Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Het geheim van de site

Auteur Bericht

avatar#7627
La Flèche
Berichten: 25
Reacties: 78

#0 Geplaatst: 2010-07-19 18:43:44

Een mens moet ergens bij horen, dat is een zaak van lijfsbehoud. Misschien is dat -onbewust- ook de drijfveer om op deze site rond te keutelen. Door op deze site wijsheden over Frankrijk te delen en te reageren op die -al dan niet echte- wijsheden hoor je bij die kleine gemeenschap Belgen en Nederlanders die deze site vormgeven.

Voor mezelf geldt dat ik op de site kan reageren vanuit een basale houding en met basale middelen. Met basaal wordt in dit verband bedoeld mijn Nederlandse roots die hier in Frankrijk, dans la vie quotidienne, minder betekenis hebben.

 

Ik vraag me af wat het geheim van het langdurige succes van deze site is. De uitgangspunten die Wim hanteert en consequent toepast zijn uiteraard belangrijk, maar ze zijn niet uniek op het Internet. De gezamenlijke interesse -Frankrijk- is ook niet zaligmakend; au fond heb ik niks met La Douce. Bovendien lijkt mij het onderwerp 'Frankrijk' te pluriform om met meerdere mensen tegelijkertijd iets te hebben.

 

Wie schiet ?

Ben

 

 

 

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2010-07-19 18:59:08

Neeneen Ben, ik schiet niet meer, heb m'n lesje geleerd.

Jouw opening gelezen te hebben, wil ik 'n accent verleggen : wat is het geheim van het langdurige succes van deze site ?

Of : waarom hang ik hier wederom & nog steeds rond, en blijf ik verre van die andere stekken ?

Jij zelf geeft het antwoord. Door de wijze waarop je de vraag stelt, door de wijze waarop we hier met elkaar om gaan. Met als kleinste en vooral gemeenste veelvoud "Frankrijk".

Peter.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#2 Geplaatst: 2010-07-19 19:54:20

Ja Ben,

Ik schiet! Even later dus. Want ik heb een soort eeuwige Liefde met LDF dus.

Het is enerzijds een soort genetisch overleverde liefde van mijn vaders kant en nu ik hier ruim 12 jaar hier leef, helemaal niet meer !!!

Ik herken nauwelijks nog het Frankrijk tegenwoordig van weleer.

Ik moet tuurlijk wél eerlijk blijven.

Dwz. dat ik me helemaal niet meer herken in de Fransen van grootstedelijke millieux. Vooral van Parijs e.o.. en ook niet met bv. die grote metropole waar nu als 'petit Paris" een ca eindeloze slag wordt gevoerd au bords d' Isère

Je kunt nu denken dat ik een letterlijke Provenciaal ben geworden én dat is ook zo, want ook hier leef in een 'moderne' bungalow met alle gemakken van dien en maak me heel soms wel eens zorgen, dat onverlaten hier binnenkomen als ik lig te maffen. Maar toch beste Ben, mijn drijfveer is nu iiitsluitend op overleven gericht. En dus -ook al nooit-  helemaal vertrouwen op wie je hier of daar helpt.

Toch blijf ik geloven in iemands Grote Liefde, al heb ik die hier nog niet helemaal ontdekt of is onmogelijk vanwege bestaande verhoudingen.

Het zal m'n lot dan wél zijn, ook nadat ik met heel erg bezwaard hart besluiten moest mijn maatje de vr. kat te laten inslapen. Ik heb het daar nog steeds heel erg moeilijk mee maar gaat hopelijk minder worden in de tijd.

Erik (alias) Bruin.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#3 Geplaatst: 2010-07-19 20:21:51

Het succes van deze site is gelegen in het feit dat er vaak erg nuttige info te verkrijgen valt, en dat het de enige in zijn soort is die dit biedt. Ik volg al een paar jaar al het schrijven (via de e-mail abbo functie), voor de nuttige info, niet als sociale werkplaats c.q. therapie-hoekje.

Een (voor mij negatieve) verandering op het forum is wat mij betreft opgetreden toen Entre Bavards als rubriek werd toegevoegd. Omdat er af en toe wat interessants in wordt geschreven volg ik het nog, maar al met al vind ik dat het het forum sterk vervuilt voor mensen die het forum volgen als bron van nuttige info en niets meer. Helaas zie je Entre Bavards gelul ook vaak terug in de serieus bedoelde rubrieken en draadjes.

Voor mensen (vooral nieuwkomers) die op een gegeven moment specifieke info zoeken in dit forum is al dat gewauwel en haantjesgedrag een sta in de weg. En niet erg motiverend om deel van de community uit te gaan maken.

Mijn motivatie om vaker te participeren is sterk afgenomen met name door de drek van Bruin (zie ook weer hierboven), en dat geldt volgens mij voor meer deelnemers. Ik blijf het forum wel passief volgen, maar ik ga nu meteen een Bruin filter aanzetten in mijn e-mailprogramma.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2010-07-19 20:29:49

Ik persoonlijk denk dat het door andere oorzaken komt.

Op deze site kom je eigenlijk alleen maar mensen tegen die er geen enkele behoefte aan hebben om de loef te steken, om op te scheppen, om een ander te kleineren, om meer te zijn dan werkelijkheid.

Een gemakkelijk gezegde luid; waarheden kunnen niet veranderen, een leugen vergeet je snel.

Dat houd in dat als je liegt over iets, je verdomd goed na moet denken later wat je toen ook al weer gezegd hebt, terwijl een waarheid gewoon dezelfde blijft in de herinnering.

Soms hebben we hier overvliegende vogels, zoals een medeforumlid dit eens noemde, maar meestal hebben we toch te maken met de (grote) groep die hier rond loopt.

