Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Nationaliteit raden

Auteur Bericht

avatar#7627
La Flèche
Berichten: 25
Reacties: 78

#0 Geplaatst: 2010-08-04 15:09:43

Ons durpke heeft verschillende bezienswaardigheden. Een er van -een chapelle uit de”elfde” eeuw- staat op drie meter van ons huisje. Deze knaller van het lokaal patrimoine trek wel zes bezoekers per jaar. In de praktijk betekent dat dat er een camper parkeert op het weitje naast de kerk. Men zet koffie en strekt de benen. Cultuur snuiven heet dat, de kerk als alibi.

Wij hebben er een sport van gemaakt om de nationaliteit van de bezoekers te raden. We hebben ontdekt dat het uiterlijk en de kleding geen goede grond vormt voor een gok. Het gedrag daarentegen zegt alles. Raad mee.

 

Stel 1

Terwijl de koffie pruttelt kijkt mevrouw rond. De blik gaat van de timpaan naar de zijbeuken. Ze probeert zicht te krijgen op de gebrandschilderde ramen. Ze bekijkt ook ons voortuintje. Ze kijkt per se NIET naar binnen. Ze aait met haar hand over de haag en probeert op de naam van de plant te komen. Ze praat zacht met haar man over haar bevindingen. Hij knikt bevestigend, samen lopen ze terug naar de koffie in de camper. Dit is duidelijk. Een en al beschaving: Duitsers.

Stel 2

Hij loopt op een draf de trappen op en af. Kijkt omhoog, kijkt opzij en kijkt omlaag en ziet geen fluit. Zij kijkt haar man na, bijt haar nagels, trekt haar kleding recht en ziet ook niks. Ze ontdekken ons huisje. Ze zien weer niks en draven terug naar de camper en de koffie. Dit is ook helder: een Frans stel.

Stel 3

Hij blijft bij de camper hangen en kijkt naar de lucht en heeft zin een plas in de vrije natuur. Hij denkt vooral: waar dan ? Zij loopt linea recta naar de hoofdingang, beukt tegen de deur die niet toegeeft, stevent dan op ons huis af. Trekt aan de haag, breekt er takken af en ruikt aan haar handen. Ze kijkt priemend bij ons naar binnen. Ze draait zich om naar manlief en roept op vuvuzela niveau: DIE HEG STINKT, 'T ZIJN KRUIDEN, CARLA HEEFT DEZELFDE STOKROZEN.

 

Plaatsvervangend schaamte bestaat echt. Waarom ben ik zo negatief tegenover landgenoten ?

Ben

 

PS De heg is een 45 meter lange rozemarijn bosschage. Een experiment dat ons met trots vervult.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2010-08-04 18:51:00

Een ander leuk spelletje doen wij als wij in de zomer boodschappen doen. Wij menen Nederlanders in de grote Franse supermarchés in een split second te herkennen, ook als wij ze nog geen woord hebben horen spreken. Het is de lichaamstaal, de manier van kijken, de kleding, het noordse uiterlijk en tal van ander onzegbare kwalificaties. Het spelletje is dus om te ontdekken of onze primaire waarneming juist bleek. Score 98,5%. We drentelen wat rond de 'slachtoffers' met onze chariot en ja hoor, het kindje met de witte beentjes van ongeveer zeven jaar horen wij vragen waar de nutella staat. Bij de 1,5% missers blijkt het om Engelsen te gaan.

Hoe zou het toch komen dat Nederlanders in den vreemde op honderd meter afstand onmiddellijk zijn te identificeren?

Wim, ook Nederlander

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2010-08-04 19:54:32

Campingcar kijken, ook een leuk spelletje.

Niet eerst naar de nummerborden kijken dus, dat is oneerlijk.

Campingcar 1; staat tussen de bomen een beetje in de schaduw, een paar stoeltjes buiten en een paar mensen zitten met de beentjes gestrekt, een tafel vol eten met een fleurig theedoekje erop, men geniet in hun van bestelwagen omgebouwde huisje op wielen.

Campingcar 2; staat op een parkeerterrein op een halve meter afstand van de andere campingcar, de wagen is groots, achterop een fietsenrek, de mensen lopen zenuwachtig heen en weer en binnen schettert de tv of radio.

Campingcar 3; staat midden in de stad, de enorme wagen kan geen kant meer op, blokkeert de straat.

Op de aanhangwagen staat een jetski of smart, beiden voor de tijd dat de wagen echt niet meer uit zijn benauwde positie schijnt te kunnen komen.

Er schijnt geen leven te zijn, alles is heel erg stil.

