Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Nederlandse in het nieuws

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2010-07-28 13:38:31

Laura Dekker autorisée à mettre les voiles

 

Ik heb dit proces jarenlang gevolgd, en kan er maar een ding over zeggen, schande schande schande !

Eindelijk hebben we een boegbeeld die eens geen duizend smsjes per maand verstuurd, eindeloos zit te sjatten op hyves en facebook, eindelijk een meid die eens niet aan comazuipen doet, geen jointjes rookt stiekem in het bushokje, eindelijk een gezonde meid die zich niet door iedere willekeurige jongen tussen de benen laat grijpen en met enge soas wordt vereerd.

Eindelijk, God zij dank eindelijk, hebben we weer een Hollandse meid die durf heeft, ballen, moed en discipline.

Aan al die ambtenaren die hun reet verslijten op de pluche van de rijksdienst, ga je kont wassen en let op de kinderen die niet zoals Laura zijn!

De achterstandswijken, die zogenaamde vogelaarwijken die de minister zelf aangewezen heeft.

Waar kinderen niet direct onder toezicht komen te staan maar eerst op een wachtlijst worden gezet waarna ze enkele jaren later worden opgenomen, en meestal te laat helaas.

Wereldnieuws is het, een Hollandse meid die het gaat maken, straks, als ze terug komt dan zul je zien, dan zul je wat beleven zeg.

Wereldnieuws, de fransen hier spreken er schande van, de bemoeizucht van de Nederlandse overheid.

Michiel Adriaanszoon de Ruyter was vijftien jaren oud toen hij stuur werd op zijn schip.

Dit meisje is een voorbeeld van de maatschappij.

Mislukken hoor ik U zeggen ? en wat als u van de trap valt, of ik in mijn hand zaag ?

Er zijn altijd wel manieren om de hond dood te schoppen.

Laura, ik vang je lijn op hier en de auto staat klaar om naar de super te rijden.

Zet’m op Laura, deze trofee gaat Australie verliezen! Dat weten ze in La Rochelle maar al te goed.

Cees.

Ps; voor diegen die het niet weten, La Rochelle is een stad die op de wereldkaart staat van de zeilwereld, heineken regatta’s, Volvo ocean, vendee globe, route du rhum, wereldkampioenschappen optimist, wk laser (is deze week) ek windsurf, ek kitesurf…….

Wij leven hier van alles wat drijft op zee behalve wrakhout ;-)

Was gisteravond bij de race, Nederland doet het goed, scoort hoog bovenaan.

Prachtig als je die jochies in de trapeze ziet hangen, hun boten bijna plat op een zee die best wel een beetje brut was.

Ik heb genoten, was zeiknat van de golfslag, had weinig stem over van het aanmoedigen en zoute water, en ben vanavond weer op zee, om onze helden te ondersteunen.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2010-07-29 08:43:46

Ja Cees, ik deel jouw lof voor dat zeilmeisje. Ik vraag me echter af wat de werkelijke motieven van Laura zijn.

Sinds ze in het nieuws kwam, kreeg ik het onbehaaglijke gevoel dat haar iets anders drijft dan nautische uitdagingen alleen.

En 'n meisje van veertien dat zich zo emotieloos weet uit te drukken, hm, ik weet het niet.

Geheel eens ben ik het met je wat betreft de overheid, de betutteling et cetera. Toen ik de eerste keer over Laura hoorde, was mijn reactie "prima meid, ga je gang, je bent me d'r eentje. Maar je gaat wel zonder marifoon."

Ik wens haar oprecht 'n behouden vaart, als zeilster. Ik wens haar nog sterker 'n behouden leven als mensch want ze moet nog zo lang mee.

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2010-07-29 10:35:15

Peter, er zijn mensen die met de volgende punten aankomen ;

a, Als er wat gebeurd moeten wij er voor opdraaien – b, ze is mediageil en een verwend nest.

Als een motorrijder hier met honderdtachtig kilometer per uur voorbij komt vliegen en er steekt een lief donzig konijntje over, zit waarschijnlijk de motorrijder ergens tussen het franse gebladerte geplakt waar je hem met een plamuurmes weg kunt peuteren terwijl het konijntje lekker fris gras eet aan de overkant van de weg.

De kosten voor de staat van een invalide of dode motorrijder zijn enorm, een invalide kost al snel 50 miljoen per persoon.

