt zich daarbij tot zaken die betrekking hebben op het wonen en leven in Frankrijk. Dat hij vanmiddag boodschappen gaat doen bij Leclerc acht hij niet een gebeurtenis die met alle geweld getwitterd dient te worden. Hij is bij Twitter bekend als Frankrijkganger. Twitteraars weten hem wel te vinden en te volgen.Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2010-07-17 17:39:04

Hahha die Wim toch nog een echte internaute aan het worden... Je hebt gelijk. Twitter is flauwekul! Zakelijk (werkzaam in de communcatiebranche) kan ik er toch niet omheen. Facebook is in Frankrijk groot. Als je er zakelijk een verdienmodel van wilt maken dan liggen er veel kansen. Maar ja, je bent met pensioen en je hoeft niet meer zo erg, begrijp ik wel. Leuke ads schoten er laatst voorbij van dames in fraai ondergoed... (even tussendoor, wilde ik nog even melden, zag niemand er op reageren) die verdiensten zijn je gegund. Als ik je nu eens adviseer om een youtube channel te starten waar we "onze" filmpjes via jou youtube channel kunnen delen? Enfin talloze mogelijkheden...

Ook zo zonder moderniteiten vind ik het forum leuk om te lezen. @+

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2010-07-17 21:33:48

Hahaha, die Frank toch. Zit ik hier lekker verstoken te wezen van allerlei moderniteiten, komt daar zo'n cravatte die ik me herinner van vroeger me om de oren slaan met "verdienmodel", "communicatiebranche" (mèt 'n i, eikel), "ads", "youtube channel"... Man, doet me 'n lol en vertoon je kunsten elders.

En "jou youtube channel" is mèt de W van Wim Bavelaar.

Eikel in die zogenoemde communicatiebranche... [aan Wim : wellicht ga ik nu iets te ver, maar ik wilde het graag even gezegd hebben. Indien nodig, zal ik me verontschuldigen.)

En wat Wim en z'n getwitter betreft : doet wat je leuk vindt. Het voordeel van Twitter is dat ik er niet op hoef te kijken.

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2010-07-17 22:16:23

"Maar ja, je bent met pensioen en je hoeft niet meer zo erg, begrijp ik wel."

 

Nou Frank, als jij met je communicatie-humbug natuurlijk rijk geworden en stil levend in Frankrijk op je "proprieté" op dezelfde leeftijd die Wim nu heeft het ook nog kunt opbrengen om zoveel tijd en kwaliteit in boeken en een website te steken, mag je nog eens terugkomen......

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2010-07-18 01:36:44

Ik begrijp de agressieve houding richting Franck niet zo goed.

Hij zegt toch niets verkeerds ?

Ik ben ook geen twitterfan, en ik verafschuw die facebooks en hyve-figuren maar daarom hoef je toch niet zo te schoppen ?

Koud bij jullie soms ? barbecuetje in duigen gevallen ?

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#5 Geplaatst: 2010-07-18 07:51:04

Neen Cees, Frank zegt niets verkeerds. Dat is nu juist het probleem. Hij beweert heel veel, beroert heel veel toetsjes op z'n klavier, verplaatst heel veel lucht, maar wat zegt-ie nu eigenlijk ?

En hieraan heb ik 'n broertje dood gekregen. Manco-taal, dikdoenerij. En als het erop aan komt zijn ze zo drok.drok.drok elders.

Agressief ? Neen, dat hoop ik niet te zijn. Duidelijk ? Ja, dat wel.

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2010-07-18 09:11:41

Tsjonge, wat een misplaatse en opgewonden reacties... een gelezen berichtje komt altijd anders over dan een persoonlijk gesprekje he? Het leuke is dat alle moderniteiten voorbij gaan aan Wim (...) maar dat hij toch een aanzetje maakt met zijn twitter. Je kan aan de ene kant commercieel met de ontwikkelingen omgaan en aan de andere kant er vanaf de zijlijn naar kijken, vrijheid blijheid. Nu gaat het me meer om de verschillende invalshoeken en en ervaringen van de reageerders (die lees ik niet) dan dat ik hier allerlei kwalificaties krijg toegedicht. Wat een benepenheid he? Sorry voor de vaktermen en de tikfout in communicatie, maak je lekker druk en lees wat je wil lezen, wind je lekker op en mis volledig de boodschap?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2010-07-18 09:32:21

Entre bavards heren, daar is DIE rubriek voor.