Dit zijn allemaal mensen die er geen ruk om geven om op te scheppen, ze zijn zichzelf en vinden wat een ander doet wel best.

Ze geven zich soms bloot, je leest hun zwakke kanten, ze zijn niet bang om gezien te worden.

Dat zijn enorme rijkdommen in het hedendaagse sociale leven.

Vogels die overvliegen kwetteren dat we rijke socialisten zijn, de boel opgelicht hebben, of gewoon luie varkens zijn met een pensioen, en scheppen op over hun geweldige leven terwijl ze thuis als Al Bundy op de bank hangen.

Dat is volgens mij de kracht van deze site, wij hoeven niet op te scheppen, niet meer voor te doen alsof, we zijn van nature en schrijven/reageren als nature.

Dat geeft de ander te denken.

Ook al ben je het niet eens met iemand, je kunt hem/haar wel waarderen.

Mensen als Franck die dus opeens maar wegvliegen zijn dan inderdaad niet de juiste personen op de site.

Cees.

ps, waarom neem je niet een andere kat bruin, heb er vier in de grange, vier teveel.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2010-07-19 21:13:15

Ik ben hier soms om te leren en soms om te geven.

Alles daartussen is meegenomen voor de ander.

En dat heb ik nog niet gevonden op een andere Frankrijk-site.

Bevalt me.

Jaap

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#6 Geplaatst: 2010-07-19 21:13:19

Zo is 't Cees, en niet anders. Ben : versta dit goed.

Maar eh Cees, ik weet niet of je Erik 'n plezier doet met zomaar één van die vier schuurduivels. Hoe 'n vriendje te vervangen ? Rouwen, de herinneringen koesteren, en vooral niets verwerken. Dat neigt me te veel naar de déchetterie.

Peter.

P.S. En dan vergeet ik helemaal te reageren op Jean-Paul le Château, maar ik geloof niet dat hij zit te wachten op 'n reactie.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#7 Geplaatst: 2010-07-19 21:56:26

Overigens heeft Ben het over het langdurig succes van deze site. Ik bedacht me net dat ik het zelf succesvol vindt want veel nuttige info, maar in hoeverre is deze site (website, forum) eigenlijk succesvol vanuit andere perspectieven. Langs welke criteria meten we dat dan, en welke statistieken zijn voorhanden zoals o.a.:

- Hoeveel mensen bezoeken de website per dag, lezen het forum.

- Hoeveel nieuwe bezoekers per week, en hoeveel komt terug?

Kortom, hoeveel gebruikers vinden en maken dit een succes? En in hoeverre is het in Wim's ogen een succes: is (al) het geworden wat hij er van hoopte?

NB. Er is trouwens een rubriek waar dit topic beter in past: Over het forum en de website De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#8 Geplaatst: 2010-07-19 22:08:06

Och Jean-Paul, ik maak me niet langer druk over statistieken. Mocht 'n site als deze geld kosten, dan bestond-ie al lang niet meer.

Vraag het Wim, het lijkt me 'n eerlijke, oprechte vent.

Kort & goed : het geheim van deze site lijkt me de wil tot het delen van kennis. Daarom doe ik mee, daarom rijd ik de schoolbus, bij voorbeeld.

Dat kan me alleen maar tegengemaakt worden.

Peter.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#9 Geplaatst: 2010-07-19 22:26:17

Lieve Cees,

Over die lieve huiskat. Ik kan dat eiig. niet meer aan. Het wordt me hier ook al aangeboden en ook vanuit m'n lieve dochters in NL.

Maar de waarheid is dat ik van 'Speedy' mijn maatje en huiskat dus méér heb gehouden dan van een mensenvrouw!

Ik heb haar moeten laten inslapen nadat ze hier al strompelend op een zaterdagavond was binnengekomen. Ik wist eiig. niet wat ik zag. Een kat die in haar heupjes na ruim een dag in de hitte hier een lopend lijk was én volkomen gedréhydrateerd. Ik heb haar opgetild en in het aanrecht gedrenkt...ook nog geforceerd te drinken.

Zij had grote nierproblemen, 1 werkte al niet meer en zij kreeg vanwege de dierenarts in NL of in FR al 2 jaar een speciaal aangepast nierdieet en bovendien een 1/2 jaarlijks shot met gesteriliseerd water.

Het duurste voedsel met tabletjes heb ik haar gegeven; maar ik beschouwde mijn maatje toch wel als vrij, zoals ik dat in principe altijd heb volgehouden tov. van mijn voormalige ega.

Maar Cees er treedt nu dan ook een andere modus in werking waarbij ik er allerminst zeker van ben of ik nog wzl een 1/2 jaar overleef!

Ik heb Peter G. wél moeten beloven, dat we nog ergens in sept. as. met zijn vrouw uit eten gaan. Wat er daarna met me gebeurt weet ik niet, maar wie weet dat dab wél Cees ?

MHG van,

Bruintje.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#10 Geplaatst: 2010-07-20 06:12:40

Erik, je moet ze niet alles vertellen, hoor.

Peter.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#11 Geplaatst: 2010-07-20 19:27:44

En in hoeverre is het in Wim's ogen een succes: is (al) het geworden wat hij er van hoopte?

Ja, hoor. Ik ben tevreden over de kwantiteit en kwaliteit. Er zijn nu circa 2000 personen als forumgebruiker geregistreerd en dat aantal stijgt gestadig. Niet echt te meten is hoeveel passanten er zijn die meelezen (dat kan, ook al ben je niet geregistreerd). Deze mensen doen uiteraard niet actief mee. Van de vaste forumgebruikers is een klein percentage actief. Te klein, naar mijn idee. Anderzijds heb ik liever deelnemers die zinnige bijdragen leveren en daarbij zorgen voor nuttige informatie aan Nederlanders die in Frankrijk (gaan) wonen. Tientallen postings over hoe je Franse omelet moet bakken, zie ik niet zo graag. Daar zijn andere fora voor. Entre bavards vind ik best een aardig onderdeel. Men weet dat hier soms gepalaverd kan worden over nietigheden. In één rubriek moet dat kunnen.