Nou, als dat bootje ergens in de problemen komt gelden ten alle tijden de zeeregels; zoveel procent waarde van het schip, waarbij je dus (direct) kunt beslissen of je dat doet of niet, en de eventuele bijkomende kosten van heli’s of anderen. kosten? Nog altijd minder dan een platgereden motorrijder of een dronken opelkadetrijder.

Het aantal sponsors liegt er niet over lijkt me.

Mediageil, ik vind dat zo’n mooi woord hé.

Je leeft je eigen leven, anders dan anderen weliswaar, ik wilde een wereldreis gaan maken en iedereen verklaarde me voor gek, kijk eens wie dat betaald! riepen ze ook toen al, zittend op de bank.

Terwijl zij goede tijden slechte tijden zaten te kijken met de ships op schoot werkte ik me het apezuur om geld te verdienen voor mijn reis.

Toen kwam de stadskrant, daarna de stadsradio, ze vielen me lastig omdat ik iets wilde doen wat hun niet aanstond, en ziedaar, ik was opeens mediageil.

Zij komen verdorie me telkens opzoeken en dan is het mijn schuld ook nog, wat een wereld!

Dit meisje is gedreven door een passie die je nog maar zelden tegenkomt bij mensen, en dat moet je koesteren.

Gebeurt er wat ? misschien, misschien niet, maar de kans dat er met haar wat gebeurd in een discotheek is groter dan als op zee.

Peter, ik heb vele reizen gemaakt, zowel op land als op zee, en als ik in een boit de nuit kom sta ik doodsangsten uit.

Wij (Laura en ik) hebben een ander leven, wij zijn vertrouwd met de natuur, daar voelen we onze natuurlijke krachten het beste op zijn plaats, niet op straat, disco, of op de bank.

Dat is precies wat ik hier (nu nog voor de lol) doe met jongeren, ik leer ze iets anders dan de zekerheid van een overheidsjob.

Gisteren heb ik een jongen meegenomen aan boord om de laserregatta te bekijken, een jongen die wel wat in zijn mars heeft, maar gekleineerd wordt door echte franse ouders die vinden dat een baan bij de overheid zekerheid bied, vakantie, op tijd met pensioen ….. en dat zit er niet in, hij zal sterven op zijn bureau, als die al niet een beetje aan het doodgaan is.

Actie, die gozer heeft adrenaline nodig, hij wordt opgewonden van golven die te pletter slaan op dek, van bloed wat door je aderen stroomt, vrijheid!

Ik ga deze jongen nu begeleiden met opnieuw een laatste schooljaar en een opleiding daarna die bij hem past.

Weg mat dat franse systeem.

Over twee weken zet ik hem persoonlijk in central park NY, en dan mag tie het is even uit gaan zoeken, kijken of die nog zo graag wilt, maar ik denk het wel.

Dit worden de jongens en meiden van de zesde republiek Bruin.

Cees.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#3 Geplaatst: 2010-07-29 12:10:02

Ik weet het Cees!

Ik wens Laura een heel goeie vaart toe!

Dit zijn idd. de meisjes en jongens die de wereld gaan veranderen.

Ik ben voor het eerst -zonder B-mol- geheel met je eens. En je overtreft in deze lange postings jezelf. Hulde voor jou dus.

Bruin.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2010-07-29 13:42:01

Bruin, het is omdat ik eigenlijk ook vind dat wonen en leven in Frankrijk zich inmengt in de mediahype die is ontstaan rondom Laura.

Laat haar met rust, waarom moeten die media toch overal opduiken alsof het groots wereldnieuws is.

Vroeger ging je gewoon, geen haan die er naar kraaide, tegenwoordig kun je nog geen scheet laten of er staan honderdduizenden mensen klaar je onder de grond te trappen zonder dat er ook maar enigszins gekeken wordt naar de aard.

Als je de grootste krant van Nederland kijkt zie je commentaren waarvan mij de rillingen over de rug lopen, en ze weten niet eens dat er een site bestaat van deze moedige meid waarop ze uitgelegd krijgen over het hoe en wat, waaronder de grote lijst met sponsors.

We hebben een netwerk van mensen over de hele wereld die haar nauwlettend in de gaten houd, net als vroeger.

Dacht je dat wij haar laten verzuipen Bruin? Nee, juist diegene die vanaf de bank zitten te schreeuwen naar haar, laten hun kinderen verzuipen in een in en in trieste maatschappij, maar dát zien ze niet.