Wim, prima zoals je de site beheert.

En wie niet mee wil doen zoals Wim het bestiert, doet dat dan toch gewoon niet?

Jaap

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2010-07-18 11:50:36

hohoho, dus als iemand wat zegt wat waar is is het niet goed (meer) en onzin zeggen is wel goed ?

Is dit de bruintjesinfectie ?

oh jee, ik moet nodig .......

Peter, toen je nooit op vakantie ging was je heel anders, zijn dit misschien de eerste symptomen van stress ?

Ga maar weer snel aan het werk, spitten, grasmaaien, of een eind hard lopen.

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#9 Geplaatst: 2010-07-18 17:08:51

Cees, maak je geen zorgen, ik voel me nog steeds dezelfde. Of ik dat ook ben, ga ik m'n twee beste vrinden (Jack Daniels en prof. Dr Alzheimer) vragen.

Waarop jouw opmerking "wat waar is" slaat, begrijp ik niet. Naar mijn mening heeft Frank nog geen waarheden verkondigt.

Wat-ie wel verkondigt, is 'n hoop gebakken lucht verpakt in dure woorden. Ik noemde dat manco-taal, de taal van de management consultants. Ze stellen geen veranderingen voor om te verbeteren, ze stellen veranderingen voor om te veranderen.

Leg me uit, waarde Cees, waarom iets veranderen als dat betreffende iets naar behoren werkt ? Vanwege de commercie ? Omdat Vrind Goochel je dan sneller vindt ? Zitten we hier dan om rijker te worden, of om wijzer te worden ?

Onze communicatiedeskundige Frank heeft natuurlijk helemaal gelijk voor waar het zijn professionele wereld betreft. Onze mede-forumbezoeker Franck heeft dat echter niet voor wat het het leven in Frankrijk betreft.

En wat mijn leven in Frankrijk betreft, heb ik geen behoefte aan manco-taal.

Alle vertrouwen in Wim, en ik gun hem alle credits. Dat die credits mede gebaseerd moge zijn op ons aller bijdragen aan dit forum, ik gun het hem oprecht & van harte. Je geeft iets, je krijgt iets. Heden ik, morgen gij.

Mocht ik het gevoel krijgen dat communicatiedeskundigen als 'n Fran(c)k mijn bescheiden bijdragen aanwenden voor hun eigen gewin, dan houd ik er onmiddellijk mee op en claim ik alle mogelijke rechten. Want deze cravattes kennende, komen die niet om te brengen doch slechts om te halen.

Oprecht en zonder enige schaamte voor zijn verleden,

Peter (ooit 'n manco, 'n communicatiedeskundige, 'n broodschrijver maar nooit zo'n gebakkenluchtventer [3 x woordwaarde] als Frank).

P.S. Helemaal vergeten, ter adstructie: "Nu gaat het me meer om de verschillende invalshoeken en en ervaringen van de reageerders (die lees ik niet) dan dat ik hier allerlei kwalificaties krijg toegedicht."

Wat beweert Fran(c)k hier ? Leg het me uit, please...

Het gaat hem meer om de verschillende invalshoeken en om de ervaringen van de reageerders, maar die leest-ie niet...

Zet 'm op, knuppel, maar dan liever in je eigen hoenderhok dan op dit wijsheidzoekend en -delend forum.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2010-07-18 17:43:23

Oef Peter

Is er, zoals Cees ook al dacht te voelen, toch een lichte Bruineritis te bespeuren?

De hoeveelheid tekst begint die diagnose te ondersteunen. De kwaliteit van de reatie is nog niet zo slecht als.....maar ja.......

Glimlachen blijft toch de beste reactie. HET medicijn tegen Bruineritis. Doe jij geloof ik wel voldoende zo te lezen

(en "manco" vind ik een vondst Peter)

Jaap

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2010-07-18 19:19:50

Beste Peter,

“Naar mijn mening heeft Frank nog geen waarheden verkondigt.” Zo ken ik er nog wel een tiental hier op het forum, dus vanwaar die agressie daarover.

“ze stellen veranderingen voor om te veranderen” dat is de basis van de franse angst, daarom veranderd er ook niets in dit land, en als dat wel zo wil gaan gebeuren gaan ze staken.