Sterk is de rubriek Bouwen en klussen, onder meer dankzij de grote deskundigheid van Christian en Rob. Het is de best bezochte rubriek. Ikzelf ben allesbehalve een bricoleur, maar het is bekend dat vele Frankrijkgangers aan de slag gaan met hun optrek en daarbij nut hebben van de rijkelijk geventileerde, praktische informatie op dit forum.

Al met al voldoet het forum in grote lijnen aan de verwachtingen en onderscheidt zich door de sterk op de praktijk (wonen en leven in Frankrijk) gerichte informatieuitwisseling. Minder praktische zaken kunnen wat mij betreft ook aan de orde komen, zoals de Franse politiek of in ruimere zin, de ervaringen van Nederlanders in de Franse samenleving. Want het Frankrijk van nu lijkt de weg kwijt te raken.

Wim

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#12 Geplaatst: 2010-07-20 20:15:02

Deze site is niet gewoon nuttig, nee, zeer nuttig. Wat ik (en uit het bijbehorende boek) hier al niet aan informatie gevonden heb. Vele euros bespaart denk ik zo.

Overigens, de laatste zin van Wim's betoog: Het Frankrijk van nu....  Is het elders (en ik bedoel  niet alleen Nederland) anders?

Groet, Kees

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#13 Geplaatst: 2010-07-20 21:04:29

"Want het Frankrijk van nu lijkt de weg kwijt te raken." schreef Wim en Kees vraagt zich af of andere gemeenschappen ("naties" ?) niet kampen met dezelfde problemen.

Heel kort door de bocht, wellicht tè kort : Frankrijk is toe aan 'n 2e Revolutie. 'n Revolutie waarin de begrippen uit de 1e (égalité, liberté & fraternité) worden geherwaardeerd. Koppen hoeven deze keer wat mij betreft niet gesneld, er zijn eilanden genoeg.

Maar als ik mag, als ik kan, doe ik mee.

Peter.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#14 Geplaatst: 2010-07-20 21:14:23

Ja, heel anders Kees.

Frankrijk is - hopelijk tijdelijk - de weg dus kwijt. Ik doel niet op de serie schandalen met machts- en op geldbeluste politici - zie de nieuwsrubriek op de site - maar de algehele verloedering van het intens verwende Franse volk. Overal in Europa is het besef doorgedrongen dat door demografische ontwikkelngen - de vergrijzing dus - mensen langer moeten werken. Deze week beginnen achter gesloten deuren de parlementaire beraadslagingen over de herziening van het Franse pensioensysteem. Belangrijkste punt: optrekking van de pensioenleeftijd van 60 naar 62 jaar. In Nederland wordt dat op termijn van 65 naar 67 jaar. Ik kan een lange lijst maken van verworvenheden die de Fransen door vroegere regeringen - met name van die van de hoogheid Mitterrand - niet meer uit handen willen geven. Pensionering van ambtenaren op 45-jarige leeftijd, ouderschapsverlof, vaderschapsverlof, zwangerschapsverlof, kinderopvang, sociale zekerheidsstelsel met miljardentekorten, achterstelling allochtonen, getto's in de banlieues, middeleeuws gevangeniswezen, vooroorlogse hiërarchie in de bedrijven enz. enz.

Ik ben ermee opgehouden dat allemaal leuk te vinden in Frankrijk. De zon schijnt er wel tamelijk veel en de wijn is aangenaam en benadert de kwaliteit van de Nieuw-Zeelandse en Australische wijnen.

Bestuurlijk dobbert het land wat rond, Sarkozy heeft vrijwel geen enkele verkiezingsbelofte waargemaakt. Het land is dus de weg kwijt.

Vandaar dus even het zinnetje.

Wim

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#15 Geplaatst: 2010-07-20 21:32:24

Wim, Google en Statcounter bieden populaire en eenvoudig implementeerbare diensten die je gratis inzicht kunnen geven in hoeveel bezoek een web- of forumpagina krijgt (of de gebruiker nou wel of niet is geregistreerd). Tevens krijg je nog wat ruwe locatie en systeem info van die gebruikers. Lijkt me heel interessant voor je (en voor de nieuwsgierigen ons).

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#16 Geplaatst: 2010-07-20 21:58:57

Als je het goed bekijkt, is Frankrijk een land van verwende, risicomijdende kankeraars geworden. Waarin initiatief in de kiem wordt gesmoord, positiemacht veruit boven kennismacht gaat, alleen op de korte termijn gedacht wordt en een ernstig gebrek aan inlevingsvermogen in "de ander" bestaat.

Liberté? Nergens zoveeel regeltjes als in Frankrijk. Egalité? Je positie bepaalt je macht, en waar je vandaan komt (solliciteer maar eens als je in département neuf-trois" woont..). Fraternité? Niet nodig, de Staat zorgt voor alles, dat heet Solidarité.

Begrijp me goed, ik leef hier prima. Na 11 jaar weet ik verdraaid goed hoe ik me moet handhaven en mijn zin kan krijgen en op micro-niveau krijg ik het aardig voor elkaar. Maar ik kan me er niet aan onttrekken me af en toe te ergeren aan incompetentie, humbug, immobilisme. Echtgenote roept me af en toe tot de orde als ik op op een "vieux grognard" lijk, en dat helpt. Vooral tijdens het apéritief op het terras als ik thuiskom....

