Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Problemen met livebox door Orange keurig opgelost

Auteur Bericht

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#0 Geplaatst: 2010-07-21 11:25:49

Mijn livebox, gehuurd van Orange, werkte tot voor de winterpauze keurig. Toen wij in het voorjaar weer in LDF waren viel de internetverbinding vaak na een poosje weg, soms na tien minuten gewoon contact, maar soms ook na vijf. Met het loskoppelen van de telefoonverbinding en de netvoeding ging het telkens weer, maar ook dan alleen heel kort.

Begin Juli werd het erger. Volgens mijn stopwatch duurde het normale werken tussen 1min10sec en 5min12sec.

Service client 3900 gebeld en zij deden een test op afstand. Volgens hen alles OK. En inderdaad, mijn contacttijden liepen weer op tot 7min. Maar dan werd het weer minder. De vriendelijke dame van 3900 schakelde een technicien in die mij binnen drie dagen moest bellen; het werd weer vijf dagen zonder internet. De technicien adviseerde het op een van mijn andere telefoondozen te proberen (ik heb er vier: keuken, werkkamer, twee slaapkamers) - resultaat hetzelfde. Toen suggereerde hij een fout in mijn computer. Maar op de WiFi van een buurman en in een Service Informatique deed die het wel. Inmiddels waren wij weer twee dagen verder. Omdat het niet mijn computer was moest het volgens hem aan mijn interne telefoonleidingen liggen. Deze heb ik dan allemaal op de reglette losgekoppeld van de inkomende lijn en mijn livebox met een provisorisch geplaatste aansluitdoos rechtstreeks op deze aangesloten. Weer hetzelfde resultaat, minder dan 2min internet.

Voor mij (wel ingenieur, maar geen specialist in telefonie) was het dus duidelijk: het lag of aan de livebox of de inkomende lijn.

Nadat ik Orange 3900 via twee telefonaten hiervan overtuigd had beloofden zij binnen drie dagen een technicien te sturen.

Die kwam inderdaad na drie dagen. En wat ontdekte deze technicien? De netvoeding van mijn livebox werd veel te warm. Hij mompelde iets van 'had u dit maar meteen gezegd dan hadden wij ons veel uitzoekwerk kunnen besparen', maar wist ik veel of de voeding nu 47 of 74grd werktemperatuur heeft! Andere voeding geplaatst, maar ook die werd warm (klaarblijkelijk door overbelasting). Dan werd er een nieuwe livebox geplaatst, en alles was OK. Maar omdat het een nieuw type livebox was deed mijn ordinateur het alleen met kabelverbinding, voor WiFi moet ik dus een nieuwe Dongle kopen.

Al met al moet ik zeggen: door Orange prima geholpen, en dat alles binnen 3 weken!

Helaas heb ik geen wiskundig gebaseerde relatie kunnen vaststellen tussen de tijd gedurende welke ik de netvoeding uit het stopcontact had, deze dus af kon koelen, en de daarop volgende actieve periode. Dat zou toch een leuke studieopdracht kunnen zijn, maar helaas heeft de technicien van Orange 'mijn' (=hun) oude livebox en voeding meegenomen ;-((.

Christian le bricoleur,

die nu weer gewoon aan dit forum deel kan nemen.

En dank aan Rob (Robert du Moulin) voor zijn adviezen en hulpaanbod. Maar het was dus iets anders. 

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2010-07-21 14:10:14

Bonjour Christian,

Als je dongle niet meer werkt is de kans groot dat dit een oude Sagem dongle was, en je oude livebox ook een Sagem. Als die Sagem livebox dan is omgeruild voor een Inventel dan kunnen Wi-Fi problemen ontstaan.

Je kunt nog eens proberen om de beveiliging van de livebox helemaal open te zetten, om te controleren of je Wi-Fi dan wel werkt.

Als niets meer helpt kan ik je deze WiFi dongle aanbevelen.

Salutations, Jos

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#2 Geplaatst: 2010-07-21 17:47:43

Hoewel het goed af loopt vind ik dit toch een typisch staaltje afschuiverij.

Eerst krijgt alles de schuld, behalve de Orange/FT spullen. Pas als die diagnose écht niet houdbaar blijkt komt er iemand langs die dan de schuld geeft aan...de klant. Dat die nou niet ongevraagd zelf even de temperatuur van de voeding doorgeeft.

Diagnose fout, procedure fout, gevolgde script fout of onjuist gehanteerd ( heeft iemand van die specialisten gevráagd naar de temperatuur van de voeding?) en vervolgens de klant opzadelen met de problemen van een vervangend modem die blijkbaar niet compatibel is met de oude. (daar betaal je dan 3 euro per maand voor)

Dit verdient in mijn ogen geen schoonheidprijs, ik zou er niet tevreden mee zijn. Niet als klant en ook niet als leidinggevende van deze techneuten.

P.s.

Koop een goedkoop modem, stel hem in, test 'm en leg hem vervolgens klaar voor de volgende keer. Scheelt een hoop diagnosetijd.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#3 Geplaatst: 2010-07-22 11:31:49

Ten eerste,

ik had bij mijn oorspronkelijke bijdrage geen smiley geplaatst omdat ik dacht dat de ironie van het 'keurig opgelost' duidelijk was. Drie weken tobben omdat de livebox (hun livebox, onderdeel van mijn huurcontract) het stomweg niet doet! Was dit een auto geweest dan was dit merk allang uit de markt!

Ten tweede:

de draadloze verbinding (le WiFi) werkt nu. Heb vanochtend in de computershop mijn probleem uitgelegd en zij hebben gewoon le parametrage opnieuw ingegeven. Toen mij opviel dat de ingénieur d'informatique hiervoor niet de numerieke toetsen gebruikte maar die boven de letters vroeg ik hem waarom.

Hij gaf een demonstratie:

Ingeven per num-bloc:

  - geen succes, gaat niet

Ingeven met de andere num-toetsen en onderkast letters:

  - gaat ook niet

Ingeven met de andere num-toetsen en hoofdletters, les majuscules:

   - gaat, verbinding is er!

Dat zijn de voor mij ondoorgrondelijke geheimen van de informatique! Dan toch liever timmeren, voegen en waterleidingen leggen. Dat begrijp ik.

Christian

multidisciplinaire klusser, met uitzondering van de numerieke discipline

en met dank aan mijn schoonzoon, die ook het een en ander geprobeerd had