“Zitten we hier dan om rijker te worden” ben ik heel eerlijk in, JA! Ik wel, en niet zo’n klein beetje ook.

Heb ooit woorden hier gehad met ene freek die vond dat ik mijn nederlandse mentalitiet had meegenomen naar frankrijk om er veel geld mee te verdienen.

Wat is daar mis mee dan? als die slome fransen tevreden zijn met een hongerloon en een barrel wat amper rijd hoef ik dat tochj niet ook te zijn?

Ik wil zorgeloos met mijn rijke kont op ene schip kunnen doen wat ik wil, kunnen eten waar ik wil, en kunnen kopen wat ik wil, en als ik daar commerciele hoogstandjes mee uit moet halen doe ik dat.

IK moet hier de kost verdienen, mijn personeel aan de gang houden, in september weer twee apprentis aan het werk zetten, en lasten betalen.    

“En wat mijn leven in Frankrijk betreft, heb ik geen behoefte aan manco-taal.” Daar zit half frankrijk vol mee, heb je dan zoveel ruzie?

“Alle vertrouwen in Wim, en ik gun hem alle credits. Dat die credits mede gebaseerd moge zijn op ons aller bijdragen aan dit forum, ik gun het hem oprecht & van harte. Je geeft iets, je krijgt iets. Heden ik, morgen gij.”

Wim schrijft ook een boek, gebruikt hij de informatie van het forum daar ook voor ?

En als ik een sluipadvertentie plaats wordt die abrupt verwijderd, wat nou geven ?

“bescheiden bijdragen aanwenden voor hun eigen gewin, dan houd ik er onmiddellijk mee op en claim ik alle mogelijke rechten.”

Gelijk heb je, maar ik denk niet dat dit hier speelt.

 “Zet 'm op, knuppel,” Ik ken je zo helemaal niet Peter, wat bezielt je toch.

Ga met je grote bek ergens anders tegen staan vloeken of beheers je.

Als een bruintje dit zou zeggen had hij al lang een reprimande gehad van alle kanten.

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#12 Geplaatst: 2010-07-18 20:11:22

Cees Cees Cees, sinds vanmorgen half twee loop je je te ergeren aan mij en m'n schrijfsels, je bent al - minstens - drie keer ingelogd geweest.

Op deze manier verlies je je zaak tegen jouw telefoonboer, want kennelijk doet jouw verbinding het prima.

Je citeert me, en je hebt gelijk : “ze stellen veranderingen voor om te veranderen” dat is de basis van de franse angst, daarom veranderd er ook niets in dit land, en als dat wel zo wil gaan gebeuren gaan ze staken.

Ik ben voor alle veranderingen die verbeteringen zijn. En ik ben voor experimenten,

Maar ik ben tegen veranderingen om de zogenoemde change agents aan het werk te houden.

“Zitten we hier dan om rijker te worden” ben ik heel eerlijk in, JA! (...)

Mijn "hier" sloeg op dit forum, niet op "in Frankrijk". Waarmee de rest van je reactie onzin wordt.

M'n verontschuldigingen voor deze onduidelijkheid.


“En wat mijn leven in Frankrijk betreft, heb ik geen behoefte aan manco-taal.” Daar zit half frankrijk vol mee, heb je dan zoveel ruzie?

Integendeel ! Lezen Cees, lezen. En juist omdat - volgens jou - half Frankrijk hier vol mee zit, heb ik dit land verkozen. Wat 'n rijkdom, wat 'n weelde ! En zoveel vrienden bovendien.

Terzijde : Cees, je verdedigt Frank dermate fanatiek, wat is er tussen jullie ? Slechts 'n meloen in de Charente Maritime, of iets anders ? Jij Woerth, Frank Liliane en ik de geketende Eend  :-))


Jaap, de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat "manco" géén vondst van mij is.

Van wie wel ? Hm... volgens mij noemden Berenschotters e.a. zich toen onder elkaar zo, als 'n geuzenterm.

Genoeg voor vandaag, voor mij. Want zodra ik teveel op Bruin ga lijken is het mis. Toch is er veel aan hem gedacht, en dat kan geen kwaad.

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2010-07-18 22:55:22

Ik ben niet al drie keer ingelogd, ik ben voortdurend ingelogd Peter.