Cees.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#3 Geplaatst: 2010-08-04 22:00:11

Wij herkennen de Nederlanders vooral aan hun kinderen, ook zonder ze te horen spreken.

Christian en Hanna

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#4 Geplaatst: 2010-08-04 22:15:41

Zonder geluid: een noordelijke habitus: lang, blauwoogig en blond. Altijd gekleed in shorts, de dames y compris en niet altijd even elegant. De persoonlijke ruimte is groot, je kan niet om een Nederlander heen. Fier komt men binnen en ongeduldig kijkt men om zich heen. Daar achter aan het grut: wit haar, rennend, springend, ruziemakend en uitdagend . Met geluid: luidruchtig, schreeuwende kinderen, vergeten goedendag te zeggen en direct op iemand afstormen met een vraag zonder dit wat beleefd 'in te leiden'.

Het mooiste is altijd als je in een restaurant zit en een Franse familie komt binnen (Belgen ook goed mogelijk): een beetje schuchter, timide, wachten op de ober om een tafel toegewezen te krijgen. eenmaal het geval, netjes de naaste tafelgenoten goedendag zeggen.

Een Nederlander komt pontificaal binnen, loopt door naar het vrije tafeltje, pakt de stoel vast en kijkt ongeduldig rond of de ober hem wel gezien heeft. Zo niet, dat gaat de familie gewoon zitten. Laten we het over de kinderen in het restaurant maar niiet hebben.

Ingrid

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#5 Geplaatst: 2010-08-07 21:36:14

Wij waren in een auberge au ferme twee weken geleden, komt een familie binnen, benen zonder vragen door naar een vrije tafel, drie kinderen luidruchtig overal rondneuzen tot in de keuken alwaar ze weggestuurd werden, klein hondje op alles reageren met blaffen, de hele groep luidruchtig de hap snel naar binnen en dus eerder klaar dan wij, zeuren over de wijn (die ze zelf hadden gekozen) zeuren over de rekening. pffff FRANSEN!

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#6 Geplaatst: 2010-08-08 13:02:37

Weer zo'n leuk draadje van 'onze La Flèche'!

Mss. steek ik Wim hier nog wél naar de kroon, ik herken die Nederlanders voor 99% altijd en overal door het gedrag van de ouders én hun kinderen!

Dat begint idd. in de plaatselijke supermarché, waar ik in dept. 23 zolang woonde. Daar in Boussac komen vele buitenlanders, vn. NL-ers, Engelsen en heel soms Duitsers. Geen van die genoemden vallen zo erg op in negatieve zin als eerstgenoemden. Je hoorde ze al in die nauwe gangetjes, de 'dialoog'  ging dan als volgt: " Mien, waar staat hier koffie?" Het bier enz. enz.

Intussen rennen dan die kinderen volkomen losgeslagen rond, ze zien niks en lopen jou met je chariot nog bijna van de sokken.

Tussen haakjes, ik gebruik die chariot ook als een soort rollator en bots al jaren tegen niemand op en ik heb er zelfs nog nooit een rijproef voor gedaan. ;-))

Dan staat dit zootje ongeregeld in ineens met hun chariot in je rug te duwen.

Je kijkt eens om en er komt zelfs geen 'sorry', 'pardon, of 'Excusez moi' over hun lippen. Ik hoop echter dat dit soort Frankrijkgangers zich nooit in Frankrijk vestigen !!!

Nu zal je mij nooit horen zeggen dat Franse kinderen zich nooit misdragen, maar die worden dan meestal door hun moeder of vader gecorrigeerd en dat gaat dan als volgt;

"Ecoute, tu ne fais pas des conneries ici et sûrtout pas pour ce monsieur que tu ammerde". Dit doet me jaren weldadig aan hier in LDF!

Verder... Ik deel de ervaringen van Ingrid hier in restaurants. Ook weer eens zo'n onaangepast gedrag van hetzij 'buitenste binnen gekeerde buitenlanders' of omgekeerd...

Allez, overleef en pas je aan, ik ben nog steeds een graag geziene GAST-inwoner hier nu dept. 79.

Simplement,

Bruin. ;-)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2010-08-08 13:44:57

Ik hoor al een paar keer kinderen voorbij komen maar laten we ons alstublieft niet braver voordoen dan de Nederlanders hé.

Alsof Franse kinderen niet tegen je hielen rijden, en ma die en schreeuw geeft in de supermarkt omdat pa het verrekt zijn poten uit te steken en alleen maar dienst doet als chauffeur en portefeuille.