De mensen zijn zo veranderd Bruin, ze haten elkaar om niets, terwijl ze schreeuwen om vrede.

Stille tochten bij het leven, en de avond erna rammen diezelfde mensen weer twee slachtoffers het ziekenhuis in, wat is de wereld toch wreed.

Laat ons met rust, laat ons leven, ook in Frankrijk, laat ons alstublieft.

Een mooie (toepasselijk)lied wat ik altijd luister als ik in zo’n trieste bui ben is van ramses; vivre, ik heb het altijd zo gedaan.

Ik ga de zee weer op, uitwaaien, dat is de beste remedie.

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#5 Geplaatst: 2010-07-29 14:07:30

Cees, ik voel me niet aangesproken door jouw verbale woede, was en ben het zelfs met eens met jouw maatschappelijke waarnemingen. Door de bank genomen.

Ik plaatste slechts 'n vraagteken bij de motieven van Onze Laura, dat is alles. Met alle lof voor haar euvele karakter, ja. Maar wat zou ik graag enig inzicht willen hebben in de rollen van de separate ouders (gedurende het verleden), en in de gevolgen daarvan op het kind dat Laura ook is geweest, moet zijn geweest (hoop ik).

Iets anders : je raakt verbitterd, is m'n indruk, en dat lijkt me zo zonde.

Peter.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#6 Geplaatst: 2010-07-29 14:08:31

Peter,

Ik ken het verhaal van Laura slechts partieel uit NL.

Voorzover ik dat verhaal tot mij tot mij genomen had daar, begreep ik dat er een probleem was tussen haar gescheiden ouders. Met name het probleem, dat de vader zijn dochter tot het uiterste verdedigde en de moeder mama kloek 'speelde'.

Ik snap helemaal psychologisch gesproken wat er de mind van zo'n jonge meid omgaat.

En dat is dus met alle kinderen aan de hand die erg intelligent zijn en al erg vroeg een levensdoel hebben en het erg moeilijk hebben op emotioneel nivo met de verhouding tussen hun ouders én ook met hun leeftijdsgenoten.

Die kinderen hebben nl. één GGD, gemeenschappelijke deler, dat ze zich weinig associëren met leeftijdsgenoten en heel vaak toch autistisch worden.

Niet Laura dus en ik wens haar uit de grond van mijn hart, dat zij slaagt in haar onderneming en een boegbeeld wordt van een betere wereld waarvan ik maar steeds blijf dromen. ...

Simplement,

Bruin.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#7 Geplaatst: 2010-07-29 18:56:23

"Bruin, het is omdat ik eigenlijk ook vind dat wonen en leven in Frankrijk zich inmengt in de mediahype die is ontstaan rondom Laura.

Laat haar met rust, waarom moeten die media toch overal opduiken alsof het groots wereldnieuws is." (Quote van Cees)

 

En wie begon erover in het forum: Cees.

Heb ik iets gemist?

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2010-07-29 19:25:08

Cees duidde in zijn initiele en latere bijdrages naar ik aanneem op het lichtkrantje dat bovenin de Wonen en Leven in Frankrijk site loopt en waarin een kort item verscheen "Nederland in het nieuws....Laura......etc".

Maar wat daar "hype"aan is ontgaat mij geheel.

Jaap

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#9 Geplaatst: 2010-07-29 23:33:33

Dit soort nieuws werd toch weer breed uitgemeten in de Franse media. Is tenslotte ook komkommertijd. Dus is het wel handig dat de Francobataven weten wat er aan de hand is.

Zie de lichtkrant overigens zelden want fiets meestal direct naar het forum.

Had ik toch wat gemist dus. Heb ook geen Twitter, Hyves  of Facebook.....

Steven

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#10 Geplaatst: 2010-07-30 00:45:08

De juiste gedragscode zou dienen te zijn, beste Steven: eerst kennisnemen van de 'lichtkrant', zoals jullie dat noemen. Vroeger werkte ik als ANP-man op de Amsterdamse effectenbeurs en raadpleegde de news ticker, een strookje papier dat uit een geheimzinnig apparaat kwam om het laatste nieuws leesbaar te maken. Ikzelf spreek steeds over de ticker. Vervolgens leze men de berichten op de homepage Praktisch nieuws en Frans nieuws en in de rechterkolom de rubriek Nieuw op de website. Daarna komt het lezen van de wat langere artikelen op de homepage aan de orde. Ten slotte raadplege men het forum. Joligheid van de moderator over het wonderlijke Franse leven komt ook nog eens terug in Twitter (@Frankrijkganger).