Steven

avatar#7627
La Flèche
Berichten: 25
Reacties: 78

#17 Geplaatst: 2010-07-20 23:45:43

We (de familie R.) zit buiten, elk achter onze Internet apparaten (le WIFI est partout). Temperature: rond de 22, de maan neigt naar vol. Links een glas goedkope bubbeltjes wijn (Aldi), rechts een bordje chèvre en knoflookworst. Oppassen dat het toetsenbord niet goor wordt.

Nog even een tour rond het nieuws maken (in US: de beurs is eindigd in de plus; in NL: Paars Plus gaat niet lukken. Tant pis) en nu nog even de BAV-site controleren want ik heb er een draadje gestart en ik voel me daarvoor verantwoordelijk. Tot mijn horreur een reactie van mij eigen Steven.

Dit is verder een privé meel aan Taciturne/Steven

Wat heb ik nu aan mijn vélo hangen.

Cher Steven, ami en broeder in de Internetcrime (il y a deux ans, mais quand même...........) In welke state of mind ben jij verzeild geraakt ? Natuurlijk is F een zooitje, niemand heeft dat ooit ontkend ! Et alors ?

Belangrijker voor ons, Bataven, is dat wij weten dat een hufterproof wereld niet bestaat en dat wij -elk van ons- in die wereld een draai te maken hebben. Natuurlijk ik heb makkelijk lullen; pensionado met alleen het CVZ als “tegenstander”, jij moet opboksen tegen toute la France ! Maar besef wel dat de wereld in Frankrijk er een stuk aangenamer uitziet dan 'en bas vers le nord'.

Dit bonjour à A. Bonne nuit !

Ben

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#18 Geplaatst: 2010-07-21 02:49:28

Ben,

Je schiet nu naar Steven iets te ver door. Er werd hier volgende paasage door Wim geschreven: "Want het Frankrijk van nu lijkt de weg kwijt te raken."

En voor dat statement sta ik daar er vierkant achter...ik woon er ook bijna 12 jaar, maar ik begin sterke twijfels te hebben of FR als een de belangrijkse Staten in de wereld van nu in economische zin nog kan overleven.

Die twijfels worden door mij als waarnemer niet gekleurd door de waan van de dag over politieke verhoudingen. Het wordt eenvoudig gezien ingegeven door ratio. Sarko gedraagt zich met zijn regering (Fillon) als een soort Napoleon of als je dat gegeven projecteert als een soort 'Zonnekoning' in een ver verleden.

Er is voor mij geen enkele twijfel meer. Voor Eric Woerth geldt dat hij z"n ontslag moet gaan indienen over terechte hervormingen die hij voorstelt over pensioenen.

Maar ik heb het een en ander nagegaan vanwege mogelijke belangenvermenging bij oudste dochter - zelf afgestuudeerd fiscaliste- en die zei letterlijk over integriteit: Papa, ik heb zelf als consultant voor E&Y gewerkt, dat weet je. Als er ooit tov. mij een integriteitsprobleem was geweest had ik ontslag genomen.

Ja dat weet ik zei en ik weet ook dat je bepaalde case tot aan de HR toe goed hebt begeleid. En wie kreeg daar dan de credits voor?

Ja juist M. niet jij dus die al het fiscaal en juridisch voorwerk had geleverd.

Ik ben het nog steeds hardgrondig met haar eens ook als fiscaliste nu voor andere firma en daar staan echt vele miljoenen op het spel vanwege legale bestasting besparingen. Dat mag dus overal maar de affaire Betencourt, dreigt een Nationale 'Cover up' te worden... het wordt dan buigen of barsten.

Dit mijn probleem helemaal niet Ben, ik zal binnen een aantal maanden moeten remigriren naar NL en dan kan die verdomde CVZ de rekening voor alles betalen met die EHIC kaart in de hand. ...en ik heb nog nooit enige sous gevorderd van een ziektekostenverzekering niet hier of in NL.

Groeten van,

Bruin.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#19 Geplaatst: 2010-07-21 10:17:46

Kijk Ben, dat is nu precies waarom deze site zo speciaal is.

Op andere sites kom je misschien zoveel voordelen tegen om in Frankrijk te wonen, het is daar zááálig, en de mensen zijn zo vriendelijk, het is zo gemoedelijk.

Hier durven we te zeggen dat er ook een andere kant is, de mensen zijn helemaal niet gemoedelijk, we denken dat omdat we ze alleen maar zien vanaf een terrasje, of op een terrasje, maar in werkelijkheid zijn fransen eigenwijze hufters die zero aan inlevingsvermogen hebben en zich voor nul komma nul procent in willen spannen.

Een economie die muurvast zit maar die niet lost te trekken is omdat men niet WIL veranderen, het gaat toch goed zo ? blijf het maar volhouden hoor.

Als er iets mis gaat is het de schuld van sarkozy, de school, burgemeester, of de provincie, nooit bij hen.

De buurvrouw komt kwaad aankloppen omdat haar zoon te lui is, waarom heb ik hem geen werken geleerd zoals de andere jongen.

‘Buuv, ik heb geen zin om dat joch elke morgen van zijn nest te trekken als jullie dat niet doen, daarom, het is niet mijn kind.’

Nu is die gezakt voor zijn bac, en drommels nogs toe, het is de schuld van de school, hij gaat opnieuw, maar op een andere lycee, een betere.

Heeft nooit huiswerk gemaakt, zelfs zijn exame Blanc niet gedaan, en nu is het de schuld van de school, het is te triest voor woorden, dit is onze toekomst.

Fransen zijn eigenwijze harken, hoe komt dat toch?

Wat je ook aandraagt, vergeet het maar.

Iemand wil voor mij de chambres d’hôtes waarnemen als ik erg druk ben, reis momenteel veel martinique, guadeloupe ici, dus ik ga ermee akkoord.

