Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Geestelijke souplesse: hoorzitting CVZ

Auteur Bericht

avatar#7627
La Flèche
Berichten: 25
Reacties: 78

#0 Geplaatst: 2010-07-23 22:46:36

Zomer 2005, aan de orde zijn de administratieve kanten van onze emigratie. Verzekeringen aanpassen, adres wijzigingen rondsturen, dat soort werk. De Belastingdienst wil ook nog het een en ander vastleggen. No problemo: belastingen zijn een normaal element in een beschaafde samenleving. Frankrijk verlangt een lidmaatschap bij een ziekteverzekering, ook pico bello, ook een kwestie van beschaving.

September 2005 brief naar het CVZ.......... Voelt u 'm aankomen ?

 

Het CVZ hanteert in het toegezonden formulieren -zeker drie exemplaren- een Y (i-grec) terwijl in mijn naam een IJ gebruikelijk is. In mei 2006 vinden ze de juiste knop. De zaak wordt recht getrokken. (Mijn eega, niet als adel geboren, kreeg wel op tijd een IJ in de brievenbus.)

Ik maak bezwaar tegen de rekening over de periode dat ik geen goede formulieren van het CVZ kreeg en onverzekerd moest rondlopen. Ik laat mij (juli 2010) over dat bezwaar uithoren op het kantoor te Diemen NL. Dat had ik dus niet moeten doen, want "You have the right to remain silent. Anything you say can and will be used against you ….....”

 

Uit die hoorzitting pik ik dé sleutelvraag van het CVZ, mijn antwoord plus een CVZ-reactie daar weer op.

Vraag CVZ: “Dus de CPAM in Vichy accepteerde niet de i-grec ?”

Antwoord La Flèche: “Ik heb ze gewezen op de verkeerde schrijfwijze en gevraagd of dat (in F) aangepast kon worden. En men (CPAM) gaf aan: de NL-formulieren zijn leidend, wij gaan niet de stukken uit NL aanpassen. En ik wil niet in Frankrijk met de verkeerde naam op officiële pasjes rondlopen.”

Reactie CVZ: Over z'n verschil had het CPAM heen kunnen stappen. En, bovendien u had zich toch privé kunnen verzekeren.

 

Om een lang verhaal kort te maken. De conclusies van het CVZ zijn: De CPAM zat fout, ik zat fout, en het bezwaar is afgewezen.

 

Mijn levensvriendin heeft mij verboden nog ooit over dit gedoe na te denken en erover contact te maken met het CVZ. Ze is zeer wijs.

Ben

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2010-07-24 08:53:36

Ben

Mijn naam heeft dezelfde problematiek. CVZ maakte toendertijd dezelfde fout. Ik heb ze gebeld, dat de CPAM in Limoges daar over viel (en terecht, ik zelf vond en vind ook dat dat niet kan) en toen is na enig aandringen (via de telefoon) van mijn kant de IJ in plaats van de Y op mijn documenten gekomen.

..........................

Sterkte met de verwerking

Jaap

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2010-07-24 09:16:59

Wat een eitjes, die lui van CPAM en CVZ.

Cees.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#3 Geplaatst: 2010-07-24 20:51:50

Ben,

De uitspraak "Mijn levensvriendin heeft mij verboden nog ooit over dit gedoe na te denken en erover contact te maken met het CVZ. Ze is zeer wijs.", is niet alleen erg wijs, maar het is bovendien volkomen waaar!

Cvz is een geprivatiseerde ambtenarenorganisatie, die methoden hanteert die een volledige politiestaat kenmerken.

Ik wens je alle sterkte Ben, maar ik ben bang dat je er nooit meer vanaf komt, als je hun niet aanvalt met juridische middelen. Eén daarvan is ' vis de procedure' door verkeerde ternaamstelling. Hetgeen hier in alle gevallen tot een 'non lieu' leidt. In NL is de Rechtelijke Macht uiterst gemakzuchtig geworden. ...

Bruin.