Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Battaglia di Algeri

Auteur Bericht

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#0 Geplaatst: 2010-07-25 22:40:53

Nu op Ned II / VPRO : zomergast Jan Marijnissen.

Maar strax, om 2320, "zijn" film : la Battaglia di Algeri.

Ik blijf ervoor op.

Peter.

avatar#7627
La Flèche
Berichten: 25
Reacties: 78

#1 Geplaatst: 2010-07-26 00:46:43

Post te laat gezien. Zat op BBC4 een duitse film Die Welle. Maakte indruk.

Bonne nuit,

Ben

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2010-07-26 07:47:31

Het was, is 'n indrukwekkend document.

Repressie, repressie, repressie, wat denkt Frankrijk hier toch telkens - vandaag de dag nog steeds - mee te bereiken ?

Bah, het is het enige doch grote punt van kritiek dat ik op dit land heb. 'n Land dat zo hard moet roepen dat er gelijkheid en vrijheid en broederschap heerst, daar is iets mee. Als die er immers zouden heersen, zou je het niet zo hard hoeven te roepen. Bah, kathozieke huichelaars.

Merdeka !

Peter.

avatar#7627
La Flèche
Berichten: 25
Reacties: 78

#3 Geplaatst: 2010-07-26 11:43:31

Salut Peter,

Waarom repressie ? Da's toch helder !

Macht erotiseert ! Een normaal mens krijgt een gezwollen gevoel van onderen bij het zien of het betasten van billen en andere uitstekende (twee maal woordwaarde) lichaamsdelen. De machthebber krijgt dat van het idee dat ie de baas is.

Ik denk dat Frankrijk, en Franse machthebbers erg veel mee hebben. Inderdaad de Roomse manier van schuld aflossing (al dan niet gespeeld) en het argument 'La Gloire de la Patrie' is hier valide. En er is meer van dat soort humbug.

Gelukkig wordt Frankrijk steeds kleiner in de groter wordende wereld. Er is dus hoop dat de machthebbers toch eens een keer op een normalere (en ik denk veel fijnere) manier aan hun gerief komen.

Ben

PS

Door het gebruik van het Maleis is je leeftijd en je achtergrond weer mystieker geworden. Houden zo.

B.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#4 Geplaatst: 2010-07-26 14:37:10

Ik heb de uitzending niet kunnen bekijken, omdat ik geen schotel heb. Hij wordt as. zaterdagavond opnieuw uitgezonden. Ik betwijfel of hij via uitzendiggemist.nl op de VPRO site wordt geplaatst zodat hij via PC afspeelbaar is waarschijnlijk door copyrights. Deze staat er echter wel moet je  ook gaan zien:  In Europa1958, Frankrijk/Algerije (04-06-2009 20:50) Frans gesproken, NL ondertiteld.

Verder ben ik geheel met je eens, maar ik zou het geen kathoziek noemen, eerder macht en kapitaal en nietsontziende vergelding.

Verder zag ik op TF3  A. Sfeir, de grote Midden-Oosten kenner die de geopolitieke atlas van het Islamisme heeft uitgebracht in een uitzending over de 79 jarige Fransman die gedood werd of gewoon al veel eerder wegens hartfalen ergens in de Sahel was overleden. Die theorie van hem, die hij uitteraard niet bewijzen kan, lijkt me plausible, omdat een 79 jarige man of vrouw eenvoudig niet meer die temperaturen kan overleven zonder de noodzakelijke medicijnen tegen hartffalen en water en afkoeling! Hij zei letterlijk dat in de arabische context die extrème religieuze gijzelnemers zich deerlijk vergist kunnen hebben!

Islamistische terroristen vanuit de harde Algerijnse FLN zijn in zijn optiek zodanig verblind geraakt, dat kennelijk alles onderhandelbaar is in de rijke Westerse samenleving. Terroristen zijn terroristen, maar wij hebben nog steeds geen fijnmazige definitie, wat nu precies een vrijheidsstrijder tegen onderdrukking is!

Groeten van Bruin.