Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Voyous

Auteur Bericht

avatar#7627
La Flèche
Berichten: 25
Reacties: 78

#0 Geplaatst: 2010-07-31 09:25:28

Gisterenavond het journaal van France 2 gezien. Monsieur le Président de la République beweert dat 50 jaar emigratie beleid is mislukt. De context waarin hij zijn bewering doet zijn de moord op een agent en de daaropvolgende rellen in Grenoble. Dit is de zoveelste blunder van Sarkozy in een lange reeks.

 

Problemen verkeerd benoemen lost niks op, sterker er is een grote kans dat ze groter worden.

Jeugdcriminaliteit, van stenen gooien tot marteling en moord aan toe in verband brengen met vreemdelingen en een ander dan het christelijk geloof is dom, en het lost niks op.

Diefstal en uitkeringsfraude in verband brengen met wonen in caravans is dom, en vooral het lost niks op.

Ik durf te beweren dat dit soort gedrag van le chef d'état de problemen zal vergroten.

De Algerijnse die als klein meisje hier aan land stapte en nu als hoofdzuster mij stevig vasthoudt en bemoedigend toespreekt als het pijn gaat doen, zij zal worden vernederd door hufters die menen dat Sarkozy dat goed zal keuren. Weer een tweederangs burger erbij.

De Marokkaan die bij tropische temperaturen mijn grande routes staat te asfalteren, zeer ongezond en slecht betaald werk, zal in de kroeg weer opnieuw worden getreiterd. En hup weer een tweederangs burger erbij.

 

Monsieur le Président, droom maar verder van goede peilingen, misschien moet deze vreemdeling, een Bataaf zonder Frans paspoort, maar eens aan de andere kant van de Pyrénées gaan kijken. Ik kan mijn belastinggeld daar ook kwijt.

Ben

avatar#7627
La Flèche
Berichten: 25
Reacties: 78

#1 Geplaatst: 2010-07-31 14:45:11

Salut,

In mijn boodheid heb ik twee nieuwsberichten door elkaar gehaald. In de posting hierboven haal ik de moord op een agent aan. De dode in Grenoble was geen politieman maar een overvaller die in een vuurgevecht met de politie omkwam.

De essentie en vooral de bedoeling van mijn posting is hierdoor niet aangetast. Een correctie leek me niet overbodig.

Ben

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#2 Geplaatst: 2010-09-04 14:04:14

Beste Ben, tijdje weggeweest van het forum vandaar late reactie. Tsjongejonge wat een boosheid. Niet zo originele voorbeelden van de zuster en wegwerker. ken hele andere voorbeelden met dezelfde nationaliteiten. Zegt dus helemaal niets. En wat die ene mopperende bataaf betreft: ga inderdaad eens kijken over de Pyreneeen. De hemel op aarde!!  (of terugkeren naar Balkellendes landje of zal het Berlusconia worden, of Belgonia?. Man geniet toch van het leven hier. windt je op of de wijnoogst zal lukken, vel interessanter m.i.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#3 Geplaatst: 2010-09-09 13:33:03

Helaas 2 paar klompen,

Ik ben het niet met U eens. Ben hier -die nu maar maar niet meer reageert- heeft gelijk. Ik heb nog dit voorjaar met mijn oudste dochter een reis naar 'Berlesconia' gemaakt. Daar is de corruptie, het gebrek aan behoorlijk bestuur, het onderhoud van snelwegen bv. al zo evident, dat ik daar maar liever niet meer naar toe ga ooit ! Dan heeft U het over maar even over de grens van de Pyrenéen gaan ...

Als je dan terugkwam vanuit Spanje, viel je allereerst op dat de Franse politie zo uiterst beleefd is naar Fransen én buitenlanders en dat is nu ook nog zo komend vanuit Italië. Dat waren ze helemaal niet tegenover mensen vanuit de zg. Magreb landen en zeker al niet tov. Algerijnen.

Maar ik zag wel bij die politieval dat die auto's allemaal een Franse kentekenplaat hadden. En een uiterst degraderende behandeling - ook al waren ze oorspronkelijk- geen hier geboren Fransen-, kwam mij uiterst discriminatoir over hoor.

De rellen in Grenoble zijn miz. niet veroorzaakt door inbrekers, maar door bendes, kortom Mafiosi daar! De meeste bewoners van die sociale huurflats zagen hun auto's, waarmee ze naar hun werk moeten gaan in vlammen opgaan. Ze durven zelfs niet meer te getuigen wie de aanstichters waren.

En het probleem ook daar is al erg lang bekend nl. : Drugs, prostitutie en allerlei ondergrondse handel, die bij gebrek aan legaal inkomen gecommanditeerd worden door de zg.  internationale 'witte boorden' criminelen. Vertel mij wàt anders, want ik geef spontaan over als ik lees en zie hoe ook de gendarmerie gemanipuleerd wordt van boven af om maar de CRS in te zetten!

Het ontbreekt vlgs. mij aan de zg. "stille rechercheurs', die in probleemwijken de hele wandel en gang van criminelen in kaart te brengen. En als het lek boven is, dan mag de politie in mijn optiek ook hard toeslaan.

Ik breng tot slot maar even in herinnering, dat Sarko zelf émigré in 2e generatie is. Nu bhv. Hortefeux een soort politiestaat vestigt in Frankrijk, als politiek dier.

Iedereen die zich in slaap laat sussen over waar die President mee bezig is, heeft ongelijk, want het klimaat wordt ook guur voor hen die zich hier nog willen vestigen al of niet dicht bij grote steden. Déja vue en Pays-Bas ???

Erik, droit dans ses souliers.