Ik heb een parpain op men voet gekregen en heb een pees afgeknipt, klein probleempje met grote gevolgen, mag niet zwemmen, kan moeilijk lopen, en heb niet veel meer te doen dan internetten en in de zon zitten, voila, vacance.

Laten we er verder maar over ophouden, 't is wel weer genoeg geweest.

En nee, ik heb niets met Franck, ik wist niet eens dat hij in de charente woont, en ik heb hem voor het eerst hier op het forum gezien zover mijn geheugen gaat.

Geen meloenen dus.

Morgen de hechtingen eruit.

Bruintje bruintje, bruintje maakt het wel, lekker in het zonnetje neem ik aan, want zover zit hij hier niet vandaan en zover mijn oog kijken kan is de hemel prachtig blauw.

Cees.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#14 Geplaatst: 2010-07-19 09:10:48

Nou, nou, zo kan-ie wel weer. De reactie van Franck op mijn gestarte draadje over Facebook, Twitter was vrij pittig. Ik was en ben het niet eens mijn zijn commentaar dat alle moderniteiten aan mij voorbijgaan en dat ik het nu met Facebook en Twitter nog eens probeer. Slaat werkelijk nergens op. Ik vind met name Twitter erg grappige flauwekul, maar het medium wordt erg veel in omgevingen zoals mijn nieuwssite gebruikt. O.m. om te reageren op nieuws. Ikzelf twitter ook af en toe, maar doe dit vooral om kleine nieuwtjes te lanceren en daarbij te verwijzen naar mijn website. Iets marketingachtigs dus. Dat zou Franck toch moeten waarderen.

De adhesiebetuigingen aan mijn adres over deze kwestie onderga ik met dankbaarheid. Inderdaad ben ik dagelijks een paar uurtjes met al het geschrijf en onderhoud van de website in de weer. Leuk werk, houdt je van de straat en biedt structuur. Daarnaast maai ik het gras, dief de tomaten, ontvang bezoek, musiceer, lees een boek. Daarover ga ik niet twitteren, maakt u zich geen zorgen.


Wie het niet eens is met de milde kritiek van Franck, moet dat vooral blijven melden hier. De bejegeningen daarbij aan zijn adres als 'eikel' e.d. acht ik echter ongepast en horen hier niet thuis.

Zo, en nu ga ik koffiedrinken, twitterde hij.

Wim

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#15 Geplaatst: 2010-07-19 14:37:02

Wim, ik ben het met je eens en vraag pardon.

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#16 Geplaatst: 2010-07-19 18:27:39

Peter, dan alleen voor "eikel". Met de rest van je reacties ben ik het hartgrondig eens.

Steven

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#17 Geplaatst: 2010-07-19 21:57:43

En met één klik op z'n muis is Franck 'n "onbekend" geworden. Heeft onze communicatiedeskundige Frank van zichzelf 'n John Doe gemaakt...

En juist dat maakt me zo wars van al die moderniteiten, die oppervlakkigheid. Techniek genoeg, maar het schort zo aan de inhoud. Jammer, jammer & bah.

Fran(c)k, want je volgt dit draadje ongetwijfeld : kom eens langs als je in de buurt bent. Ouwenelen we wat over "communicatie", en vervolgens over wat de moderne middelen daaraan kunnen bijdragen. En ik beloof : het woord "??k?l" zal ik niet gebruiken.

Maar je doet eerst je das af.

Peter.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#18 Geplaatst: 2010-07-19 23:26:50

Peter,

Ik kan me vinden in je opmerkingen. Als je hem nog niet hebt gezien, kijk dan eens de film "The secret of my success" met Michael J. Fox.

Citaat uit deze film: "That's suit thinking. Something happens to a man when he puts on a necktie. Cuts off all the oxygen to his brain."

Salutations, Jos

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#19 Geplaatst: 2010-07-28 06:04:57

Zie ik mij, m'n alter-ego of nickname nu langs komen?

Ik vind dit allemaal erg grappig, oa. de verlatijnsing als ziekte... hulde, ik voel me echt vereerd. "Wie schrijft, die blijft" is toch het spreekwoord? 

Daarmee word ik toch nog hopelijk op termijn werkelijk  onsterfelijk (belachelijk) of niet?

Bruin.