Franse kinderen zijn stiller ja in een restaurant, maar Nederlandse volwassenen zijn bescheidener en stiller dan fransen die hartelijk en luidruchtig kunnen lachen.

Gelukkig is het draadje het herkennen van de nationaliteit, en niet de afgang van de noordelingen, want dan ken ik voor de fransen nog wel een paar staaltjes, te beginnen in de toiletten waar het ongehoorde varkens zijn, en aan de tafel er de hand niet voor omdraaien er een geweldige smeerboel van te maken.

Dan liever de japanner, timide, rustig, beleeft en altijd tevreden.

Overigens zou ik een restaurantscorelijst samen kunnen stellen als volgt.

(gedrag van goed naar minder)

Japanners, noren/zweden/Denen, Duitsers, Belgen, Spanjaarden, Portugezen, Amerikanen/Canadezen, Arabieren, Fransen, Nederlanders, Turken, Engelsen, Israëli’s.

(bestedingen van veel naar weinig)

Amerikanen/Canadezen, Japanners, noren/zweden/Denen, Duitsers, Belgen, Spanjaarden, Portugezen, Engelsen, Israëli’s, Arabieren, Turken, Fransen, Nederlanders,

Zoals U ziet zijn wij altijd zeer content als er Duitsers of Denen aan tafel schuiven.

Fransen zijn ontzettend onhygiënisch, ronduit varkens.

Mensen die aan je zwembad komen met vieze zwarte teennagels van een halve centimeter lang, badkamers die er na een nacht uit zien als een varkenshok, mensen die zonder hun voeten te spoelen van het strand zo de kamer inlopen, stinkende oksels, vlekkerige shirts, ze staan er om bekend.

De schoonste zijn de noordelingen, Denen, Noren Zweden, Duitsers.

Cees.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#8 Geplaatst: 2010-08-08 14:43:49

Mag ik je nu eenvoudig vragen Cees, waar je nu mee bezig bent ???

Verleen je nu ineens "lippendienst" aan Willem de Veroveraar?

Ik weet alles al hoor Cees, hier of daar, maar mijn "lips are sealed" zogezegd.

Ik beoordeel nu uitsluitend de Franse keuken op ultieme hygiiëne, waarbij ik geen spontane diaree krijg na een paar uur.

Dus NU terug naar Ben, die hier het draadje startte !

Nogmaals simplement,

Bruin. ;-(

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#9 Geplaatst: 2010-08-08 15:50:13

Heren heren, wat zei Ben laatst ? "Geen ruzie maken tijdens het vechten." Gezien de jongste ontwikkelingen op dit forum gaan we elkaar toch niet de maat nemen ? Zelfs Greet Wilders schijnt de toon te matigen.

Wat betreft de nationaliteiten : het lijkt wel die grap van Freek de Jonge uit de jaren '70 over de te verstrekken subsidies. Wie krijgt er het meest ? "Een homofiele joodse neger met 'n horrelvoet." Dit was 'n citaat.

Wat ik bedoel te zeggen : al die vooroordelen, weest er toch voorzichtig mee. Neem nu de plannen voor die industriële windturbines. Ik ben ertegen, met tal van redelijke argumenten. En dan wordt me toegesnauwd dat ik zeker tegen ben omdat ik 'n Hollander ben...

Ja eh, hoor 'ns, willen we " communiceren" ? Dat vereist 'n beetje open mind.

Tot slot 'n opmerking over Fransen en de lichamelijke hygiëne : tja, het parfum is hier niet voor niets uitgevonden.

Maar ooit kwam hier 'n Nederlandse aannemer voor 'n offerte. Hij stampte binnen met maat 48 en vroeg als eerste of-ie naar de wc kon (niet "mocht"). Ik had gelijk genoeg van deze man, gek hè. Maar dat wijt ik maar aan z'n gedrag, niet aan z'n paspoort.

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#10 Geplaatst: 2010-08-08 16:01:04

TNS-Infratest heeft in 2009 na onderzoek onder hoteleigenaren wereldwijd de Fransen als de slechtste toeristen aangegeven. Zie deze website .

In eigen land vallen ze dus mee......

Steven

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#11 Geplaatst: 2010-08-08 16:17:56

Lees even de instructie over het linkje plakken bij Aoûtats (Dagelijks leven)

Wim

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#12 Geplaatst: 2010-08-08 16:41:09

Klopt Wim. Had even vergeten dat er eerst een woord moest worden geselecteerd waarna de link "eronder" moest worden geplakt.