Ontbijt, koffie, sinasappelsap, croissantje.

‘ehhh, nee, onze gasten krijgen fromage, jambon, œuf frais, confiture de la jardin, verschillende broodjes, zoute boter en ongezouten boter, thee uit een theehuis in anger, honing…..’

Ze verrekken het, een Frans ontbijt is koffie en croissantje, meer eten ze niet, is steevast het antwoord.

Nee, als je ze niet meer geeft, eten ze niet meer nee, maar als de tafel vol staat met allerlei lekkers smullen ze er maar al te graag van.

Geen hulp dus, ik heb hier echt geen zin in, wat een eigenwijs klo… volk.

Kom je dat in andere landen ook tegen, ja, overal kom je wel wat tegen, maar het lijkt er verdomd veel op dat hier alles voorkomt, en dat is erg voor een zinkend schip.

Waarom blijven, vraag ik me dikwijls af, tja, er zijn ook leuke kanten.

Leven is een sport, en als je geld genoeg hebt kun je lachen, zo simpel is het.

Ik wil diegene die me dierbaar zijn en die wél willen veranderen helpen daar in te slagen, ze ondersteunen, en ze begeleiden.

Anderzijds laat ik de anderen ook op hun bek gaan in hun eigenwijze beerput.

Ben nu een concert aan het organiseren met de école de la musique die een jaarlijkse subsidie ontvangt van duizend euros.

Eens per jaar een concert, met kerst als iedereen ergens anders is en de kerk nagenoeg leeg.

La nuit Classique in de tuinen van onze chambres d’hôtes geeft de leerlingen van de école de kans nog een concert te geven.

Wie er komt ? haha, niemand, ze halen allemaal hun schouders op.

Komt er dan echt niemand ? jawel, er komen zelfs hele bijzondere, uit parijs, lyon, overal vandaan, tot echte profs toe, en misschien, heel misschien de broertjes uit Nederland.

En dan schrijf ik straks weer ene artikeltje in de krant, met een foto; jullie krijgen een hand toegereikt en zie eens wat je doet, je verrekt het ook maar om een poot te verzetten.

Ze willen eigenwijs zijn ? ik ben nog veel erger, maar voor diegene die wel willen gaan hebben we ook alles over.

Tenslotte moet je ergens beginnen, misschien is er dan toch nog iets te redden.

Exame uitslag lycee onze tuinhulp; gezakt, de hele klas trouwens.

Gemiddelde Telefoonrekening; 350 euros, door papa betaalt.

Aantal verstuurde smsjes per maand; duizend.

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#20 Geplaatst: 2010-07-21 10:31:06

Om nu te zeggen ja, maar, wat kun je dan doen ?

Nou, onze noordelijke gewoontes zijn helemaal niet zo gek eigenlijk, en door cultuurverschillen kennen ze die niet.

Om en voorbeeld te noemen, een jongen waarvan ik veel houd werkt vreselijk hard, heeft twee studies tegelijk gevolgd en doet nu stage.

Op een dag verteld die me moe te zijn, wat is het zwaar.

Ik zeg; jongen, dat komt omdat je niet rust, kijk, in de bijbel spreekt men van een rustdag, en eigenlijk is dat zo gek nog niet, zes dagen werken ga je niet van dood, maar de zevende dag moet je rusten.

Doe jij dat ? nee, je bent ook op zondag druk omdat je de familie MOET zien.

Vertel ze dat de zondag van jouw is, de dag dat niets moet maar geheel vrijwillig is, slapen of eten, fietsen of surfen, familie of bios, je doet waar je zin in hebt.

Vaak als die hier zit zei die, ik moet heelaas weer gaan, een tante wacht.

Joh, laat ze lekker wachten, je zit hier toch lekker relaxed.

Hij gaf me een berichtje dat sinds hij dat nu doet hij lekker in zijn vel zit.

Klein gevalletje, zo simpel, maar ze kennen het niet.

Koffiepauze ? bestaat niet in Frankrijk, je drinkt koffie als jouw dat uitkomt.

Ik heb koffiepauze in de fabriek om tien uur, en gebak erbij, en we hebben een team wat uiterst goed werkt, niet zoals bij de buurman waar van alles door communicatiestoringen fout gaat.

Cees.

avatar#7627
La Flèche
Berichten: 25
Reacties: 78

#21 Geplaatst: 2010-07-21 12:14:34

Ter afsluiting van deze draad

De reacties op mijn vraag zijn divers. De vraag was: wat is het geheim van het langdurige succes van de Bavelaar-site. Hij is gesteld in de rubriek Entre bavards (mijn stamkroeg) omdat ik vooral benieuwd ben naar de individuele motieven om op deze site te acteren. (De vraag zoals “hergeformuleerd” door Jean Paul le Ch. is mijn ogen een goede vraag, maar die hoor dan (inderdaad) thuis in de metarubriek over deze site.)

 

Soms wordt een concreet antwoord gegeven, even vaak wordt meegedacht door de vraag iets te kantelen. Maar het komt ook voor dat ik de reactie niet goed kan plaatsen, directer gezegd ik kan er geen touw aan vastknopen. De oorzaak van dat onbegrip ligt ongetwijfeld bij mijzelf. Want aan de bijdragen kan het niet liggen. Die zijn zeer to-the-point, geschreven een een heldere stijl en vooral zeer beknopt. Dat weet ik natuurlijk niet zeker, want zoals gezegd, ik kan aan sommige bijdragen geen touw vastknopen.

 

Wat ik ook vaststel is de ergernis bij sommige actoren op de site met betrekking tot de rubriek Entre bavards. Enerzijds begrip want de wereld is een tranendal, maar anderzijds, je kunt de kroeg ook voorbij lopen en de OH-types daarbinnen hun simpele leven gunnen.

