Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Verzekering geweigerd

Auteur Bericht

avatar#8198
romo
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2010-08-07 12:46:34

Ik werd onaangenaam verrast toen ik bij Eurofil een autoverzekering wilde afsluiten.

De verzekering stuurde mij een e-mail met offerte waarop ik in wilde gaan. Bij telefonisch contact werd het voor de telefonische verkoopster duidelijk dat mijn Frans niet geweldig is waarop zij mij de verzekering weigerde. Het argument was dat als ik een ongeluk zou hebben ik niet duidelijk zou kunnen maken wat er aan de hand was. Op mijn opmerking dat een bedrijf met de naam EURO in zijn naam toch wel iemand zou hebben die Engels spreekt werd niet ingegaan.

Ook werd mij bij Mr.Bricolage een Carte de Fidelite, om volstrekt onduidelijke redenen, geweigerd. Ondanks rijbewijs, paspoort, salaris- en bankafschrift kreeg ik deze verkapte creditcard niet.

Heeft iemand ook zulke ervaringen en zoja wat heeft men hier aan gedaan.

Dank voor je reactie, Rob Molenkamp

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2010-08-07 13:34:14

Merkwaardig verhaal, Rob. Uw euros zijn toch dezelfde als de Franse ? En die wil men in het algemeen met plezier incasseren.

Peter.

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#2 Geplaatst: 2010-08-07 13:49:18

Twee jaar geleden is mij hetzelfde overkomen bij 'Direct Assurance'. Nadat ik in de offerte aanvraag op de website aangaf wel 12 jaar in mijn auto te willen blijven rijden kreeeg ik de boodschap om een Parijs nummer te bellen. Ik kreeg een snel ratelende dame aan de lijn, die ik niet kon volgen. Hoewel herhaaldelijk verzocht om langzam en duidelijk te spreken, kon ze dat niet. Na 10 minuten verbaal worstelen hield ze ruggespraak en deelde mij toen mee dat wij geen zaken konden doen doordat ik niet goed genoeg Frans sprak en het bij claims dus ook niet zou werken. Met haar aan de lijn kon ze daarin gelijk hebben.

Ik ben dus bij AXA gebleven, opmerkelijk is dat 'Direct Assurance' (veel goedkoper) een dochtermaatschappij van AXA is.

Over Eurofil wordt zeer wisselend bericht, tevreden klanten maar ook heel ontevreden klanten en voor jonge beginners duur.

De Carte Fidelite van Mr. Bricolage kreeg ik zonder problemen. Mr. Bricolage is een franchise keten, dus misschien krijg je die carte wel in een andere vestiging.

De carte is echter in alle vestigingen geldig.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#3 Geplaatst: 2010-08-07 15:36:31

Vooruit, omdat de naam A?? is gevallen. Een jaar of drie terug besloot ik alle verzekeringen ('n tiental) bij deze maatschappij op te zeggen, omdat hun agent mijn Frans verdomd goed begreep, hun regionaal inspecteur nog beter en Het Bureau te Lyon te beroerd was het woordje desolé uit te spreken.

Waar ging het om ? Een fout gelopen marketing-actie hunnerzijds, onterecht geïncasseerde premies en 'n agent die het te druk had met het sponsoren van de lokale foebelclub.

Met als generale conclusie : agenten van verzekeraars zijn géén tussenpersonen in de "Hollandse" zin, het zijn premiejagers voor Het Bureau.

Zoekt u zich toch 'n ware courtier, die bestaan nog. Ze zijn niet de goedkoopste, maar je hebt er wat aan.

Peter.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2010-08-07 19:02:24

Kan natuurlijk helemaal niet, iemand weigeren omdat hij niet vloeiend Frans spreekt. Dat is tegen alle Europese regelgeving in. Er is ook in Frankrijk een ombudsman voor verzekeringen, een médiateur assurances. En het weigeren van de klantenkaart bij ketens als Mr. Bricolage is helemaal uit den boze. Ook gevraagd naar de reden van weigering van zo'n carte?

Wim

avatar#4545
Sylvie60
Berichten: 7
Reacties: 35

#5 Geplaatst: 2010-08-12 11:56:46

Ook wij wilden overstappen van autoverzekering, omdat we slechte ervaringen hadden met Generali. Het heeft n.l. meer dan 5 maanden geduurd voordat schade na ongeluk werd afgehandeld. Dus aan de slag via Assurland.com. Daar kwam assurone als verzekering redelijk goed uit en wij wilden gebeld worden. Dit gebeurde en wat schetste onze verbazing? Wij hadden geen Frans rijbewijs dus accepteerde ze ons niet. Geen probleem, morgen naar de prefecture en Frans rijbewijs halen was onze oplossing. Je kon praten als Brugman tegen die dame, maar een verzekering bij Assurone zat er niet in. Nu naar volle tevredenheid overgestapt naar MMA.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2010-08-12 12:21:33

MMA is een grote groep van verzekeraars, of beter gezegd,  MMA trekt steeds meer verzekeraars binnen hun groep.

Wij waren deels verzekerd bij AZUR en die is sinds vorig jaar in de MMA op gegaan.

Mijn bedrijven zijn verzekerd bij MMA.

MMA is een soort van association, je hebt zeggenschap over de groep (geld misschien alleen voor professionels) en eens per jaar hebben we ledenvergadering en kun je je woordje doen.

Ik heb veel profijt bij MMA en wil onder geen geding veranderen.

MMA speelt ook internationaal, dus verzekeringen weigeren zullen ze niet.

Binnen kort ga ik ook bankieren bij MMA.

Ik hoop dat er dan eindelijk een bank is die aan zijn klanten denkt, en niet aan haar geld.

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#7 Geplaatst: 2010-08-12 13:31:41

Laten we hopen dat Leslie net zo tevreden zal worden over deze bank/verzekeraar.

Peter.