Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

TV5 Monde

Auteur Bericht

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#0 Geplaatst: 2010-07-20 07:03:10

Ik mag 's morgens graag via de NL-schotel TF2 (TéléMatin) kijken, doorgestraald via TV5 Monde. Op mijn gedoetje kanaal 174.

Sinds 'n paar dagen blijft het scherm echter leeg (alle overige kanalen die ik eerder ontving, ontvang ik nog steeds).

Is er iets veranderd ? Heb ik iets gemist ?

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2010-07-20 09:17:20

Ik was die ook kwijt, maar..................... even zoeken op www.lyngsat.com en ik vond de oplossing.

TV5Monde is verhuisd op de ASTRA. Zit nu op 11479 Verticaal SR 22000 FEC 5/6.

Welk kanaal dat in de Canalsat of CanaldDigitaal opzet is, weet ik niet. Zal dus wel betekenen dat je even een herlaad van de kanaallijst moet doen.

Succes

Jaap

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2010-07-20 13:53:03

Dat is 't Jaap, dank. Ik heb de kanalen "herladen", en nu heb ik er 839 (moet ik daar allemaal naar kijken ?).

TV5 Monde zit nu op n° 235, en Huilversum I is verschoven van 251 naar 301.

't Kostte 'n kwartiertje, maar dan heb je ook wat . Méér dan je lief is   :-)

Nogmaals dank,

Peter.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#3 Geplaatst: 2010-07-20 14:01:17

Terzijde maar te geestig om niet te vermelden : de signalen via de satelliet maken inderdaad 'n enorme omweg, zij het digitaal.

"Boven" kijken we de Franse tv, via 'n harkje. "Beneden" kijk ik 's morgens ook naar TF2, maar dan via TV5 Monde en de schotel (niet zo hard want 'Mijn Lief' slaapt dan nog). Als zij wakker wordt en de tv aanzet, of tijdens het WK Foebelle of 'n Euro-concertje of zoiets, komt het signaal beneden 'n seconde of twee later binnen.

Overigens is het beeld via de schotel helderder dan via het harkje, maar "te laat".

Soms geeft dit 'n surrealistisch effect, vooral wanneer die lieverd Tanja Young het weer voor de dag verklaart.

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2010-07-20 16:18:36

Tja Peter, dat wordt dus meer zappen dan kijken met zoveel kanalen.(grijns)

Ikzelf heb gemerkt, dat er nogal wat sat.ontvangers zijn, die kuurtjes gaan vertonen als je er nogal veel zenders in hebt zitten. Ik heb er dus nogal wat weer met de hand verwijderd, die me toch niet zinnen, cq niet te ontvangen zijn binnen mijn abo.

En er zijn sat.ontvangers waar SW voor op PC te vinden is, zodat je via up en download vanaf de PC de zaak kan beheren. Redelijk prettig in vergelijking met de vaak omslachtige en trage methodes van de ontvangers. Wordt weer Googlen.

Ook zijn er ontvangers, waarbij je meer selectief (per transponder) kanalen kan zoeken. Dat scheelt ook nog weer. Moet je wel de transponder weten (te herkennen aan de frequentie). Kijk er de handleiding van de ontvanger maar eens op na.

Maar het blijft een wereldje voor liefhebbers vind ik, die satwereld en niet erg eindgebruikersvriendelijk (waar heb ik dat meer gehoord?)

Jaap

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#5 Geplaatst: 2010-07-20 16:54:38

Hemeltjelief, sapperloot, Jaap, je spreekt nu al geheimtaal wat mij betreft. "Een wereldje voor liefhebbers", schrijf je, en dat is het.

Laat mij slechts Ned I, II en III en BVN en TV5 en Arte liefhebben, dan is mijn tv-gebruik via de schotel volmaakt en tevreden. TF1 (Claire C. !), 2 (Tanja Y. !) , 3, Arte en M6 doen we dan wel via het harkje.

Daar praat opeens iedereen Frans (ooit inspector Morse, vrind Derrick of Lord Lynley Frans horen praten ? Pijnlijk, maar op de Lokale TV is alles mogelijk en Sarko pleit ervoor. Stel je voor dat 'n Franse jongere zich het Engels eigen maakt...).

