Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Onze goede vriend is overleden

Auteur Bericht

avatar#7754
varzy
Berichten: 3
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2010-08-02 17:13:49

Onze goede vriend ,waarmee wij al 10 jaar ons gemeenschappelijk bezit in Frankrijk delen is overleden.Wij zouden graag willen weten wat dat betekend voor ons huis hier in Frankrijk. advies en of begeleiding zouden wij zeer op prijs stellen

cordialement

Henk van den Brink.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2010-08-02 17:22:45

Allereerst mijn condoléances, Henk. Alle kracht bij het dragen van dit verlies.

Op uw vraag weet ik zo gauw geen antwoord, de details ontbreken en die zijn van belang. Een bezoek aan 'n notaris lijkt me nuttig.

Peter.

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#2 Geplaatst: 2010-08-02 17:48:21

Vaak wil je in deze droeve omstandigheden je ook nog niet eens zorgen hoeven maken over hoe het nu verder moet. Dus om te beginnen sterkte.

Er zal in elk geval een acte van overlijden moeten worden opgemaakt. Indien de vriend Nederlands ingezetene was en in Nederland is overleden, is dat een acte die (waarschijnlijk ook voor andere doeleinden) zal worden opgemaakt door de Nederlandse notaris. Was de overledenen ingezeten van Frankrijk, dan zal de acte opgemaakt worden door een Franse notaris.

Die overlijdensacte is een essentieel document om een acte de licitation te kunnen opmaken (kan door dezelfde notaris worden gedaan of een andere). Hierbij wordt het eigendom overgebracht op de nabestaanden. U krijgt dus een of meerdere mede-eigenaren, tenzij u natuurlijk de enige erfgenaam bent. Ook het testament (indien aanwezig) is natuurlijk van belang. Dat moet dan wel een Frans testament zijn, anders gaat de vererving volgens de Franse regels voor erfopvolging. Een Nederlands testament heeft geen kracht in dit geval.

Ik kan me voorstellen dat u niet alle details hier in het openbaar wil geven, u kunt mij altijd privé mailen met verdere vragen, via wim@compromisdevente.info. ik help u graag verder.

Wim

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2010-08-03 11:17:25

Nog ter aanvulling op wat de andere Wim al meldde, op deze website staat een checklist van zaken die te regelen zijn bij overlijden in Frankrijk.

Wim