Steven

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#13 Geplaatst: 2010-08-08 18:32:03

Nou Steven,

Ik laat jou als voormalig Bataaf ook niet in de steek hier. Want ondanks dat dit draadje nu weer eers dreigt te ontsporen is je linkje naar Philip Freriks als nu gepensioneerde vm. NOS Nieuwlslezer en oa. Internationaal Correspondent in Parijs en andere landen is mij niet onbekend. Sterker nog hij heeft het in die link dan over Franse toeristen in het buitenland! Bijna niemand weet dat deze 'grijze' emininentie met een volbloed Corsicaanse is getrouwd. Zijn vrouw is allereerst z'n Alter Ego en daarnaast gewoon een volbloed 'Artiste Peintre'.

Wie de keuken doet weet ik niet, maar je moet ook in Corsica erg schoon werken! En zeker in sub-tropische temperaturen.

Dat weet je ongetwijffeld zelf als medicus.

Dus waarover Wim het nu weer heeft...ik begrijp hier geen jota van.

Groeten van,

Bruin=Erik.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#14 Geplaatst: 2010-08-08 19:39:17

Erik Bruin,

lees toch goed.

Als je schrift

<< waarover Wim het nu weer heeft...ik begrijp hier geen jota van >>

dan denk ik:

wil je het niet begrijpen of begrijp je het niet? Je bent toch een intelligent mens met veel inlevingsvermogen.

Wim had het (voor zover ik het begrijp) alleen over het ongewenste plaatsen van volledige links, dus daarvoor gebruikt men beter de link-optie in dit forum.

Bruin, ik vindt je bijdragen steeds waardevol (en controvers), maar een beetje 'begrijpend lezen' is soms ook nuttig.

Cordialement le vôtre

Christian von Klösterlein

Aan 'de techniek':

Waar vindt ik overigens een overzicht over de forumsregels en hints voor het gebruik van de geboden faciliteiten (link aanmaken, afbeeldingen plaatsen etc.). Tot nog toe heb ik alles alleen uit moeten zoeken of was op behulpzame andere forumsleden aangewezen.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#15 Geplaatst: 2010-08-08 19:51:59

In mei j.l. is een nieuwsbrief van deze site verzonden aan alle forumgebruikers over het functioneren van het forum. Linkjes plakken, foto's en tabellen plaatsen, alles staat daarin vermeld. Ik zal je die nieuwsbrief nog een keer afzonderlijk toesturen.

Wim

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#16 Geplaatst: 2010-08-08 20:06:24

Bedankt, Wim,

is net (om 19:57) binnengekomen.

Waarom ik deze brief in mei niet gezien heb is mij onduidelijk.

Maar dat is precies wat ik bedoelde. Bedankt!

Hoort eigenlijk niet hier maar in de rubriek 'over deze website en dit forum' ;-))

Christian v.K.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#17 Geplaatst: 2010-08-08 21:04:52

Een vriend van mij heeft jaren een hotel-restaurant 'uitgebaat' in de zuid-west(gerund vind ik zo een rottig woord) en de volgorde die Cees noemt als het gaat om gasten uit Europa of overzee, ik geloof dat deze vriend dezelfde volgorde aanhoudt. De Fransen komen er slecht vanaf. Op Guadeloupe hoorden we ook altijd dat Franse gasten (métro's) altijd klagen en niet hygienisch zijn. In de Pyreneen hadden wij een chambre d'hotes en die man was altijd dolblij als we weer kwamen want wij waren 'faciles' en dat kon hij van landgenoten niet zeggen. Tja, meer weet ik ook niet.

Ingrid

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#18 Geplaatst: 2010-08-08 21:44:20

Al 11 jaar mag ik het genoegen smaken tussen de 14 en 20 personen per dag in ondergoed op een onderzoekstafel te mogen uitnodigen.

Dit is een bijzonder plezier als het warm is (we hebben geen airco en de ramen blijven dus dicht als het buiten warmer is dan binnen).

De wasfrequentie van de "Français de souche" is zeker niet hoger dan 1 x per dag, ook als het warm is. Bovendien worden de kleren van de vorige dag vaak weer gewoon aangetrokken (vaak doen ze er een hele week mee want de baas vergoedt niets en alleen de goede bedrijven verstrekken én wassen werkkleding). Tijdens de zomerperiode (ik neem mijn vakantie in september) is er vaak een andere spreekkamer ook vrij dus kan ik soms switchen als het te gortig wordt.

In tegenspraak wat men vaak denkt, gebruiken 80% van de vrouwen geen parfum en wellicht niet meer dan 50% deodorant.

Het schoonst zijn de "Arabes", meestal ook het beleefdst.

Waarvan acte.