Nogmaals dank, Jaap. Je lijkt me ook 'n liefhebber maar hebt me goed geholpen.

Peter.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#6 Geplaatst: 2010-07-21 00:30:37

Het kan helemaal stom lijken, maar ik doe het gewoon met meer dan 18 TV kanalen via een goed afgestelde TNT ontvanger!

Daar moet ik in dat aanbod tussen zappen en meestal is TV5/Arte favoriet. En als ik het Nederlandse nieuws wil volgen via Internet kan ik daar heel soms ook terecht.

En het kan vreemd klinken uit mijn mond, maar de wereld, cq EUROPA blijkt nationaal meestal door lokale mannentjes en vrouwtjes volkomen afgeschermd.

Als ik NOS journaal in FR wil zien via Internet, krijg ik meestal een foutmelding dat helaas dat kanaal niet beschikbaar is. Maar ook omgekeerd in NL kom ik die problemen vaak tegen als ik vertraagd een bepaalde uitzending wil opvragen via Internet...een soort zelfde verhaal.

WAAR ZIJN we in Godsnaam mee bezig in dat zg. Verenigid Europa... het geheel leidt volgens mij alleen maar tot meer separatisme en uiteindelijk ook tot oorlog!

Ik begrijp evenwel dat er zekere copyrights zijn op bepaalde uitzendingen/spmeials.

Maar  ajb. maak me nu al niet gekker dan ik al ben. Die afscherming van Lokale Overheden op info in dat zg. verenigde EU heeft slechts één doel, nl. doen alsof grenzen sinds Schengen akkoord zijn weggevaagd.

En doen alsof geldt dus ook voor de TV media kennelijk, die achter de 'knoppen' zitten te regelen...een soort kinderfilter noem ik dat.

2 kernvragen van mij:

-Wat heeft prof. voetbal nog te maken met  echte sport?

- Idem voor de Tour de France dan?

Het lijkt mij dat het helaas een verschrkkelijk commercieel gedoe is ge-(ver)worden.

Bruintje.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#7 Geplaatst: 2010-07-21 07:04:18

Jaap, nog even.

De TV5 Monde (n° 235) is de Frans/Belgisch/Zwitserse. Tot 'n week geleden was er ook de "BVN-achtige" TV5 Monde, die bij voorbeeld van 0630 tot 0800 TéléMatin van TF2 doorzond, om 0800 het nieuws van Radio Canada, et cetera.

Deze TV5 Monde is verdwenen ? Ik kan 'm althans niet vinden (wel 'n Duitse TV5 op n° 183). Ik zou zo graag TF2 op m'n NL-schotel willen kijken, 's morgens.

Heeft iemand 'n tip ?

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#8 Geplaatst: 2010-07-21 07:17:31

Toch maar een harkje van 40 euro en een TNT, lijkt me. Dan ben je niet van dat satellietengedoe afhankelijk en kun je ook nog regionaal kijken vie Fr3. Vooropgesteld dat je in dekkingsgebied zit....

Steven

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#9 Geplaatst: 2010-07-21 08:24:17

Jaja Steven, voor de (franse) tv "boven" is dat het geval.

Maar het betreft de NL-tv "beneden", die aan de schotel hangt.

Ik ben er inmiddels achter dat TV5 F/B/S ook TéléMatin uitzendt, met 'n vertraging van 'n uur (èn met reclame). Ik zou die 'andere' graag terug willen vinden, zit nu te surfen her & vooral der.

Peter.

wat later : ik ben eruit, zie hier. Weet nu ook dat ik TV5 Europe bedoel.

Zijn de vrinden van CanalDigitaal ook op de hoogte ?

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#10 Geplaatst: 2010-07-21 09:08:27

Ach Bruin,

Dat hele gedoe met kijkrechten in verschillende landen wordt veroorzaakt doordat de "media-industrie" in Hollywood nog in hun eigen scenario's gelooft. In die scenario's wonen Nederlanders in Nederland, Fransen in Frankrijk, Belgen in Belgie enzovoort. De notie dat inmiddels Europeanen in Europa wonen is nog niet tot deze sukkels doorgedrongen.