Terecht vind ik de klacht als de Entre bavards stijl door zou sijpelen naar de overige rubrieken. En daardoor de core van de site zouden aantasten. Discussies over -bijvoorbeeld- het CVZ zijn per definitie niet leuk en commentaren op de een elektrische installatie kunnen beter serieus worden gehouden.

Zullen we het hier bij laten ?

Ben

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#22 Geplaatst: 2010-07-21 22:15:13

Jean-Paul schreef:

Wim, Google en Statcounter bieden populaire en eenvoudig implementeerbare diensten die je gratis inzicht kunnen geven

Dank, dank. Maar het is mij allemaal bekend. Google Analytics raadpleeg ik en nog een verwant statistiekenprogramma. Je komt alles te weten. Maar het is niet zo zinnig om dat allemaal hier op het forum te vermelden.

Wim

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#23 Geplaatst: 2010-07-22 08:41:28

Volledg met Ben (en anderen) eens:

Ieder forum heeft een rubriek voor niet al te serieuze dingen nodig. Bekend zijn De Kroeg, Babbelcorner, You and I of (op een oldtimersite) Unter dem Mercedes-Stern.

 

Omdat gebabbel hierin terecht komt blijven de andere rubrieken zuiverder, tenminste als onder de deelnemers de discpline heerst die hier bij ons gelukkig (bijna) gemeengoed is.

Ben schreef: Zullen we het hier bij laten?

Ik zeg: Ja.

Christian von Klösterlein

NB. Gisteren gevonden:

Een goede website is die waar de moderator weinig te modereren heeft. Ik wens Wim in deze ook in de toekomst weinig werk!

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#24 Geplaatst: 2010-07-31 10:36:23

Wil toch ook nog een duitje in het zakje doen.  Jemig de pemig wat een negatieve benadering van onze landgenoten. Hoewel hier en daar lichte herkenning onderschrijf ik geheel niet de stellingen van Ben, en natuurlijk Bruin (nog nooit mee eens geweest maar soit) Als je positief tegenover LDF staat valt alles reuze mee. Hoef je ogen nog niet te sluiten voor foute zaken natuurlijk, maar kan ook dat positief benaderen. Vind de toon niet passen bij uitstekende wijn en pate/fromage. Ik houd  niet van negativisme  Vive la Republique!! vive Sarko. (Ik voel me soms een paria op deze site!)

Ton

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#25 Geplaatst: 2010-07-31 18:22:02

Wie als vaste bewoner van Frankrijk het dagelijkse leven en 's lands bestuur beschouwt, komt tot andere waarderingen dan de vakantieganger die in Frankrijk enkele weken vertoeft en geniet van zon, wijn, stokbrood, knoflook en pastis. Ik woon bijna elf jaar in Frankrijk en heb het er zeer naar mijn zin. Niet alleens dankzij de zon, wijn, stokbrood etc., maar ook wegens de ruimte, de stilte en de overwegend vriendelijke mensen. Hoe meer je integreert, hoe meer kennis je verwerft over de Fransen gewoonten, de gebruiken en de verschillen met Nederlanders. En dan valt het niet mee wat betreft de Fransen. Frankrijk is met Spanje, Portugal, Italië, Griekenland een mediterraan land, met opvattingen en een levensstijl die grondig verschillen met die van de Noordse landen. Het heeft niet zoveel zin je daarover op te winden (ik doe het overigens soms wel).

Ton vraagt om de ogen te sluiten voor de foute zaken in Frankrijk.

Als beroepsbeschouwer valt me dat lastig. Ik vind helaas - door het volgen van het dagelijkse Franse nieuws en het lange tijd inwoner zijn - dat er ontzettend veel niet deugt in de Franse maatschappij. Désolé.

En Vive Sarko zul je mijn nooit horen roepen. Lees de laatste berichten over zijn opvattingen rond de zigeuners (onder wie volstrekt geen lieve mensen) en verhoging van de veiligheid.

Uitdagend spelletje nog: Wilders en Sarkozy, zoek de verschillen.

Wim

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#26 Geplaatst: 2010-07-31 18:45:33

Nee Wim niet de ogen sluiten dat bedoel ik niet. En natuurlijk heb jij al wel wat langer ervaring met de  Fransen en Frankrijk dan ik. (Misschien kom ik daar later nog achter) Maar ik wind me er helemaal niet over op sterker nog lach ermee. (soms!)  Even nog het spel: Wilders  NON,  Sarko OUI.

Begrijp me goed : leven en laten leven; ben een liberaal in hart en nieren. Maar ben helemaal niet blij met de politieke "zegeningen" uit het verleden zowel in Nederland als in Frankrijk.  Scheelt het als je pensionado ben (ergens las ik dat alleen het CVZ de vijand is) en zo ervaren wij het ook tot nu toe.

Ton

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#27 Geplaatst: 2010-07-31 23:54:07

Ik verlies de draad van dit draadje.

Maar "Sarko OUI" ? Brrr, die grote bek, die arrogantie, dat nepotisme, die repressie... Brrrr.

Maar goed, ik woon en werk dan ook niet zo lang in F als Wim. Een jaartje minder. Houd oren & ogen open Ton, want wat Wim al zei - of misschien bedoelde -  vakantie vieren is iets anders dan ergens leven.

Geheel tevreden doch met zorgen,

Peter.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#28 Geplaatst: 2010-08-01 03:39:44

Hoi Peter,

Dat was bij mij al eerder het geval. Vakantie vieren is idd. volkomen anders dan er leven. Wat me vooral de laatste jaren opvalt dat Nederland vrijwel nooit in positieve zin in het nieuws komt en hoe zou dat toch komen dan?