Wim

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#11 Geplaatst: 2010-07-30 07:57:40

Wim,

Als "rabiate nieuwsconsument" begin ik mijn dag meestal met het RTL4 nieuws om 06.45 en afhankelijk van mijn "degré d'émergement" ook nog het NOS-Journaal van 07.00h, luister ik standaard gemiddeld 40 minuten per dag naar France Info of Europe1 in de auto. Vervolgens als ik vroeg thuis ben om 18.00h het NOS-Journaal (anders RTL4 om 17.30h) en vaak nog een laat NOS-Journaal. TF2 om 20.00h. In andere buitenlanden de NOS-Journaal app op mijn Ipod.

Lichtkranten op het scherm houd ik niet van, ze leiden me teveel af van waar ik naar zit te kijken, of het nu een website is op CNN, BBC of andere nieuwszenders of websites.

Dus die gedragscode is aan mij niet besteed. Maar wellicht wel aan anderen.

Groeten!

Steven

(zal over 3 minuten weer in de auto horen hoe het zat met die 8 baby's...)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#12 Geplaatst: 2010-07-30 09:18:10

Jaap, wat er hype aan is heb je dan waarschijnlijk gemist de afgelopen anderhalf jaar.

Dit meisje is opgepakt (je kunt gerust van arresteren spreken) vanwege het feit dat een doorgedraaide journalist een verhaal zo enorm opblaast dat de kinderbescherming en alles er bij werd getrokken, en natuurlijk moeten die idiote bureaucraten zich er mee inmengen.

Hoeveel ouders zijn er gescheiden, hoeveel vaders wonen er op een boot, hoeveel kinderen fietsten er alleen naar school door weer en wind, duizenden zo niet tienduizenden.

Dit meisje had alleen de pech de verkeerde journalisten te treffen, en de verkeerde medewerkers van kinderbescherming.

Welk kind van veertien wordt onder toezicht gesteld omdat hun ouders zijn gescheiden ? nou dat zijn er niet veel, maar nee, Laura heeft een droom en die past niet in het kader van de Nederlandse gemiddelde levensstandaard dus arresteren die meid.

Haar vader leeft al zijn leven lang op een boot, zolang als ik die man ken, en veelal liepen daar de mensen al honend en spottend voorbij. En waarom? Jaloezie, afgunst.

Daar wordt ik zo kwaad om, ik deed dingen waar de mensen me regelmatig kwamen vertellen dat ik dat beter niet kon doen, want het past niet.

En omdat het niet past moet ik thuis op de bank gaan zitten tv kijken ?

En weet je wat het gekke is Jaap, als ze straks terug komt staan deze zelfde ambtenaren en schreeuwers vooraan in de rij te roepen “goed gedaan Laura”, net als bij mij na een anderhalf jaar durende trektocht, spándoeken hingen er in het dorp!

Weet je wat ik deed Jaap, mijn moeder stond in de straat met een kop koffie in de hand, overal kwamen mensen vandaan om me welkom te heten, en ik zei tegen moeder, ‘de bus staat er nog moe, ik kom morgen terug, als al die klo…. weg zijn.’   

Bah bah en nog eens bah, ik schij…… op die lui.

‘k ga de tuin in, onkruid wieden, die rotzooi groeit harder dan m’n rozen.

Bah!

en dit hoofdstuk is hierbij afgelopen in de hoop dat welke goden of andere synistere zeewezens, haar zullen begeleiden en veilg terug brengen naar haar familie.

getekend; bontekoe.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2010-07-30 09:31:47

Beste Cees

Je lappen tekst lijken je toch in de weg te gaan zitten. Ik sprak er over dat ik geen hype kon ontdekken in het feit dat Wim op de site iets aangaf en Steven daar op reageerde. Niks meer en niks minder

Ik heb niet gezegd dat ik geen hypoe zag in alles wat er de afgelopen jaren over is geschreven en gezegd in de pers.

Er is mij dus niets onsnapt.

Wat ik er persoonlijk van vind, heb ik al helemaal niet aangegeven.

LEZEN Cees, lezen en dan pas lappen tekst gaan maken (één zin was ook genoeg geweest)

Jaap die je helemaal snapt .