Deze prehistorische ideeen leiden continu tot irritante "oplossingen" zoals regiocodering in DVD's en DVD-spelers, ontelbare encryptiesystemen voor satellietsignalen met eigen smartcards en incompatibele ontvangers, landfilters op Internet en noem maar op.

Geen weldenkend mens zal zich ertegen verzetten dat artiesten een vergoeding krijgen voor hun werk. Echter, de huidige "media-industrie" is daarvoor niet meer nodig. Die had zijn nut in de tijd van de grammofoonplaat, het boek en de krant, maar is inmiddels gereduceerd tot een anachronistisch overblijfsel uit het pre-digitale tijdperk. En het pijnlijke is, dat deze achterhaalde "media-industrie" nog wel als een grote geld-slokop tussen artiesten en consumenten zit.

De "media-industrie" is een zinkend schip, dat met legers overbetaalde advocaten en onbenullige technische barrieres probeert een ten dode opgeschreven businessmodel in stand te houden. Dat gaat op den duur natuurlijk niet lukken. Uiteindelijk zal het besef doordringen dat je beter je inspanning kunt steken in het bedenken van nieuwe concepten voor het vermarkten van creaties zoals muziek en lectuur. En die nieuwe concepten zie je al komen, denk aan itunes, appstores, ereader en dergelijke.

De wereld verandert, dat heeft gevolgen, zoals het uitsterven van sommige beroepen en bedrijfstakken. Zo zijn wij nu getuige van de langzame en pijnlijke doodsstrijd van de traditionele "media-industrie". En wat mij betreft, opgeruimd staat netjes.

Salutations, Jos
 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2010-07-21 09:22:02

Zullen we on-topic blijven?

Peter, ik ga even zoeken naar de beide TV5s. Die zijn er. Het zou me overigens niet verbazen dat de verplaatsing op de satelliet gepaard is gegaan met kleine programatische aanpassingen. Er is tenslotte sinds kort de strijd met de francofone wereld buiten Frankrijk over TV5 EN die met France 24.

Ik kom bij je terug.

Jaap

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#12 Geplaatst: 2010-07-21 09:45:24

TV 5 Monde Europe, de andere TV 5 zit op transponder/frequentie 11538, Verticaal, 22000, 5/6.

Ik vermoed dat die niet standaard in het CanalDigitaal (NL dus) meekomt bij een herlaad, maar wel in CanalSatelite pakket (Fr dus).

Dat wordt dan met de gebruiksaanwijzing in de hand aan de gang met de sat-ontvanger.

Sterkte

Jaap

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#13 Geplaatst: 2010-07-21 10:48:02

Ha Jaap, dank voor het zoeken & vinden.

Ik heb de gebruiksaanwijzing bekeken, maar eh, de groeten, ik vind het wel best  :-((

Nu, tijdens de schoolvakantie, kan ik wel 'n uurtje later naar Tanja en het weerbericht kijken. Maar straks ben ik de deur reeds uit, of ik moet De Vrouw wekken door boven de tv aan te zetten.

Wat 'n problemen kan 'n mensch toch hebben ...

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#14 Geplaatst: 2010-07-21 11:04:00

Welk merk en type sat ontvanger heb je?. Kan ik eens kijken of ik online de gebruiksaanwijzing kan vinden om je een beetje verder te helpen.

Jaap

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#15 Geplaatst: 2010-07-21 12:44:17

Even nagekeken op de site van TV5.org. Daar kan je vinden in de Grille des Programs, dat Telematin op TV5 Monde Europe er is vanaf 6.30 uur en op TV5 Monde pas vanaf 7.30 uur.

Dus...............................................................................

Jaap

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#16 Geplaatst: 2010-07-21 13:28:42

Peter, had hetzelfde probleem met een épouse die andere kanalen kijkt en een ander dag/nacht ritme. In plaats van me te scheiden van haar, heb ik een antenneversterker achter de hark gezet met een verdeler en na enig getrek van kabels kan ik nu op 4 plaatsen in het huis de TNT kijken.

Madame was extra blij met het TV-tje in de keuken... ze kookt langer en beter nu. Aanrader!