Steven

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#19 Geplaatst: 2010-08-08 22:50:00

Bon Steven,

Ik deel je mening in laatste zin volledig en ook die van Ingrid. Ik eet hier vaak op m'n eentje buitenshuis in dept. 79. Het superrestaurant is gelegen in Argenton les Vallées bij het meer, voor welgeteld 11 € tout compris in 3 gangen dejeuner met ook nog koffie toe en karafje wijn naar keuze. De bediening en de keuken zijn onberispelijk. Rara hoe kan dat dan voor dat bedrag?

Omdat het altijd druk is en je vaak toch wel een tafel moet reserveren telefonisch of gewoon vroeg komen door de weeks. Ik geef meestal zo'n ruime fooi en de eigenaars, obers en serveuses bedanken me heel hartelijk! Het is een ploeg die bien soudé IS.

En zo moet het gaan in LDF, want de slechte, zag ik al binnen 1 jaar sluiten, ondanks verlaagde TVA!

En verder onthoudt Bruin zich maar van commentaar of verdere polemieken in openlijke discussie.

Peter hier, is de enige die ik fysiek ken en hij mij. Het toverwoord is Communicatie en Respect voor iemand anders benadering.

Het ga jullie allen heel goed.

MHG van, 

Erik.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#20 Geplaatst: 2010-08-17 14:57:21

Ik zou het ook intergratie kunnen noemen en in een andere draad zetten maar de eerste aanleiding was toch wel “nationaliteit raden” vandaar.

Het decor; een parkeerplaats van de supermarkt, twee invalide plaatsen naast elkaar met daarnaast de gewone plaatsen, daar tegenover ook weer gewone plaatsen.

Enorm parkeer terrein met honderden plaatsen met inrij-gangen tussen de rijen.

Een camper van een meter of zeven, staat half in het eerste vak voor de ingang van de supermarkt, de kont midden op de inrij-gang, blokkeert alle plaatsen erna plus de twee invalide plaatsen er tegenover.

Verbijsterd neem ik mezelf voor de ruitenwissers er af te rukken, de antenne in duizend bochten te buigen, een enorme pot mayo te kopen en het afschuwelijke gedrocht te bekladden, of een grote glazen pot zure bommen te kopen en te laten vallen net achter de wielen, of zelfs met mijn chariot er met een rotgang dwars doorheen te rijden.

al mijn plannen overwegend loop ik erlangs, oeps, een nl kenteken, ze laden net in.

Ik maak een opmerking dat als je zo parkeert je ook niet verbaasd moet zijn dat fransen hun wenkbrauwen optrekken bij het zien van de nl toerist, en ziedaar, manlief steekt zijn kop uit deur één en taxeert me licht geïrriteerd.

Veel Fransen vinden me veel te direct, niet hun gewoonten ik ben te brutaal vinden ze, heb een te grote bek vinden sommigen, ben zelfs uitermate vervelend vinden ze op het gemeentehuis, een soort k-Marokkaan in wassenaar zullen we maar zeggen.

Achter gaat deur twee open en komt wederom manlief naar buiten, nu echter met een stuk flexibele elektradraad in zijn hand “haje een graote bek huh ?”

Achter me staat een enkele Franse supermarktbezoeker stil in afwachting wat gaat komen, mijn knieën knikken van de enorme kerel met stoppelbaard en bloemetjesshort, en de zwiepende kabel.

Hé hé, hoor ik achter me een mededorpeling, en ik heb net genoeg moed om nu ook de man uit te leggen dan men zo niet parkeert in Frankrijk en al helemaal niet met een flexibele elektrakabel in je handen  naar buiten komt, alle andere plannen met de ruitenwisser en augurken laat ik resoluut varen, de mayo zou nog kunnen als ze wegrijden.

Dan komt er een boer naar voren en loopt recht op de stoppelbaard in bloemetjesshort toe, en nog een man, en een zoon van de toneelspeler stapt ook naar voren “blijf met je poten van onze cees af” hoor ik ze sissen.

De camper druipt af, de mayo laat ik maar, ik ben ontroerd.

Waarschijnlijk had ik met een blauwe voorkant of zelfs een geslachtsdeel minder bij de pompier in de truck gelegen als deze dorpsbewoners me niet hadden gezien als een van hun, ja, integratie, ik denk wel dat ik ben geïntegreerd, ook al ben ik het vaak grondig oneens met mijn mededorpsbewoners en steek dit niet onder stoelen of banken.

Ik heb in iedergeval de puntenstand van de nl toerist een beetje nutraal weten te betwisten.

Cees.