Dus wat Wim hier meldde is miz. daar ook een voorbeeld van.

Als je hier voortdurend zit te zappen in het Franse nieuws steek je ook heel wat op! Bv. vandaag bij Tele 16.:

De helft van de buitenlanders die hier op "zwarte zaterdag' bekeurd werden zijn Nederlanders, die al via helicopters gespot werden door hun weggedrag. Mogen ze nog blij wezen met 22 € boete en een paar rotsmoezen van hun kant. Als je voor een parkeerboete of heel geringe snelheidsovertreding al meer dan 35 € betaalt en bovendien verplicht zo'n lichtgevend geel vest in de auto moet hebben worden die "volksverhuizers' hier ontzettend clement behandeld met hun vaak overbeladen sleurhutten met mudden aardappels! Het lachwekkende is dat Mc Donalds hier die uit Nederland en België voor vreetschuren importeert.

Hoef je die bv. in een Suzuki niet mee te nemen, ga gewoon dan bij de plaatselijke Mac vragen of ze daar nog wat bintjes of afkokers kunnen missen, lachen toch ???

Trouwens jij verleent toch dépannage op de A71 ? Wat zijn daar dan de meeste pechgevallen? Zijn dat bv. koelingsproblemen? Ik vraag dat ook omdat mijn airco na langdurig rijden bij meer dan 33° en een scheurtje in ABS radiatorkop oververhit raakte.

Bruin.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#29 Geplaatst: 2010-08-01 11:03:21

Volstrekt bezijden het onderwerp, maar vooruit, omdat het geheim van deze site het delen van kennis is :

naar mijn beperkte (!) waarneming ontstaan de meeste pechgevallen door

a) stommiteiten, wellicht vanwege vermoeidheid (zoals vergeten te tanken, of benzine in de dieseltank of andersom, geen olie in het carter, 'n caravan vergeten van de handrem te halen, dat soort dingen);

b) elektronische kleinigheidjes die het Gehele Moderne Motor Management Systeem in de war brengen en waaraan 'n dépanneur niets anders kan doen dan de boel naar 'n dealer te brengen;

c) 'n vastgelopen lager waardoor 'n snaar wordt opgevreten (en dat veroorzaakt dan ernstiger problemen elders);

d) lekkende slangen van de koeling en de hydrauliek (waardoor oververhitting, geen stuurbekrachtiging etc.).

Vraag me geen percentages, dan zou ik wat statistieken moeten gaan bijhouden. Maar ik schat a, b, c en d op respectievelijk 35, 40, 10 en 10 procent.

Heel goed, dan mis je 5 %. Ik sla er dan ook maar 'n slag naar.

De raarste gevallen betroffen bij voorbeeld 'n Parijzenaar die z'n sleutels verloren was (de assistance is dan zo vriendelijk of bezopen om die Parijzenaar per taxi naar huis te laten bengen om de reservesleutels op te halen). Men leunt op de assistance, verliest elk initiatief en eist 'n hoop "want daar zijn we toch voor verzekerd"...

Peter.

avatar#7627
La Flèche
Berichten: 25
Reacties: 78

#30 Geplaatst: 2010-08-01 13:49:17

Salut Peter,

Welke scholing is aan de orde voor een métier als dat van dépanneur. (Eingenlijk ben ik benieuwd hoe jij in dit vak bent gerold, maar een dergelijke vraag bruskeert onze privacy afspraak.)

Ben

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#31 Geplaatst: 2010-08-01 15:47:38

Ja jemig Ben, ik heb geen idee. Ongetwijfeld worden er allerlei papieren gevraagd, zul je 'n goed geoutilleerde garage moeten hebben, gekwalificeerd personeel et cetera. En - dat weet ik wel - je moet 'n afsluitbaar terrein hebben om die gestrande voertuigen te parkeren.

In de krant staan regelmatig offre d'appels van de diverse autoroutes, want alle contracten worden natuurlijk per openbare inschrijving gegund. Zie daar voor het lijstje met eisen.

Iets anders is de erkenning (voor de repatriage etc.) door de verschillende assistances. Ook die vragen je alle hemden van je lijf, en De Baas moet hen ieder jaar kopieën van de rijbewijzen van z'n chauffeurs opsturen.

Hoe ik in dit vak ben gerold, vertel ik je nog weleens. Meer uit roeping geloof ik, ik help immers zo graag ("ik weet wat ze onder helpen verstaan / ze hebben het met de kat gedaan", H. van Veen).

Peter.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#32 Geplaatst: 2010-08-01 16:53:59

Wat we delen op deze weergaloze site is exakt dat we kennis proberen te delen, zoals Peter het al zei beste Ben, onze Pijlschutter.;-)))

Voor dépanneur is niets anders nodig dan een een groot rijbewijs en voor de organisatie in dit geval een van de beheerders van betalende Franse Autowegen.

Daarnaast rijdt hij ook nog schoolbussen en dus verhuurt hij zich voor allerlei klussen. En daardoor krijgt hij vanwege die belangeloze service aan deze samenleving hier een extra pluim!

Wat betreft onze kleine Napo, ik hoop voor de Franse Kiezers m/v dat die vanaf nu eens eindelijk gaan doorzien dat deze figuur in 2012 niks heeft opgelost en sterker nog, kijk in beelden op de Franse TV van nu, wàt deze emigrant in 2e generatie nu eigenlijk wil en met z"n kernploeg doet. Kijk ajb. naar die beelden in Grenoble bij installatie bij zijn gekozen Prefect!

Wat je ziet in die beelden is dat Sarko het illustre gezelschap verzoekt dat de staande mensen mogen gaan zitten. En dan voltrekt zich in die video-beelden weer zo'n raar fenomeen in min of meer grootte stellen zich die geruisloop ter linker of rechter zijde van 'onze' President. Je gelooft dan die beelden al bijna niet anno 2010, maar toch zijn ze in setting wél waar!