Steven

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#17 Geplaatst: 2010-07-21 13:53:06

Dat klopt Jaap, de programmagegevens komen overeen met mijn ervaringen.

Volgens mij laat mijn "digital satellite receiver" van Philips ('n DSX6073) het niet toe zelf 'n particuliere zender te programmeren. Het is 'n menu'tje : of volgens de CanalDigitaal~ of in willekeurige volgorde.

Maar maak het niet te groot, het is geen drama, ik kan zonder Tanja.

Steven, jouw oplossing ga ik nader bestuderen. Want hoe knoop je Pal~ en Secam-apparaten aan één antenne ? Heb je dat weer...

Hier doe ik de keuken, overigens. Zij heeft Haar Bezigheden BuitensHuis.

Peter (het regent toch, er is buiten weinig te doen dus ik ga me maar verdiepen in de hogere treurbuiskunde).

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#18 Geplaatst: 2010-07-21 14:38:46

De willekeurige methode van die Philips ontvanger geeft je in principe alle kanalen die op de sat zitten in de volgorde waarin de ontvanger ze binnenkrijgt. Dat is in principe in de volgorde van de transponders/frequentie. Lijkt vervelend als je graag NL op 1,2 ,3 enz hebt.

Kan je altijd oplossen met een Favorietenlijst waarin je de kanalen, die je wilt bekijken  op de volgorde zet die je aanspreekt. De rest vergeet je dan gewoon. Ben je toch heel dicht bij van wat we in NL gewend waren met de kabel.

Voor wat betreft het harkengebeuren. Vergeet SECAM maar want dat is uit het analoge tijdperk en ook bij jou binnenkort niet meer te ontvangen.

Ga dus ook in het geval van hark over op digitaal, DVB-T, in Frankrijk TNT genoemd. De T staat voor Terrestrial, aards zo je wilt, door de 'ether'dus.

(DVB-S is de versie van digitale TV voor de satelliet en DVB-C voor de kabel, zal je niet hebben daar) (DVB staat voor Digital Video Broadcasting, waarbij DVB-2 de aanvullende standaard voor HD is))

Alle moderne TVs in Frankrijk hebben  een kanalenkiezer voor TNT ingebouwd (wettelijk verplicht hier) en anders moet je een losse TNT decoder kopen om één en ander op een oude TV te bekijken via bv scart-kabel. (vergelijkbaar met een satontvanger).

Die kunnen, met een juiste splittert en evt versterking (kost niet veel) op één hark.

Maar zoals Steven als vertelde, je moet wel in het gebied van ontvangst zitten.

Kijk daarvoor maar eens op de site van de franse overheid, Service Public en zoek op TNT. Kom je bij info, waar je per postcode kan nagaan of TNT te ontvangen is bij je in de buurt. Maar als je nu signaal op de hark hebt, zal dat wel lukken.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#19 Geplaatst: 2010-07-21 15:03:27

In plaats van weer een losse TNT "doos" + scart kabel vind ik dit wel een charmante oplossing om je oude analoge TV om te toveren in een digitale TNT-compatibele TV.: Mini recepteur TNT sur péritel.

De hele TNT ontvanger ingebouwd in slechts een scart plug.

Ontvanger inpluggen, de losse IR ontvanger naar de voorkant van de TV brengen, voedingstekker inpluggen, antennekabel omzetten, nieuwe afstandbediening pakken-klaar.

Let wel, ik heb geen ervaring met dit ding en er zijn ongetwijfeld ook meer fabrikanten, maar ik vind deze uitvoering veel charmanter dan al die losse set-top-boxen met weer een scart kabel.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#20 Geplaatst: 2010-07-22 07:52:32

"Charmant", ja ! Hier houd ik van, dank.

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#21 Geplaatst: 2010-07-22 09:15:59

Let op kwaliteit. Ik ken diverse in Scart stekkers ingebouwde functies, die niet erg goed van kwaliteit zijn. Maar met die waarbij de TNT is ingebouwd heb ik geen ervaring. Ik kan TNT niet ontvangen bij mij.

Een charmante oplossing lijkt het zeker.

Succes met welke oplossing ook.

Groet

Jaap