Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Afwerken 'Frans plafond'

Auteur Bericht

avatar#8164
Siem
Berichten: 2
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2010-07-25 14:56:03

Het 'Franse plafond' van onze (voormalige boeren)woning bestaat uit kale rode holle bouwelementen, kennelijk reden waarom de vorige eigenaar onder de eiken balkjes raggels en gipsplaten heeft geschroefd. Ook al wegens het doorstoffen en het binnenstappen van relmuizen door de vele kieren en spleten tussen de stenen. Wij willen echter het plafond in zijn luister herstellen, hoe zijn de rode stenen het beste af te werken? De zolder gaat ingetimmerd worden dus zal bijv. stucwerk niet gaan barsten? Stroken tripex en afkitten is een monikenwerk en wordt niet mooi denk ik. Wie heeft hiermee ervaring en/ of kan mij hierin adviseren?

Simon

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2010-07-25 16:15:13

Dit soort plafonds waren/zijn meestal afgewerkt met een stuuklaag.

Deze stuuk bestaat dan meestal uit gips of een oudere versie daarvan, en is/was soms rijkelijk versierd met ornamenten.

Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in dit werk, zowel eenvoudig stuuken als mooie profielen maken.

Ik zou zelf niet aan deze klus beginnen, stuuken boven je hoofd is een enorme moeilijke klus en deze mensen plakken in een halve dag een plafond waar jij een paar weken over doet.

http://www.platre.com/platre/

http://www.auberletlaurent.com/

http://www.sarlmmp.com/default.htm

http://www.stukadoor.nl/

Kijk goed waarom je huidige plafond is gebarsten, kan dit komen door vocht, of door bijvoorbeeld het lopen op de etage waardoor het plafond buigt.

In dat geval heeft het dus geen enkele zin het plafond te repareren omdat er in een week weer stukken uitvallen.

Een plaquiste heeft een machine waarmee hij de gipsmortel tegen het plafond spuit en daarna afrijd, dat gaat tientallen malen sneller dan met het handje.

Google even bij jouw in de buurt op plaquiste plafond en vraag een devis. 

Anders; in een huis waar we momenteel bezig zijn een enorme keuken te bouwen zitten eerst raggels tegen het plafond gespijkerd en daaroverheen/tussendoor is de gipsstuuk aangebracht.

Dat is de ouderwetse manier, ik neem aan dat er nieuwerwetsere manieren zijn met spannetten, maar over het algemeen is het spuitwerk.

In de links heb je een forum waar je het een en ander kunt vinden.

Cees.