Dus Ben, ik ben geheel tevreden met het antwoord dat Peter hier gegeven heeft.

Ik perso heb ook niet niet al teveel te maken met zoals jij het treffend beschrijft 'La Douce' het is idd. op wetenschappelijke gronden dat IK die vreemde voorkeur voor FR. probeer te ontdoen van bepaalde voorkeuren, die ik objectief gesproken als een liefde uit m'n jeugd voor LDF ervoer/ervaar.

EN men kan nu nog vele jaren twisten over het feit dat ik me hier toch als 2e vader/moederland heb gevestigd, maar nu is het verhaaltje eindelijk uit.

Ik heb gewoon ingezien, dat ik op een termijn van nu binnen 1 jaar moet terugkeren, blijvend en hopen dat ik mag sterven daar met al of niet een spuitje -als het moet-, maar wel in't bezit van mijn volledige geestelijke vermogens!

Simplement,

Bruin.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#33 Geplaatst: 2010-08-01 20:10:54

Bruin, is het echt nodig de lezer er telkens op te attenderen dat je aan het doodgaan ben ?

ik bedoel, ik vind het vreselijk wat jij moet doorstaan, ik zou je een medicijn willen geven het allemaal te stoppen (wat het ook moge zijn) maar je berichten geven me een depresief gevoel en waant me richting "wegwezen hier".

vroeger had ik van die tantes waar we verplicht naar toe moesten, en dan werden er de rouwadvertenties doorgelezen," oohhh nog is aan toe, en die ook al", men kende de mensen niet eens.

Nooit meer tantes op bezoek please, grrrrr.

Cees. 

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#34 Geplaatst: 2010-08-01 22:21:34

Wat zeg je nu eigenlijk lieve Cees ???

Denk je nu eigenlijk dat ooit makkelijk is om dood te gaan. Ik heb in MIJN traject maar in dit leven iets af te maken. ...er zijn vele losse eindjes in mijn leven en daar MAG ik m'n lieve dochters in NL oa. niet teveel mee belasten.

Ik wist al enige jaren dat ik bijbalkanker heb, na een verkeerd uitgevoerde sterilisatie. Ik heb gewoon op een gegeven moment hier in LDF besloten dat ik daar maar geen behandelingen incl. chemo maar wilde ondergaan. Dat is een duidelijke keuze, maar die heb in't verleden wél gemaakt.

Ik heb van m'n lieve en stoute kat "Speedy", die in mensenleeftijd gesproken toch wel 74 jr. is geworden, afscheid moeten nemen dmv. een dodelijk spuitje.

Het viel me emotioneel gesproken ERG moeilijk hoor en nog steeds!

Het is dus onderdeel van een rouwproces dat toevallig of niet samenviel met PC software problemen.

Bijna niemand hier is dmv. digitale plaatjes op de hoogte hoe ik me enerzijds schuldig voelde tov. haar en die plaatjes deel ik dus niet. Dat ik niet meer gedaan om die naderende dood door nierproblemen te voorkomen! Ik heb haar in haar laatste uren toch wel zoveel mogelijk bijgestaan door haar te strelen over haar koppie en haar te kussen. Op een gegeven moment is er toch wel a point of no return bereikt!

Maar Cees, zelfverwijten helpen ook niet echt en ik ben er gewoon de man niet naar om mijn naderende dood hoegenaamd te gaan ontkennenn noch te  exploiteren hier of daar!

Dus je vergist je deerlijk Cees. ik blijf toch tot de laatste ademtocht een moedige en integere man die onvervaard het transitie proces onder ogen blijft zien of ongekend toch optimistisch over z'n eigen levenslot.

Ik hoop voor jou ea. dat je 'het' begrijpt !!!

Bruin.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#35 Geplaatst: 2010-08-01 23:48:32

Bruintje, dan heb ik maar een advies, stop met praten/schrijven over "binnenkort en/straks ......" maar leef, blijf knokken en leef!

Je zit in de buurt, kom eens langs, of ik kom je halen en neem je mee naar de zoute zeelucht.

Geef niet op Eric, dat meen ik uit de grond van mijn hart.

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#36 Geplaatst: 2010-08-02 07:47:09

Môgge Erik, môgge Cees.

Erik, dat je soms onzin kletst, is niet zo erg. Maar zodra het mij persoonlijk aangaat moet ik je om enige terughoudendheid verzoeken.

Peter.

avatar#7627
La Flèche
Berichten: 25
Reacties: 78

#37 Geplaatst: 2010-08-02 09:11:04

Virtuele vrienden,

Deze draad is van mij ! Ik ben en hebberig type, vandaar !

Ik voel ook een zekere verantwoordelijkheid voor de draad en bij het plaatsen probeer ik de gevolgen te overzien. Omdat de draad in de rubriek Entre bavards is geplaatst moet een zekere mate van deraillering mogelijk zijn, je dirais même plus: deraillering maakt de draadjes in Entre bavards juist leuk.

 

De wending die de draad nu krijgt vind ik zeer interessant en ook zeer to the point op deze site. Ik verklaar me nader.

Deze site wordt bevolkt door pensionado's, ouderen dus (Ingrid, Steven (50+), Peter (toch ook al 51) en anderen jonkies daargelaten).

Doodgaan doe je ook in Frankrijk. Doodgaan hoort erbij, niks aan te doen. We moeten er aan wennen dat wanneer dat moment nadert er extra vragen op ons af komen.

 

Ik stel voor dat we deze draad dichtgooien. De tour die de draad nu krijgt wil ik in een andere rubriek voortzetten. Opdat de site leve !

À+

Ben