Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

cadeautje uit Avignon

Auteur Bericht

avatar#8168
Le Batave
Berichten: 5
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2010-07-25 13:08:48

Nadat de coaching van het Nederlandse elftal, door zo'n beetje iedere Nederlander, is uitgelopen op een mislukking, heeft die Nederlander een nieuwe hobby ontdekt: Kraakcicades Tellen.

Een bioloog met een Frans klinkende naam (Odé) heeft 4 (zegge: vier) exemplaren gevonden van de cicada orni. Door middel van een -naar ik verwacht- gedegen onderzoek weet de heer Odé dat deze kleine herrieschopper via een boomkluit uit Avignon in Nederland is terechtgekomen. Dat zou kunnen, want in mijn tuin zitten er ongeveer vier miljard per vierkante meter !

 

Via de media wordt tout Pays Bas nu gevraagd het beestje te gaan spotten. Kennelijk bestaat de verwachting of de hoop dat er nog meer dan 4 (jawel NOG MEER dan vier) zijn. Om verwarring te voorkomen wordt voorgesteld het geluid op te nemen zodat wetenschappelijk kan worden vastgesteld dat het inderdaad een Kraakcicade is.

Ik wil niet vooruitlopen op de belangwekkende resultaten van de bioloog, maar ik ben een beetje bang dat ze daarboven nog een beetje de echo van de vuvuzela's in hun hoofd hebben.

Ben

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2010-07-25 15:54:40

Ben, allereerst iets geheel anders : hoezo "terugblikfase" ? Moeten we ons zorgen maken ?

Wat die kraakcicades betreft : dat waren toch die figuranten in die - overigens prachtige - voorstelling van Richard III ? Maar 'n Odé als regisseur zegt me niets...

Peter.

avatar#8168
Le Batave
Berichten: 5
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2010-07-25 16:48:26

Salut Peter,

Geen vrees, die indeling waaraan jij refereert is alleen bedoeld als ordenings mechaniek. Dit oude hoofd heeft behoefte aan overzicht. Bovebdien wil ik als Bataaf in de relatie NL - F duiken. La Flèche s'ocupe plustôt de la misère française. (Het staat er allemaal wat vetter dan ik bedoel, nog geen drank gehad.)

Mbt Richard II.

Hier scheiden onze wegen zich (tijdelijk !) Ik vond het spel niet zo aantrekkelijk en ben later afgehaakt. Daarbij speelt mee dat ik nogal verslingerd ben aan Engelse acteurs bijv. Ian Mckellen als Richard III, grandioos.

Trouwens gisteren Inception gezien met DiCaprio. Magisch realisme in optima forma. Wel -opnieuw- ontdekt dat de nasynchronisatie in het Frans de zaak er niet eenvoudiger op maakt.

De cicades zijn idd figuranten, maar dan bij mijn midsummernights.

Je vais cuisiner (wordt iets met rode wijn, denk ik........ )

Ben